Şimdi Ara

Radyolink le sinyal alan santral

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yerleşim yerim köy. 6.2 km uzaklık var santrale.Şikayetler 375 ler aramadığım yer kalmamıştı.En son il ve ilçe telekom müdürlerini bir aradayken yakalayıp (şans eseri) görüştüm.Saolsun yardımcı olacağını söyledi ve oluyor.Sormak istediğim radyolink kurularak bağlı olduğum santralden veri alınacakmış ve alınan veri ile köye tip-11 santral kurulacakmış.Bu yöntemi bilen varmıdır acaba.Performansı nasıl olur.8 mbiti rahat alabilirsiniz dediler üstünü görebilir miyiz?

    Bu arada şehir merkezinde bile 1 mbitlerle bağlanan çoğu kişi varken köyde bu hızları görmek biraz tuhaf.Ama inanın ki neti bağlatalı 2 yıl oldu iki yıldır uğraşıyorum bunun için.Dilekçeler, şikayet mailleri yüz yüze görüşmeler.Santral uzaklığı ile sorunlar yaşayan arkadaşlara tavsiyem telefonla olmuyor maalesef.Bizzat önce ilçe telekoma olmadı il bölge müdürlüğüne bizzat başvurun.Hatta aynı santrale bağlı olduğunuz civarınızda aynı sorunları yaşayanlar varsa bir dilekçe oluşturun ve imza toplayın.Ve bizzat müdür ile görüşmeyi deneyin.Öyle uçuk rakamlarda değilmiş santral kurmak.Radyolink ve tip-11 santralin 20.000 liraya falan kurulabildiğini öğrendim...







  • tip-11 saha dolabının maliyeti 20.000 den çok çok yüksek. Tabi burada kapasite önemli. 1000 abone ankastresi olan bir outdoor dslam ile köye kuracakları dslam arasında kesinlikle fark vardır. Belki bu açıdan maliyet düşebilir. Fakat radyolink ten cok fazla bir beklentiniz olmasın tamamen geçici çözüm. Birkaç yıl önce bağlı bulunduğum santralde ana santrale radyolink ile bağlıydı. Kapasitesi yanılmıyorsam 250mbit di. Talebi karşılamayınca fiberoptik kanal ve hat cekmek zorunda kaldılar. Şimdi sizin düşünmeniz gereken şu olmalı ; bu köydeki aboneler için bir yatırım yapacaklar ve taban hızı 8mbite çekecekler. Daha sonra yaptık bitti mantığı ile dslam`a fiber optik hat cekmezler ise alacağınız hız 8mbit de kalır. VDSL ve FTTB sistemlerini baz alırsak ulaşılabilir hızınız cok yüksek olmasına rağmen pratikte yoğun kullanım saatlerinde internetiniz yine yerlerde sürünebilir. benim önerim fiber ana omurgasının köye ulaşması yönünde olur.




  • Cevabınız için teşekkür ederim.Şehir merkezinde bile fiber çalışması yokken köye yakın onyılda geleceğini sanmıyorum.Peki bu şekilde 8 mbitte sıkıntı olur mu? santrale bağlanan abone sayısı en fazla 100 olur
  • hız dan cok ping değerlerinden şikayetiniz olabilir online oyun gibi bir derdiniz yoksa sıkıntı da yok
  • Online oyun oynamıyorum.Zaten şu anki ping değerlerim 200 den aşağı değil daha ne kadar kötü olabilir ki? Bu arada önümüzdeki hafta içinde sistemi kurmaya geleceklermiş fotoğraf ve video eklerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.