Şimdi Ara

QASHQAI 1.6 CVT alınmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
14.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2-3 aydır devam eden araç bakma sürecimizde B segmenti mi C segmenti mi, sedan mı HB mi derken hiç ummadığımız Qashqai aklımıza yatmaya başladı.

    aracı geçen hafta test ettik. 1.6 CVT (otomatik) tekna sport pack donanımlıydı. Genel olarak beğendik fakat fiyat konusunda biraz kararsız kaldık.

    su anda 60 bin TL civarında bir fiyat var. aslında baz donanımlı araç 51 bin fakat marka politikası sanırım donanımdan para kazanmak üzerine kurulu.

    baz donanımda ESP olmadığı için tekna donanıma bakıyoruz. Aracı çok yüksek hızlarda kullanmayacağız ama ESP olsun deniyor genelde, katılır mısınız bunu sormak isterim?

    Test sonrası birkaç soru işareti daha oluştu kafamda. CVT'li Qashqai kullanıcıları cevap verirse sevinirim.

    Çok performans aramıyoruz (eşim kullanacak daha çok) ama test aracı ufak yokuşta bile (ayrıca hızlanmalarda) oldukça ses çıkartıyordu. Bu genel bir sorun mudur?

    Bir de genel olarak süspansiyon konforu ve yol tutuş arasındaki denge nasıldır acaba Qashqai'lerde? bizim test biraz kısa olduğu için bu konuda yeterli izlenim edinemedik, acaba tümsekli, çukurlu yollarda bizi üzer mi? ya da yol tutuş konusunda bir problem yaşatır mı?

    Okuduğum kadarıyla yakıt tüketimi ve motor performansı en çok bahsedilen zayıf yanları CVT'li Qashqai'nin. Ama biz az km yapacağımız için ve daha çok eşim kullanacağı için bu noktalar çok önemli değil. yine de bize bile aman sakın bulaşma diyen olur mu acaba?

    anlatabildiysem, araç alımı kararı öncesi son kontrol/araştırma safhasındayız.

    Yardımlarınız için teşekkürler









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bighedge -- 3 Eylül 2012; 0:01:38 >







  • ESP'li versiyonunu almanızı öneririm. CVT şanzımanlı modellerinde bir sıkıntı çıktığını duymadım, bence güzel bir seçim, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    Mesajınızı okuyana kadar canım çıktı, sıra sizde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 3 Eylül 2012; 0:03:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    ESP'li versiyonunu almanızı öneririm. CVT şanzımanlı modellerinde bir sıkıntı çıktığını duymadım, bence güzel bir seçim, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    Mesajınızı okuyana kadar canım çıktı, sıra sizde

    Teşekkürler, ESP +1

    fontu da düzelttim
  • almışken ESP li olsun
  • ESP kesinlikle olmalı.

    CVT şanzımanı anladığım kadarıyla bilmiyorsunuz. Bunu ara hızlanmalarda ve yokuşlarda aracın oldukça bağırdığını söylemenize bağlıyorum.

    CVT şanzıman normal otomatik/manuel şanzımanlardan farklıdır.
    Fikir açısından örnek vidyolar yine qashqai cvt'den ;)



    Burda da cvt şanzıman anlatılmış.




  • esp kesinlikle olmalı hele o yükseklikteki araçta mutlaka olmalı. cvt yi avensiste test ettim güzel bi şanzıman sonsuz vites diyolar heralde fakat her otomatik gibi oda performansı biraz törpülüyo genel olarak güzel bi şanzıman
  • CVT yorumlarının olumlu olduğunu biliyordum ama detaylı bilgim yok evet, bizi üzmez umarım. videoları akşam evde izleyeceğim, teşekkürler.


    süspansiyon ve yol tutuş hakkında yorum yapabilecek var mı?

    bir de aracın vites başlığı çok eski tarz. bunu aldıktan sonra değiştirme yada yeni kılıf vs. ile güzelleştirme imkanı var mıdır :)
  • cvt şanzımanda kademe olmadığı için bana çok hissiz gelmekte, ayrıca biraz yüksek hıza çıkıldığında gürültü yapmaya başlar. konvansiyonel otomatik şanzımanlara göre daha narin yapısı ve daha pahalı tamiratları vardır. iyi tarafı konvansiyonele göre daha az yakar. eşinize alacaksanız o aracın performansı yeter. Geçen hafta dizel qq testi yaptım. koltıkları bana çok konforlu geldi, ayrıca yüksek olduğu için kullanımı güzel bir araç. tek eksi yönü dizel motorun o araç için az gelmesi. şehir içinde yeterli fakat ani hızlanmalarda zayıf kalıyor. daha güçlü bir motorla alınabilecek gazeyt güzel bir araç. Zaten satış rakamlarıda bunu göstermekte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bighedge


    Linke göz atmanızı öneririm:
    http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: bighedge


    Linke göz atmanızı öneririm:
    http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm


    öneri için teşekkürler ama bu fiyatlara alırsak qashqai alacağız gibi. eşim cip görünümünü seviyor çünkü. olmazsa da 40 bin TL civarı araçlara yöneleceğiz. i30 ve polo yedekte bekleyenler...
  • Süspansiyon ve yol tutuş dengeli, direksiyonu güzel.Hızlı virajlarda yatsada yolu bırakmıyor.Benim bu araçta eksik bulduğum nokta arka koltuk konforu, ferah değil ve bozuk yollarda biraz sallayabilir.Süspansiyon sistemi sessiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bighedge


    Bahsettiğim aracın görüntü olarak qasqaiden pek bir farkı yok onu da ekleyeyim:)
    tercihinizin hayırlı olmasını dilerim.
  • QQ Yerine İX35 öneririm dolu bir araç
  • arkadaşlar bişey danışacağım, bende mesajların yerleri terse döndü,son mesaj en üste çıktı anlamadım.konsept değişikliği mi oldu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkebay

    QQ Yerine İX35 öneririm dolu bir araç

    1.6 otomatiği olsa tercih edebilirdik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07 note

    Süspansiyon ve yol tutuş dengeli, direksiyonu güzel.Hızlı virajlarda yatsada yolu bırakmıyor.Benim bu araçta eksik bulduğum nokta arka koltuk konforu, ferah değil ve bozuk yollarda biraz sallayabilir.Süspansiyon sistemi sessiz.


    teşekkürler, arka koltuklar bana da garip geldi. Sanırım yüksekliği tutturmak için altına plastik bişeyler konulmuş, öyle olunca da fazla sarsıntı yapıyor sanırım. şimdilik beklemeye aldık QQ planlarını.
  • çok yakın bir abimin eşi içinde aynı klasmanda araç bulamadık.
    çok ilginç bir şekilde crossover-yarı cip klasmanında otomatik araç sadece QQ'de var. Onunda yenilenecek olması nedeniyle uzak durduk.
    Tiguan'da neden 1.4 tsi + dsg yok onuda anlamadık. olsa, alınmıştı bile.
  • Makyajlanacak kasada renault un 1.6 130 BG 320N torklu yeni motoru gelecek diyorlardı bence bu motoru bekleyin. Tasarım fiyat ve bu motorlar yine çok satacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wertasd

    çok yakın bir abimin eşi içinde aynı klasmanda araç bulamadık.
    çok ilginç bir şekilde crossover-yarı cip klasmanında otomatik araç sadece QQ'de var. Onunda yenilenecek olması nedeniyle uzak durduk.
    Tiguan'da neden 1.4 tsi + dsg yok onuda anlamadık. olsa, alınmıştı bile.



    evet Tiguan'da 1.4 DSG olsa hic Nissan'a ugramazdik bile. Siz hangi araca yoneldiniz? Ben de simdi oldukca kararsiz kaldim tekrar. Esime kalsa jip jiptir diyor ama ben tekrar kucuk arabalara bakmaya basladim. 15-20 bin fazla verip daha az konforlu bir arac almak istemiyorum.
  • hocam çok değişiyor kararlar, gerçekten zor bir süreç.
    reno scenic önermiştim, 1.5 edc bence çok iyi bir seçenekti. beğenilmedi.
    en son bmw 1 serisine bakıldı. eşi onuda beğenmiş. şu anda 1 numarada bu var.
    abime kalsa passat alacakta, eşi beğenmiyor.

    size Allah kolaylık versin. hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.