Şimdi Ara

PUNTO-FABIA-SHUMA-GETZ-CLIO-IBIZA ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Uzun araştırmalar sonucu bakmadığım model, sormadığım yer, danışmadığım arkadaş kalmadı ve bu araba modelleri çekici geldi bana.
    Baktığım araçlar;

    Fiat Punto 2003-2004 1.3 Multijet veya 1.4
    Skoda Fabia 2001-2002 1.2 Classic veya 1.4 Comfort
    Seat Ibiza 2000-2001 1.6 Stella
    Renault Clio 2000 1.4 RTA
    Hyundai Getz 2004 1.3 GLS
    Kia Shuma LS 2003 1.5

    Baktığım araçların ortalama fiyatları daha doğrusu benim bütçeme göre bulduğum rakamlar 13.000 - 14.000 TL aralığında.
    Daha fazlasını verme şansım hiç yok o yüzden 2-3 daha koy şunu al diyen arkadaşlar yorulmasın.
    Bana gerçekten tavsiye edebileceğiniz açıkçası aile arabası olarak kullanabileceğim, yakıt olarak uygun, KM için 130.000-140.000 üzeri olmasını istemem, dizelde olur benzinlide(+LPG) alternatif çok olduğundan karar vermekte o kadar zor oluyor. istanbul Anadolu yakasında ikamet ettiğimden çoğunlukla şehir dışı araç düşüyor ama gidip dönmekte sorun olacağından ve gittiğim yerde nasıl ve kime baktırırım bilemediğimden çok sıkıntılı oluyor. Pazara da gittim ama nafile herkesin kafasında belirlediği kriterler var ve hangi modeli kime söylesem bana hiç binmediği kullanmadığı halde onu alma, o kötü, çok yakar, sacı çok ince, parça bulamazsın, konforu yok, dizel alma çok masrafı olur, LPG li alma, boyalıysa kesinlikle alma, Sigortacı arkadaş var o da aynı şekilde hangi plakayı sorgulatsam onun çok hasarı olmuş hiç bakma, yani arkadaşlar anlayacağınız bu araba alma işi ne kadar zormuşta almasam daha iyiymiş gibi geliyor artık.
    Ayrıca ne derler bilirsiniz Nasibin nerde ne zaman olduğunu Allah bilir orası doğru ama 2 Yaşında küçük bir oğlum var ve artık araba alma zamanım geldi heryere taksiyle ve otobüsle gitmekten hem sıkıldım hem yoruldum.
    Biraz fazla detaya girdim galiba ama burada ki yorumlara oldukça önem veriyorum. Ne alırsam alayım kesinlikle DonanımHaberi ziyaret etmeden almam.
    Etrafımda bu araçların 1 tanesini dahi kullanan arkadaşım yok ve gerçekten kafam çok karışık.
    Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Şimdiden Teşekkürler...







  • Bunlar arasından Punto ve getz biraz öne çıkıyor..
    İkinci el, parçalar ve servis düşünüldüğünde..
    Ama önemli olan temizini bulabilmek..
    Fabia, shuma, ibiza 2. eli çok yavaş olan arabalar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_elf

    Bunlar arasından Punto ve getz biraz öne çıkıyor..
    İkinci el, parçalar ve servis düşünüldüğünde..
    Ama önemli olan temizini bulabilmek..
    Fabia, shuma, ibiza 2. eli çok yavaş olan arabalar..

    Kesinlikle.Bende getz olmasından yanayım.Maliyetler çok değil ve ikinci eli hareketli.Ama alacağınız araba ne olursa olsun mümkün olduğunca temiz olmasına dikkat edin.
    Saygılar
  • Hyundai Getz, piyasası olduğu için daha pahalı bir araç. Eğer uzun süre kullanacağım derseniz daha yüksek modelli Kia Picantolar var. 1.1 motor olduğundan daha da az yakar. 05-06 rahatlıkla bulursunuz.

    Shuma almanızı tavsiye etmem, sonuçta üretimi olmayan veya artık ülkemize gelmeyen bir model. O rakamlara 2004 model Riolar var. Ben kullanmıştım, gayet sağlam, dayanıklı ve masrafsız bir araçtır. Tabi temiz kullanıldıysa.
  • fait mareayıda listene eklemeni tavsiye ederim.14.ooo tl ye yükses modelli donanımlı temiz bir marea bulabilirsin çok rahat. fikir sahibi olman açısından konuy incele derim.marea alan bir arkadaş detaylı şekilşde incelemiş aracı.bende 2 yıldır kullanıyorum çok memmunum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_56995123/mpage_2/f_/key_//tm.htm#57025253
  • Elbette Marea ya bakmıştım ama pek düşünmedim.
    Getz lere biraz soğuk bakıyorum. Görüntüsümü itici geliyor bilmiyorum ama daha oturaklı bir araç olsun istiyorum. Ama elbetteki temiz bir araç bulursam fiyatı da uygun olursa neden olmasın.
    Genelde piyasada boya durumlarıyla ilgili bir negatiflik var tüm araçlarda komple boyanmışsa sakın girme diyorlar yada tavana boya değmişse kesin bir sıkıntısı vardır gibi. Aslında Shuma pek düşünmüyordum ama forumda değinmişler ve laguna konforunda bir araç olduğundan söz ediyorlar ortalama 18-20 bin lik araçlarla kıyaslamaya girdiği ve parça bulmada sorun yaşanmadığı yazılmış.
    Fabia da oldukça çekici geliyor gözüme ama piyasada düzgün güvenilir ve uygun fiyata bulmak sanıyorum zor gibi. Karar vermek bu durumda daha zorlaşıyor :) :S
  • sizinle aynı durumdayım, biniciyseniz, en az 3-4 sene binecekseniz 2. eli dert etmeyin. siz nasıl cesaret edip alacaksanız, biride sizden aynı cesareti gösterip alacaktır. nice makul araçlar bu 2. el hızına yetişememe sıkıntısından dışlanıyor. ( bence bu iyi, binici adam daha ucuza daha donanımlısına erişebiliyor. çok ses çıkarmayalım :))

    clioyu hiç tavsiye etmem. sanki rent a carlar için özel üretilmiş gibi. sağlam- dayanıklı diye adından bahsettirmesinin sebebi kalitesinden değil, hiçbir özelliğinin olmayışındandır. devir saati bile yok bazılarında. clionun durumu. tıpkı piyasada halen 3310ların bulunması gibi

    13-15 bin tlye eski kasa punto alınır, yenisinin heybeti altında çok çok ezilen bir araç. bence hiç de hoş çizgilere sahip değil. onun yerine palio alsakdaha mantıklı gibi..

    shumaya bende epey meylettim fakat 2004 2005 kia rio hb ( sw görünümlü olanlar) shumaya göre çok daha makul gibi. evet shumada laguna komforu vardır ama parçası filan da laguna gibi sıkıntılıdır. :) rioda megane gibi ekonomik bağlamda her açıdan daha rahat ettirecek bir arabadadır

    marea çok hoş bir araba ama jenarasyon olarak çok eskidi.. en son çıkanlar zaten 2000-2001 modellerin sündürmesi.. hele az daha idare etsinde, lineayı çıkartırız gibisinden :)
    .
    bu araçların içinde en geniş kapsamlı bilgim getzlerde.babamın sürücü kursu olması dolayısıyla epey getz kullandım-kullanıyorum. hem benzinlisini hem dizelini. babam tüpe yanaşmayan biri. 1.4 dohc motorlu(benzinli) getzimizin karma yakıt değeri 8.5-9.5 lt arası buda sanırım 40 krs civarına denk geliyor. tabii evle işin yakın olması, motor tam az yakmaya başlayacakkken yolun bitmesi, yasadığımız şehrin çok yokuslu olması etken. tüp takılsa normale iner, performansını kaybedeceğini sanmam ama tekler-stop eder bilemem. tüpe bende çok ısınamıyorum, ha 14-15 binlik bütçeyle mecburuz o ayrı ama araba aksırır tıksırırsa soğurum. dizel motoru(1.5 crdi) zincirli. fiatın 1.3 mjetinden azcık fazla yakar ama performansa gelince crdi, farkını çok bariz koyar. şehirler arası 4.5-5.5 lt yakıyor. mevsim- yük-yol ve kullanım tarzına göre değişiyor. ama performası gerçekten göğüs kabartıyor. 170e kadar yığılmadan çok seri hızlanabiliyor örneğin. bakım masraflarıda çok yüksek değil. yağını suyunu filtresini balatalarını zamanında değiştir, sıkıntı vermezler. arka süspansiyonları berbat. uzun yolda epey üzüyor. ama getz iyi bir seçim olabilir. kendi adıma düşünmüyorum çünkü çok sıkıldım ve farklı bir araç olsun istiyorum.

    fabia bence ibizadan daha mantıklı. bakım masrafları her ikisininde getzden-fiattan yüksektir ama çokda bariz fark yoktur. ibizada 2001-2002 modeli geçemezken fabiada 2005-2006 olanlar alınabilir. 1.2 bence iyi bir seçim olmaz. çok yığılır ve yorulur. böyle bir motor ekseriyetle picanto-atos tarzı araçlar için ideal. 1.4 comfort modeli muntazam iş görür diye düşünüyorum. emin değilim ama bakım ve yedek parça konusunda ibizaya göre daha makuldur diye düşünüyorum. en azından alabileceğimiz fabia, bayideki fabianın bir önceki versiyonu. fakat bir çok modelde 14-15 bin tlye bir öncekinin bir öncekini alabiliyoruz..

    hakkında bir bilgim yok fakat hyundai elentralarada bakabilirsiniz, duruş itibariyle hoş araçlar.

    ben kendi adıma 2004-2005 rio, 2001-2002 nissan almera, fiyat aralığımda mitsubishi space star bakıyorum, her açıdan aracı değerlendirmeye çalısıyorum, tek bakmadığım-göz ardı ettiğim piyasası.. kar amaçlı almıyorum, galeride değilim, zevkle kullanacağım, sıkıntısız, az yakan, düşük bakım maliyetli olsun isterse dacia olsun bence hiç sıkıntı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas_91 -- 21 Şubat 2012; 23:12:45 >




  • Yorumunuz için teşekkür ederim benim gibi kafası karışık birisi için oldukça açıklayıcı olmuş.
    Bu arada KIA SHUMA LS 2003 122000 de oldukça makul bir fiyata bir araç var 11.500 gibi LPG li ve ruhsata işletilmemiş ayrıca muayene 5.ayda bitiyor yaklaşık 500 TL lik bir masraf olur sanıyorum. Araçta içi dışı iyi görünümlü kaza yapmamış fakat güvenemediğim tek noktası 2006 yılında 3600 TL lik hasar gözüküyor Tramerde. Arayıp sorduğumda çiziklerden dolayı belden aşağı boyama olmuş ve kaskodan bunun için para alınmış. Bana biraz çelişkili geldi servise göstersek anlaşılırmı veya nasıl bir işlem yapmamız lazım ki kazası belası olmadığı anlaşılsın.
    Açıkçası fiyatının makul olması görünüm ve konfor açısından gözüme hoş geldi biliyorumki piyasası çok fazla yok.
    Arkadaşlara sorduğumda aracı bilmedikleri ve kullanmadıkları halde elinden çıkaramazsın v.b.. bir sürü şey söylediler yani arkadaş gidip aynı fiyatlarda Şahin Doğanmı alayım. Arabayı ben alıcam ama sanki insanları memnun etmeye çalışıyormuşum gibi geliyor.
    Aslında punto ve getz de sıcak geliyordu bana ama fiyatları düşük olanlarda hep bişeyler çıkıyor temizini ve düşük KM lerde pek bulunmuyor.
    Bir ara ben ticaret için araç almıyorum pert kaydı bile olsa fiyatı makulse alabilirm demiştim ama içime zor siner diye vazgeçtim.
    Shuma için çok acele karar vermek istemiyorum ama piyasada fazla olmadığı için bir daha aynısını bulmakta zor.
    insanlara kolay güvenen birisi olarak hemen gidip bakmakta istemiyorum. Eminim beni kolaylıkla ikna ederler
    Bu yüzden de kafam hepten karışık




  • rica ederim, birşeyleri paylaşıp birbirimize faydamız oluyorsa ne mutlu.
    öğretmenler bildiğiniz bir konuyu bir arkadasınıza anlatırsanız daha iyi pekişir der :)
    ilk mesajınızda şehir dışındaki araçları incelemenin sıkıntısından ve araç almanın zorluğundan bahsetmişsiniz. 14-15 bine araç bakıyorsunuz, baktığınız araçları az çok konustuk- konusalım. önce sunu söyleyeyim, cok benzer mantıkla olaya yaklaşıyoruz. bende sizin gibi araç bakıyor, sizinle aynı sebeplerden zor buluyor, benzer araçları inceliyorum.

    bahsettiğiniz shumayı görmedim ancak, sizinde dediğinz gibi doğan şahin parasına. bazıları aracın durusundan hiç ama hiç hoslanmasada shuma bence de hos görünümlü. konforlu, d sınıfı, özellikli bir araç. sizin shumanız olsa, sıkıntısız ve temiz olsa başınıza bir iş gelmedikçe, bıçak kemiğe dayanmadıkça hatta aracın modelinin yükseltmek içinde olsa doğan şahin parasına verir misiniz? şahsen araç arayan birisi olarak diyorum ki: varsın tutulmasın ben biniciyim alırım, ama temizini isterim. satarkende napayım, elin arabası haftasına satılıyorsa benimki 1-2 ayda satılsın, oda olmadı 500 lira aşşağı verir gene elden çıkartırım..bir alt modeli rionun 2003 modellerinin temizine bile daha fazla istiyorlar..

    sizin bahsettiğiniz aracla tıpa tıp özellikte (belkide odur) sahibindende bir ilan var. istanbul kadıköyde 122 binde galeriden 11.950 fiyat yazmıs. belkide aynı araçtır.
    hiçbir galeri elindeki aracı normal şartlarda piyasasının 2-3 bin tl altına vermez. helel hele 10-20 bin tl lik araçların ( araç 150 milyar olsada 3e 5e bakmasa :))
    böyle bir durumda kesin bir bit yeniği vardır.
    genede aracın değişen boyanan parçalarını servis yada ekspertiz basit cihazlarla cok rahat anlarlar. otomobil bilgisi yüksek, ağzı laf yapan bir tanıdğınızla yada ustayla aracı bakmaya gidebilirsiniz. o zaman sizi kolayca etki altına alamazlar :)

    genel olarak şöyle bir yorum yapayım: bende 14-15 binlik bir araç bakıyorum. bu şu demektir, bu adamın elinde bu kadar para var, fazlası yok. kimse elinde 20-25 bin tl varken 15 bine uzun süre binileceği araç bakıp, kalan parasını bir kenarda bekletmez.. haa adamın 100 bini vardır, 30-40 bine araç alır gerisine dokunmaz o ayrı. ama bizim durumumuz böyle değil. elindeki tüm parasını (15 bin tlsini) araç almak için kullanacak biri de ince eler sık dokur, bu paraya alınabilecek en iyi aracı bulmaya çalısır. buda shuma, 99-00 laguna, eski elentra tarzı araçları gündeme getirir fakat birde bunu alıp beslemesi var. o kadar paramız olsa zaten bunu almayız değil mi?

    kiayı marka olarak seviyorum ama diğer düşündüğüz araçlara sahibindenden yada başka sitelerden bakarken o modelden yüzlece, binlerce araç ilanı görürsünüz,shumada 50 tane bile yok.
    genede bu lezzette araç bakıyorsanız elentraya lagunaya yönelin. hatta 97-98-99 volvo bile alabilirsiniz. volvoda km kriteriniz de 200 bine cıkabilir.. 500-600 bin km yapabilecek araçlar. bir kia-hyundai-renault 300bini zar zor yapar.

    tavsiyemi yabana atmayın, shuma yerine kiadan 2004-2005 rio bakın, aynı yıllarda cıkan accent admirela cok benzer bir araba.. gösrege panali, göğüsteki saat bire bir aynı.. ama absleri yok..
    hangi puntodan bahsettiğinizi bilmiyorum ama daha öncede deiğim gibi bu paraya anca eski kasası alınır, o tipten kaybediyor, yeni kasasınıda bu paraya vermezler.
    getz bulabilirsiniz, 2007 modelden aşşağı, makyajsız olanlardan alabilirsiniz ama donanım olarak farksızlar. unutmadan söyleyeyim bu modellerin benzinlisi 1.3.
    dizeli 2007 ve üstü olanlardaki 1.5 crdiden mi bilmiyorum.

    fabianın 1.4 tdi, 2007 modeliyle bir uzun yol yapmıslığım var (1000 km kadar) bir getz kullanıcısı olarak bana cok daha konforlu ve hos gelmişti fakat bizim konumuzdaki eski fabialarda öyle mi bilemiyorum. eğer öyleyse boşverin getzi, inanın fabia daha hoş :)

    sizin "oturaklı" araç isteyişinize ek olarak 2001 ve üstü mitsubishi carismalara ve nisan primerialara bir bakın




  • ne yaptınız, aracı aldınız mı?
  • 2 haftadır foruma giremedim
    geçen 1 shuma ya baktırdım 122000 de servise gösterdim zoraki geldi satıcı ama nedeni anlaşıldı araç 200.000 in üzerinde çıktı km sini geri almışlar bende hemen vazgeçtim. 2 haftadır pazara da gidiyorum ama nafile bi türlü düzgün elle tutulur uygun fiyata bi araç düşüremedim.
    sahibindende 1-2 fabia vardı kaydetmiştim aradım 2 gün geçmeden satılmış.

    geçenlerde iveco servisinden bi emekli bir abi vardı onunla konuştum bana sen biniciysen alıp satmak için araç almıyosan modeli markası önemli değil aynı sizin dediğiniz gibi sen nasıl ki shuma bile olsa arabayı alıyorsan senin gibi düşünüp bir alıcı elbet çıkar senin aracını da alır dedi.

    artık çok fazla boya takıntısı yapmamaya karar verdim eğer aracın kazası olmuşsa parçası değişmişse bunu ben bile anlayabilirmişim ve biraz tecrübe edinmek için pazarlarda araba bakmak bile yeterliymiş.
    Şuanda henüz bir modelde karar kılmış değilim ama beğendiğim araba olursa mutlaka servise göstericem sadece ustaya göstermek yeterli değilmiş. en basitinden km sini bir ustanın anlaması çok zormuş.

    Sonuç olarak sizinde bahsettiğiniz gibi konfor açısından kullanmamama rağmen fabia lar bana oldukça sıcak geliyor. şimdilik beklemedeyim uygun bir fiyata düzgün bir araç denk gelirse kaçırmak istemem. ayrıca 2004-2005 riolara da sıcak bakıyorum hatchback modellerine.

    carisma ve primeralar biraz uzak bana o yüzden düşünmedim.

    Ama şu bir gerçek kliması iç konforu iyi olacak, 2000-2001 üstü, 120-130 bini geçmemiş, tavandan aşağısı boyalı olabilir, kazasız(ufak sürtmeler v.s. hariç) ve bakımlı, sahibinden, değişeni olmayan, fiyat konusunda uçuk olmayacak, dış görünüşü güzel her araç bence bakılabilir. biraz fazla detaylı oldu ama bir araç ararken sizinde bahsettiğiniz üzere bizim gibi alıcılar ince eler sık dokur.

    bakalım kısmetimize ne çıkar Allah bilir bekliyoruz evlenmek için kız arar gibi herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüp bi araç alıcaz ama sonunda solmuş güle kalmakta var :)) Hayırlısı diyelim öyle olsun.
    Yorumlarınız içinde Teşekkürler tekrar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: clawuz

    Merhaba Arkadaşlar,
    Uzun araştırmalar sonucu bakmadığım model, sormadığım yer, danışmadığım arkadaş kalmadı ve bu araba modelleri çekici geldi bana.
    Baktığım araçlar;

    Fiat Punto 2003-2004 1.3 Multijet veya 1.4
    Skoda Fabia 2001-2002 1.2 Classic veya 1.4 Comfort
    Seat Ibiza 2000-2001 1.6 Stella
    Renault Clio 2000 1.4 RTA
    Hyundai Getz 2004 1.3 GLS
    Kia Shuma LS 2003 1.5

    Baktığım araçların ortalama fiyatları daha doğrusu benim bütçeme göre bulduğum rakamlar 13.000 - 14.000 TL aralığında.
    Daha fazlasını verme şansım hiç yok o yüzden 2-3 daha koy şunu al diyen arkadaşlar yorulmasın.
    Bana gerçekten tavsiye edebileceğiniz açıkçası aile arabası olarak kullanabileceğim, yakıt olarak uygun, KM için 130.000-140.000 üzeri olmasını istemem, dizelde olur benzinlide(+LPG) alternatif çok olduğundan karar vermekte o kadar zor oluyor. istanbul Anadolu yakasında ikamet ettiğimden çoğunlukla şehir dışı araç düşüyor ama gidip dönmekte sorun olacağından ve gittiğim yerde nasıl ve kime baktırırım bilemediğimden çok sıkıntılı oluyor. Pazara da gittim ama nafile herkesin kafasında belirlediği kriterler var ve hangi modeli kime söylesem bana hiç binmediği kullanmadığı halde onu alma, o kötü, çok yakar, sacı çok ince, parça bulamazsın, konforu yok, dizel alma çok masrafı olur, LPG li alma, boyalıysa kesinlikle alma, Sigortacı arkadaş var o da aynı şekilde hangi plakayı sorgulatsam onun çok hasarı olmuş hiç bakma, yani arkadaşlar anlayacağınız bu araba alma işi ne kadar zormuşta almasam daha iyiymiş gibi geliyor artık.
    Ayrıca ne derler bilirsiniz Nasibin nerde ne zaman olduğunu Allah bilir orası doğru ama 2 Yaşında küçük bir oğlum var ve artık araba alma zamanım geldi heryere taksiyle ve otobüsle gitmekten hem sıkıldım hem yoruldum.
    Biraz fazla detaya girdim galiba ama burada ki yorumlara oldukça önem veriyorum. Ne alırsam alayım kesinlikle DonanımHaberi ziyaret etmeden almam.
    Etrafımda bu araçların 1 tanesini dahi kullanan arkadaşım yok ve gerçekten kafam çok karışık.
    Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Şimdiden Teşekkürler...


    bence fabia kardesim diğerlerine kalite tasarım güven performans olarak çok fark atar.çünkü kardeşimde var çok başarılı araç hertarafında ww izi var.Diğerleriyle karşılaştırmak bile saçma...




  • Rica ederim, sizde araştırmalarınızı paylaşıyorsunuz, bizde kendimize düşeni içinden alıyoruz. Mutualist bir konu oldu sizinki :)
    Epey pazar gezip tecrübelenmişsiniz. Ben daha alacı gözüyle pazara hiç çıkmadım.

    benim yeni araç alma durumum yaza kaldı bu arada. Maddi belirsizliklerimden dolayı. şu aralar cesaret edip alamayacak kadar sıkışığım, fakat araştırmaya devam edeceğim. en azından durumum yeni araca almaya müsait hale geldiği an çok bocalamadan alabilirim.. çok uzun zamandır araç araştırıyorum, birçok marka modelin sayfasını- kendine has forumunu hatmettim, her kronik arızasını, artısını eksisini öğrendim fakat halen şu araba olsun diyebilmiş değilim. ama yaza doğru limitimi 17 bin civarına çekebilirsem 2005-2008 bir almera almam muhtemel.


    almeraya ne dersiniz, şu aralar ben bu araçlara yoğunlaştım. fiyat/donanım olarak çok iyi görünüyor. Forumda almera konusunda çok yetkin arkadaslarda var. bence bir inceleyin. japona bende uzaktım fakat bu araba beni kendine çekiyor. şu sayfayı bir inceleyin,
    http://forum.donanimhaber.com/m_38276990/mpage_104/f_/key_//tm.htm#58140339

    birde şunu (bu epey bilgi edinmemizi sağlayacak bir adres):
    http://www.nissan-almera.tr.gg/SATILIK-ALMERALAR.htm

    fabiaların direksiyon kutusunda mı ne kronik bir arıza varmış. biraz araştırdım, hassas bir mevzu. birde elegance versiyonu çok dolu fakat pahalı. ben almısken en iyisini alayım mantığıyla hareket ettiğim için, kronik sorununuda öğrenince fabiayı eledim, almera bakar oldum. Yoksa sw versiyonları tam bana göreydi.

    bahsettiğimiz riolar aradığımız kriterlere uyuyor, şu iki araca bir bakın, temiz görünüyorlar, fiyatı biraz fazlaca görünüyor ama şişirilmiş olabilir:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-hatasiz-77039300/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ozgurler-otomotivden-2004-model-kia-rio-temiz-ve-bakimli-77184893/detay

    Şu sizin pazar gezme işinizi konusalım, ben o işleri hiç bilmiyorum.. yalnız mı gezdiniz, ne tarz araçlara baktınız, araçları nasıl incelediniz, ve bu boya okumayı nasıl söktünüz? Bu konuda çok tecrübesizim.

    ben iyi bir araştırmayla biraz uzun süredede olsa temiz bir araç denk getirebileceğimizi düşünüyorum. Sizin de dediğiniz gibi, hayırlısını dileyelim, hayırlısı olsun.




  • Evet danışıklı bir konu oldu :))
    Sizinde yönlendirmeniz doğrultusunda Almera lara da bir göz attım daha önce düşünmediğim hatta pek bakmadığım bir modeldi. Pazara gittiğimde öncelikli bakacağım araçlar arasında yerini aldı diyebilirim.

    Ayrıca görsel açıdan henüz rioları yakından canlı olarak inceleme şansım olmamıştı kısmetse bu hafta iyice bir bakmayı düşünüyorum tabi pazarda bulabilirsem. pek sık bulunan araç olmaması dezavantaj olacak ama neyse.

    Şimdi gelelim araçların değişen parçalarını tespit etmeye :))
    Her aracın fabrika çıkışında orneğin kapıların iç kısmında işaretli yerdeki alan gibi standart bir çizgileri vardır 3-5 değişik model araçta bizzat inceledim aralarında çoz az şekil farkı olmakla birlikte her aracın tüm kenar kısımlarında ki çizgiler aynı şekilde ise dış kaplama olarak herhangi bir değişeni olmadığını anlarız.
    http://img839.imageshack.us/img839/7468/61401850.jpg
    Bunu anlayabilmek için bir çok aracın aynı bölgelerini inceleyin kaput değişmişmi ya da bagaj kapısı veyahut kapılar değişmiş mi hepsini anlamak mümkün. aslında ustaların -bak bu araçta sol arka kapı değişmiş diyebilmelerini sağlayan olay budur diyebiliriz.
    Farklı bir örnek daha verebilirim kapılarında en az 1 tanesi değişmiş bir aracı inceleyin her iki kapıyı da kıyaslayın arada ki farkları anlamamız mümkün mü? bakın bakalım hangi kısımları birbirinden farklı bulabilecekmisiniz. Eminimki bu size çok iyi bir tecrübe kazandırır. Bu şekilde göz aşinalığınız dahi olur ve daha çok detaya girmeden baktığınız araçların ne durumda olduğunu anlayabilirsiniz sanıyorum.

    Aslında bu konuyu biraz daha derinleştirip görsel olarak resim çekip eklemek isterdim fikir vermek adına güzel bir paylaşım olabilirdi. fırsat bulabilirsem makinemi de yanıma alır bi kaç foto çekebilirim.

    Şuan için öncelikle üzerinde durduğum ve bakmak istediğim araçlar FABIA-ALMERA-RIO. Bunların dışında Getz ve Puntolarda aklımın bir kenarındalar çok iyi ve uygun fiyatlı düşük km li olursa mutlaka değerlendiririm.




  • birkaç gündür bende cevap yazamadım. açıklamanız için teşekkürler.

    vallahi işin özü, siz benden önce araç sahibi olacak gibi göründüğünüz için, ve son durumda aynı araçlara baktığımız için alacağınız araç benimde epey hayrıma olacak gibi görünüyor.

    değişen parça konusunda açıklayıcı olmus, ben bunu bu güne kadar bilmiyordum. bunda sonra dikkatle inceleyeceğim.

    Bahsettiğiniz çalışmayı yaparda örnekli açıklamalı bir konu açarsanız çok mutlu olurum. bundan hersek ziyadesiye faydalanacaktır. sizden böyle bir konu bekliyorum.

    fabia rio ve getz B sınıfından araçlar, punto ve almera C.. bu durumda bu ikisi diğerlerine göre daha konforlu olacaktır diye düşünüyorum. fakat (sizde bir gelişme yoksa) bizim bütçeler punto için yetersiz kalıyor malesef.. Bu durumda almera çok mantıklı gelkiyor. zaten benim almerayı ciddi düşünmemin, sempatimin sebebide bu. ama keşke 1.3 m.jet bir punto alabilesek.. Hatta ben 2007 ve üstü m.jet bir dobloya bile razıyım ama 15 bini zorlayarak çıkartabilen biri için bu araçlar maalesef pahalı oluyor.




  • Bende ilk zamanlar iş arkadaşımın tavsiyesi doğrultusunda kangoo lara bakmıştım özellikle hususi olanları tabi. çok güzel bir aile arabası olur düşüncesiyle birçok araca bakmıştım piyasada oldukça fazla var ama daha sonraları bu kararım değişti ve daha konforlu binek arabalara yöneldim.

    Yarın kısmet olursa pazara gidip piyasayı bir kolaçan etmeyi düşünüyorum. Almeraları merak ediyorum bulabilirsem bi kaç model incelemek isterim. Pazarda çok az miktarda Punto oluyor olanlarda yeni kasa ve üst model ve çoğunlukla 17-18000 civarı. Puntoları genelde sadece yollarda ve internette görebiliyorum :))
    Aynı şekilde Rio da bulmak oldukça güç. Fabia için de aynısı söylenebilir ama geçen gittiğimde 3-4 tane görmüştüm.

    Piyasa genelinde Albea - Clio - Getz - Palio ve Accentler çoğunlukta ve bizim aradığımız modellerden pek bulmak mümkün değil. O yüzden de bulduğumuz araçlar pazarda seyrek oluşundanmıdır bilmiyorum ama biraz fiyatlarını yükseltiyorlar. Araç sahipleri araçlarını bırakıp aynı segmentteki diğer araç fiyatlarını gezerek fikir sahibi oluyorlar ve bu durum rekabetten ziyade fiyatlarını artırmalarını -Benim aracım daha üstün neden daha düşük fiyat yazayım ki. şeklinde sonuçlanıyor :)

    Ayrıca bir çok kez şahit olan arkadaşlarımdan dinledim pazar kapısında argo tabiriyle galericiler soteye yatıp araç sahiplerine acil satmak isteyenler çoğunlukta düşük fiyat çekerek araçlarını ellerinden, ederinden altına alıyorlar ve buna bir çok araç sahibi kanıyor. biniciye daha yüksek fiyata vermek yerine elllerine ilk gelen bu fırsata yok demeyen birçok satıcı var. Bunun sebep olduğu durum ise galericiler sahibinden temiz ve uygun fiyata araç satışlarını baltalıyorlar. Bizde böyle araçları daha göremeden kaybediyoruz.

    Heryer galericilerle dolu ve birçoğu da araçlara ufak müdahalelerde bulunup ederinden de üstüne satabiliyorlar. Daha sonra aracı alan ve mağdur olan vatandaş ne derdini kimseye anlatabiliyor ne de aracı elinden istediği fiyata çıkarabiliyor. Zaman zaman karşılaşıyorum servise hatta ekspertize dahi girmiş aracın hiçbir sorunu çıkmadan insanlar inanıp alıyorlar daha sonra kasko yaptırmak için gittikleri yerde pert kaydı çıkıyor ve tabiri caizse ellerinde patlıyor. bu da biniciye satarken min.3-4 bin TL zarar ettiriyor.
    Bu olayların eşiğinde aklı başında her alıcı hangi arabayı alırsa alsın mutlaka hem servise hemde sigorta şirketlerinden sorgu yaptırmadan ne bir araç almalı ne de pazarlık yapmalı benim kanaatimce.

    Umarım bizde böyle durumlarla karşılaşmayız ben ilk tecrübemi yaşadım Shuma dan iyi bir ders aldım :)




  • 2 gündür bir vesileyle Otomatik Vitesli 2009 model Hyundai Getz kullanıyorum.

    Araçla ilgili olarak kısaca şunları söyleyebilirim.

    Kullandığım araç Baz Donanım. Tek Havayastığına sahip. ABS de olmayabilir. Malzeme kalitesi düşük bir araç. Direksiyon İnce. Ön konsol bölümü sert ve ucuz plastik. Kapılar gerçekten zayıf. Elinizde kalacak izlenimi var. Çok hafif bir yapıya sahip. Aracın bagajı idare eder. Mini HB için standart sayılabilir. Oturma poziyonu fena değil. Koltuk kalitesi oldukça düşük. 57000km olmasına rağmen üst kumaş oldukça yıpranmış. Belki de önceki kullanıcılarla ilgili. Kapı içleri sert ve kötü plastik. Açma tutamakları da zayıf.
    Aracın motoru fena değil. Otomatik vites olmasına rağmen cansız değil. Araç hafif olduğu için sanıyorum rahat hızlanabiliyor. Yokuşlarda geri kaydırmıyor kesinlikle. Klasik 4 iler sanırım. Motor sesi 4000 devir üzerinde biraz var. Yol sesi ve yalıtımı B sınıfı için orta diyebiliriz. Dış boyutları çok kompakt. Her yere girer ve sığar bir izlenimi var. Rüzgar sesini içeri alıyor. Ekonomi amaçlı üretilmiş bir araç. Ama çabuk yıpranmaya müsait. Müzik sistemi idare eder.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: clawuz

    Bende ilk zamanlar iş arkadaşımın tavsiyesi doğrultusunda kangoo lara bakmıştım özellikle hususi olanları tabi. çok güzel bir aile arabası olur düşüncesiyle birçok araca bakmıştım piyasada oldukça fazla var ama daha sonraları bu kararım değişti ve daha konforlu binek arabalara yöneldim.

    Yarın kısmet olursa pazara gidip piyasayı bir kolaçan etmeyi düşünüyorum. Almeraları merak ediyorum bulabilirsem bi kaç model incelemek isterim. Pazarda çok az miktarda Punto oluyor olanlarda yeni kasa ve üst model ve çoğunlukla 17-18000 civarı. Puntoları genelde sadece yollarda ve internette görebiliyorum :))
    Aynı şekilde Rio da bulmak oldukça güç. Fabia için de aynısı söylenebilir ama geçen gittiğimde 3-4 tane görmüştüm.

    Piyasa genelinde Albea - Clio - Getz - Palio ve Accentler çoğunlukta ve bizim aradığımız modellerden pek bulmak mümkün değil. O yüzden de bulduğumuz araçlar pazarda seyrek oluşundanmıdır bilmiyorum ama biraz fiyatlarını yükseltiyorlar. Araç sahipleri araçlarını bırakıp aynı segmentteki diğer araç fiyatlarını gezerek fikir sahibi oluyorlar ve bu durum rekabetten ziyade fiyatlarını artırmalarını -Benim aracım daha üstün neden daha düşük fiyat yazayım ki. şeklinde sonuçlanıyor :)

    Ayrıca bir çok kez şahit olan arkadaşlarımdan dinledim pazar kapısında argo tabiriyle galericiler soteye yatıp araç sahiplerine acil satmak isteyenler çoğunlukta düşük fiyat çekerek araçlarını ellerinden, ederinden altına alıyorlar ve buna bir çok araç sahibi kanıyor. biniciye daha yüksek fiyata vermek yerine elllerine ilk gelen bu fırsata yok demeyen birçok satıcı var. Bunun sebep olduğu durum ise galericiler sahibinden temiz ve uygun fiyata araç satışlarını baltalıyorlar. Bizde böyle araçları daha göremeden kaybediyoruz.

    Heryer galericilerle dolu ve birçoğu da araçlara ufak müdahalelerde bulunup ederinden de üstüne satabiliyorlar. Daha sonra aracı alan ve mağdur olan vatandaş ne derdini kimseye anlatabiliyor ne de aracı elinden istediği fiyata çıkarabiliyor. Zaman zaman karşılaşıyorum servise hatta ekspertize dahi girmiş aracın hiçbir sorunu çıkmadan insanlar inanıp alıyorlar daha sonra kasko yaptırmak için gittikleri yerde pert kaydı çıkıyor ve tabiri caizse ellerinde patlıyor. bu da biniciye satarken min.3-4 bin TL zarar ettiriyor.
    Bu olayların eşiğinde aklı başında her alıcı hangi arabayı alırsa alsın mutlaka hem servise hemde sigorta şirketlerinden sorgu yaptırmadan ne bir araç almalı ne de pazarlık yapmalı benim kanaatimce.

    Umarım bizde böyle durumlarla karşılaşmayız ben ilk tecrübemi yaşadım Shuma dan iyi bir ders aldım :)

    yarın bende pazara bakacağım bugün galerilere baktım.. elle tutulur bir araç dahi olmaz mı? birini beğenipte pazarlık dahi yapamadık , pert 2000 tüpsüz roland a 13,5 son fiyat diyene ne diyeceksin




  • iyi akşamlar, bir arkadaşım özürlü indirimi ile araba almayı düşünüyor ancak araba konusunda hiçbir bilgisi yok, beni aradı ben de sizden yardım istiyorum. Kendisi blue almayı düşünüyordu ancak ben bundan vazgeçmesini, zaten indirim hakkı olduğunu (özürlü aracı alacağı için) daha üst sınıf bir araç almasını söyledim (C sınıfı), civic, corolla, elantra, astra (renault düşünmüyor). Tavsiyelerinizi "ikinci eldeki değer, performans, yakıt ekonomisi, kalite, işçilik,yedek parça, donanım vs" hususlarında almak istiyorum. blue'dan fiyat almış dizel orta donanım 32,000 TL'ye bırakmışlar, en donanımlı dizel 4 kapılı focus'u 41,000 TL'ye son olarak fiyat vermişler. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
  • fabia gibi bir aça duruken diğer saydıklarınız bomboş ve kalitesiz araçlar. 2001 fabiam vardı sattım 2006 grande punto aldım. geçen yıl onu da sattım. şimdik beklemedeyim. punto da fabianın kalitesini bulamadım. kaldı ki siz eski kasa puntolara bakıyorsunuz,kia shuma yı anlamak mümkün değil!! baktığınız araçlar zaten modeli düşük araçlar ve bunların sıfır gibi olmasını beklemeyin! fabianın kronik arızasından bahsetmişsiniz. ya diğerlerinin kronik arızalarını hiç mi düşünmediniz?? fabia da bir tane varsa diğerlerinde 50 tane var!
    diğer anlamdığım konu hala bu araçların ikinci elleri zayıf diyorlar yahu! hangi yılda yaşıyorsunuz anlamak mümkün değil! ikinci el piyasası en hareketli olan araçlar bunlar. artık vw de bu araç
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.