Şimdi Ara

PSU Seçmeme Yardımcı Olurmusunuz? (R9 5900X / MSI 3060 TRIO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Aşağıda listedeki donanıma sahibim. Elimdeki psu yu değişmek istiyorum. Aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçmem gerektiği veya tavsiye konusunda yardımcı olurmusunuz.


    Sistem :

    MSI B550 Tomahawk

    R9 5900X

    MSI 3060 TRIO

    2x 16GB 3200Mhz Ram

    2x 7200 HDD

    M2 SSD

    MSI 360 Sıvı Soğutma



    Gigabyte P750GM 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı Link>>

    Cooler Master MWE V2 750W 80+ Gold Full Modüler Link>>

    NZXT C650 - NP-C650M-EU - 650 Watt PSU - 80+ Altın Sertifikası - Hibrit Sessiz Fan Kontrolü - Sıvı Dinamik Rulmanlar Link>>

    Corsair RM750 (2021) 750W 80+ Gold Tam Modüler Beyaz Güç Kaynağı Link>> (başka sitede 1745tl e buldum.)

    EVGA Supernova 650 GA, 80 Plus Altın 650 W, Tamamen Modüler, Eco Mod, 10 Yıl Garanti Link>>




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 12 Ocak 2022; 13:55:6 >







  • Giga'nın P-GM serisinde kronik sorun var, bunu eleyin.


    NZXT C serisi ve CORSAIR RM (2021) serisi tercih edilebilir modellerdir. EVGA GA serisi hakkında bilgim yok.


    Size şunu almanızı öneririm:

    www.n11.com
    XPG Core Reactor 650G-BKCEU 650W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/xpg-core-reactor-650g-bkceu-650w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-1708754?magaza=adeksstore

    En az NZXT C serisi ve CORSAIR RM (2021) serisi kadar kaliteli hatta bir tık daha iyidir.   Fiyatı da onlara göre daha uygun şu anda.





  • pc tam 1080p sistemi olmuş

  • Cooler master seçeneği olabilir , corsair rm 750 siyah olan modeli kendim kullanıyorum o modeli 3070 ile 5 aydır sorunsuz o da olabilir. Veya evga olan da olabilir. Nzxt modelini o markayı duydum ama çok bir bilgim yok güç kaynağının nasıl olduğu hakkında ama iyi marka diye biliyorum uyduruk değil. Gigabyte iyi markadır ama o modeli sorunlu diye biliyorum onu geç bnce. Diğerler söylediklerimin hangisi olsa o sisteme yeterli gelir.

  • Kesinlikle ehhalil hocaminda söyledigi xpg core reactor 650w modelini tavsiye ederim, üst seviye bir ürün olmakla birlikte listede rakibi olabilecek bir tek evga ga modeli var, onunda fiyati xpg den pahali olacagi icin en mantikli secenek xpg oluyor... 10yil garanti, full japon caps, corsair rmx ile ayni ünite ve ayni üretici (cwt), 16awg lik kablolar, fuildbearing fan, nerden baksan üst seviye ürün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Ocak 2022; 0:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ehhalil @i Am Not Dead @kunGFu @Erhan1982DZC


    İyi dilek ve, zaman ayırıp yorumladığınız için teşekkürler. İleriye dönük olması için 750 aliyim diyorum ne diyorsunuz? Arada 145 TL fark var.

    Adata XPG 750G-BKCEU Core Reactor 750W 80+ Gold Güç Kaynağı


    Birde forumdan böyle bir pm aldım değerlendirmeyi mantıklı bulmadım, sizinde fikrinizi almak isterim. :) Dün sarı sitede biri 5900 koymuş yurt dışı garantisiz tray, 1 tl pazarlık yapmadı burnundan kıl aldırmıyor... 1700tl fark vardı n11 kampanyadaki ile. Gittim n11dekini aldım.

    https://prnt.sc/26d2n3k





  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Rmx 650 ile ayni ünite, ayni üretici oldugumu söyledim zaten, 145lira fark varsa 750w lik xpg alinir, dogru... Hazir kasadan cikan psu nun garantisinin nasil oldugunu bilmiyorum, bu konuda yaniltmayayim lakin ikinci el o ürüne 1000lira biraz fazla, ikinci el olmasindan dolayi biraz daha fiyat kirilmaliydi. Suan bir yanlislik yapmamissin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Selamlar , xpg nin bu modeli core reactor olanı tier a yani a sınıfı psu dur. Onu bir kasaya arkadaş rica etmişti hatta ben takmıştım psu küçük bir hacme sahip 14- 15 cm uzunluğunda zor sığması gibi sıkıntılarla da karşılaşmadık çoğu kasaya da sığar. Ve Kaliteli bileşenlerden üretilmiştir. Kesinlikle o kadar fiyat farkı varsa kaçırılmayacak veya tercih edilecek bir seçenektir. Diğeri iki hocamıza da katılıyorum dediklerine. pmden konuştuğunuz corsair rmx olan model rm olan modelden biraz daha öndedir, fanı biraz daha kalitelidir. Kapasitörlerin hepsi japondur rm olan modelde bunlar endüstriyel kapasitördür gerçi ben bnm kullandığımı 6 aydır falan kullanıyorum sorun görmedim( belki uzun süreli yıllar geçince farkı hissedilir) ama rmx olan model kesinlikle en az bir daha adım öndedir. Oda tercih edilebilirdi rmx olan model ama o kadar farka 145 tlye bütçe de elveriyorsa kesinlikle xpg core reactor olan modeli tercih edin. Son olarak core reactorde rmx de üst sınıf üründür.





  • @Erhan1982DZC @kunGFu yarımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Satıcıya ulaştım, kartla değil havale ile alacağım için indirim istedim.


    750w olan 1300, 850w olan 1580. Geleceğe dönük olsun diyerek 850 alıyorum.


    Son 1 soru daha eğer bilginiz dahilinde ise, m2 ssdlerde dram olmazsa olmazmıdır performans açısından? Akakçeden ucuzdan pahalıya sıralayınca gigabyte ürünü var. Bunlada ilgileniyorum.


    Gigabyte 1 TB GP-GSM2NE3100TNTD M.2 PCI-Express 3.0 SSD | 1348 TL


    https://www.akakce.com/ssd,1,2.html/35000,24451,24454,149655





  • Ek olarak, kutuda 10 yıl garanti yazan ürünü Endeks bilgisayar 2 yıl diye enden ithal edip garanti veriyor?


    https://prnt.sc/26d5cu0

    https://prnt.sc/26d5d4f

  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Türkiye'dr yasalar geregi 2 yil garanti vermekle yükümlüler, globalde 10yil garantili, her 10yillik ürün gibi... Corsair da alsan, seasonic te alsan ayni sekilde. Diger yandan, dram siz ssd illa kötü olacak diye bir kaide yok ama kesinlikle review lere, nand markasina, kontrolcüsüne bakmak lazim, incelemeden bu anlasmaya girmezdim, ssd de veriler gittimi geri dönüsü olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun power supply iyi bir seçim . m2 ssdler ile sorunuza gelecek olursak dram aslında olmazsa olmaz bir şey değil bence . o biraz dayanıklılık ve kopyalama işlemi yapılırken hızın çok düşmemesine yarar mb/ sn olarak . Yoksa ölüm kalım meselesi değildir. Oyun oynarken işletim sistemini kullanırken dramsiz olanda bile çalışma açısından fark görmedim gözle. Ama dosya kopyalama gibi bir şeyler olacaksa sürekli hız düşmesin diye fiyat farkı da azsa dramli model tercih edilebilir. Dram olmayanlarda normal çalışma sırasında oyun gibi şeylerde yavaşlama takılma gibi şeyler olmaz herhangi bir parçada sıkıntı yoksa. Tabi fiyatlar da önemli bir koşul. Ben gigabytın 512 olanını kullanıyorum dramsiz, oyun oynarken de işletim sisteminde de bir sıkıntı yavaşlama görmedim. M2 alrken sitesinden sadece okuma yazma hızlarına göre bakmayın, ne kadar yazma ömrü veriliyor iops değerleri nedir gibi şeylere da bakın onlarda önemli mesela, gigabyte bu konuda iyi başka markalarda var tabi iyi olarak. Diğer hocalarımızda bilgileriyle sizi aydınlatırlar bu konularda . İyi günler





  • Teşekkürler, 1580 TL ye 850W olan ürünü satın aldım. Satıcı sağolsun havale indirimi yaptı, nakit alacağım için. SSD içinde bakıp bakınıyorum :) Umarım doğru bi karar veririm. İşlemci yarın elime geçiyor, işlemci ile birlikte toplu bir bakım ve yükseltme yapacağım haftasonu sıcak çay eşliğinde :)

  • Vay arkadaş... Kasa içinde 2021 RMx PSU mu gelmiş   Çok ilginç... Genelde kasa içinde gelen PSU'lar alt seviye ya da orta seviye modeller olur.

  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    GPU ile aran nasıl, sıkıntı yoktur inşallah? Konuyu görünce yazayım dedim.  


    CPU, PSU vb. sistemi de kademe kademe güncellemeye gitmişsin gördüğüm kadarıyla hayırlı olsun.

  • @kunGFu @Erhan1982DZC @ehhalil , arkadaşlar merhaba bu haftasonu sistemi güncelleyelim dedik. Sıfır işlemci bozuk çıktı, ilk defa böyle birşey başıma geldi. Şaka değil gerçek :)


    B550 anakartı montaj yaptım, ramlari taktım, soğutucuyu taktım herşey iyi güzel görüntü yok. Tek ram görüntü var, çift ram görüntü yok. 32 Kiti yeni almıştım 1 aylıktı... Belki anakart ile uyumsuzdur dedim, eski 16gb kiti taktım ondada görüntü yok. Tek slot taktım görüntü var. Tekrar yeni rami tek slot taktım görüntü var. Fakat nezamanki ikinci rami ekliyorum 16gb kit veya 32 kit görüntü gelmiyor anakartta "CPU" arıza lambası yanıyor. Hal böyle iken işlemciyi söktüm 5900x yerine eski söktüğüm anakarttan 3600x işlemciyi taktım görüntü var her iki ram kitindede.


    Bios güncelledim, nafile sonuç aynı. R9 590X çift kit ile görüntü vermiyor, eski işlemcim veriyor. Pazartesi değişimi için n11 den göndereceğim.


    + Olarak;

    Sistemdeki kasa fanları değişmedi, everest rampage galaxy 240 sıvı soğutma söküldü. Yerine MSI 360 sıvı soğutma takıldı ses inanılmaz derecede arttı. Eski varyanta göre sadece +1 fan eklendi sisteme ama ses korkunç derecede arttı. Sanırım fanları çok gürültülü. Hiç memnun değilim ses konusunda, rahatsız ediyor.


    Thermal Grizzly macun sürmüştüm işlemciye, oda çöp oldu yalan oldu. 🤢


    Birde bunun için ARGB fan kontrolcüsüne ihtiyacım var, soketleri ARGB imiş bilmiyordum.



    @REDSTONE düzenli olarak sistemi güncelliyorum, evet sorun yok kartta. Teşekkür ederim.


    Bizim yaramazla birlikte şöyle bir foto ekleyelim size :


    ımgbb
    20220115-115111
    https://ibb.co/YThrpqP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 15 Ocak 2022; 21:15:7 >




  • Öncelikle bir parçada sorun çıksa da sisteminiz hayırlı olsun @yurdakull hocam , Bios update edilmiş ve denenmiş, 5900 ile ama denenince sonuç yine aynı demek, hayret şunu kafamda anlayamadım tam olarak, neden tek ram takınca görüntü var dual takınca yok . Normalde işlemciler çok zor arıza çıkaran parçalardır ama tabi hiç sorun çıkarmayacaklar diye de bir şey yok. 3600x le denenmiş onda sorun yok gözüküyor. Eski 16 gb bellekleri de takmışsınız denemişsiniz aslında çoğu kombinasyon denenmiş. Cpu arıza lambasının iki ram takılıyken yanması da bazı şeyleri açıklıyor aslında. Ender karşılaşılan bir durum . Everest rampagein sökülüp yerine msi sıvı soğutmanın takıldığı halde ses düzeyinin artması da ilginç. Geçmiş olsun, 3600x 5900x den cvb gelene dek yine işinizi fazlasıyla görecektir. Alınan parçalar aslında hepsi güzel ve güçlü parçalar.





  • @Erhan1982DZC her işte bir hayır var. Satıcı ile sorun yaşadık n11 ilgileniyor durum ile, iade başlattım. Şikayetimi buradan görebilirsiniz. Sahibindende gezerken istanbul içinde amazon almanya ürünü sıfır kapalı kutu 5900X ürün buldum. 5.000 TL ye bunu satın aldım. Artan para ile de gidip Phanteks Eclipse P500A satın aldım. İşlemciyi eve getirdim, 3600X'i söktüm ram vs hiçbirşey ile uğraşmadan güzelce soğutucunun macununu sildim. Yeni işlemciye macun sürdüm yerine koydum butona bastım ve görüntü aldım.


    Sorunsuz herşey, iade detaylarınıda paylaşırım. Hakkımı bırakmam. Gerekirse tüketici hakem heyetinede vereceğim. Resmen aklımızla dalga geçiyolar, işlemciye diyor macun sürdüyseniz değişemeyiz servise gidecek. Benim sorunum mu?





  • @yurdakull Sorunun ilk bölümünü çözmene sevindim yani hatalı olan parçayı , zaten 3600 x le açılıp onunla açılmadığından belliydi biraz. Cpu ikaz lambasının yanmasında da. Kasa da güzel alınan iyi markadır kendisi phanteks. Hak arama konusunda a dan z ye katılıyorum dediklerine, öyle olmak lazım yoksa diş geçirebildiklerine her dediklerini kabul ettirmeye çalışıyorlar prosedür böyle deyip üstünü kapatıyorlar. Peki şunu diyim işlemciyi macun sürmeden mi monte edecektik ? tüketici kullanıcı olarak . Macun sürmeden çalışıp çalışmadığını mı bakacaktık , sonra da macun sürmediğimiz için geçmiş olsun işlemci yanmış diyeceklerdi. İnşallah serviste de bir şey bulmazlar sizin aleyhinize parça pahalı olduğu için üstüne yatmak için. Pek sanmıyorum gerçide. 2013 yılında kadıköy eksenden amd 8320 işlemci almıştım anakart bios update yapıldığı halde bir türlü açılmamıştı sistem. Geri götürdüm anakartımında son sürüme updateli olduğunu açıkladım ve macun da doğal olarak sürülmüştü. Teknik servis bölümüne geçtim sima olarak da beni tanırlardı çok alışverişim olmuştu o zamana dek. Depodan adam sorgu suhalsiz ikinciyi getirdi verdi ve macunla ilgili bir şeyde demedi. Aldım gittim aynı sıkntı oldu ne lan bu dedim iki işlemcide bozuk olamaz niye böyle oluyor ya dedim , bios pilini çıkartim 5 dakika bekliyim bakalım ne olacak dedim ve zaten bunu da geri götürsem adamlar artık yeter diyeceklerdi )) neyse o işlemi yapınca pili tekrar taktığımda beep sesi yani boot sesi geldi şükür ) işlemciyi de gördü, bios updateli olsa bile bazı eski anakartlarda bunu yapmak gerekiyordu işte. Neyse bunu satıcılar arasında bile farkın olduğunu anlatmak için anlattım. Muhtemelen para iadesi yapacaklardır , ama ya para iadesi değil de ürünün aynısı verebiliyoruz derlermi ? Çünkü sen yeni işlemciyle sorunu çözmüşsün bir işlemciye daha ihtiyacın yok. 14 günlük koşulsuz iade para iadesi inşallah orda geçerli olur. Kusura bakma biraz uzun oldu örnekte verince.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    İşlemcide alehime çıkabilecek birşey yok. Işık altında dikkatlice satır satır ayaklara baktım eğik bükük yok. Gerisi kutudan açtığım gün bozuk diye bildirim açtım, ordan bana bişe tutturamazlar bu ve bunun gibi çok şey geldi başıma aldırış etmiyorum. Çözülecektir, müşterisini salak yerine koyan kendi kaybeder, bak ne güzel örnek vermişsin sorgusuz sualsiz değişti diye. Benim oraya yaptığım açıklamaya rağmen bunu yapmadılar. Macun sürdünüzmü diyor. Yok müneccinim kutusundaki işlemcinin bozuk olduğunu hissettim ben. 😂


    Gerçekten iyi oldu ama. Güzel bi para cebimde kaldı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.