Şimdi Ara

Psu Fanı Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Pc de fan genişliği 13,5 olan psum bulunmakta. Resmi sitede yazana göre 1800 devir yapıyor, gündüzleri farkında olmasamda geceleri hiç ses olmadığında bir miktar ses geliyor.

    Psu link
    Bunu değiştirmek için

    Düşündüğüm fan bu fan

    Bu fan yeterli olur mu sorusu ilk sorum.

    Bunu dışında incelediğim kadarıyla psu kendi fanlarının hepsi 2 pin ve internetteki videolarda o fanın kablosunu kesip lehimleme yapıyorlar. Benim bunu yapmam pek mümkün değil. Bunun 3pin ya da 4pin den 2 pine dönüştürücü var mı?

    Böyle bir dönüştürücü kullansam yeni fan hep tam devirde mi çalışacak?


    teşekkürler.







  • Psu'lar kendi ayarlar fan hızını sende keserek bağlantıyı yapar elektrik bandıyla bantlarsın geçmişte yapmıştım ama bunun fanı 13.5cm diyor siz 14cm fan düşünüyorsunuz ? uyucak mı ?
  • Link attığm fanın 13.5 uygun vida yuvaları olduğu için uyar diye tahmin ediyorum. Sessizleştiriyim derken ısınıp, bozulmasından da çekinmiyor değilim.
  • skyw@lker S kullanıcısına yanıt
    Benimde psu fanı ses yapıyordu 12 cm fan ortalama 2000 devir civarıydı sanırsam traktör gibiydi. Gittim xilence 12 cm 1400 rpm fan aldım 7-8 aydır yanma ısınma gibi bi sorun olmadı. Fakat 13.5 cm fanmış şu anki 14 cm yi uydurabilirsen al yoksa olmaz.Elektrik bandı kullan eğer pin girişi uymazsa kabloyu kesceksin çünkü.Bide bi ince ayrıntı veriyim sana.Fan ile psunun iç malzemesi arasındaki boşluk fazlaysa takcağın 14 cm lik fanın arkasına birkaç cm lik yükseklik yap amaç fanın psunun içine yaklaşması ve daha yakından üflemesi tabi fazlada yaklaştırma kablolara falan dolancak kadar bi sıkıntı olmaz ben eski psumunda 2000 rpm yakın fanını deiştirip 1200 rpm takmıştım 3 sene kullanmıştım bi sıkıntı olmamıştı şu anda yok.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Şu kesme bantlama olayı beni oldukça düşündürüyor. Daha 1 aylık olmadı pc . 3-2 pin dönüştürücü aynı görevi görmüyor mu?
  • skyw@lker S kullanıcısına yanıt
    Warsa öle bişey görür hocam
  •  Psu Fanı Değiştirme

    Şöyle bir şey. Olursa iyi ya şuan çok da sorun değil ama ilerisi için bir dursa fena olmaz
  • Hocam ses çok değilse hiç dokunma o sese alışmak garantiyi bozmaktan filan daha mantıklı olur Ha çok rahatsız ediciyse servis sağlayıcısıyla bir görüş , garanti kapsamında onlara yaptırt ama o seçtiğin fan ile filan sessizlik ve yeterli performans sağlaman çok çok zor. Zaten psu yu açtığın anda garantisi bitmiş olacak:)
  • Şuana Kadar Çok Değiştirdim. Eski Tip PSU'lar Lehimli Oluyor Doğrudan . Yenilerde Dediğin Gibi 2 Pin.

    En Son İmzamdaki FSP Epsilon 600W PSU'nun Değiştirdim. LED'li Taktım Şekil Dursun diye . Oyundayken "Çatır, Çutur" Etti Kapandı PC.

    Kasayı Açtım Yanık Kokusu Vardı, Psu El Yakıyordu. Dedim Gitti PSU . Ama Neyse ki Yanmamış . Fanı Değiştirdim, Orjinalini Taktım Sıkıntı Yok . Bunu da Dikkate Al. Kendi Fanının Devri Belki Anca Soğutuyordur. Takacağın Akasa Fan Yetersiz Gelebilir.


    NOT : Birde Bu 2 Pin Olayı Aklıma Takıldı. 2 Pin İle Devir Kontrolü Nasıl Oluyor? . En az 3 veya 4 Pin Olmazmı . + Elektrik , - Elektrik , Sensör.
  • Şimdilik sese alışma yolunu tercih edeceğim sanırım:)


    @Ahmed.Can

    En büyük korkum dediğiniz gibi bir şey olması. 2 pin olayını ben de bilmiyorum, psunun sıcaklığına göre ayarlanacağı geçiyor ve hemen hemen çoğu psu fanı 2 pinli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.