Şimdi Ara

Raf Tipi Pasif Hoparlör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar.Hi-fi dünyasına yeni adım attım.Şimdiye kadar müziği hep sony Xperia cihazlar, Sony walkman cihazları ve Sony kulaklıklarından dinledim.Aradığım ses rengi böyle çok güzel geldi bana ve hiç tarz değiştirmedim.


    Yaklaşık iki ay önce sony SS-L80 iki hoparlör elime geçip, bunu evimde arada kullandığım oto teyibe bağlayana kadar.

    Sesi çok hoşuma gitti ve ev sistemi kurmak istedim belli bir yaştan sonra kulaklıkta gitmiyor artık.


    Uzun yıllar arama sonucunda (Hep arıyordum)sıfır bir tane Sony TC-we835s kasetçalar aldım ve buna birde Sony CDP-xe530 cd player ekledim ve amfi olarak Sony STR-dh190 bir Stereo amfi aldım.


    Elimde Bulunan SS-L80 kolonlar ile denedim ve aslında kulaklıktaki o sesi yakalayamadım alt seslerde bas eksiği oldu.

    B kanalına 2 hoparlör daha ekledim Sony v-5500 ve istediğim ses oluştu ama hepsi 6ohm olduğu için amfiye uygunsuz olduğu belirtiliyordu kullanıcı el kitabında .(Yüksek seste Çok denedim bir zarar olmadı ama neyse) A ve B kanalı aynı anda kullanılacaksa en az 12ohm yazıyor.


    Sonra bas eksiğini gidermek için bir tane Aktif Subwofer aldım (Velodyne series 2) ve sisteme ilave ettim ,minumum seviyede ayarlayarak kısık seslerde de bas yetersizliği çözüldü ve istediğim kıvama geldi diyebilirim.

    Sorun şu, sub çok büyük ve minumum seviyede açık aslında bana gerekli olan kısık ses seviyesinde de elimde bulunan hoparlörlerden biraz daha bas verebilen bir çift hoparlör. Tavsiyelerinizi bekliyorum.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.








  • set hoparlörü seviyorsanız sony rx99 hoparlörlerini tavsiye ederim. raf tipi bir hoparlör arıyorsanız kef ls50 iyidir

  • burakkr kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam,rx99 tipini sevmedim ama kef ls50 ye bakacağım.

  • KEF LS50, amfinize göre çok daha üst seviye bir hoparlör olur. Kısa vadede sınıf atlamaya niyetli iseniz LS50 iyi bir seçim olabilir. Yok ben fiyat oranı dengeli bir hoparlör arıyorum derseniz, benim tavsiyem Dali, Wharfedale ve Monitor Audio'nun giriş seviyesi hoparlörünü değerlendirmenizi tavsiye ederim. Tabii ki en önemlisi buna ayıracağınız bütçe. Bütçe verirseniz daha anlamlı önerilerle gelebiliriz.

  • Aktif subwooferi nasil bagladiniz sony'ye? Line girisi yok. Hoparlor kablosu ile mi baglanti var? Subwooferdan daha alta inebilecek bir kule hoparlor bulmaniz zor, bilsaniz da avr'niz o hoparlorler icin cok altta kalacaktir.

    Kulakliga en yakin sesi subwooferla alirsiniz, hoaprlorler olmaz. Eger line cikisli bir avr'niz olursa kesim frekanslarinile basin vurus siddetini ve hangi hz degerinde devreye girecegini ayarlayabilirsiniz.

    Saygilarimla.
  • abacus kullanıcısına yanıt

    Hocam baktım ama hem görseli hoşuma gitmedi hemde aşırı pahalı benim için. Maximum bütçe 7500 olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Aktif subwooferi nasil bagladiniz sony'ye? Line girisi yok. Hoparlor kablosu ile mi baglanti var? Subwooferdan daha alta inebilecek bir kule hoparlor bulmaniz zor, bilsaniz da avr'niz o hoparlorler icin cok altta kalacaktir.

    Kulakliga en yakin sesi subwooferla alirsiniz, hoaprlorler olmaz. Eger line cikisli bir avr'niz olursa kesim frekanslarinile basin vurus siddetini ve hangi hz degerinde devreye girecegini ayarlayabilirsiniz.

    Saygilarimla.

    Hocam söylediğiniz şekilde bağlandı hoparlör çıkışından.

    A kanalına doğrudan 2 hoparlör.

    B kanalına aktif sub.

    Bu şekilde çok güzel sesi ama cihaz 100'de 1 anca kullanılıyor.

    Şimdilik bu amfi ile devam etmek zorundayım malum fiyatlar çok yükseklerde.

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz fiyata sıfır olarak ta, ikinci el olarak ta gayet iş görür hoparlörler bulabilirsiniz.

    Sıfır olarak

    Triangle Borea . Çok iyi yorumlar mevcut.


    İkinci elde

    Monitor Audio RX2 , bir alttı BX2

    Dali İkon 2, bir altı Zensor 3

    Olabilir.


    O Fiyata alınabilecek sıfır MA ve Dali'lerin tiplerini ben de sevmiyorum.

  • abacus kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler cevap için aslında sony sscs5 düşünüyordum ama tr de şatışı yok.

    Triangle Borea yakııklı duruyor baya sevdim kendisini kabin ölçüleri istediğim gibi.


    Bx2 ve zensor 3 de ilgimi çekti artık birine karar verip alacağım.


    İki yollu olup 3 yollu olmaması çok önemlimidir.

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    RAf tipi hoparlörlerde 2 yollu olması yeterlidir. 3 yollu pek bilmiyorum.

  • abacus kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam , teşekkürler

    birde sony ss-s3 buldum olursa ilk onu düşünüyorum.

    ama harici iki tanede sizin önerinizden alacağım bir başka odaya da başka bir set yapacağım.

  • abacus kullanıcısına yanıt

    merhabalar ses konularında bilgili gibisiniz bu ses sitemi olayına yeni girdim hiç bir bilgim yok pasif hoparlor alcam ama elimce focusrite 2i2 ses kartı var pasif hoparlor ses kartına takılırmı yoksa amfimi almam lazım ( Denon SCN10 hoparlör, iki yönlü HiFi hoparlör, TV ses sistemi için, 2 x 65 W,) bu hoparloru almak istiyorum 6 ohm imiş ohme neyse onuda bilmiyorum benim ses kartıma baglanırmı acaba yoksa amfimi almam lazım anfi alırkende baktım yok sterosu var vs bir sürü ucuzuda var pahalısıda genelde zaten fiyatlar yüksek ne önerirsiniz ses kartı alarak yanlısmı yaptık acaba

  • volverine_007 V kullanıcısına yanıt

    Merhaba, elinizdeki ses kartı iyi bir kart olmasına rağmen daha çok müzikal enstrüman kayıtlarında veya müzik yapımı ile iligli işlerde kullanılıyor. Hifi ses kartlarına artısı ve eksisi muhakkak vardır. O da sizin amacınıza göre değişecektir. Müzik üretimi ile ilgileniyorsanız, ses kartı seçiminiz doğru olmuş.

    Diğer taraftan sadece müzik dinlemek istiyorsanız, bu amaca yönelik bir ses kartı (DAC) veya DAC+Amfi ikilisi almanız daha yerinde olacaktır.

    Düşündüğünüz hoparlör Denon firmasının kompak setlerine göre tasarlanmış bir üründür. Ayrı olarak satıldığını gördüm, bu durumda nispeten başka amfilerle de uyumlu çalabileceğini düşünüyorum. Eğer uygun bir fiyata alabilecekseniz değerlendirebilirsiniz.

    6 ohm değeri, amfiye bağlandığında amfi çıkış katının besleyeceği yükün ortalama değeridir. Genelde 4-8 arası olur bu değer. 4 olması bazen sıkıntı çıkartsa da, 6 ohm değeri yeterlidir.

    Benim tavsiyem, eğer müzik yapım işi ilgilenmiyorsanız, elinizdeki ses kartının elden çıkartıp, üzerinde USB DAC olan çin malı amfiler ile yeterli bir ses alabilirsiniz. Ancak ses kartını tutmak istiyorsanız, araya yine de amfi almanız gerekecektir. Bu amfide DAC özelliği olmasına gerek yoktur.





  • abacus kullanıcısına yanıt

    teşekkurler müzik yapan biri değilim sadece dinleyiciyim ses kartını satmayı düşünmüyorum amfileri biraz araştırdım baya fiyatı kalın olanlar var fii0 lara baktım 4 5 bin falan onlarda kulaklık amfisiymiş k5 pro var hoparlor takılırmı bilmiyorum ama takılıyodur herhalde 5 bine hoparlar takılsın bi zahmet:D onu alamamda Fosi Audio BT30D marka amfi gördüm 1900 lira bunu alabilirim nasıl bu uyarmı denon hoporlorlere varsa senin önerceğin amfi varmıdır uygun fiyata saglam birsey. fosi iyi gibi duruyor özellikleri falan güzel bluetothu falanda var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.