Şimdi Ara

Pürüzlü Çekim Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar. Bende Samsung WB100 diye bir cihaz var. Kameranın fotoğraf çekimi harika 16 megapixel. Fakat video çekiminde sabahta olsa gece de olsa ortam içi de olsa hep pürüzlü çekiyor. Ev dengesini azaltıyorum yine aynı. Onun bir ayarı düzeltme yolu felan yok mu arkadaşlar ? youtube de video testlerine bakıyorum çoğunda pürüz yok.



  • Gündüz dış ortamda ve bol ışıkta da aynı sorun oluyor mu ?
  • Dediğiniz ortamda da çok keskin çekiyor. Hatlar çok keskin oluyor. Az Blur, bulanıklık lazım bana işte.
  • örnek koyun. pürüz dediginiz noise olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet noise, kumlanma dediğimiz şeyden. Şuan örnek ne kadar doğru olur gece ve iç ortam ?
  • Makine mauel ayarlara izin veriyorsa iso artırmayın mumkun olduğunca noise dan o oranda kurtulursunuz. Manuel ayarı yoksa makine ne iso verirse ona bağlı kalıyorsunuz. O makinede de fotoğrafçılık diliyle mercimek sensör denilen sensör olduğundan tahminimce 1600 iso maksimimum falandır. 1600 maksimumsa en iyi ihtimalle 400 den sonra kumlanma (noise veya gren de denir) başlar. Bunun çözümü ışığın az olduğu ortamlarda ya triipot kullanarak iso 100 de çekecesiniz ya da ham raw çekiyorsa öyle çekiğ sonra bilgisdayarda düzenleyeceksiniz.

    Genel bir not olarak da şunu söyleyim. Iso yla karannlık yerler aydınlatılmaz. Orası karanlıksa karanlık çıkar. Iso ışığın olup çok yeterli olmadığı ortamlarda elde çekmeye olanak sağlamak için olan bir sistemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __FuEGo__

    Makine mauel ayarlara izin veriyorsa iso artırmayın mumkun olduğunca noise dan o oranda kurtulursunuz. Manuel ayarı yoksa makine ne iso verirse ona bağlı kalıyorsunuz. O makinede de fotoğrafçılık diliyle mercimek sensör denilen sensör olduğundan tahminimce 1600 iso maksimimum falandır. 1600 maksimumsa en iyi ihtimalle 400 den sonra kumlanma (noise veya gren de denir) başlar. Bunun çözümü ışığın az olduğu ortamlarda ya triipot kullanarak iso 100 de çekecesiniz ya da ham raw çekiyorsa öyle çekiğ sonra bilgisdayarda düzenleyeceksiniz.

    Genel bir not olarak da şunu söyleyim. Iso yla karannlık yerler aydınlatılmaz. Orası karanlıksa karanlık çıkar. Iso ışığın olup çok yeterli olmadığı ortamlarda elde çekmeye olanak sağlamak için olan bir sistemdir.

    Bilgiler için teşekkür ederim. Fakat makinede iso ayarı yok. otomatik dediğiniz gibi galiba. ne yapmam gerekiyor ? ortam içi ve karanlıkta pürüzlü çekim dış ortam aydınlıktada çok keskin hatlı çekiyor.




  • pokemonmaster kullanıcısına yanıt
    Ona pürüz demeyin. Noise kumlanma deyin.
    Iso ayarı yoksa yapacak bisey de yok. Ham fotoğrafta çekmiyordur büyük ihtimalle. Hot shoe flash takılabiyorsa öyle çekebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pekala.. yok usta takılmıyor. ama after effects te neat video diye bir eklenti varmış. onla hallediliyomuş sanırsam ama onunda full'unu bulamadım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.