Şimdi Ara

RAM'Mİ SSD'Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monster abra a5 v.1.1.2 almayı düşünüyorum sizce 4 gb ram'mi ekliyim yoksa 60 gb ssd'mi ekliyim ? Hangisi daha yararlı olur.



  • Parana kiyip +4 ram ve en az 120 lik ssd alman daha iyi olur senin icin

    Bilgisayarda 4 gb ram var sayarak dedim eger 8 gb varsa bilgisayarda ssd alman yeterlidir bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giges1997 -- 29 Ocak 2015; 20:52:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giges1997 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda 8 gb ram var hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanForumcu kullanıcısına yanıt
    60 gblik bi ssd hızlandırırmı hocam
  • 60 gb onermem zaten windowsu ona kuracagin iicin yer kalmayacaktir. 120 al daha rahat olur kafan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giges1997 kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler hiç almasak eksikliğini çok hissedermiyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enessrc

    anladım teşekkürler hiç almasak eksikliğini çok hissedermiyiz

    SSD'nin sisteme yapacağı katkıyı başka hiç bir upgrade ile elde edemezsiniz demek mümkün. Daha önce örneğin Photoshop 1 dakika 15 saniyede açılırken SSD kullanmaya başladıktan sora resmen 12 saniyede açılır hale geldi dersem ne demek istediğimi anlarsınız. Yazlnız unutmadan 60 gerçekten düşük haberiniz olsun. Ben oyun oynayan birisi olmama rağmen şu an zaman zaman 128 gb olan SSD ile bile problem yaşadığım oluyor. Yani hep sınırlarda çalışıyorum... Üstelik sisn makşneniz oyun bilgisayarı olduğuna göre aynı anda 3-5oyun yüklemeye kalkarsanız SSD anında dolacaktır. Bu nedenle dikkat ediyorum oyuncular daha çok 256 gb SSD 'leri tercih ediyor...Ehhh tabii bu da ciddi rakamlar demek ama size sağlayacağı yararı kelimelerle anlatmam mümkün değil...
    netice olarak RAM arttırarak elde edeceğiniz hızı bana göre hissedemezsiniz bile haberiniz olsun...

    Saygılar...
    www.indirimkenti.com




  • SSD al gözün kapalı. Ram 8 GB ise fazla bile gelir. Ben de geç oldu ama sonunda amazondan noel indirimiyle 230 liraya sandisk ultra II 240 gb ssd aldım. İşkence yapmışım bunca yıl kendime
  • indirimkenti kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler bütçeyi biraz zorlayıp 120 gb almak lazım hiç değilse sonucta oyun oynuycaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: regular6

    SSD al gözün kapalı. Ram 8 GB ise fazla bile gelir. Ben de geç oldu ama sonunda amazondan noel indirimiyle 230 liraya sandisk ultra II 240 gb ssd aldım. İşkence yapmışım bunca yıl kendime

    aynen herkes ssd diyo 8 gb ram yeter zaten ssd almak lazım
  • Ram mı SSD mi hangisi?

    Gün geçdikçe teknoloji dünyası büyüyor ve artık insanlar tam şekilde bu yeniliklere uyum sağlamaya başlıyor. Örnek olarak önceler her kesin bilgisayarında sıradan bir HDD varken şimdi artık yavaş yavaş onların yerini SSD’ler almaya başladı.

    Bilgisayarla çok ilgilenenler, sık kullananlar ise hemen bu işle ilgilenmeye başladılar tabii ki. Ama SSD’ler ortaya çıktıktan sonra böyle bir soru oluştu “bilgisayarı hızlandırmak için SSD mi yoksa Ram mi tercih etmeliyim”

    Bu sorunun cevabını tam anlamıyla detaylı ve örnekli şekilde vereceğim ama ilk önce SSD nedir? sorusunun cevabını verelim.

    SSD nedir ? – SSD mi Ram mi?

    SSD ismi Solid State Drive kelimlerinin baş harflerinden oluşmakta ve Türkçe’de Katı Hal Sürücüsü anlamını vermekte. Bunu kolay bir dilde anlatacak olursam yani kısacası usb bellek yöntemi ile çalışıyor. Diğer bir şekilde fazlasıyla güçlendirilmiş usb bellek de diye biliriz. Aynı mantıkla çalışmakta.

    HDD’ler mekanik oluyor ve sen her hangi bir emir verdiğin zaman disk içerisinde bunu arıyor. Ama SSD’ler de ise bunu usb bellek yöntemi ile direk aktarıyor.

    Bu da işlemlerin gerçekten çok ama çok daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor. İşlemler derken yani bilgisayar açılması programların çalışması ve bunun gibi neredeyse tüm işlemlerin hızlanmasını sağlıyor.

    Örnek verecek olursam SSD’ler çıktıktan sonra çok eski bilgisayarlar bile sadece SSD ile kullanılabilir hale geldi. SSD nedir? sorusunun cevabının senin için yeterince açıklayıcı olduğunu umuyorum. Şimdi geçelim SSD mi Ram mi? sorusunun cevabına.

    SSD mi Ram mi ?

    İlk önce onu belirtmek isterim ki, zaten bu iki donanımı karşı karşıya getirmek bile hiç bir şekilde doğru değil çünkü ikisi de tamamen ayrı ayrı şeyler. Bir tanesi bellek bir tanesi ise depolama alanı. Ama bizi bu soruyu cevaplandırmaya yönelden şey hız .

    Eğer bu konuyu araştırıyorsan bilgisayarının hızı muhtemelen azdır. Daha iyi anlaman için bir çok örnek vereceğim. Eminim sorunun cevabını çok iyi anlayacaksın.

    Şimdi örnek veriyorum bilgisayarın var ve bildiğimiz sıradan bir HDD kullanıyorsun ve ram miktarın düşük. Eğer sen bilgisayarda işlem yaptığın zaman ram kullanımı çok yüksek ise yani 80-90% üzerinde ise bu demektir ki ram miktarın yetersiz kalmaya başlıyor.SSD mi Ram mi ?

    Ram miktarının yetersiz kaldığı durumda sen ram’ini değişmek yerine HDD’i değiştirirsen tabii ki, hiç bir fayda vermez. Bu durumda tabii ki, ram miktarını arttırman gerekiyor. Çünkü söylediğim gibi bu örnekteki durumda ram miktarını arttırmadan SSD kullanman gereksiz olur.

    Eğer bilgisayarında yeterli miktarda ram varsa ve bu ram sana yetiyorsa işte o zaman ram miktarını arttırmana gerek yok. Bir düşün maksimum 3 bardak su içe biliyorsun ama yanına 10 bardak su koyuyorsun. Ne kadar mantıklı? Yani kullanmadığın ram miktarı sana hız kazandırmaz hem de hiç bir şekilde.

    Ama bu durumda yani ram miktarının yeterli seviyede olduğu durumda bilgisayarında SSD kullanırsan çok ama çok hız farkı olacağından emin ola bilirsin. Bu yüzden bu örnekteki durumda mutlaka SSD tercih etmelisin.

    SSD kulandığın zaman fiyatları göz önünde bulundurursak düşük kapasiteli olanını alırsan mutlaka ilk önce işletim sistemini SSD üzerine kur. Daha sonrasında kapasitesine göre gereken programları da buraya kurarsın. Böylelikle hem bilgisayar hemde en çok kullandığın programlarda hız farkını en iyi şekilde hiss edersin.

    Eğer büyük kapasitesi bir SSD alamıyorsan o zaman sana önerim SSD ve HDD’i bir arada kullanman. HDD’i ek dosyalar ve çok fazla kullanmadığın uygulamalar için kullanarak hiç bir depolama kapasitesi sorunu yaşamazsın.

    > Yani genel olarak bir daha gözden geçirdiğimiz zaman bu sorunun cevabı bilgisayar donanımına göre değişiyor. Söylediğim örnekler doğrultusunda SSD mi Ram mi ? sorusunun cevabına kolaylıkla cevap vere bilirsin.



    Bu yazımın da senin için yararlı ve detaylı olduğunu umuyorum. Kaynak:http://bilmediginhersey.com/ssd-mi-ram-mi-en-iyi-performans-icin/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mammadkhan313 -- 5 Mart 2017; 21:9:23 >




  • ikisini de alsan daha iyi olur.

    bende tulpar t1 4 1 var 8gb ram ve 250 gb samsung evo var ssd sonradan taktım. ssd takılması ile ilgili videoyuda buradna izleyebilrsinz

    https://www.youtube.com/watch?v=7vDAm5j7WKg
  • 256 gb ssd yeterlimi peki oyuncu için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.