Şimdi Ara

R9 280x öldü , 500 liraya ikinci el tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galayev kullanıcısına yanıt
    Temizini aldıktan sonra çok da sorun olacağını sanmıyorum hocam. Şu an ki durumunuzda da 970 gibi bir şeye ihtiyacınız yok gibi zaten. 1,5 sene idare edecek ucuz yollu bir şey bulmanız daha iyi olur sizin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galayev

    Hocam diğer parçalari afterburner dan takip ediyordum . İşlemci en fazla 45 50 derece. Ama ekran karti oda ve kasa buz gibi olmasina rağmen arma 3 ü açınca bile aninda 78 84 arasi oluyordu . Buna çare olarak kasanin havalandirmasini cok uzun süre gozlemledim . Karta kendim macun cektim . Dedim ben yanlış yapiyorum biseyleri , baskasi yardim etti . Yok gene değişme vs olmadi . Bu nedenle artik biktim yav derken kart bu dünyadan göçtü gitti .
    O halde kartta kısa devre , yüksek voltaj gibi sorunlar olabilir kart üstündeki devre elemanları sıkıntılı olabilir yani çok ucuz yada çok pahalı bir çözümü olabilir . Nasıl bakılır bilmiyorum ama psu dan karta giden güce bakmak için programlar var onlarıda inceleyebilirsin . Overclock için olan programlarda karta giden gücü ayarlama diye bir seçenek vardı ordan bunu ve kartın çekirdek ve ram hızını çok az kısarak kartı optimum ısıya çekebilirsiniz zaten oynadığınız oyunlarda bu farkı hissetmezsiniz bile . Aslında bu elektrik işinden baya anlayan insanlar elektrikçi vs. kişiler var onlarda bu sorunu çözebilir . 500 600 liraya ikinci el alacağın kart 280x ten daha iyi bir kart olmaz bence çok az uğraşıp çözmek daha mantıklı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence kartın soğutmasını söküp termal macununu yenilerseniz ısınma sorunu düzelir. 4 yıl olmuş macun işlevini yitirmiştir.
  • Bulursanız 350-400 e gtx 770 alın mis gibi 1050ti ayarında kart nerdeyse.
  • gelmedi hd3650 gibisi, geçen 100 derece gördüm. r9 200 komple çöp oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    Adamın kartı zaten cok ısınan watt harcayan ve ölmus sen ona cop 1yıl daha eskı canı cıkmıs 5yılı doldurmus kartı onerıyon ıyılık degıl kotuluk yapıyorsun..



    Az tuketımı ve garantısı devam eden 1050tıden bahsetmıyorsun..

    Ikıncı el ama guclu az ısınan watt performansı ıyı gtx970var



    Butce varsa ve bırkere alıp badım agırmadın denıyorsa gtx 1060 3gb var 120watt tdp 1080p her ouın hıgh garantı

    Son gunlerde rx570 4gb fıyat dususuyle efso durumda..

    Alıntıları Göster
    Adam 400-500 arası bütçe var diyor, varsa elinde 500 liraya 1050ti, gtx970, koy ilana alsın arkadaş.




  • Forumda birisi 550tl ye rx 560 4G satıyordu. Pazarlıkla daha ucuza da alırsın bir bak istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozqur35 kullanıcısına yanıt
    Hocam miningden pek anlamiyorum , ne kadar süre bana gider bilmediğim için bende oyuncu ekran karti almak istiyorum teklifiniz için çok teşekkür ederim , olurda kart bulamaz isem size yazarım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Girdiniz aklıma ara ara bakiyorum sitelere :)) ama şuan denk gelen yok çok teşekkür ederim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortin kullanıcısına yanıt
    İnşallah bütçeme göre bulursam alirim hocam , tavsiyrleriniz için çok teşekkür ederim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Aynen öle hocam , zaten inanın ro 280x ile 270 arasinda dahi cok az oyunda farki hissediyorsunuz . Tabiki yrni cikan oyunlarla benim bir alakam yok . Tercih ettigim oyunlar genelde yenisi dahiii ciksa hep 270 280 yada 750 ayari bir oyun türleri . Ama sizlere sormamin nedenide zaten bunlar arasinda az isinan ve daha cok performans vereni . Tavsiyeleriniz cok iyi oldu . Belki 500 lira için kimilerinin önemi yoktur alir gecer ama benim hayat felsefeme ters bole yarım iş yapmak . Bilmiyosan soracan öğreneceksin :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Kartı zaten muhafa edip ileride yaptirir durumunu izah eder satarim hocam . Zaten dediginiz gibi kart iyidi ama isiniyor , takip istiyor . Neden bole oldu anlamadim . Muhtemelen dediginiz sorunlar neticesinde bir sey meydana geldi . Bunuda artik karti 2 sene sonra yaptirinca anlarim. Kutusuna koyup rafina kaldiricam . Firsat bulursam zaman gecmeden yaptirir durumunu belirtir satarim uygun fiyata yada saklar kendim kullanirim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Yaptik hocam , ara ara onu da yaptim . Hatta 90 dereceye cikiyordu , macunla 75 80 e cektik ama olmuyor işte . Malın temelinde bir sorun var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyomusunuz başta hep hayalim di o kart . Sonra arkadaş larim caydirdi beni . Ya az enerji tuketiyo amd den . 770 le 280x arasinda cok watt farki vardi diye hatirliyorum . Bulursam alicam . Ama iki tane buldum 580 600 istiyorlar . Bende dedim acaba 770 mi , yoksa miningli 470 8gb mı , yoksa 580 mi gibi gi bi. Ama ariyorum bulursam 400 civari 770 alicam . 500 e kadar cikarim . Kart temiz olsun yeter . Zatrn mining cilerin 770 tercih etmediklerini biliyorum . Aklimda 770 .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Saolasin hocam bakiyorum şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galayev kullanıcısına yanıt
    80 dereceden bişey olmaz yalnız. Ha %100 fanla sağlıyorsanız gürültüsü çekilmez o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçeyi 750 tl ye cıkarabılme ımkanınız var ıse. Forumdan 2 ci elden GTX 1050 ti yada Rx 570 çneririm zize . kovalarsanız hergun o fıyatlara bu aralar düşürme ımkanı yakalayabılırsınız.
  • Evet arkadaşlar forumdan istanbul içi gtx750ti buldum 350 liraya . Hepinize çok ama çok teşekkür ederim yardımcı olup yönlendirdiginiz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galayev kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsunda r9280x den çok cok asagı bir kart gtx 750 ti. ihtiyacını karşılıyorsa tabı neden olmasın.
  • Saolasin hocam , zaten 350 lira gibi bir bütçeye 750 ti dahi fazla , ama şunu soliyim bana denk gelen bu amd r9 280x de sorun yaşadım son 2 sene , kart aşırı ısınıp duruyordu zaten youtube de normalde vermesi gereken fps degerlerini vermiyordu . Bence en ideali bole 350 ye alip omru bitince devam ediceksin . Çünkü benim gibi şansı olmayanlar büyük para ile büyük kartlara yatirim yapmamali . Ben bu 280x i aldığım zaman 780 ti 970 felan yeni çıkmıştı . Yanlis hatirlamiyorsam tabi . Hatta aldiktan 2 sene gecmeden pisman etti beni . Zaten ısınma olayi olunca aşırı derecede zevki felan kalmiyo işin . Macun , temizlik olayina çok dikkat ederim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.