Şimdi Ara

Python veri analizi ve yapay zeka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan orta seviye Python biliyorum, aşağı yukarı 6-7 ay içinde veri analizi ve yapay zeka gibi şeyleri yapabilecek seviyede olabilir miyim , bir süre sonra bıkmam ve günde ortalama 2 saat civarı yazılım ile uğraşıyorum 6 aya ileri düzey olabilir miyim



  • .
  • Ustam, sen hepimizi cebinden çıkarırsın.

    Çözemediğimiz konularda sana danışırız.

  • K110 kullanıcısına yanıt
    Hocam cidden ne kadar ilerler ya benim tahminim ileri düzey olmak için en az bir 3-5 yıl gerekir gibiydi yani sadece öğrenemesinden ziyade pratik daha önemli gibi çünkü ezberlemenin anlamı olmaz iyi olmak için de 3-5 yıl pratik gerekir diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacob Robbins -- 29 Kasım 2020; 18:38:47 >
  • Sen kafanı oraya takmadan öğrenmeye devam et.

  • Sen bu konuya neden takıldın anlamadım. Bahsettiğin şeylerle uğraşman için pek fazla bir şeye gerek yok. Biraz ilgili olman ve bir kaç haftanı vermen yeterli. Zaten sen bir şey yapmayacaksın, hali hazırdaki frameworkler her şeyi senin için yapıyorlar.


    Ayrıca bu işleri gözünde büyütme. Dediğim gibi hazır olan yapılarla uğraşmak marifet değildir. Ha bunu marifet zanneden çok sayıda kişilik var elbette ama onlara yapacak bir şeyimiz yok  

  • Merhaba hocam yapay zeka = istatistik.Pythonu şuanda ilkokul öğrencilerine gösteriyorlar.İşin istatistik matematik ve lineer cebir kısmını öğrenin gerisi kolay.

  • .Statistics. kullanıcısına yanıt
    bu yapay zeka = istatistik safsatasını kim çıkardı bilmiyorum ama bir çok insanı yanlış yönlendiriyor. içinde kullanılıyor diye aynı anlamdadır demek olmuyor öyle olsa fersah fersah her yerde istatistik mezunu ml engineer görürdük ama yok. yapay zeka multidisipliner bir alandır ve yapay zeka ≠ istatistik
  • data science için python bilmene gerek yok hatta genel olarak kodlama bilmene gerek yok matematik ve hoşuna giden bir tool öğrenmelisin (excel olabilir mesela daha hızlı ve rahat bence programlama dillerinden)
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Regresyon modellerinin hepsi istatistiksel modellerdir.Siniflandirma modellerinde de çoğu modelin temeli istatistiksel modellerden gelmektedir.Dediginiz gibi yapay zeka sadece istatistik değildir parçaların oluşturduğu bir bütün ancak istatistik bu bütünün dışına atılıyor.
  • .Statistics. kullanıcısına yanıt
    istatistik önemli zaten cs ve istatistik bu işin iki temel taşı ama bazılarını görüyorum bu işi lineer regresyon ve olasılık zannediyor.
  • ben uzun süredir veri bilimiyle ilgileniyorum. tam olarak kendimce yeni yeni ivme yakaladım.


    2 saat vererek sadece bulunduğun konumda durursun sadece.


    veri bilimi nin alanları var. yapay zeka, veri analizi, büyük veri ,makine öğrenmesi ... falan


    haftalarını hatta yıllarını vermen gerekiyor. kısa sürede bu işi çözen diyen ya bilmiyor ya da baya bir zeki (aman google kaçırmasın, )


    programcılıkta temeli algoritma, veri bilimin temeli matematik esaslıdır.


    programlama dili konusuna gelince


    bence bu işler için en iyi R ama o kadar çok program dili ve paketi varki.


    tableau , power bı , R kütüphaneleri , bokeh→ veri görselleştirme


    apache serisi → büyük veri


    sql → veri çekme falan


    LaTeX → döküman hazırlama


    benim şu an yazabildiklerim bunlar dahada varda liste karışmasın.


    mesela arama motorlarında örnegin excel ile makine öğrenmesini mi istiyorsun yazıyorsun excel use machine learning sana görmek istediğin binlerce kaynak çıkıyor. yani demem o ki programlama dili konusunda sen karar vereceksin.





  • Yine yapay zekacılık oynayanlar gelmişler. Bi bitmediler arkadaş  

  • Stack S kullanıcısına yanıt
    .d
  • Hocam maalesef okul var ödevler dersler derken anca bu kadar zaman ayırabiliyorum
  • veri bilimin temeli matematik esaslıdır demişsiniz, tam olarak kasıt nedir daha da açar mısınız,

    matematik olarak zayıf kisiler bu alanda daha mı dezavantajlı ? bu işleri python kütüphaneleri veya r gibi diller yapmıyor mu (çaylağım)

  • Merhaba,


    Herhangi bir konuda uzamanlasmak icin en kaba tahmin uzerinde 10 bin saat calismak/pratik yapmak gerekli ( ten thousand hours rule diye aratin bunun uzerine dunya kadar arastirma ve yazi var ) . Bu her konu icin gecerli degil, enstruman gibi ozel yetenek isteyen alanlar var ne kadar pratik yapsaniz da belirli bir seviyenin ozel yetenek ile asilamayacagi.


    Bu durumda gunde 2 saatten 5000 gun o da asagi yukari 13-14 yila uzman olursunuz gibi gozukuyor. Bahsettigim gibi bu cok kaba bir konsept, sapma payi konudan konuya degisir.


    Diger yandan yapay zeka != istatistik.

    Veri analizi ise cok buyuk olcude istatistik, lineer cebir temellidir. Eger veri analizi ve yapay zeka ile ugrasmak istiyorsaniz ve bunlari gereksiz olarak goruyorsaniz yol yakinken vazgecin 13-14 yilinizi heba etmeyin.

  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam neden gereksiz göreyim zaten üniversitede de Matematik bölümü okumayı düşünüyorum biraz daha bu alanda ilerlerim diye Python bilgimi geliştirmeye çalışıyorum
  • veri bilimin temeli matematiktir. lineer cebir ,calculus ,olasılık falan filan


    kütüphaneler her ne kadar bu işleri yapsa bile matematik bilmek sana fayda sağlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacob Robbins

    Yok hocam neden gereksiz göreyim zaten üniversitede de Matematik bölümü okumayı düşünüyorum biraz daha bu alanda ilerlerim diye Python bilgimi geliştirmeye çalışıyorum

    Tekrar merhaba,


    Degistirip yerine sadece bir nokta yazdiginiz mesajiniz neydi hatirlamiyorum, belki orada gordum belki de ben karistiriyorum baslik altina cevap yazan bir suru uzman arkadastan birisi ifade etmisti bu isler icin matematik cok onemli degildir diye, ona refere ederek yazdim mesajin ikinci kismini.


    Universitede matematik muhendisligi okudum, diyebilirim ki matematik ya da benzeri bolumlerin icerigi tam olarak nedir ne okuyorlar, nasil okuyorlar emin olmadan dusunseniz de karar vermeyin. Bir diger konu da hangi unversitede okuyacaginiz. Ben yildiz'da okudum, 99'da girdim su an durum nedir bilmiyorum ama akedeminin bu kadar rezil halde olmadigi donemlerde bile hocalar uygulamali matematik/yazilim konularinda cok yetersizdi. Belli basli universiteler disindaki matematik bolumlerinin bu konuda iyi egitim verebileceginden supheliyim.


    Eger bu konuda gercekten kendinizi gelistirmek istiyorsaniz internet uzerinde hem akademik hem de uygulama icin dunya kadar kaynak mevcut, misal buradan baslayabilirsiniz https://online.stanford.edu/search-catalog





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.