Şimdi Ara

Ram ve Anakart frekans farkı yardımm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar sorunum şöyle ki yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum fazla bilgim yok yanlış iş yapmak istemiyorum. Laptopım bayağı eski içinde 2+2 4gb ram bulunmakta 1333 frekansa sahip. Fakat anakartım 1066 destekliyor. Fabrika çıkışı böyleymiş hiç açılmadı. Cpuzye girdiğimde 4 slot gösteriyor. Oyunlarda bazı anlarda fps sorunları yaşıyorum. Normal internette sörf yaparken dahi donma kasma sorunları yaşıyorum. 4 gbytın sadece 1 gbytını kullanabiliyor gösteriyor garipsedim bayağı. Cpuzde gösterilen 4 slotun 2 sinde 2şergb ram bulunuyor. Buna 4 gb 1333 ram alsam diğerleriyle uyumlu çalışır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • anakart maksimum 4gb değil de daha üstünü destekliyorsa çalışır normalde.

    donma kasma sorunu da illa ki ramden olacak diye bir kaide yok aslında eski laptoplarda hard diskler yavaştı. SSD taktınız mı laptopa ?

    bizde de 2009 model bir toshiba laptop var, çok takılmasa da ağırlaşmıştı biraz, 120gb ssd taktım yeni gibi çalışmaya başladı. oyun oynanmadığı için 4gb ram yetiyor ona mesela, internette falan takılma olmuyor.


    bir de sadece 1gb kullanılabilir gösteriyor demişsiniz onu anlamadım, nerden baktınız ? boşta kalan ram miktarı mı 1gb ?
  • Aynen hocam boşta kalan ram miktarı 1 gb. Bilgi eksikliğinden ifade edemedim 2 adet kingston 1333 4gbddr3 aldım. 120 gb ssd aldım perşembe ulaşacak kargom deneyip göreceğim bakalım umarım pozitif etki yaratır. Benimkide bayağı eski toshibalardan açtım temizledim macun sıktımda nafile bakalım bu teknik arttırmayla bi iş görecek mi yoksa boşa mı masraf yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.