Şimdi Ara

ram görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sa arkadaşlar öncelikle laptop asus X556UF XX045D modeli dahili ram 4 gb var ben bugün 4 daha aldım tek slot var saten taktım cpu z programında görüyor ancak bios ta ve bilgisayarımda görmüyor frekans 1600 tutuyor sorun nedir



  • ben de ram aldım 2nci slota taktım ve fakat görmüyor, cpuz programında da görmüyor :( para çöpe mi gitti acaba. format atsak düzelir mi ki? bilgisayarım acer e1-571 i3 2.4 ghz intel hd graphics 4000 ekran kartı vs..
  • Bios güncellemeyi deneyebilirsiniz. Anakartınız sitesini bulun son bios sürümüne bakıp sizin bios sürümüyle karşılaştırın. Eğer sizinki eski sürüm ise biosu güncelleyin. İnternette nasıl güncellendiğine dair bir çok içerik var oradan yardım alabilirsiniz.
  • Asus notebooklarda yayinlanan bioslarin yanlis olmasi gibi bir durum soz konusu dikkatli olmanizda fayda var. Sahip oldugum asus notebook icin bios indirdim. İndirdigim bios asusun sayfasinda bizzat urunum icin yayinlanan biosdu. Biosu flash ladimartik notebook goruntu vermiyor. Yurtdisindan hediye geldigi icin garantisiz dolayisiyla kendim masraf yaparak tamir ettirmeliyim.



    En uygun fiyati veren notebook tamircisi bios cipinin sokulup disarida yazlacagini ve tekrar lehimlenecegini soyledi. Masraf 200 tl durduk yere ustelik.notebbokta gerekmedikce bios update buyuk sorunlar yaratabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Bios güncellemeyi deneyebilirsiniz. Anakartınız sitesini bulun son bios sürümüne bakıp sizin bios sürümüyle karşılaştırın. Eğer sizinki eski sürüm ise biosu güncelleyin. İnternette nasıl güncellendiğine dair bir çok içerik var oradan yardım alabilirsiniz.

    sağolun, hafif temizledim, düzgünce taktım çalıştı.

    buradan tüm halkımıza sesleniyorum özellikle bu ram mevzuunda iyice klik yapıp oturtmak gerekiyor çok az oturmasa bile görmyor. bios güncellemeden formata kadar herşeyi yaptım 2 gün uğraştım ama çözüm basitmiş.

    tabi uyumlu ram de şart.




  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim eski bir masaüstü bilgisayarım var. MS-7255 V2.0 marka anakartım var. 2gb'a kadar ram desteği sağladığını biliyorum. Bugün 1+1 2GB Hynix 667 mhz ram takdırdım. Bilgisayar 400/533/667 mhz hızları destekliyor. Hepsini denedim fakat hiçbir şekilde görmedi. Her seferinde mavi ekran hatası verdi. Bios güncellemesi yapsam olur mu? Yoksa Ramler mi bozuk? Aldığım firma her İntel ve AMD işlemcilerde kullanabilirsin dedi. Sizce sorun nerde? Yardımcı olursanız sevinirim...
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Bu arada diğer söylenenlerin hepsini yaptım. Defalarca takıp denedim. Tek taktım 1 gb görsün diye o da olmadı. Ne yaptımsa görmedi. Ha bi de şu var. Benim eski ramlarim genişlik olarak yeni aldıklarımdan büyük. Eskilerinde rami takınca klipsi de kapsıyor ama yenilerinde klipsin boyuna yetişmiyor kapatınca. Bunun sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü klipsleri iyice sıkıp öyle takıyorum. Bilgi olsun diye söylüyorum. Teşekkürler...
  • zgrzcn21 kullanıcısına yanıt
    Hocam anakart destekliyordur da işlemci 667 mhz desteklemiyor olabilir. İşlemcinizi bi googledan aratıp bakın max ne kadar mhz destekliyor diye. İşlemci 667 desteklemiyorsa anakarta uygun olsa bile görmez ramleri işlemci.
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    800 mhz'ye kadar destekliyor. Ama zaten ben 400 e kadar denedim biostan ayarlarını yaparak. Başka hangi sebep olabilir? İlginiz için teşekkür ederim.
  • zgrzcn21 kullanıcısına yanıt
    Tek ram takınca görüyor mu hocam 1 gbı ? Yoksa hiçbirini mi görmüyor ?
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Hayır tek tek de taktım bi yararı olmadı. Detaylı bilgisi burda. Bakarsanız sevinirim.

    https://forum.donanimhaber.com/ram-arttirma-girsimi-failed-mavi-ekran-hatasi--130790865#130790865
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.