Şimdi Ara

Ram yükseltmek hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Benim bilgisayarım Intel i5 3.2 mhz işlemcili, 2X2 toplam 4GB Kingston 1333 Mhz ram'e sahip bir bilgisayar. İşletim sistemim Windows 7 Premium 64 Bit. Anakartım ram olarak en fazla 1333 Mhz'yi destekliyor. Ben bilgisayarımın ram miktarını yükseltmek istiyorum. Şu an elimde bulunan 2X2 toplam 4 Gb'lık Ramlere dokunmadan boş olan mevcut iki Ram slotuna 4X4 toplam 8GB Kingston 1333 Mhz Ram ilave etmek istiyorum. Yani toplamda bilgisayarım 12 GB Ram'e sahip olacak. Ancak bilgisayarımın Ram'ini 4 GB'den 12 Gb'ye çıkarttığım zaman gözle görülür bir performans artışı olur mu? Eğer performans artışı olursa özellikle hangi alanlarda olur. Bilgisayarımı özellikle oyun ve internet amaçlı kullanıyorum. Bu upgrade bana yaklaşık 110 TL'ye malolacak kısaca kısa ve uzun vadede bu masrafı yapmama değermi? fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.



  • internet kullanımında gözle görülür bir performans artışı yaşamazsın, hatta neredeyse hiç etkisi olmaz diyebilirim
    oyun konusuna gelince Ekran kartı modelin nedir ne tarz oyunlar oyunuyorsun.. çok yüksek ram gerektiren oyunlar belli başlı oyunlardır.
  • Ekran kartım 1 GB Asus Nvidia 9800 GT. Oyun olarak bu aralar çok fena bir şekilde Euro Truck Simulator 2'ye sardırdım. Onun haricinde Civilization 5, F1 2012 GTA gibi oyunlar oynuyorum.
  • oynadığın oyunlar için rami yükseltmene gerek yok içinde en ağır olan F1 2012 onuda büyük ihtimalle full detayda oynamıyorsun diye tahmin ediyorum 4 Gb ram eklemende sakınca yok ama 12 Gb çıkarmana hiç gerek yok...

    Ram yerine sana tavsiyem Bir ssd disk alıp performansın doruklarına çıkman windowsun 20-30 sn arasında aççılması 2-5 sn de kapanması oyunların hızlı açılması yüklenmesi

    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=SDSSDP-064G-G25

    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=SDSSDP-064G-G25




  • ben olsam adim adim ilerlerim.. once bi 4 alir bakarim.. gidisat iyise bi 4 daha...


    kalkipta bi kere de 12ye cikarmam... ne geregi var derim...
  • Yardımlarınız için teşekkürler, RAM alırken göz önünde bulunduracağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.