Şimdi Ara

PSN - ZAYIF GÜVENLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Bu baslikta anlatacaklarimi yasayan ve yasamakta olan cok insan oldugunu biliyorum. Umarim biraz fikir sahibi olabilir bilmeyenler de.

    12 temmuz gunu ana hesap olarak kullandigim, yuzlerce belki binlerce lira harcadigim psn hesabimin mail adresi degistirilmis. 16 temmuzda (psn e giris yapamadigim an) musteri hizmetlerini arayip bu konuda bilgi alisverisinde bulundum. Sonuc olarak hesabin benim olsugunu kanitlamam icin gereken birkac bilgi istediler. Bu bilgilerle sony ingiltere hasir nesir olmaktaymis bu nedenle islem 10 15 gunu bulabilirmis.

    Ben bu calinan hesabi psn turkiyede ilk acildigindan beri kullanmaktaydim. Kredi karti bilgilerim, adres bilgilerim, yapilan son islemler vs her sey kayitliydi. Yani hesabima giris yapan kisi (hacker diyelim) artik bu bilgilere ulasmistir.

    Simdi soru 1 - Yıl olmuş 2016, dijital alisveris oldukca yaygin. Oyun konusunda ise sony baya bir pay sahibi dijital satislarda. Neden birisi psn hesabimin mailini degistirirken benim emailime onay gelmez ? Bu kadar gulunc ve sacma bir sey olabilir mi ? Bana attiklari tek mail 12 temmuzda "psn email adresiniz degismistir". Ulan o mail adresime bile girerken bana sms kodu geliyor. Sana guvenmesem de mail saglayicima guveniyorum sony ! Afedersiniz ama buraya agzimi bozmadan diyecek baska bisey bulamiyorum.

    Soru 2 - Gorustugum musteri hizmetlerinin benden istedigi bilgiler zaten su an hackerin elinde de var. Son yaptigim alisverisi soruyorlar, e adam hesabima girmis tum alisverislerimi gorebiliyor. Yarin obur gun bu adam musteri hizmetlerini arayip bu hesabin sahibi oldugunu iddia ederse ne olacak ? Surekli aramizda paslasacak miyiz bu hesabi ?

    Soru 3 - Bu hesabi calan kisinin playstation seri numarasi sony de mevcut. Bu konuda bir yaptirim uygulanacak mi ? Aleti banlamak, kimligini ve ip sini benimle paylasmak gibi ? Bu konuda yasal islem yapmak istesek kisiyi bulabilir miyim ?

    Arkadaslar bu sorunlar ciddi sorunlardir. Sifrem oldukca karisik ve uzundu. Muhtemelen ellerindeki psn mail bilgilerini uzun bir islemle hackliyorlar. Belki yuzlerce binlerce psn mail bilgisine sahipler. Sira size de gelebilir. Dikkatli olmak da fayda var. Ancak kullanici olarak yapabilecegimiz seyler sinirli. En azindan bu konuda sony ye baski uygulamakta fayda var. Bugun sony ye bu konuda uzun bir email gonderdim. Twitter uzerinden de sony turkiyeye bu konuda tweet attim. Lutfen siz de bu konuda ozellikle birinci maddedeki sorun icin sony nin biseyler yapmasini istiyorsaniz harekete gecin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sony artik dandik ve paragöz bir firma,umarim hakkinizi bulursunuz,en iyisi alisveristen sonra karti hesaptan silmek,daha once ps3 zamaninda da hesaplar hacklenmisti dün gibi hatirliyorum,sifreniz uzunsa dediginiz gibi durum cok endise verici,buyuk ihtimal cok para harcayan hesaplari takibe aliyor hackerlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mail degismelerinde onay alinmasi gerek kesinlikle , tercihe baglida ödemelerde , girişlerde tek kullanimlik kod secenegi olmalydi .
    bunlari illaki düşünüyorlardir fakat altta yatan baska bi sebeb varki işlerine gelmiyor yapmak
  • 1) paramızla oyun alamadığımız bir sistemi var psn in ne desek boş
    2)Sony alışverişin kimin kartından yapıldığına bakıyor bu durumlarda ben endonezya hesabımı bu şekilde geri aldım
    3)Sony kimlik-ip vs sizinle paylaşmaz

    Şifre uzunsa bir tanıdığınız da yapmış olabilir; aksi hali daha vahim
  • Yanlış bildiniz hususlar var...

    Öncelikle hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresine, e-posta adresinin değiştirildiği bilgisi muhakkak gelir. Bu konuda sizin bir şey atladığınızı düşünüyorum. İkincisi kredi kart bilgileriniz sizin konsolunuza kayıtlıdır, başka bir konsoldan giriş yapıldığında sadece son 4 rakamı görünür ve alışveriş esnasında kredi kartı bilgilerini baştan doldurmanızı ister. Son olarak hesabınıza ait bilgileri sizin kaptırmış olabileceğinizi düşünüyorum. Muhtemelen ya yakınınızdaki bir tanıdığınız ya da PSN hesabınıza güvenlik önlemleri yeterli olmayan bir PC'den giriş yaparken kaptırmışsınız.

    Her iki durumda da geçmiş olsun, hesabınızı bilgileri doğru verdiyseniz size geri verirler ama IP konusunda savcılığa başvurmanız gerekecektir.
  • Degistigi bilgisi geliyor. Degisirken onay maili gelmiyor. Degistikten donra mail gelmesinin hicbir faydasi yok. Sifreyi kaptirmadigima eminim. Bu konuda iddialasmam bile. Bunu yasayan cok insan var yabanci forumlarda. Isterseniz pc den girip mail adresinizi degistirin. Mailinize onay maili geliyor mu bir bakin. Tek gelen mail degistikten sonra. Is isten gecmis oluyor zaten.

    Ayrica sony yetkili servisi kredi kartlarinizi isleme kapatin diye uyari vermekte. Kart bilgisi makinaya kaydoluyor diye biliyordum ben de. Fakat oyle olsa kartlarinizi kapatin demezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngelsholocausT -- 22 Temmuz 2016; 9:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AngelsholocausT kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de biliyorum onay maili gelmedigini, bakin ne demisim mesajimda, degistirildigi bilgisi geliyor...

    Mesajin devamini okusaniz orada size bu islem bilginiz disinda yapildiysa bilgi verin diye denildigini de gorursunuz. Cok buyuk ihtimalle hesabinizi kurtarirsiniz, endiselenmenize gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi de ben de bundan bahsediyorum. Neden iki adimli bi degisiklik sistemi yok sony nin ? Mantikli aciklamasi var mi sizce ? Neden degisiklik yapilmadan once mail gonderip onay almiyorlar ? Sizce cok zayif degil mi guvenlik ? Benim hesabi alacagimdan suphem yok. Ama bunu normal karsilayip ne de olsa hesabi aliyoruz diye rahatlamali miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediklerinde çok haklısın bende farketmiştim zamanında önemsememiştim. böyle sorunlar yaratıyor demek. inşallah çözülür bir şekilde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelsholocausT

    Iyi de ben de bundan bahsediyorum. Neden iki adimli bi degisiklik sistemi yok sony nin ? Mantikli aciklamasi var mi sizce ? Neden degisiklik yapilmadan once mail gonderip onay almiyorlar ? Sizce cok zayif degil mi guvenlik ? Benim hesabi alacagimdan suphem yok. Ama bunu normal karsilayip ne de olsa hesabi aliyoruz diye rahatlamali miyiz ?

    PSN'e kayıtlı mail hesabın hacklense sittin sene değiştiremezsin o halde şifreyi. PSN hesabıda çöp olur. Telefonla onay kodu imkanı vermesi daha mantıklı. İsteyen telefonla onay işlemi yapar isteyen yapmaz.
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Sahsen o mailime sms koduyla giriyorum zaten. Bircok mail saglayicisi telefona gelen kodlarla giris yapma secenegi sunuyor. Benim psn hesabimin mail adresini ben yillardir oyle kullanirim. O mail hesabimin hacklenme ihtimali psn in hacklenme ihtimalinden cok cok daha zayif. Mesela benim mailime haber gelmis olsa email adresiniz veya sifreniz degistirilecektir onayliyorsaniz su linke basin vs diye, hacklenmeden atlatmis olurdum. Kaldi ki bu zor bir sey degil. Dandik forumlar bile account uzerinde yapilacak bu tip degisiklikleri mail ile de onaylatiyorlar. Bir sirket satis yapip da bu kadar umursamaz olamaz guvenlik konusunda. Sikayetim bu. Hacker her zaman vardir. Her daim birileri hacklenebilir. Ama bunun onune gecmek icin onlarca standartlasmis yontem varken sony nin bunu kullanmamasi beni sasirtiyor.

    Bu basliktaki amacim da en azindan bu konuda sikayette bulunmak. Sony ye iki basamakli guvenlik sistemi konusunda baski yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AngelsholocausT kullanıcısına yanıt
    Bunun için change.org sitesinde bir kampanya başlatıp ingilizce ve türkçe bir metinle tüm dünyadaki kullanıcılara sesinizi ve sonunda da Sony SCE'ye sesinizi ulaştırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.