Şimdi Ara

Ramazan Davulcusu Mahallemde İstemiyorum!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
2
Favori
18.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
391 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sırf şunun için bile dinsiz diyen en az 30 milyon insan bulabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marshall-Bruce

    Bu ülke kocaman bir tımarhane. Bizim insanımızın çoğunda maalesef mantıklı düşünme kabiliyeti yok. Ramazan davulcusunun hasta olanı uykusundan ettiğini, müslüman olmayanın boşu boşu rahatsız ettiğini düşünemezler, düşünseler bile işlerine gelmez çünkü canları onu istiyor. Davulcudan daha vahim bir mesele var o da imamların bizim vergilerimizle aldığı maaşlar. Felsefi bir mesele uğruna devletin sırtından geçinen kocaman bir imam ordusu var, bunlara her ay verilen maaşın haddi hesabı yok, devlete binen yükü tahmin bile edemiyorum. Sadece inanan insanlar kendi aralarında dernekle mi artık ne ile yapacaklarsa imamların maaşını ödesin, ben müslüman bile değilim niye ödemek zorundayım bana ne. Bunun için mi vergi veriyorum? Burdan da kul hakkına giriyorlar.

    Öyle deme o imamlara ödenen maaşlar sayesinde vatandaş haline şükredip oturuyor, kader diyip isyan etmiyor. Herkes isyan edip fransadaki sarıyelekliler gibi yakıp yıksa, hakkını arasa eminim daha çok masraf çıkar.


    Dediğin sistem avrupada var sanırım. Maaşlarından inanç bedeli gibi bişey kesiliyor. Çoğu inanmasada ödüyordur evlilik ve cenaze işlemleri için. Bizdede cenaze işlemleri ücretsiz, resmi geçerliliği yok ama imam nikahıda kıyıyorlar.


    Kul hakkı olmuyor. Sen bu sistemi bilerek ve çoğunluğun kabul ettiği şekilde bu ülke vatandaşlığında kalıyorsun. Beyenmiyorsan ya vatandaşlıktan çık yada çoğunluğu ikna et sistemi değiştir...





  • Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt

    Merak etme senin verginden ödemiyorlarmış.


    Bir de bunlar çıktı bana ne bana ne ben ödemem diye ağlayanlar  

  • Burasi Türkiye maalesef bunu kime anlatiyorsunuz ? Sacmaliklar ülkesi. Acaba telefonunda alarmi olmayan bir kisi kaldi mi cok merak ediyorum. Birde utanmadan bunun icin kapi kapi dolasip para istiyorlar ! Zamaninda, eski devirlerde ihtiyactan ötürü yapilan ancak günümüz sartlarinda hicbir karsiligi ve geregi olmayan bir seyi, sanki dinin bir sartiymis gibi pazarlamaya calismak cok sacma.

  • sleepingawake kullanıcısına yanıt

    Davulu savunmadığımı biraz yukarıda yazdım. Twitter kurgularından dem vurmuştum ama forumun yanlış anlama yeteneği üstünde mi demek lazım yoksa algı yapmayı sevdiğini mi belirtmek gerekir?

  • mahallemde ?

  • dragon3781 D kullanıcısına yanıt

    olayı geleneklere bağlamasanız olmazdı. sizler de geleneklerin, toplumlar tarafından kabul görmesiyle oluştuğunu unutuyorsunuz. bundan 50 yıl sonra kimse davulcu talep etmezse kaybolup gidecek. bu gelenek de vakti zamanında ihtiyaç nedeniyle yapılan bir şey zaten. ama o manevi havayı vermek için usturuplu bir şekilde yapılması fena olmayabilir.

  • Yapılacak hiçbirşey yok dostum biri Anayasa Mahkemesine başvurdu bununla ilgili ve mahkemeyi kaybetti tabi tamamen siyasi bir karar başımızdaki zaatların zorla kabul ettirdiği bir karar.Geçenin bir yarısı dışarda müzik çalıp insanları rahatsız etmek yasaktır ama davulla rahatsız edilebilir.Ortdoğu bataklığında yaşadığını ve Adaleti olmayan bir Ülkede yaşadığını üzülerek, kahrederek hatırlatıyorum sana.Nezaman bu Ülkenin başına aklı selim cahil olmayan insanlar gelir ozaman düzelebilir.Bizim topluma hak nedir hukuk nedir anlatamassın.O davulun sesini herkes duymak zorunda değil ezanın sesini herkes duymak zorunda değil.Çok istiyorsan geleneğini yaşamak elinde teknoloji var kurarsın o sana davulunda çalar ezanınıda okur yandaki komşunun hakkınnı gasp etmiş olmazsın medeni düzgün bir Ülke böyle olur ama burası medeni düzgün bir Ülke değil.Halkın çoğu cahil Onların seçtiği yöneticilerde cahil malesef acı gerçek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

    Duymuyorum bile, para toplamaya geldiklerinde de zaten kovuyorum.

    Zaten senden de bunu beklerdim hiç şaşırmadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 22 Nisan 2021; 13:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Ben kapıyı dahi açmıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Bir ay bu şiddeti çekicez yani her sene...

    Kardeş Ramazan davulcusu mu kaldı ? Nerede yaşıyorsunuz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 22 Nisan 2021; 13:41:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahalleli seni temsilcimi seçti mahallemde istemiyorum diyorsun.

  • Davul bir inanç olsaydı saygı gösterilirdi.


    Ama gecenin bir vakti nasıl ki bangır bangır müzik dinleyenden rahatsız oluyorsa insanlar, bundan rahatsız olma hakları var.


    Önce buna saygı gösterilmesi lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arnavut zühtü

    Yunanistana git orda davul yok

    yunanda olmadιğını sana kim söyledi  

  • scientia kullanıcısına yanıt

    "Bu ülkede değerler, insanlardan üstündür." Ülkeyi tek cümle ile özetlemişsin hocam.

  • bırakın yasaklanmasını bir de davulcular için belediyeler insanları rahatsız etsinler diye ihale falan açıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

    Davulu savunmadığımı biraz yukarıda yazdım. Twitter kurgularından dem vurmuştum ama forumun yanlış anlama yeteneği üstünde mi demek lazım yoksa algı yapmayı sevdiğini mi belirtmek gerekir?

    Valla kim ne yazdı teker teker bakamam, ülke ironi yapılacak bir seviyede değil. Kurgu ya da değil, ınsanlarin uyuma hakkına bir müdahale bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davula dini inanç diyen bile çıkmış la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oruç tuttuğum halde, ramazan davulcularından çok rahatsızım. Ben neyse de annem babam hastalar. Zaten zor uyuyorlar, gece yarısı kendini mahallenin sahibi sanıp, var gücüyle davul çalan değişik saatlerde geçen 5-6 farklı davulcu var.Sahurdan sonra sabaha kadar bunların yüzünden ne ben ne ailemdekiler uyuyabiliyor. Para için insanları rahatsız etme hakkını nereden alıyorlar? kimse bahşiş vermezse bunlarda yok olur. Beni uykusuz bıraktıkları için birde paramı vereceğim. Bu utanmaz adamlara bir kuruş vermem. Kapıya gelince ne parası, uykusuz bıraktığın için para mı istiyorsun diyeceğim.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.