Şimdi Ara

Ram Soğutucu Garantiyi Bitirir Dikkat Edin !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ramlerin üzerinde genelde etiketler bulunur ve bu etiketler çıkarıldığı zaman garanti biter.Bende bir ram soğutucu alacaktım.Şu içine geçmeli modellerden ve doğal olarak içinde 3m termal bant var ve buna yapışması gerekiyor chiplerin.Şimdi olay burda başlıyor chiplerinde bazılarının üzerinde etiket kaplı yani öyle çıkacak türden değil.Bende kingstona mesaj attım bir sorun olurmu soğutucu kullansak diye adamlar direk garanti düşer dedi.O yüzden dikkatli olun(aman etiketlere birşey yapmayın) benden söylemesi .Attıkları mesajda şudur;

    quote:

    Hello,

    Using any type of cooling device on the module that would cause the label to be removed would void the warranty.

    If you have any other questions or concerns, please feel free to reply to this e-mail. Thank you for using Kingston on-line technical support.

    Regards,

    Glenn Neumeister
    Kingston Technology
    Technical Support







  • Uyarı için teşekkürler bilgilendirici olmuş ancak söyle bir yol vardırki garanti bantını yırtmadan chiplerin üzerinden çıkarmak...

    Söyle olur ki saç kurutma makinası ile abartı derecede olmamak şartıyla garanti bantı ısıtılır ve ardından cıbbız tarzı bir tutacakla bant çıkarılır ve ardından ram soutucu gönül rahatlığı ile modüle uygulanır
  • öle birşey ki kingston soğuk damga gibi etiket basmış.Artı birde firma basmış
  • Aynı şey ekran kartındaki ramler içinde geçerli.
  • Etiket gidince garanti de gidiyor onu biliyoruz ama benim Allahtan ve babamdan başka kimseden korkum yok OC işlerinde.

    Ayrıca Ekran kartı ramlarına ısı iletici etiket ile HS takarsanız iz bırakmadığından garanti dışı olmaz...Ben japon basıp yapıştırıyorum.Gerektiğinde tekrar söker ince zımpara ile düzeltirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiabloXT
    ........Ben japon basıp yapıştırıyorum.Gerektiğinde tekrar söker ince zımpara ile düzeltirim.


    Arkadaş Osmanlı ordusu gibi geçtiği köprüyü yakıyor, geriye dönüş olmasın diye.


    Etiketleri çıkarmak için peygamber sabrı alazım. Hiç unutmam ekran kartı üzerindeki etiketi zarar vermeden çıkarmak için maket bıçakla 20 dakika uğraşmıştım. Sonuç etiketi kayıpsız çıkardım. Çıkan etiketide kuyumculardan alacağınız bilezik kutularının kapagına sadece bir ucundan hafifce yağışyapıştırın. Gerkince oradan alıp eski yerine yapıştırırsınız kimse anlamaz.




  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RS013 bunu nasıl çıkartıyorsunuz ram üzerinden.
  • yani doğrudur her ne ürün olursa olsun etiket gidince garantide gider normal bişey
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acer5030

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RS013 bunu nasıl çıkartıyorsunuz ram üzerinden.


    Ürünün açıklamasında "Çıkartmak istediğinizde çevirerek döndürmeniz yeterlidir." diye yazıyor. Zaten pek çok arkadaşım bu tarz ürünlerin orjinal yapıştırıcılarının kolay çıkabilir olması sebebiyle 3m in termal bantları kullanıyor. Muhakkak REVOLTEC BGA Ram Soğutucu kullanan arkadaş vardır. Daha ayrıntılı bilgiyi onlar verebilir.




  • Çevirerek çıkartırken ram de gelmesin yani gerçekten yazıldığı gibi kolayca çıkıyor mu ? Kullananlar var mı?
  • Ram'i lehim yerlerinden sökmek için bayağı bir güç uygulaman gerekir tabiki imkansız değildir. Heleki onu ramden çıkarmaya niyet etmiş bir vatandaş için.
  • Ben Revoltec Bakır-Altın ram sogutucu kullanıyorum ve etıketlerı cıkarmadan uzerıne yapıstır dım cıkarınca problem olmadı etıketlerde sorun yasamadım cokta ıyı bır sogutucu herkese tavsıye ederım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acer5030

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RS013 bunu nasıl çıkartıyorsunuz ram üzerinden.


    Dediği kadar olmasada kolay ben 9550 min üzerindehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=4044951004843 bunlardan kullandım (tabi biraz daha ucuza aldım) agp yuvaya takarken farkettimki soğutuculardan biri ram yuvasına çarpıyor. Dikkatlice çekerek soğutucuyu çıkardım hiç bir sorun olmadı (çarpacağı ihtimali aklıma gelmediği için ısıyı daha iyi emsin diye kuvvetlice bastımama rağmen hemde) Bunları bilmiyorum ama dikkatli olursan bişey olmaz merak etme.

    Yani aaa kolay çıkıyomu çevirrrrr çek a bak çıktı a a ramde geldi gibi olaylara kapılma




  • katılıyorum üüstündeklilerin hepsiş çıkıyo sonuçta gidiyo bliliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.