Şimdi Ara

Q6600 Aşırı Isınıyor (Stock Fan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar stock fan ile q6600 idle iken 44-47 derece arası %25 kullanımda iken 65-70 derece arası load iken ise 90-95 derece arası stock fan için normal değerlermi bunlar stock fanın üzerinde macun var diye ben surmedim macun fark edermi ?

    Birde fan tavsiye ederseniz ne almalıyım kasam tt m5 ben tt big typhoon düşünüyorum olurmu acaba ?



  • Thermaltake Gemini modellerini öneririm.
  • peki fandan once by sıcaklık değerleri stock fanda normalmidir onuda soylermisiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Faewox`

    Arkadaşlar stock fan ile q6600 idle iken 44-47 derece arası %25 kullanımda iken 65-70 derece arası load iken ise 90-95 derece arası stock fan için normal değerlermi bunlar stock fanın üzerinde macun var diye ben surmedim macun fark edermi ?

    Birde fan tavsiye ederseniz ne almalıyım kasam tt m5 ben tt big typhoon düşünüyorum olurmu acaba ?



    1) Stok fandan hiçbir performans bekleme asla! Çocuktan olimpiyat rekoru beklemek gibi bişey olur.
    2) Stok fanın üzerinde macun varsa sürmemen doğal ama macun ince olmalı. Termal macun 60 dereceye kadar farkettiriyor bizzat yaşadım.
    3) Big typhoon tavsiye etmem. Zerotherm NV120 kullanıyorum (resimdeki) ama OCZ Vendetta 2'yi görünce kendimi kazıklanmış hissettim. Mümkünse Vendetta 2..

     Q6600 Aşırı Isınıyor (Stock Fan)




  • Hangi yazılımla ölçüm yaptınız?
  • speed fan ile ölçüm yaptım 95 dereceye kadar çıkmakta cpunun ısıs bende 3 fan arasında kararsızım big typ - ocz vendetta 2 - zalman 9500 led ama ben stocfanında load değerlerde 95 derece olacağını düşünmüyorum bir sorun olmalı
  • Speed Fan çok iyi bir program değil. Her ne kadar bazı Gigabyte anakartlarda CPU sıcaklık değerini göstermese de Everest daha iyidir. Öte yandan anakartın kendi programı varsa o daha sağlıklı sonuç verecektir (DS3R'lerde var). 95 derece doğal bir sıcaklık değil doğru. Fayda maliyet açısından da performans açısından da Vendetta 2'ye kefilim. Big Typhoon epey dinazor oldu ve Zalman da gereksiz derecede pahalı. Vendetta 2 ise mükemmel bir soğutucu. Isı borularının düzleştirilip işlemciye temas ettirilmesi dahiyane bir çözüm olmuş ve 3 ila 5 derece fazladan soğutma sağlanmış. Vendetta 2'nin DH incelemesinihttp://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=258 adresinden izleyebilirsiniz. Stok fanın o sıcaklığa çıkması büyük ihtimalle fanın tam yerine oturmaması veya termal macunun kalın olmasıyla veya kurumuş olmasıyla ilgili olabilir.




  • teşekkür ederim gigabytein programına bakıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.