Şimdi Ara

pyinstaller ile oluşturduğum .exe dosyası komut verildikten sonra kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Şuan bir proje üzerinde çalışıyorum. Projede github aracılığı ile bulduğum bir modül ile çalıştım, tkinter ile arayüz hazırladım ve pyinstaller ile exe dosyası haline getirdim. Program çalıştığı zaman kullanıcıdan textbox ve entryler aracılığı ile input alıyor, butona bastıktan sonra da bir dizi işlemler yapıp(bahsettiğim modülü kullanarak) sonucunda bir text dosyası ile savefig aracılığı ile png dosyaları kaydediyor.

    Program exe dosyasını açınca sorunsuz bir şekilde açılıyor, inputları girip buttona bastığım zaman program kapanıyor. Araştırdığım kadarı ile ilgili modülü pyinstaller uygulamayı .exe yaparken bulamadığı için programda ilgili modüllerin gerektiği zamanlar(mesela buttona bastıgım zaman) program kapanıyor. Belki de çok yanlış konuşuyorumdur biraz yeni sayılırım ancak gözlemim ve okumalarım sonucu bu kanıya vardım.

    Uygulama python kurulu bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor, sıkıntı python yüklü olmayan bilgisayarlarda oluşuyor.
    Projeyi yakın zamanda teslim etmem gerek, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden







  • Kapanmasının sebebi belkide bir hata olmasıdır. programın çıkışına os.system('pause') eklemeyi dene belki hatayı yakalarsın.

    Veya direkt exe değilken test edip bir hata olup olmadığına bir bak. Eğer yok ise benim bir fikrim yok.

    Eğer sorununu doğru açıklarsan maksimum 1 saate aradığın cevap burada :https://stackoverflow.com
  • Hocam,

    Terminalden calistirinca programini, terminalde error loglarini gormen lazim. terminalden calistirip deyenebilirsin. Buyuk ihtimalle sorununu çözmene yardim edecektir bu.

    Bir de, programini "python `main_fonksiyonunun_oldugu_python_dosyasi`.py" diye calistirdiginda da ayni hatayi vermiyor mu?

    -- Eğer veriyorsa, zaten çözmesi kolay.

    -- Eğer vermiyorsa, büyük ihtimalle pyinstaller butun gerekli dinamik kütüphaneleri kendisi bulamamış, eksik sekilde compile etmiş olabilir. Bu durunda senin o kütüphaneleri açıkca belirtmen lazim compile ederken.

  • merhaba @darkblade36 bir cözüme ulaştınızmı aynı problem bendede var

  • rgdz R kullanıcısına yanıt

    Hocam,

    Benim yukarida verdigim cevapta söylediklerime bak. Onlar ise yaramaz ise, terminalden çalıştırdığın zamanki outputu buraya yapıştır, cozeriz büyük ihtimalle.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.