Şimdi Ara

Raid sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Benim monster bir laptopum var. Dün format attım. Bugün driverları yüklerken İNTEL RAPİD DEPOLAMA adında bir programda yüklendi. Benim bilgisayarımda 2x120GB SSD var ve RAID0. Ben programa bakarken yanlışlıkla 1 TB hardiskimi bu RAID0 olan bölüme taşıdım. Ne olduğunu anlamadan verilen yükleniyor vs dedi. Daha sonra makine reset attığında hardiskim altaki resim gibi görünüyordu. RAID 0 olan bölümde şuanda 110 GB boş bir alan oluşmuş ama benim hardiskim 1 TB'tı açıkçası içinde verilerimde vardı kaybolmasından korkuyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Lütfen yardım edin!

     Raid sorunu!
     Raid sorunu!







  • 1 tb olan diskte 110 gb olarak raid 0'a eklenmis ve toplam kapasi 330 olmus. Ayrilmamis alan olarak gorulen kisim 1 tb diskten alinip raid 0'a eklenen yer. Suanda o bolume bisey yazilmadigindan veri kaybi olmamistir diye dusunuyorum.



    En garanti yontem 1 tb diski cikarip haricen pc ye baglayarak kontrol etmek olur. Bu sekilde verileri yedekledikten sonra hdd yi tekrar yerine baglayip raid menusunden eski yapiyi kurmaya calisabilirsiniz.



    Ya da yedekleme icin ugrasmadan raid menusunden tekrar eski yapiyi kurarsiniz. Ama hata yaparsaniz mesela 1 tb herhangi bir sekilde raid yapisina dahil olursa -bu diskin yeniden bicimlendirilmesi anlamina gelir ayni zamanda- veri kaybi yasayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.