Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.986
Cevap
284
Favori
1.817.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Qashqai için bagaj havuzu arayan arkadaşlara iki adreste ben vereyim. Telefonla sipariş verebiliyorsunuz. Ücretsiz kargo veya kapıda ödeme seçenekleride var.

    http://www.sahibinden.com/havuzlu_bagaj_paspasi-79WQQaXQQ12424340WQQpXQQdisplayitem - 69 TL
    http://www.sahibinden.com/bagaj_havuzu_--_----83WQQaXQQ15570225WQQpXQQdisplayitem - 89 TL




  • Hoşbulduk Ege . Myelkovan arkadaşım lpg kiti olarak teleflex gfi ı tavsiye edebilirim gerçekten çok başarılı yani araç lpg demi benzindemi çalışıyo anlama ihtimalin yok ama yinede Ankarada nissan servisinin önerdiği yada taktığı lpg kitini kullan tabiki motor garanti durumlarında dolayı.
  • Telefex araştırmamıştım brc my07 üzrine plug an drive yazılımı varmış ve iyiymiş, brc de ses fazla yapıyor diyorlar onun haricinde herkes memnun. Gerci en önemli nokta ustanın iyi olması. Telefex takıp şikayet yazanda gördüm sonuçta tecrübesiz adam takarsa al başına belayı.
    aslında en merak ettiğim nissanla uyumlu bir lpg taktırmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manager79

    Nissan servislerinde tavsiye edilen satış fiyatı, 71 TL dir.




    Ben servisin yedek parça bölümüyle görüşünce bana verilen fiyat 200 TL. Servisin de adını vereyim : Yer-Ka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orti5 -- 21 Aralık 2009; 14:36:57 >
  • 4*2 DUZ SERI 44000 TL

    SIZCE BU ARAC ILE KUCUK BIR SIRKETIN 500-600 KG LIK YUKLERI NIDE TASIMA AMACLI KULLANABILIRMIYIZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircan

    4*2 DUZ SERI 44000 TL

    SIZCE BU ARAC ILE KUCUK BIR SIRKETIN 500-600 KG LIK YUKLERI NIDE TASIMA AMACLI KULLANABILIRMIYIZ



    Taşıma amaçlı kullanacaksanız Kangoo, Doblo vb. gibi ticari araçları araştırmanızı öneririm.
  • Evet myelkovan bencede en önemlisi usta lpg olayı için yoksa çok kaliteli kitler var piyasada . Benim eski aracım 2.0 grand vitaraydı üzerinde tartarini lpg kiti vardı ,onuda baya araştırmıştım tanıdık motor ustalarından ve taktıran eş dosttan. Uygun ustayı buldum sonuçta ondada bir sıkıntı yaşamadım. Qashqai ye ise Samsun nissan servisinde taktırdım kiti, zaten bu zamana kadar birçok qashqai ye lpg kiti taktıkları için yaşadıkları sıkıntıları çözümlemişler , sonuçta hep aynı motorla muhattap oluyorlar.
  • Bu navigasyon olayı çözülmeyecek galiba arkadaşlar. Mail attım nissan a nolucak bu connect in durumu diye , bana gelen cevap nissan connect bir multimedia sistemi zaten navigasyon özelliğide sitede belirtilmedi fiyatta ona göre belirlendi gibi bişeyler:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zimec

    Bu navigasyon olayı çözülmeyecek galiba arkadaşlar. Mail attım nissan a nolucak bu connect in durumu diye , bana gelen cevap nissan connect bir multimedia sistemi zaten navigasyon özelliğide sitede belirtilmedi fiyatta ona göre belirlendi gibi bişeyler:))


    O zaman başımızın çaresine bakacağız. O konsolun da neresine navigasyon cihazı takacağız onu düşünelim şimdi de. Cama vantuzla tutan parçayı yakıştıramıyorum. Başka bir çözümü yok mudur? Önerisi olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MVDR
    Sn procom,

    O tırıltı büyük ihtimalle, ön sileceklerin altındaki plastik parçanın ön cama çarpma sesidir. Yani ses içerden değil dışarıdan geliyor. Servisinizin bu sorundan haberdar olması gerekir. Plastik parça ile cam arasını çift taraflı bant ile sabitlerlerse ses yok olacaktır. Ancak bantın etkisi azaldığında ses tekrarlayabilir.
    Ekteki fotoğraftaki gibi köşelere çarpmayı engelleyici yumuşak bir keçe parçası koyup sesin kesilip kesilmediğini kontrol edin, eğer kesiliyorsa servisinize bant uygulamasını yaptırın.

    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###



    Bugün denedim, sanırım ses neredeyse yok oldu. Zira 4 noktadan yalıttım. Bostancıoğlu bu konuda tecrübeli. Yılbaşından sonra randevu alıp gideceğim 1 saatlik bir işmiş. Gülan'a da sordum ama hiç başlarına gelmediğini ilk benden duyduklarını söylediler. Tekrar teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé
    zimec ve procom arkadaşlar, hoşgeldiniz, isimleriniz listeye eklendi.


    QQ için info istemiştin, hemen yazayım,
    Renk metal gri, 2009 1.5 dizel.

    Not: resmi de küçülttüm. Sanırım oldu ama alttaki mini resim bende link almamış gözüküyor. Belki editlediğim için oldu.

    Bu arada Tavan Rayı için tekrar araştırdım. Sonradan orjinal ray takılamıyormuş. Zira raylı olanlarda civata araç üzerinde imiş. Yapıştırma olanların da mevcut olanları yakışmıyor. Belki birisi yeni bir layout ile üretir de bizde takarız.
  • selamlar,

    benzinli 1.6 ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlara nacizane birkaç bilgi vereyim.

    bayram vesilesi ile sakaryaya gidip geldim; malum bayram trafiği 100-120 üzerine pek çıkamadım hatta çoğu yerde durdu trafik :/

    dönüşte yaklaşık 80-100 km bir mesafede 180-190'a çıktım. benzin bitmeye yakın istasyona girdiğimde önceki alışımda sıfırladığım km sayacı 705 gösteriyordu. ilk defa bir depo ile 700 km'yi geçmiş oldum :) bunun yarısından fazlası şehir içi diyebiliriz.

    öte yandan şu plastik bagaj havuzu aklımı kurcalıyor. Şu an bagajda fazlasıyla ıvır zıvırım var. önceki aracım için aldığım ilk yardım setini özellikle altı "cırt-cırt"lı olduğu için almıştım. bagaj halıfleksine koyduğunuz zaman yerinden oynamıyor, yapışıyor. ancak plastik havuz alırsam, alet çantasından da geçtim, bagaja koyacağım en basit bir kutu bile tangır tungur gürültü yapacak diye endişeliyim. zira plastik zeminde hiçbir şey yerinde durmayacak.

    plastik havuz alan arkadaşların bu konudaki tecrübeleri nelerdir?




  • HERKEZE İYİ AKŞAMLAR . ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR .

    Arkadaşlar yarın büyük bi ihtimal pürüz çıkmassa QASHQAI alıyoruz. Sizce doru bir tercihmidir kullanan arkadaşlar .


    Bu aracın ;

    QASHQAI 1.6 TEKNA 4X2 M/T 17" AL. + CAM TVN 52.683 TL

    VERSİYONUNUMU
    YOKSA

    QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T 16" AL. JANT 55.284 TL

    VERSİYONUNUMU ALMALIYIM ?



    1.6 VE 1.5 MOTORUN YILLIK VERGİSİ NEDİR .

    1.6. VERSİYONLA 1.5 DCİ MOTOR ARASINDA CİDDİ ANLAMDA YAKIT EKONOMİSİ VARMIDIR .

    ANTALYADA YAŞIYORUM . GÖNLÜM SİYAHDA . AMA AKLIM SİYAH ALMA BEYAZ AL DİOR. ANTALYA YAZIN COK SICAK VE GÜNEŞLİ . GÜNEŞ ARABAYI BİTİRİR DİYOR AKLIM .

    1-1.6 benzinli seçenegini kullananlar yakıtdan memnunmsunuz ? .
    2-Aracın devirlenmesi güzelmi .
    3-Dagda bayırda bu arac tıkanırmı
    4-YOL TUTUSU NASIL
    5-ARACI KULLANIRKEN ARAC INSANA GUVEN VERIYORMU
    6-YOL SESI NE DURUMDA
    7-FORMDA BIR IKI BISI OKUDUM NISSAN GENEL MUDURLUKDEN BAZI ARKADAŞLARA YAZI FLAN GONDERMISLER ARACINIZIN VITES KUTUSUNDA SORUN OLABILIR FLAN GIBISINDEN BU PROBLEM GIDERILDIMI YENI VERSIYONLARDA BU SORUN VARMI ?
    8-ARAÇDAN TIKIRTILAR GELIYORMU


    ARKADAŞLAR Bİ YARDIMCI OLUN GORUSLERINIZI YAZIN LUTFEN . FIYATINA DEGICEK BI ARACMI .

    SAYGILAR




  • ARACIN GECE ICERIDEN CEKILMIS BIR FOTOSU VARMI ARKADASLAR . BI BAKMAK ISTIYORUM VARSA LUTFEN GOSTERGELERE IC PANALE FLAN
  • selam,

    1.6 benzinli Visia kullanıcısı olarak beni ilgilendirenleri cevaplandırmaya çalışayım. versiyon seçimi ile ilgili bir şey diyemiyorum, dizel kullanmadım.

    1. Dizel mi benzinli mi diye ben de çok düşündüm alırken. Aşağıdaki nedenlerle benzinli tercih ettim:
    a) Dizel alırksam 3-5 bin TL fazla para veriyorum alırken. Kaba bir hesapla 50-60 bin km yaptıktan sonra bu fark kapanıp kar etmeye başlayacağım. Dolayısı ile ekonomik olarak pek cazip gelmedi bana.
    b) Önceki aracım dizeldi ve dizel motor sesi; özellikle rolantide pek hoşuma giden bir şey değil. Daha sessiz olduğu için benzinliye buradan 1 puan daha verdim.
    c) Periyodik bakım benzinli için 15; dizel için 10 bin km'de bir. Periyodik bakım ücretlerinde de dizel daha pahalı. Ekonomik yönden 1 puan daha benzinliye.
    d) Motorun ısınması ve dolayısı ile soğuk günlerde kaloriferden faydalanma dizelde daha uzun süre istiyor. Şu an aracım 7 derece soğukta 3-5 dakika içerisinde zorlamadan ideal motor sıcaklığına ulaşıyor.
    e) Performans olarak benzinlinin daha iyi olduğunu düşünüyorum (115 HP). Dizel kullanmadım, yine de yanlış bilgi vermeyeyim; şahsi görüşüm.

    2. Devirlenme ile ilgili hiç sorunum olmadı. Cüsseye göre beklediğimden daha atak.

    3. Ev-iş arası her gün %30-40 eğimli yollardan gitmekteyim. Bir araba bu eğimi 2. viteste ve sadece 20 km hız ile tıkanmadan çıkabiliyorsa bu benim için yeterlidir çekiş anlamında. Daha önce 8-10 farklı araçla aynı yolu test ettiğim ve hepsi bir noktada tıkandığı için bu kadar net konuşabiliyorum.

    4. Yol tutuşu kusursuz diyemeyiz. Ancak bu yükseklikte bir araçtan beklenmeyecek kadar iyi olduğunu söyleyebiliriz. Önceki aracım Citroen C3'tü ve (bilen bilir) Zincirlikuyu'dan merter istikametine doğru çevreyoluna giren virajda 80-90 üzerine çıkamıyordum. Geçen gün qashqai ile aynı yolu 110 ile geçtim. Ama hissediliyor ki 115 ile geçince bariyerlerle içli dışlı olma ihtimali yüksek :) Birkaç kere de boş virajlı yollarda bilerek zorladım, arkası atıyor belli bir yerden sonra doğal olarak ancak çok çabuk toparladı. Bilenler için mekanı da söyleyeyim, şişli'den taksim'e doğru giderken sağda haberturk binasının önünden dolapdere'ye inan keskin virajlı yokuş...

    5. Güven konusunda kesinlikle için rahat olsun. Kapıyı kapattığında kendini bir güvenlik kapsülünde gibi hissediyorsun. Daha önce güvenlik kapsülüne binen var mı aramızda bilmem :)

    6. Tekerlek ve çamurluk arasında gerektiğinden fazla mesafe var. Bu nedenledir ki lastik sesi ve çamurluğa çarpan su sesi biraz fazla. Ama o sesi duyacağın hızda zaten motor sesi seni baştan çıkarıyor ;)

    7. Bilgim yok...

    8. Klasik tıkırtı sorunlarının genelde basit çözümleri olabiliyor. Örneğin bagaj bölmesinin üstündeki kapak tümseklerde tıkırdayabiliyor. Araya küçük süngerler koyarak bu sorun giderilebiliyor. Bunun dışında beni rahatsız eden tıkırtı yok.

    Son olarak renk konusunda görüş belirteyim. Ben de siyah ya da gri düşünüyordum; beyaz hiç görmemiştim almadan önce. Tesadüfen beyaz aldım ancak çok memnunum. 20-30 metre mesafeden araç gıcır gıcır görünüyor. Yanına gidip kaportaya parmağınızı sürttüğünüzde anlıyorsunuz leş gibi olduğunu :) Özellikle Antalya'da olman açısından da beyaz öneririm. Siyah araç antalya güneşi altında gerçekten zorlayabilir seni.

    Şimdiden hayırlı olsun.

    NOT: qashqai.biz adresimizi hız nedeni ile daha iyi bir sunucuya taşıyorum. Bu nedenle erişimde kısa süreli aksaklık olabilir. 24 saat içinde düzelecektir.




  • verdigin bilgiler için çok teşekkürler rockerdem .

    aracın gece ıcerden cekılmıs bı fotografı varmı ?
  • yok ama birazdan çekerim.
  • eyw cok sagolasın .

    QASHQAI 1.6 TEKNA 4X2 M/T 17" AL. + CAM TVN 52.683 TL


    herhalde bu secenegı alacagım . CAM TAVAN OLUSUN ACABA BI olumsuz etkısı varmı . acaba araba takla atsa yada ustune bısı dusse yada kısın yagmurda yagısda sızıntı gıbı olumsuz seylerle karsılasa bılırmıyım ?


    bırde fıyat sence nasıl ?

    acaba bayıler ekstra bı ındırım yapabılırmı ? bu fıyatdan daha asagıya alabılırmıyız pazarlıkla .
  • 17 " jantlar bunlarmı oluyor ?


    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockerdem

    selamlar,



    bayram vesilesi ile sakaryaya gidip geldim; malum bayram trafiği 100-120 üzerine pek çıkamadım hatta çoğu yerde durdu trafik :/

    dönüşte yaklaşık 80-100 km bir mesafede 180-190'a çıktım. benzin bitmeye yakın istasyona girdiğimde önceki alışımda sıfırladığım km sayacı 705 gösteriyordu. ilk defa bir depo ile 700 km'yi geçmiş oldum :) bunun yarısından fazlası şehir içi diyebiliriz.





    dostum teknık ozellıklerıne bakıyorumda . 65 LT deposu var. 1 depo ıle 700 km yapmıssın . bıraz cok yakmamısmı ya en az 800 850 km yapması lazım benım tahmınıme gore .

    bu arada deposu kac lıraya doluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 22 Aralık 2009; 21:07:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.