Şimdi Ara

Punto'larda ücretsiz direksiyon mili değişimi yapılıyor!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
18.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2004 model 1,3 multijet Punto sahibiyim. Anlayabileceğiniz gibi 5 yaşında ve garantisi 3 yıl önce bitmiş durumda. Aracımı eylül ayında ikinci el olarak aldım ve bir süredir direksiyon sertleşmesi problemi yaşıyordum. Yurtiçi ve yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarıyla bu arıza kronik olarak birçok punto'da varmış. Bunu 2-3 hafta önce Fiat resmi sitesinden yetkililere ilettim ve yapılan araştırma sonucunda direksiyon milinin komple değiştirilmesini kabul ettiler. Bu sabah Ortaköy Turan Otomotiv'de direksiyon milim tamamen ücretsiz olarak değiştirildi ki kendisi yaklaşık 2300 lira civarında. Yetkili servisle yaptığım görüşmede 2009'un 3. ayında fiat tarafından açıklama yapıldığını ve hatalı olarak görülen direksiyon milleri tamamen ücretsiz değiştirildiğini öğrendim. Bu değişimin onaylanması için aracınızın şasi ve motor numarası italya'ya gönderilip oradan onay alınıyormuş.

    2000 lira için çektiğim bu eziyet sona erdi ve tamamen ücretsiiiiizzzzz!!! Fiat'a gerçekten teşekkürler...

    Lütfen siz de en kısa süredehttp://www.fiat.com.tr/pages/emessage.aspx sayfasından eğer direksiyon sertleşme probleminiz varsa bildiriniz. 2-3 hafta içinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.

    (Modlar isterse bu yazıyı sayfa başına alsınlar. Çünkü benim gibi birçok punto kullanıcısının muzdarip olduğu bu dert aslında Fiat'ın bir hatasıymış ve gerçek müşteri memnuniyeti için değişimi yapıyorlar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 28 Haziran 2009; 2:23:08 >







  • Orijinalden alıntı: Deadly StorRm

    Arkadaşlar 2004 model 1,3 multijet Punto sahibiyim. Anlayabileceğiniz gibi 5 yaşında ve garantisi 3 yıl önce bitmiş durumda. Aracımı eylül ayında ikinci el olarak aldım ve bir süredir direksiyon sertleşmesi problemi yaşıyordum. Yurtiçi ve yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarıyla bu arıza kronik olarak birçok punto'da varmış. Bunu 2-3 hafta önce Fiat resmi sitesinden yetkililere ilettim ve yapılan araştırma sonucunda direksiyon milinin komple değiştirilmesini kabul ettiler............................................................


    TEŞEKKÜRLER Deadly StorRm .... YAZINI OKUDUKTAN SONRA 2005 PUNTO MULTİJET ARACIMIZ ICIN IRTIBATA GECTIK... AYNI SORUN VARDI BIZDE DE... fıat orhangazı teknık oto yetkılı servısınde 2bın tl lık masraf 1oo tl karsılığı gıderıldı.. aracın kunyesıne bakıldığı soylendı bıze servıs bakımları vs tam ıse merkez bunu dıkkate alıyor dendı.. tesekkurler Deadly StorRm.... ( cıty bozulmus bızde ondan kaynaklı dendı sorun )





  • Bravo Fiat a
  • Öncesinde elektrlikli direksiyon ünitesini değişiriyolardı,ama baktılar o da bi süre sonra fayda etmiyor,müşteri memnuniyeti için mili değiştiriyorlar.
  • Bu güzel bilgi paylaşımı için teşekkürler.
    Bir ilave yapmak istiyorum bu durumdaki arkadaşlar için (benimde aracımda bu durum yer yer oluyor) müşteri hizmetleri ile görüşmeden önce aracınızı servise götürüp bu durum ile ilgili bir iş kaydı açtırmanızı istiyorlar. Daha sonra müşteri himetlerine bu servise gittiğinizi bildiriyorsunuz onlarda gerekli incelemeleri yapacaklarını söylüyorlar en azından bana müşteri hizmetleri önce servis fişinizde direksiyon arızası yazan bir servis kaydı istiyorlar. Ben periyodik bakımlarda dile getirmiştim servis fişinde gözükmüyordu benden bu işlemi istediler.
  • Geçen seneye kadar 2004 Punto sahibiydik..Karıştığımız bir kaza sonucu bahsi geçen parçalar değişti ancak 1.5-2 yıl kadar sonra aynı sorun tekrar nüksetti..Umarım sizde tekrarlamaz..
  • 1.3 2004 punto bendede var aynı sorunu yaşıyorum fiat sitesine girdim fakat bu konuyla ilgili bi haber bulamadım. Bütün hepsinde ücretsiz değişiyomu aceba?
  • Merhabalar benim 2004 punto 1.4 motor 16 valf aracım da geçen aynı sorunıu yarattı çekici ile Fiat servisine götürdük. 2380 tl gibi bir rakkam çıkardı alper oto tabi çok pahalı geldi bu miktar fiat müşteri hizmetlerini aradım kendilerine durumu anlattım araçtan kaynaklanan bir hata olduğunu diğer puntolarda da bu hata lduğunu bana yardımcı olmalarını filen anlattım kendileri gerçekten çok nazi yaklaştılar bir kaç güne kadar konu ile iligli tarafıma ayrıntılı bilgi vereceklerini elinden geleni yapacaklarını söylediler. Ve şuan bekliyorum. Sonucu sizlerle paylaşacağım..
  • Fiat Türkiye yöentimine ve Fiat Türkiye müşteri hizmletlerine dolaysısı ile Alper oto servis sorumlusu Ümit beye ücretsiz yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Umarım aracım birdaha sorunu tekrarlamaz..
  • Bu problemi nasıl anlıyoruz?
    direksiyonun sertleşmesinden kasıt nedir?
    Hani eski tofaş yada renaultlardaki gibi hidroliksizmiş gibi bir his midir?
  • YOk araç tamamen kütük gibi oluyor. Sanki hidrolik hortumu patlamışta araç çok zor dönüyor...
  • Yarıyıl tatilinde fiat firmasını ile 2 kez telefon üzerinden görüştüm.
    Böyle bir durumun olmadığını söylediler.
    Mersin Boranlar ve Bilen otomotivde garantisi bittiği için 2000 tl masrafı olduğunu söylüyorlar.

    Lütfen görüşme yaptığın kişiyi bana söylermisin?

    Toyota, VW gibi firmaları kıskanıyorum, adam hertürlü zarara rağmen arabayı geri çağırmayı biliyor, ama fiat sorunu görmezden gelmeye çalışıyor.
  • malesef ücretsiz değişim herkese nasip olmuyor,
    fiatın müşteri memnuniyet politikası; fiat herzaman haklıdır

    daha önce yüzlerce puntonun direksiyon milini ücretsiz değiştirmiş olabilirler ama bu sizin de direksiyonunuzu ücretsiz değiştirecekler anlamına gelmez. fiat sizin direksiyon arızası masrafınızın %40 ını karşılar, başkasının %60 ını, fiat ın keyfi bilir, ücretsiz değişim veya katkı payı kriterlerini öğrenmek istersiniz bilgi alamazsınız. değişimin %60 ücretini ödediğiniz halde çıkan parçalara fiat el koyar yani ücretsiz değişim formaliteleri uygulanır fakat para sizden çıkar. ve bu olayların hepsinde fiat haklıdır.

    deli deliyi görünce sopasını saklarmış, bu sıralar ücretsiz değişimin tek yolu fiat ın uyguladığı haksız müşteri memnuniyet politikasına papuç bırakmamak olacaktır
  • Arkadaşlar,

    Ben de bu arızanın mağdurlarındandım. Temmuz 2010'da aldığım, ikinci el, 2005 model Punto'da Ağustos ayında bahsedilen direksiyon mili sorunu çıktı. Hatta ilk başıma geldiğinde otobanda 150 ile gidiyordum; oldukça korkutucu bir deneyimdi!

    Aracı Ankara Ağaçlı Fiat servisine götürüp gösterdim. Bana, direksiyon milinin değişmesi gerektiğini, bunun ücretsiz karşılanması için Fiat merkezinden onay almaları gerektiğini söylediler ve tabii ki, Fiat onay vermedi. Ben de çağrı merkezini arayıp talebimi ilettim. 2-3 gün sonra Fiat Müşteri Hizmetlerinden arayan kişi, benim aracımın servis bakımlı olmadığını, aracın 5 yaşında olduğunu, garantisinin bitmiş olduğunu ve bu sebeplerle masrafın %100'ünü karşılayamayacaklarını; ancak müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla, servisin karar vereceği, %50-60 gibi bir oranda indirim yapılabileceğini söyledi. Ben de aracı ikinci el aldığımı, daha önce bu şekilde ücretsiz değişimler yapıldığını bildiğimi (gerçekten de arkadaşımın şirketinde kullanılan 18 tane Punto için bu işlem yapılmıştı), bunun fabrikasyon hatası olduğunu bildiğimi ve bu sebeple garanti durumu her ne olursa olsun, masrafın %100'ünün karşılanması gerektiğini söyledim. Bu sefer de karşımdaki bana "ama sizin aracınız daha önce iki defa önden darbe almış; ne malum bu arızanın darbe sonucu oluşmadığı?" şeklinde ağız değiştirince, sadece teşekkür edip telefonu kapattım. Hemen avukat bir arkadaşımı aradım ve durumu anlattım.

    Bundan sonrası çok ilginç gelişti:
    Arkadaşım ufak bir araştıma yapıp beni arayan müşteri temsilcisiyle görüştü. Görüşmede bu sorunun *BU NOKTAYA DİKKAT* güvenlikle ilgili olduğunu, müşterinin güvenliğini tehdit edecek bir hataya sahip bir malı piyasaya sürmenin suç olduğunu ve eğer talebimizi karşılamazlarsa yalnızca yapılan masrafı kendilerinden geri almakla kalmayıp ayrıca bu işle uğraşacağını, bu konuyu isterlerse kendi hukukçularına da danışabileceklerini, ona göre kararlarını verip bizi aramalarını söylemiş. Ertesi gün arkadaşım arandı, masrafın %60'ının Fiat tarafından, kalanının da yetkili servis tarafından karşılanacağı söylendi. Ben de doğrudan Ankara Ağaçlı Fiat servisine giderek aracımı yaptırdım.

    Tabii ki, benim için kimin neyi karşıladığı hiç önemli değildi. Önemli olan benim bu sorunuma Fiat'ın bir şekilde, beni mağdur etmeden çözüm bulmuş olmasıydı. Keşke işi uzatmadan baştan uzlaşsalardı...

    Sonuç olarak demek istediğim şu ki, bu sorun bazı şase numarası serisinden olan tüm Punto'larda başgösteren, sürücüsünü gerçekten tehlikeye düşürme ihtimali yüksek olan ve kesinlikle üretimden kaynaklanan bir sorun! Hiçbir üreticinin de kendilerine güvenerek kendilerinden araba alan müşterilerinin can güvenliğini riske atmaya hakkı yok!

    Bundan sonra bu sorunla ilgili hak arayacak arkadaşlara duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesman80 -- 22 Eylül 2010; 14:57:18 >




  • minareyi çalan kılıfını hazırlarmış, fiatın yalanı; %60fiat %40servis

    varmı öyle 800lirayı karşılacacak servis? varsa benim gibi bakımlarını sürekli servisde yaptıran birinin masrafını neden karşılamadı servis.

    fiatın dolandırıcılığına papuç bırakmamak gerekiyor, tebrikler bluesman80
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lervolerto

    minareyi çalan kılıfını hazırlarmış, fiatın yalanı; %60fiat %40servis

    varmı öyle 800lirayı karşılacacak servis? varsa benim gibi bakımlarını sürekli servisde yaptıran birinin masrafını neden karşılamadı servis.

    fiatın dolandırıcılığına papuç bırakmamak gerekiyor, tebrikler bluesman80


    Lervolerto,

    Aynen katılıyorum! Baştan, "%60 indirim yapacağız, %100'ü olmaz" dedikten sonra, "Aa, pardon! %100 diyecektim de dilim sürçtü" diyecek hali yoktu tabii!




  • bluesman80

    size herhangi bir belge verdiler mi, ücretsiz değişim yapıldığına dair_?

    yada garanti belgesi_?
  • Arkadaşlar bu direksiyon mili sorununun belirtileri nelerdir? 2006 eski kasa punto sahibiyim. Bu sabah işe gelirken direksiyon arıza ışığı yandı ve direksiyon acayip derecede ağırlaştı. 300 metre sonra ilk uygun yerde durup, motoru durdurdum. biraz bekleyip tekrar çalıştırdığımda ışık sönmüş, direksiyon normal hale dönmüştü. İşe gelene kadar da bir sorun çıkarmadı. Bu arada benzer bir olay 3 sene önce de başıma gelmişti. Servis akünin bitmek üzere olduğunu, besleme yapılamadığı için direksiyonun hata vermiş olabileceğini belirtti. Aküyü değiştirdim ve bugüne kadar da bir sıkıntı yaşamadım. bugün aküyü kontrol ettiğimde gösterge yeşildi, yani akünün durumu iyi (3 senedir aküyü değiştirmedim bu arada). Sorun direksiyon milinde midir?
  • abkartal78

    ne fiat müşteri hizmetleri, ne de servisler sorunun ne olduğunu bilmiyorlar, 3 sene önce ücretsiz değişim talep etseydiniz kesin ücretsiz değiştirlerdi, şimdi ise zor ama 2006 model olduğundan ümit var, vakit kaybetmeden servise gidin ücretsiz değişim talep edin.

    bluesman80 nasıl başardığını anlatmış, kolay gelsin...
  • 3 sene önceki anlık bişeydi. o günden beri tık demeden çalışmıştı direksiyon. şimdiki de öyleyse sorun yok demektir. O yüzden mil probleminin belirtilerini sormuştum. Eğer böyle ışık hafiften yanıp sönerek başlayan bir sorunsa ben de uğraşacam serviste demektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.