Şimdi Ara

Ram hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni ram aldım Kingston Hyper X 4 Gb Cl9 1600 mhz. Ana kartım Gigabyte 880GA-UD3H 4 adet ram slotu var. Daha önceden kullandım Kingston Hyper X Dual kit CL9 1600 mhz 4 gb(2x2gb) ramlerim vardı. Yeni aldığım 4 gb lik rami taktıgım zaman açılışta 3 uzun beep sesi vererek pc açılmıyor. Farklı kombinasyonlar deneyerek ancak 6 gb yapabildim.2 gb lik rami nereye takarsam 3 uzun beep sesinden açılmıyor pc.

    Bios veya başka bir yerden ayar yapmama gerek yok sanırım. Önerisi olan varsa merakla bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler



  • Bu arada ramlerin sadece 1. ve 3. slotta çalıştığını fark ettim. Ayrıca 1600 mhz ramlerimin bu frekansda çalışmadıgınıda farkettim. Bios dan biraz ayar yaparak ramlerin frekansını 1600 mhz yaptım. Ama 3 tane rami bi arada çalıştıramadım hala. Hiç birinizin başına gelmedimi yahu. + Ram slotlarının çalışıp çalışmadıgını nereden anlayabılırım.
  • Ramleri farklı ram slotlarında deniyerek çalışıp çalışmadığını anlarsın tek tek yada 2-4.cü slotlarda deniyerek.Sorun ne dersen ram slotları uzun süre kullanılmadıysa pas gibi olabilir bunu yaşadım bilgisayarcı temizleyici gibi bişey sürmüştü açılmıştı mesela bu olabilir. 3 Tane ram taktığından sıkıntı olabilir dual çalışmadığı için (düşük ihtimal)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır o slotları kullanmıyorum. Daha önceden ram çakışması oldugu için yer değiştirmiştim. Şimdi antioksidan gibi temizleyici kullanmadan önce başka yapabileceğimiz birşey var mıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.