Şimdi Ara

RAF TİPİ (BOOKSHELF) HOPARLÖR TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
8.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba... Max. 500tl ye kadar olabildiğince detaylı ses alabileceğim bir çift hoparlöre ihtiyacım var. Bookshelfler sanırım uygundur... Şimdilik bütçe bu kadar... Amplifikatör olarak kendi yaptığım amplifikatör ve preamplifikatör ikilisini kullanacağım... Bir süre sonra bunlara kaliteli bir dac eklenecek... Genelde İpod dan alac (apple loseless) formatında müzik dinliyorum. Müzik tarzım çok çok geniştir. Ruh halime göre değişir diyelim. Müzikteki ritimleri en ince ayrıntısına kadar duymalıyım... Derdim budur :) Yani mesela kontrabass ve çello türü bir enstrumanın titretici sesi yanında ince gitar tınıları ezilmemeli.... Bende farkındayım 500tl bir bütçe ile bu baya zor ama en azından hi-fi dünyasına bir yerden adım atmak lazım... Herkese cevaplar için teşekkürler...



  • İstek fazla bütçe az media marka optimum a bir @ugra derim gezel bir hi fi studio ları war.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaziantepte yaşıyorum. Malesef burada Media Markt yok. Yinede genel önerilerinize açığım. Maksat bu konuda bilmediğim beğenilen ürünleri öğrenmek...
  • 500 tl ile iyi bir hoparlör çifti almak zor, ama hi-fi türü kulakları kaplayan kaliteli bir kulaklığı alabilirsiniz. Ama gerçekten iyi markalara (sennheiser, grado vb.) bakın. Bunu aldıktan sonra iyi hoparlörler için para biriktirmeye başlarsınız.

    İlle de hoparlör derseniz yaklaşık 800 tl civarına behringer 1031a almak mümkün. Kendinden amfili ve aktif hoparlörler, preamp direk bunlara bağlanabilir, alt ve. üst frekans zafiyeti yok, frekans cevabı düz, gerektiğinde çok yüksek ses seviyelerinde bozulma yapmadan çalabiliyor ve stüdyo monitörü olduğu için varolan bütün detayları veriyor. Alternatifi pasif 2031p veya daha küçük olan 1030a ama bu ikincisi bass kısmını subwoofer olmadan iyi veremeyecektir, benzeri pasif 2030p var oradan biliyorum.

    Çok rahat tavsiye edebiliyorum çünkü ben böyle yaptım. Yalnız nette fiyatlaa bakarken dikkat etmek lazım, pro ürün satan yerler ya çok uçuk fiyat veriyor ya da stokta olmayan ürünü varmış gibi gösterip iş satın almaya gelince sorun çıkarabiliyorlar. Karar aşamasına gelirseniz problem yaşamadığım bir tanesini önerebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimistec

    Herkese merhaba... Max. 500tl ye kadar olabildiğince detaylı ses alabileceğim bir çift hoparlöre ihtiyacım var. Bookshelfler sanırım uygundur... Şimdilik bütçe bu kadar... Amplifikatör olarak kendi yaptığım amplifikatör ve preamplifikatör ikilisini kullanacağım... Bir süre sonra bunlara kaliteli bir dac eklenecek... Genelde İpod dan alac (apple loseless) formatında müzik dinliyorum. Müzik tarzım çok çok geniştir. Ruh halime göre değişir diyelim. Müzikteki ritimleri en ince ayrıntısına kadar duymalıyım... Derdim budur :) Yani mesela kontrabass ve çello türü bir enstrumanın titretici sesi yanında ince gitar tınıları ezilmemeli.... Bende farkındayım 500tl bir bütçe ile bu baya zor ama en azından hi-fi dünyasına bir yerden adım atmak lazım... Herkese cevaplar için teşekkürler...

    Cambridge Audio AM10 amfi ile kullanılacak, 500 TL üst limit olmak üzere giriş seviyesi raf tipi hoparlör alma arifesindeyim.
    Listem:
    Dali Zenzor 1
    Cambridge Audio S30
    Monitor Audio BX1
    Q Acoustic 2020i




  • Cevaplarınız için teşekkürler... Aktif hoparlör düşünmüyorum. Zaten hali hazırda gayet kaliteli bir anfim var ve fuzuli masrafa gerek yok. Tolbay nickli arkadaşın arasında kaldığı modeller aynı şekilde benimde aklıma takılan modellerdi. Fakat hem fikir almak açısından buraya konu açma gereği duydum. Amplifikatörümü kendim yaptığım için hangi marka ile uyumlu olacağı konusunda bir fikrim yok. Fakat benim derdim en azından sinema hoparlörlerinin surround veya rear tabir edilen hoparlörlerinden olmaması... Ben sadece müzik konusuna yönelmiş, genel olarak beğeni kazanmış bir hoparlör almak istiyorum... Q Acoustic i bugün timpaniye sordum. 2010i modeli için 148£ dan başladığını 2020i modelinin 220£ dan başladığını söylediler... Tolbay ın önerileri arasında bir sıralama yapabilirmiyiz?
  • M-Audio Bx5 D2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimistec

    Cevaplarınız için teşekkürler... Aktif hoparlör düşünmüyorum. Zaten hali hazırda gayet kaliteli bir anfim var ve fuzuli masrafa gerek yok. Tolbay nickli arkadaşın arasında kaldığı modeller aynı şekilde benimde aklıma takılan modellerdi. Fakat hem fikir almak açısından buraya konu açma gereği duydum. Amplifikatörümü kendim yaptığım için hangi marka ile uyumlu olacağı konusunda bir fikrim yok. Fakat benim derdim en azından sinema hoparlörlerinin surround veya rear tabir edilen hoparlörlerinden olmaması... Ben sadece müzik konusuna yönelmiş, genel olarak beğeni kazanmış bir hoparlör almak istiyorum... Q Acoustic i bugün timpaniye sordum. 2010i modeli için 148£ dan başladığını 2020i modelinin 220£ dan başladığını söylediler... Tolbay ın önerileri arasında bir sıralama yapabilirmiyiz?

    QAcoustic 2020i modeli pahalı imiş, İngiltere fiyatı 150 GBP.
    Genelde İngiliz markaları, İngiltere fiyatı+KDV şeklinde Türkiye'de satılıyor diye biliyorum.
    Galiba benim tercihim Dali Zensor1 ya da Cambridge Audio S30 olacak, ikisinin fiyatı da 400 TL civarında geziyor.




  • @pesimistec

    Ekonomi yönünden bakarsak kendinden amfili (her driver için ayrı anfi 100+50w x 2, yani biamp baglantılı), bu amfiler ile uyumluluğu garantili, aktif crossover'li ve alt frekansları verilebilen, konumlandırmaya göre ayarları olan bir hoparlöre biraz daha fazla para vermek kayıp mı kazanç mı tartışılır.

    Dezavantajı ise sizin de düşündüğünüz gibi varolan amfinin işe yaramaması, garanti süresi bitince hoparlör içindeki amfi bozulursa ne olacağı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak seçenek 2 ye indi. Wharfedale 9.2 ile dali zensor 1 arasındayım şuan. Bu hoparlörleri dinleyen arkadaşların yardımına ihtiyacım var... Seçenek hangisi olmalı? Kimisi dali zensor kimisi wharfedale 9.2 diyor. Birde bu monitör audio nasıldır acaba? Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin... :)
  • el yapımı amfi nasıl bir şey diye sorsak_?
  • Mission mx2
    Tannoy Mercury V1
    Acoustic Energy Neo-1 V2
    Psb Alpha B-1
    Cambridge Audio s-30
    Castle Knigt-1
    Wharfedale diamond 9.1 (9.2 değil)

    Bu ürünlerin hepsini gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz biri hariç (Psb kanada malı) hepsi ingiliz malı ürünler...Hepsinin ortak özellikleri akustik,jazz ve vokal ağırlıklı müziklerde çok başarılı performans veren modeller olmaları hem de ekonomikler en pahalısı 700 tl bu ürünlerin..
  • Zensor-1 ile mutlu olabileceğinizi zannetmiyorum dalilerin ortak sıkıntısı olan hoparlörlerin sürülececeği amplinin çok iyi olması gerektiği kuralı bu modelde de geçerli..Zensor yerine Concept-2 alın daha iyi....Concept-2 ler nasıl o kadar altlara inebiliyorlar hala şaşırırım...
  • İlk önce the_cantan hocama cevap vereyim. Hocam ben her işe DIY mantığıyla bakarım... 5.1 olayına DSP çip yüzünden girmedim hiç.. Stereo bana daha uygun şuan... kısa bir süre sonra inşaallah kendi DAC imide bitirmiş olacam... El yapımı amfi olayı bir hastalıktır... Tıpkı kaliteli müzik dinleme hastalığı... Arge evde yapılır. Şu parça olmasın, şu olsun, şunu kullanırsam ses nasıl oluyor, direnç şu olsun falan diyip el emeği ile ortaya çıkan üründür... Tadıda başkadır ama... Çünkü aldığınız 1000-2000tl lik nerdeyse hiçbir cihazda benim özenim ve itinam yoktur. Çünkü ortada ticari bir kaygı vardır. Mesela ortalığı silip süpüren LOGITECH Z5500 isimli cihaz karaköyde çok rahat bulabileceğiniz TDA7294 entegre kullanır... 7tl gibi bir fiyatı vardır... JBL Creature denen mini 2.1 cihaz ise TDA8512J entegre kullanır. LOGITECH firması hoparlörü VECO yada buna benzer bir firmaya yaptırır. DSP modülü ve DAC devresini çine toptan ürettirir. Hepsini birleştirir ve bizede paşa paşa 800tl lik bedeli verip offf nasıl bass veriyor bee demek kalır... Bende kendi çapımda elimden geldiğince herşeyimi kendim yapmaya çalışıyorum. Hoparlör yapımı araştırmamda oldu fakat akustik işi daha farklı bir olay ve argesi zor... Bu nedenle bende bugün DALİ ZENSOR 1 e paşa paşa güzel bir meblayı yatırıp aldım. İnş birkaç güne elimde olacak...

    Gelelim atalayalper hocama... Sanırım profil fotonuz değişmiş... Sizi yaklaşık 5 senedir bilirim ama hiç tanışmadık tabiki... Şu z5500-creative s750 ve thx500 zamanlarından ve şu Trigue hastalığınız zamanından beri sizi takip ederim. Zaman ilerledikçe sesteki tatmin seviyemizde gittikçe artıyor ve sanırım bizde bir süre sonra binlerce dolarlık lambalı ve hi-end olayına gireceğiz yada alternatifler üretip kendimiz yapacağız :) Hocam ben bugün DALİ ZENSOR 1 siparişi verdim. Hani dinledinmi de aldın dersen malesef şansım olmadı. Senin EPOSlarada kafayı taktım bir ara ama şimdilik bir başlangıç yaparım sonrası kolay dedim... Sürmesi zor demişsin... Olsun hocam detaylara hakim bir hoparlör olsunda ben onu her türlü sürerim... :) Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimistec

    Son olarak seçenek 2 ye indi. Wharfedale 9.2 ile dali zensor 1 arasındayım şuan. Bu hoparlörleri dinleyen arkadaşların yardımına ihtiyacım var... Seçenek hangisi olmalı? Kimisi dali zensor kimisi wharfedale 9.2 diyor. Birde bu monitör audio nasıldır acaba? Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin... :)

    Size kullandığım polk audio tsi 100 öneririm. Detay,ayrıntı ve ses kalitesinde inanılmazdir. Ciddi şekilde değerlendirilmesi gereken Bookshelf Hoparlörlerdir. Fiyat performans kıyaslamasinda ise bana göre rakibi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mutlu oldum benimle ilgili bu detayları verdiğin için senin de dediğin gibi zaman geçtikçe ihtiyaçlar ve beklentiler değişiyor...Zaman ilerledikçe o yolda ilerliyoruz..Zensor-1 ler hayırlı olsun detaylı ve kompakt hoparlörlerdir fakat ben t sınıfı tripath çipli topping ler ile bir türlü sürememiştim yani aslında sürmüştüm de hakkıyla sürememiştim....Sağlam kuvvetli ve detaylı bir ampli ile sürülürse zensorlar ışıldarlar parlarlar ve ben buradayım derler aksi halde müthiş performans almak biraz zor....

    Evet avatar'ımı değiştirdim fakat memnun kalmadım galiba eski avatarıma dönüş yapacağım herhalde...Saygılar..
  • @pesimistec,
    aydınlatma için teşekkür ederim.
    topik tam @atalayalper'in sevdiği konulardandı. nerede kaldı diyordum ne zamandır.
    kendi yaptığın el yapımı ampli nasıl bir şey? özellikleri neler? varsa resim alabilir miyiz?
  • Cantan buradayım ben geldim ;) Senin Bots av-713 ne oldu duruyor mu hala?
  • @the_cantan malesef şuan resim ekleme şansım yok. Fakat Entegre çip i LME49830, preamfi katı LM4562 opampından oluşuyor. Aşağıda bu entegrelerin datasheetini ekledim. Oradan kalitesi hakkında tahmini bir sonuç çıkarırsınız zaten... Preamfi katının board unu gümüş ile kapladım... Alt frekanslarda ciddi bir artış oldu...

    Eğer kendisi bişeyler yapan arkadaşlar bunu okuyorlarsa polyester kondansatör olarak kesinlikle wima kullansınlar. Sakın mercimek türlerine yanaşmayın... Dirençleri %1 lik olanlardan kullanın... İstanbulda çemenardagülde bol bol çeşit var... Kolay gelsin...


    http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49830.pdf

    http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm4562.pdf

    @atalayalper hocam T sınıfı amfiler detaylı fakat güçten yoksun amfilerdir. Çoğu kişi bu amfiyi gürültü olmasın diye şehir cereyanı yerine oto aküsü ile besler... Ama çok bir güç beklememek lazımdır... Sanırım üretilmiyor şuan... Çinliler tüm stokları almış ebay de satıp duruyor... :)


    Şimdiki proje DİJİTAL ANALOG ÇEVİRİCİ ... DAC ile ilgili az bir bölüm kaldı... Yakında CS8416+CS4398+LM4562 den oluşan dac imde hazır olmuş olacak inşaallah... 24bit 192khz çözme yeteneğine sahiptir... Fakat bu aralar hiç zamanım yok. Eve akşam 9 gibi geliyorum. Bu nedenle süreç çok çok yavaş işliyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Cantan buradayım ben geldim ;) Senin Bots av-713 ne oldu duruyor mu hala?

    duruyor hocam. iyidir kerata ellerinden oper. praktiker da dizayn edeceğimiz bir raf tipi hop.un malzemesini kestirip birleştirmesini düşünüyoruz. 713'e arkadaş olsun diye. nasıl olacak bakalım.

    @pesimis,
    çıkışlarda ne var? yani lafı cımbızla alıyorum kusura bakma.LME49830 orijinal mı? elinde kaç tane var? neden iki farklı giriş katı kullanma ihtiyacı duydun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.