Şimdi Ara

Puma'ya küçük kardeş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Puma'ya küçük kardeş AMD, taşınabilir ve ultra taşınabilir sistemler için düşündüğü "Bobcat" kod adlı yeni işlemcisi hakkında bir-iki şey çıtlattı.

    19/07/2008
    Puma'ya küçük kardeş | AMD, taşınabilir ve ultra taşınabilir sistemler için düşündüğü "Bobcat" kod adlı yeni işlemcisi hakkında bir-iki şey çıtlattı.

    Sarsım sarsım sarsılan AMD, yine de yola devam ediyor. Taze CEO Dirk Meyer, tahtı devralır almaz yaptığı açıklamada AMD'nin de düşük bütçeli dizüstü ve ultra taşınabilir bilgisayarlar için bir işlemci geliştirdiği haberini verdi.

    Şimdilik adı "Bobcat" olarak geçen işlemci, tek çekirdekli ve 64-bit mimariye sahip. Çıkış özellikleri 1GHz saat hızı, 128 KB L1 önbellek ve s, 256 MB L' önbellek ve sistemin geri kalanıyla 800 MHz'de iletişen HyperTransport bağlantısı ile çıkacak. Yerleşik bellek denetleyicisi, 400 MHz'lik DDR 2 yongalar çalıştıracak. Toplamda 8 watt enerji tüketecek olan işlemci, kendisi 2.5 watt, ama kuzey köprüsü de tek başına 6 watt enerji tüketen Atom N270'den biraz daha hesaplı.

    Kasım ayında hakkında daha kapsamlı açıklama yapılacak olan işlemci, ultra taşınabilir bilgisayarlara Atom yetiştiremeyen Intel'e ayar vermeye kararlı gibi görünüyor.


    kaynak yahoyt







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.