Şimdi Ara

RAM almayı düşünüyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dizüstü bilgisayarımda Kingston 4 GB DDR3 1600 MHZ, CL 11, 1.35 Volt RAM bulunuyor. Bunun yanına bir 2 GB daha takviye yapmak istiyorum. Yalnız Kingston 2 GB 1600 MHZ CL 11 RAM'lerin 1.35 Volt olanını bulamadım. 1.5 Volt olarak satılıyor. 1.35 Volt RAM'in yanına 1.50 Volt takarsam birlikte çalışırlar mı ? Bir zararı olur mu ?



  • http://forum.crucial.com/t5/Crucial-memory-for-PC-systems/Memory-module-voltages/td-p/106252
    Sorunsuz bir şekilde kullanılabildiğinden bahsediliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rustmcx kullanıcısına yanıt
    işlemci ve anakart modelinize bağlı. her ikisi de hem normal ddr3 hem de ddr3L(1.35 volt olan) modelleri destekliyorsa sorun çıkacağını sanmam ama genelde birinden biri sadece ddr3L destekler. anakart ve işlemci sıkıntı çıkarmasa dahi ben aynı voltajda olmalarını yeğlerdim. çünkü, bilemiyorum her ram için ayrı voltaj denetleyicisi var mı, yoksa tüm slotları tek bi denetleyici mi kontrol ediyor. eğer tekse birinden biri voltaj sorunu yaşayabilir.

    işlemcinizin ve anakartınızın modellerini bulun ve üretici sayfasından özelliklerini kontrol edin. çünkü daha önce benzer bir şey deneyen birisine bi konuda yardımcı olmaya çalışmıştım, işlemcisi sadece ddr3L desteklediği için elindeki 1.50v olanları kullanamamıştı. ayrıca illa kingston almak zorunda değilsiniz, çeşitli etmenler var (bellek çipleri ram'in iki yanında da var mı, tek tarafında mı gibi... tam olarak etkisi nedir bilemiyorum ama iki ram'de de aynı olmalarında fayda var) bunlar dışında mhz ve cl değerleri, ddr versiyonları da aynı olduğu sürece(slotları farklı oluyor o nedenle) ve laptop için olanlardan almaya dikkat ettiğiniz sürece sıkıntı olmaz. (laptop için desktop ram'i alanda gördü bu gözler )

    keza kız arkadaşımın bilgisayarına (içinde 1333 mhz hatırlamadığım bi marka ram'ler vardı ama anakart sınırından 1066 mhz de kullanılıyordu.) 1333 ya da 1066 mhz (hatırlayamadım şimdi), cl değeri de (çalışacakları frekans olan 1066 mhz'de) aynı olan bi samsung ram alıp eklemiştim, sıkıntısız çalıştı.




  • Halihazırda 1.5 Volt RAM kullanabilen anakart ve işlemcilerde 1.35 Volt RAM sorun çıkarmıyormuş yalnız 1.35 yani DDR3L RAM kullanan anakartlarda 1.5 Volt yani DDR3 RAM kullanmak için işlemci ve anakart desteğinin bulunması gerekiyormuş öğrendiğim kadarıyla. Benim işlemcim destekliyor fakat anakartım desteklemiyor bu nedenle farklı bir marka DDR3L RAM alacağım cevaplarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.