Şimdi Ara

radyo kontrollü kumanda tasarlamak istiyorum!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben RF kontrollü uzaktan kumanda tasarlamak istiyorum
    RF le saat darbesi gönderebilirmiyiz?
    mesafe nasıl ayarlanır? (yada arttırılabilir??)
    devre şeması ve RF entegrelerle bilgi toplayabileceğim internet adresi verirseniz sevinirim
    eğer bu konuda çalışmış olan arkadaş varsa mailleşebiliriz



  • 433 MHz , 315 MHz , RF Transmitter , remote şeklinde aratırsan binlercesine ulaşabilirsin... Bu arada şunu belirtmeliyim ki bu tür cihazların üretimi için gerekli kanun ve yönetmelikleri de türk telekom kurumu (www.tk.gov.tr ) adresinde bulabilirsin. Başarılar diliyorum.
    belli bir birikime ulaştığınızda tekrar yardımcı olmaya çalışırım...
  • Ankarada Udea adlı bir şirket çeşitli simge hızlarında (baud rate) RF alıcı/vericiler üretiyor. Temin etme konusunda sıkıntı çekmezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 12 Ocak 2005, 9:03:04 >
  • otomasyon dergisinin bu ayki sayısında böyle bir uygulama var
    istersen bakabilirsin
  • slm arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim!!!!!
    kusura bakmayın fazla zaman bulamıyorum nete girmek için o yüzden teşekkür biraz gecikti....
    hele finallerde başlayacak......
  • kardeş
    www.discovercircuits.com da yok yok orada schematicse tıklarsan bir çok devre seni bekliyor olacak umarım faydasını görürsün.kolay gelsin
  • bunu her hangi bir tv kumandasıyla da yapabilirsin. tek yapman gereken IRT katına bir genlik modülasyonlu yükseltici eklemek olur. google da "AM remote control circuit schemes", "AM RC circuits" ya da "AM RC design" gibi aramalar yaparsan bulabilirsin. yahoo da elektronik konusundaki aramalar için güzel kaynaklar sunabiliyor. bir dehttp://www.antrak.org.tr/gazete sayfasına bir göz atmanı öneririm. herifler amatör telsizci olduğu için sana yardımcı olabilirler.
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim!!!!
    luciferi.....
    kodlama işlemini tv uzaktan kumandasına mı yaptırayımm???Yanlış anlamadıysam kodlamayı tv kumdsna yaptırıp bunu rf olarak göndermemi söylüyorsun ama bildiğim kadarıyla ırf ler kare dalga ile kodlanıyor bunu rf le gönderebilir miyim??
    eğer cevaplarsan sevinirim..
    çünkü gerçekten araştıracak zaman bulamıyorum...
    bunu seneye bitirme tezi yapmak istiyorum....
    Bu arada özür diliyorum kendimi tanıtmayı unuttum..
    Ben Emre Hava Harp Okulu'nda 3. sınıf öğrencisiyim böülümüm elektronik müh.
    Askeri okul olmasından dolayı bir çok kural var labaratuarları ders harici kullanamıyoruz...
    bazı şeylari aldım ama kendim osilaskopta alamam....
  • selamlar... Tv uzaktan kumandası ile yaparsan gönderdiğin datanın bir de kodunu çözecek lojik devre tasarlaman gerek. internette sırf bu tür data alışverişi için üreticiler var. Örneğin Princeton Technology (Pt.... ) veya Holtek ( HT... ) firmaları gibi. Bunlar piyasada da bulunan ve ucuz olan entegreleri üreten firmalardan. Bunların ürettiği karedalga kodlu bilgi , AM veya FM olarak RF üzerine birkaç yöntemle bindirilir ve alıcı kısımda tekrar ayrılır. Sistem böylece tamamlanmış olur.
    Bizden istediğiniz şey vakit darlığına mukabil , açık devre şeması mıdır acaba? Bununla ilgili epeyce şemayı internette bulabilirsiniz... verilen linkleri araştırmaya hiç fırsat bulamadınız mı ? Ayrıca seneye gerekiyorsa bence bugünden panik yapmanıza gerek yok. Bu teknoloji epeyce yaygınlaşıyor ve gelişiyor. Bence iptidai bir sistem yerine biraz bilginizi arttırarak çok daha vasıflı bir devre tasarlayabilirsiniz. Saygılarımla.




  • Haklı olabilirsin belki ama bizim radyo frekansaları ile çok uğraşmamız lazım...
    radarlar telsizler VOR GPS muhabere felan işte....
    anlıyacağın birazcık zorunluluk var işin içinde....
  • birader hiiç uğraşmana gerek yok piyasada 10 milyona uzaktan kumandalı oyuncaklar var senin işini fazlasıyla görecektir.
    dört veya beş adet kumanda anahtarı var kumandadan istediğin sinyali gönder örnek bu kumandalı arabalar ileri, geri, ileri-sağ, ileri-sol,geri-sağ,
    geri,solve turbo fonsiyonları mevcut başarılar
  • slm erali
    kardeşim o arabaların kumandalarını inceledim hemde bir kaç tanesini...firmalar kendi entegrelerini yapmışlar herbirinde ayrı entegre var ve bunların datasheet ine ulaşamıyorum....
  • RF ÇOK DETAYLI BİR KONU OLMAKLA BİRLİKTE MALZEME TEMİNİDE BİR O KADAR SORUNLU AMA BUNLARI AŞACAĞIZ ARKADAŞLAR
  • merhabalar... Firmaların kendi entegrelerini ürettiği doğru... Ancak bildiğim birkaç entegre 2-3 kontrollü , piyasada vardı... Samsung un... O da işinizi görmezse Motorola nın 3 adet remote entegresi piyasada bulunuyor... ( MC145026-027-028 olmalı). 145026 verici , 145027 tek çıkışlı ve 145028 16 çıkışlı olmalı hatırladığım kadarı ile... RF mevzusuna gelince , şayet bir RF laboratuar tast cihazı veya cihazlarınız yok ise işiniz tamamen rastgele yürüyecek demektir. Çünkü RF audio veya analog gibi değildir... Neyin nerede ne zaman ne yapacağı belli olmayacağından çok zorlanırsınız... RF konusunda ısrarlı iseniz öncelikle size fikir verebilecek kadar iş görebilen ( ÖLÇEN demiyorum !!! ) basit test cihazlarının şemalarını temin edip yapmanızı tavsiye ederim. Size kolaylıklar diliyorum...




  • ses sinyalimi göndermeye çalışıyorsun yoksa. aksi halde kö de rf de birer em sinyalidir. yani veri yada komut göndermek istediğini düşünerek tv uk' sını önermiştim. sinyalin kare dalga olması bir şeyi değiştirmez. ayrıca sayısal sinyal komut göndermek için idealdir. analogsinyallere parazit yapar ama onlardan etkilenmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.