Şimdi Ara

Q90M860TU41 seri numaralı laptop sahibiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    2 yıl 4 ay önce bu laptopu aldım ben ve kendisinden hâla daha çok memnunum.

    Özellikleri şunlar;

    Intel® Core™2 QUAD Q9000 (2.00 Ghz)
    Max. 2 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX260M (MXM 3.0B)
    15.4" WSXGA+ (1680 x 1050)Parlak Ekran
    4 GB DDR3 1066 Mhz KINGSTON
    320 GB 7200 RPM 16 MB SEAGATE®

    Üç tane sorum olacak, yardımcı olursanız memnun olurum.

    1- 320 GB bana yetmemeye başladı. Bende "samsung s2 portable 1TB"lık bir harici disk var ve laptopumdaki disk ile aynı sokete sahip. Ben Laptoptaki 320gb'lık diski söküp, yerine haricideki diski takmayı düşünüyorum yalnız laptopumdaki hdd 7200 rpm ve 16MB, harici 5400 rpm ve 8MB. Bunları değiştirmek sistem açısından intihar olacak gibi.

    Laptop seçimi yapılırken ikinci, hatta üçüncü disk seçilebiliyor sitede. Laptopun içerisinde disk eklenebilecek bir bölüm var mı?
    Yani ben baktım yok. Ama o ikinci, üçüncü disk siparişi verme olayına bir anlam veremedim, o yüzden soruyorum. Yeni sürümlerde mi var yoksa? Ben sadece ekran kartının bulunduğu katmana kadar indim, temizledim içini sonra kapattım, Anakart altındaki platforma kadar inmedim, oralarda falan olması mümkün mü? Görünürde değil gibi duruyor ama, eğer değilse de o ikinci, üçüncü hdd'leri alıp ne yapacağım ben bunu cevaplandırırsanız en azından merakım gitmiş olur. :)

    2- Ekran kartımdan aslında memnunum ama artık yavaş yavaş eskidiğinin sinyallerini vermeye başladı. Crysis, COD, Assassins Creed serilerinin tümü dahil olmak üzere özelliklerini sona dayayarak oynayamadığım bir oyun olmadı henüz. (Battlefield 3 dışında, bir de Mafia 2'de physicsi açınca bir halta benzememişti) En fazla 200-250 TL harcayarak (buna fiyata elimdeki kartı satabilirsem o miktarı da artı olarak ekleyebiliriz. Taş çatlasın 350-400 olur sanıyorum.) yeni bir ekran kartı alsam, bu fiyatlardaki bir ekran kartı, benim ekran kartımdan çok daha belirgin bir farklılık gösterir mi? Fiyatları tam olarak da bilmediğim ve nereden bakacağımı da bulamadığım için şu an olay hakkındaki bilgim sıfır.

    3- İşlemcimi değiştirmem mümkün müdür? Bilgisayarı alırken bile canımı tek sıkan yanı işlemcisiydi. Gerçi pek fazla sorun da yaşamadım ama fazla maliyetli olmadığı sürece işlemcimi de yenilemem mümkünse, yenilemek istiyorum. Eğer mümkünse anakartım ile uyumlu olup olmayacağını nasıl anlayacağım? Anakartım ile ilgili hiçbir veri yok elimde.

    Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.







  • 1.http://www.teknobiyotik.com/akasa-n-stor-notebook-slim-ide-optik-surucu-odd-yuvasi-uyumlu-2-5-sata-hdd-kutusu.html

    2. mevcut ekran kartınız mxm 3.0b soketli olduğu için, bu sokete uyan ve bütçenize göre olan herhangi bir ekran kartı size olacaktır, yalnız ekran kartı üzerindeki soğutucusuyla beraber değiştirmek kaydıyla...ekran kartı için fokus bilgisayar'a başvurun yardımcı olacaklardır size...

    3. işlemci değiştirebilmeniz için mutlaka anakartın desteklediği ürün gamı içerisinden seçmeniz gerekecektir, ya cihazınızla verilen kullanım kılavuzuna bakın ya da internetten araştırıp mutlaka anakartınızın modelini tespit edin....gerisi yine bütçenizle alakalı olacaktır...




  • bence 1 yıl dağa kullan sonra yeni laptop al. Eskiye harcadıgın paraya degmiyor.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    crower74;
    Yolladığın bağlantıdaki ürüne baktım, benim laptopum da var mıdır acaba bu parçanın konulabileceği uygun bir slot? Bunu nasıl öğrenebilirim.

    Ekran kartı ve işlemci olayını biraz araştırdım ve bir süre askıya almaya karar verdim.

    fearless2214;
    Eğer işlemci ve ekran kartı değişebiliyorsa aslında pek de sorun olacağını sanmıyorum değiştirdikten sonra. Devreler zaman geçtikçe yıpranıyorlar, bu yüzden mi böyle düşünüyorsun? Biraz bilgilendirebilirsen sevinirim.
  • nöbetçi,
    linkteki ürünü kullanabilmen için mecburen dvd-rom sürücünden feragat etmen gerekecektir.
    dvd-rom sürücünü çıkartıp yuvasına, yeni alacağın hard disk bu ürüne takılı olmak suretiyle yerleştireceksin...
    bu ürünü kullanabilmen için dvd-rom'unu çıkartıp SATA olduğundan emin olman gerekir, ide sürücüyse uymayacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.