Şimdi Ara

ram kullanıldıkça eskirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar sorum şöyle :
    şimdi 2. el ram alsam baya kar ediyorum ama niye o kadar ucuz zaman geçtikçe yavaşlıyomu bu ram ?
    bide 2 tane aynı ramdan taksak dual rammı oluyo ?



  • elektirik ile çalıştığı için eskime pek olmuyor ancak o.c deneniyorsa bazen zarar görüp stabilite sorunu çıkıyor. Eğer alacaksan 2 tane aynı marka aynı model olsun :).
  • o zaman 2. el ramlar neden ucuz
  • herhangi bir markanın herhangi bir model aracını bayiiden sıfır km olarak alın. kontagı cevirin. aracı 1 cm bile haraket ettirmeden kontagı kapatın. aracın değerine göre min 5 milyar düşer fiyatı. şimdi bu aracın sıfırdan farkı ne? fiyatı neden ucuz?

    cevap: çünkü araç müşteriye satıldı. o artık "2. el".

    doğruluğu yanlışlığı başka bir tartışmanın konusu. ama olaylar bu şekilde oluyor. değişmesi dileğiyle.
  • süper bir örnek saolun da şimdi tam anlamadım yani eskimiyomu ? dünya turu atan araçta var sadece satmak için bayi yolu çekende
    yani 5 senelik ram sıfırla aynı hesapmı ?
  • ram kullanıldıkça eskir ama performans kaybı olacağını sanmıyorum.
  • performans farkı olur mu bilmiyorum ama oluyorsa da farkedilmeyecek kadar oluyordur çünkü yıllarca kullanılan ramler yine aynı hızda çalışıyor.

    fiyat farkı ise "ramin garantisi geçmiş oluyor, bitmese bile azalmış oluyor" şeklinde özetlenebilir. ikinci elde peşin ödeme de etkiliyor. sıfırı mağazada 250 lira 9 taksitle satılırken aynı rami sıfır, paketini açmamış halde ikinci elde 20-30 lira aşağı satmazsan kimse almaz. çünkü mağaza daha garanti daha taksitli olur.

    bi ara çok yükseldi ram fiyatları ama bu aralar iyice düştü galiba. halen 200 liraya satmaya çalışan da var ama 2x4gb rami 170 liraya kimse almıyor
    sıfırdan farkı garantisi yok. en çok tutulan model bi de. yine de kaldı elimde öyle yatıyor.
  • 2*2 800 mhz 4 gb ram = 70 tlye buldum alayımmı 2. el 2 gb si 35 tlye geliyo
    @MaDMaxiBo
  • fiyat uygun galiba
    ddr2 fiyatlarını takip etmiyorum şu sıralar ama ddr3 fiyatlarıyla yakındı en son. ddr3 de o civarda.
  • önceliikle ram eskimez tozlanır performans olarak düşmez ama zamanla bozulur mavi ekran hatası verir yanlışmıyım beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_tek

    2*2 800 mhz 4 gb ram = 70 tlye buldum alayımmı 2. el 2 gb si 35 tlye geliyo
    @MaDMaxiBo

    buna mı ucuz diyip temkinli davranıyorsun?ddr4 ramlar çıkacak benim elimde olsa bedava dağıtırdım onları , garip bir milletiz vol.2113123

    şu ramı 1 ay evel 100tl ye sattım 2x4gb ddr3 idi alanda paşa paşa kullanıyor , sen 70tl o ddr2 4gb ramı bulmuşsun niye fazla diyorsun :)
    http://www.tweaktown.com/reviews/4057/crucial_ballistix_sport_pc3_12800_8gb_kit_review/index.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 4 Haziran 2014; 20:35:17 >




  • ddr4 anakart bile yok daha ğündemde sen ddr4 ram diyorsun:-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mükemmel açıklamıssın :D o artık "2.el"
  • Hocam işi bilen çalışan sistemden sökülen ram ise hiç bişey olmaz ben geçen forumdan 4 tane 2 gb ddr2 800 mhz ram taktım canavar gibi ramler belki eskiyebilir ama herhangi bir oc falan yapılmadıysa ve çalıştığı sistemde elektriksel bi problem olmadıysa ilk günki gibi çalışır ben 10 senedir pc kullanıyorum hiç sıfır ram kullanmadım ama ramlerin aynı model aynı marka olmasına dikkat et mavi ekran sorunu çıkartır.
  • Kaça aldınız

    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerimde teknik olarak hata varsa, bilgili kişiler sebepleriyle düzeltsin lütfen. Ben doğru bildiklerimi yazacagım şimdi.

    quote:


    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    performans farkı olur mu bilmiyorum ama oluyorsa da farkedilmeyecek kadar oluyordur çünkü yıllarca kullanılan ramler yine aynı hızda çalışıyor.


    quote:


    Orijinalden alıntı: enes yağmur

    önceliikle ram eskimez tozlanır performans olarak düşmez ama zamanla bozulur mavi ekran hatası verir yanlışmıyım beyler


    quote:


    Orijinalden alıntı: qaanx

    Hocam işi bilen çalışan sistemden sökülen ram ise hiç bişey olmaz ben geçen forumdan 4 tane 2 gb ddr2 800 mhz ram taktım canavar gibi ramler belki eskiyebilir ama herhangi bir oc falan yapılmadıysa ve çalıştığı sistemde elektriksel bi problem olmadıysa ilk günki gibi çalışır ben 10 senedir pc kullanıyorum hiç sıfır ram kullanmadım ama ramlerin aynı model aynı marka olmasına dikkat et mavi ekran sorunu çıkartır.


    Bilgisayar malzemeleri yani elektronik devreler cok büyük miktarda yarı iletken elemanlardan oluşurlar. Yarı iletken elemanlar yapıları gereği çalıştıkça ısınırlar. Sıcaklıkta canlı veya cansız maddelerin fiziksel yapılarına zarar verir.

    Doğal olarak kullanıldığı sürece her cihaz ömründen biraz daha yer. Aynı insan hayatı gibi düşünübeliriz bu olayı. Nefes aldıkça vücudumuza oksijen giriyor ve biz bu oksijeni hücrelerimizde yakarak enerji üretiyoruz. Bu olay sırasında atık enerji yani ısıda meydana cıkıyor ve kısaca aldıgımız her nefes hücrelerimizi ısıtarak ömrümüzden yiyor. Yarıiletken elemanlarda da bu olay pek farklı değil. Ramler içinde nasıl kullanıldığı, nekadar kullanıldığı hangi ortamda kullanıldığı gibi soruların cevabı ömrünün geri kalanında nekadar ve nasıl bir performans vereceğini değerlendirmemizi sağlayabilir ancak şu kesin ki asla ilk günkü kadar iyi performans veremez. İdeal şartlarda yaşamıyoruz ne yazıkki. Muhakkak ilk günkü performansına yakın çalışan 3-4-5 senelik elemanlar olabilir. Bu da tamamen malzeme kalitesi ve sistemin kararlılığı çevre şartları gibi etmenlere bağlıdır.

    iyi forumlar




  • sağolunuz...
    bu arada bana ram ayarlayabilecek varmı düzgün karaktım kaldım yav bi ram alacaz bi aydır ::) 800 mhz dual ram olsa yeter
  • Eskiyen RAM görmedim. İlginç. RAM bozlursa anlaşılır zaten Ya hiç açılmaz bilgisayar ya da mavi ekranlar ömrünüzü yer. Bip sesi duyuyorsan da çıkarıp tozunu üfleyeceksin.

    Hee, statik elektriğe maruz bırakılırsa orasını bilemem şansına kalmış. Ama RAM eskimez, bozulur diyebilirim. Ya da verimliliği ve kararlı çalışması.
  • Ramlerin çoğu ömür boyu garantilidir sorun olacağını sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.