Şimdi Ara

PSU yön şaşırmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.pckoloji.com/attachments/overclock-modding-51/overclock-modding-haberleri-83/5949d1218538323-sapphire-firepsu-625w-psu-is-istasyonlariyla-uyumlu-sapphire_firepsu.jpg

    fotodaki sapphire pure 625w psu'dan kullanıyorum. kasam da aerocool x-predator,psu yukarıya değil kasa tabanına takılıyor,alt kısmında da delikler falan filan var.

    psu'yu,fotoda üst kısmında gözüken ışıklı fan tabandaki deliklere dönük şekilde mi takmalıyım,yoksa kasanın içine mi bakmalı o fan? yani kasanın tabanında yukardaki fotodaki gibi mi durmalı yoksa tersi şeklinde mi? hangisi doğru bilemedim :s







  • Fan asagıya delik ızgaraya gelecek şekilde monte et
  • tamamdır teşekkürler :)
  • Fanın aşağıya bakması gerekir ama herzaman her sistemde olmazsa olmaz değildir. Core 2 Quad Q9300 işlemciyi hızaşırtılmış 3.0 GHz. deyken bile ister PSU fanı aşağı baksın ister yukarı baksın sistem bileşenlerindeki sıcaklık değerleri değişmiyor. Ön ve yan fanın içeri aldığı havanın sadece birkısmını PSU fanı kendi içine alabiliyor olmalı. Bunda Haf x kasanın büyük olmasının ve fanların çokça ve büyükçe olmasınında payı var. HAF X kasada tekli ekran kartı kullanımında ise ekran kartı fanı ile arasındaki mesase 15 cm kadar olmasından ve yan fanın üst kısmı direk ekran kartına baktığından ekran kartınada atla deve etkisi yapmıyor. Mid tower kasalardaki mesafe 10 cm olmasına rağmen gene ahım şahım etkisi yok. Çoklu ekran kartı kullanımlarında ise ekran kartları PSU yaklaştıkça ve ekran kartı sıcaklıkları had seviyede ise işin rengi değişir, birbirlerine olan etkileride had seviyeye ulaşır. Böyle bir durumda veya aşırı overclocklu işlemci ve tekli de olsa çokça ısınan (480 gtx gibi) ekran kartı olsaydı ve kritik sıcaklık değerlerine ulaşsaydı, 2-3 derece bile kullanıcı için olmazsa olmaz hale gelseydi o zaman PSU fanının aşağı bakması mutlaka gerekirdi. Sadece PSU noktasından bakacak olursak gene benzer durum söz konusu olur , PSU üzerinden çekilen güç had seviyeye yaklaştıkça PSU kendini soğutmaya duyduğu ihtiyaçta artacağından kendi fanını daha hızlı çevirmeye alacaktır. Bu durumda hem PSU stabil ve uzun ömürlü olabilmesi hemde fanın daha az devir atarak daha sessiz çalışması için PSU fanı kasa altından daha serin hava alabileceğinden aşağı tarafa bakması uygun olur. Kasa içi sıcaklık değerleri düşük ve PSU üzerinden çekilen güç orta seviye ise ( ve birde PSU gold veya Platinium sertifikalı olması halinde orta seviye güç çekiminde daha az seviyede elektrik enerjisi ısıya dönüşeceğinden ) fanın yukarı bakmasında çok bir fark görülmez. Tam burada modding sevdasıda devreye girse kim takar aşağımı yukarımı. Keyfe limon sıkmaya değmez. Kasa içine herhangi bir şey sök tak esnasında kasayı yan yatırmak iyi olur ve çalışır durumda olmamasına da dikkat etmek lazım yoksa istemeden PSU içine vida düşürme tehlikesi olabilir. Az bir dikkat ile bunun haricinde kasmaya gerek yok.

     PSU yön şaşırmacası


     PSU yön şaşırmacası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 9 Ağustos 2011; 7:49:14 >




  • psu fanı yukarı bakarsa kapakdaki fanın içeri üflediği havanın bir kısmını psu kendi içine çekecektir ayrıca psu nun fazla ısınmaması için taze hava almasında fayda var. bu psu nun ömrünü uzatır aynı zamanda verimliliğinide artırır. bu nedenlerden dolayı psu fanının haf-x gibi kasalarda dahi aşağı bakmasında fayda görüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.