Şimdi Ara

PSU'nun ömrü nekadardır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Sistemlerimizde kullandığımız PSU'ların bir ömrü var mıdır acaba yoksa çalıştığı sürece herşey yolunda olarak mı bakmalıyız?


    Bunu sormamın nedeni sistemimde kullandığım psu, yaklaşık bir 10sene belki de daha önce aldığım bir High Power 850w güç kaynağı.

    Herhangi bir sorunla karşılaşmadım (fanı biraz gürültü yapiyor) fakat şimdi AM5 sisteme geçeceğim için yeni aldığım ürünlere bir zarar verip vermeyeceğini bilmiyorum


    PSU'yu test etmenin bir yolu var mıdır acaba, bir de içini açıp temizlediğimde fanını hiç cikarmadim, sadece yüzeysel olarak kulak pamuğuyla fan bladelerin tozunu aldim yilda bir kez falan.

    Fanın ses yapma nedeni de heralde hiç yağlanmamış olması. Bunun için güzel bir temizlik/bakım yapmama gerek var mı acaba




  • Her elektronik cihazın belli bir ömrü vardır elbette üzerinden geçen elektrik akımının süresi yük durumuna göre ve en önemlisi kullanılan kapasitör transistörlerin kalitesine göre de bu süre değişiklik gösterir. Hatta bulunduğunuz il ilçedeki şehir şebekesinin durumuna göre bile değişiklik olabilir.


    Mesela 2014 yılında aldığım evga supernova g2 psu hala taş gibi çalışıyor çok hafif bir coil whine sesi başladı son 1-2 senede ama hiçbir sıkıntısı yok.


    Mevcut güç kaynağınızını test etmenin en basit yolu hem cpu hem ekran kartını tam yükte en az 30-40 dakika test etmektir herhangi bir sıkıntı yoksa durumu iyi demektir. Daha kapsamlı test için özel cihazlarla 5v 12v ve cpu raillerini tek tek ölçmek gerekir.

  • Anladım kadarıyla psu sorunsuz çalışıyor. Muhtemelen de am5 sistemle sorun çıkarmayacaktır ,ömrünün sonlarına yaklaşmadıysa.


    Evet fan 10 yıldır çalıştığından biraz gürültülü çalışabilir artık normaldir. Onu da bir dahaki açtınız da fanı yağlayıp denersiniz veya çalışma voltu ve cm olarak aynı fandan yeni bir tane aldınız mı psu yepyeni olur. ( Ses açısından)


    Tabi psunun diğer bileşenlerinin de ne kadar yıprandığı önemli ,sonuçta fan değişse de psunun diğer bileşenleri 10 yıldır çalışıyor fan gibi. İlk 2 yılki performans ve verimlilik değeri yoktur şu anda.


    Sisteminizi oyunlarda veya yük testlerinde yarı yolda bırakmıyorsa , oyunlarda fps düşüklüğü, gerekli gücü karşılayamayabilme gibi sorunlar olmuyorsa gittiği yere kadar kullanılabilinir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.