Şimdi Ara

Pyka, ABD Hava Kuvvetleri’ne ilk elektrikli kargo uçağını teslim etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pyka, ABD Hava Kuvvetleri’ne ilk elektrikli kargo uçağını teslim etti
    ABD Hava Kuvvetleri, Pyka'dan temin edilmesi planlanan üç adet Pelican Cargo mürettebatsız elektrikli uçağının ilkini teslim aldı. Pelican Cargo, 181 kilogram yük kapasitesine sahipken 320 kilometre menzil sağlıyor. Bu yapısıyla uzak operasyonlarda aktif olarak dahil olabiliyor. Bu tip elektrikli insansız kargo uçaklarının lojistik alanında önemli bir yer edinmesi bekleniyor.



    Uçakların operasyonel durumu araştırılacak



    Pelican Cargo esasında ticari tabanlı bir uçak olsa da ABD Hava Kuvvetleri'nin Agility Prime programı kapsamında Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı bünyesindeki bir müdürlük olan AFWERX'e kiralık olarak teslim edilecek. Bu program kapsamında Pyka'nın teknolojisinin zorlukları ele alınacak ve operasyonel kullanım durumları araştırılacak.



    Ayrıca Bkz.Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı



    Sınıfının en büyük otonom elektrikli kargo uçağı olan Pelican Cargo, minimum yer altyapısı ile uzak bölgelerde kalkış ve iniş yapabiliyor, 90 dakikanın altında şarj olabiliyor ve çalıştırmak için az sayıda personele ihtiyaç duyuyor. Uçak, dört adet 25kW elektrik motoru ve üçlü yedek batarya içeriyor. Bu da yedekli bir güç sisteminin araçta dahili olarak bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca yapı olarak hafif kompozit malzemelerle inşa edilen Pelican Cargo’nun tamamen otonom yetenekleri, uydu tabanlı izleme ile birleştiğinde, sorunsuz operasyonlar ve verimli kargo taşımacılığı sunuyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/transportation/pyka-delivers-1st-electric-cargo-plane-to-us







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.