Şimdi Ara

PSN ve Destek Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu uzun uzadıya yazacağım zira beni deli ettiler. Türkiyede ki support'a yorum konusunda çekimser kalacağım zira onlar sizden aldıkları bilgilerle yurtdışına sizin adınıza ticket açıp takip ediyorlar.

    Bundan 6ay önce oğluma PSVita aldım. Online fonksiyonlarını kullanacağımız için artı ufaklık artık anlayacak yaşlara yaklaştığı için onun adında bir mail adresi oluşturup Vita için PSN hesabı aldım.

    Hesaba para yüklemek istediğimde yaş'ı uygun değil deyip hata verdi. Doğal olarak aynı accountta doğum tarihini değiştirip hatayı geçtim ve hesaba 100TL yükledim.

    Aynı gün alışverişte yaptım ve ufaklığa teslim ettim cihazı. PSN Şifreniz cihaza gömülü olduğu için PSN Wallettan alışveriş yapabiliyorsunuz. Gel gör ki cihaza verdiğim şifreyi unuttum genelde kullandığım kombinasyonlar değilmiş?

    şifreyi geri kurtarmak istediğimde güvenlik sorusu ve emaili giriyorum benden doğum tarihi istiyor :) Şansa bak ki ilk kurulumda aldığım hata için bunu da sallamışım. Nasılsa güvenlik sorunu ve email adresim doğru :)

    Doğum tarihinin önemi konusunda bir uyarı yok ve güvenlik sorusunu bilmeniz sizi kurtarmıyor. İşte Eşeklik burada başlıyor.

    Türkiye PSN'e ulaşamadığım için konuyu anlatan bir mesajı Amerika PSN'e yazdım. Çok kibar bir dil ile yardımcı olmak istediğini ama hesabımın bölgesini kendilerini göremediklerini belirtip bana TR PSN'in

    bulamadığım email adresini gönderdiler. Bu maile konuyu anlatan bir mesaj daha yazdım. Sağolsunlar cebimden arayıp yardımcı olmak istediklerini belirttiler.

    Gerekli bilgileri temin ettim. PSN hesabım , Email adresim hatta alışveriş yaptığıma dair ekstre çıktıları ve transactionID'ler. Üstelik Kredi kartını kullandığım bankanın personeli olup yazışmayı bu mail adresim üzerinden başlattım.

    Bilgileri alıp 15gün boyunca sesleri çıkmadı. Sonra telefonla arayıp benden PASAPORT fotokopimi istediler. Yanlış okumadınız PASAPORT!!!

    Allahtan yurtdışına çıktığım için bir pasaportum vardı. :) Tarayıp gönderdik 15gün sonra tekrar aradılar. Çocuğumun kimliğini istediler , kendilerine tarayıp bu bilgiyide gönderdik. Sonra arayan sorayan olmadı.

    1-2ay bekleyip ne olduğunu sorduğumda ne açılan ticket vardı ortada ne de benim adım.

    Ya sabır dedik telefonda ince fırça attık. Yeni bir arkadaşa konuyu aktardık ve süreç yeniden başladı. Bu sefer bir bayan konuyu takip etti. Bir önceki arkadaşla yaptığım telefon görüşmesi ve mail detayını tekrardan paylaştım.

    Bu paylaşımdan 15gün sonra arayıp talebimin olumsuz olduğunu zira 8 yaşındaki çocuğumun PSN'den faydalanamayacağını bildirdiler :) Şaka gibi değil mi?

    Kendilerine PSVita ürününün ve oyunlarının hangi yaş grubuna hitap ettiğini sorup cevaplamalarını istediğimde talebimi alıp bir hafta sonra yardımcı olacaklarını ilettiler ve kimlik fotokopim oğlumun kimliği ve gene Pasaport'umu gönderdim.

    Şansıma ufaklık yaşı dolayısı ile benim Pasaportuma işlenmiş durumda.

    Gene bir sürü yazışma sonunda şifresini hatırlamadığım accountumu PS3'de kullandığım hesabıma bağlamayı teklif ettiler , kabul ettim. TR PSN açıldığında kullandığım hesabımı PS3 hesabımı yolladım.

    Hazırda sorunum düzeleceği için PSN için 3aylıkta Plus üyelik satın aldım ve beklemeye başladım.

    Geçen gün mesaj geldi TR hesabım için kullandığım "ymail.com" uzantılı mail adresini uygun değilmiş. Komediye bakarmısınız.

    Şimdi söyleyin ben bu adamlara ne yapayım. Harcağım vakte süreye mi yanayım. Çocuğuma bekle oğlum düzeltecekler diye verdiğim söze mi?

    Hoş Vita için aldığım hesaba verdiğim 100TL'de oyunlarla beraber gidecek ama onu düşünmüyorum bile o kadar sinirliyim.

    Konuyla ilgili benim hatam var mı var!

    -Çocuk adına hesap almak, ancak bunun aksini belirten bir uyarı yok. Cihazın sahibi o ve kısa sürede bu işleri kendi başına yapabilecek yaşa gelecek.

    -Güvenlik sorunusunu kayıt etmeme rağmen doğum tarihinin sorulacağını tahmin edememek ve hesap açarken hatayı geçmek için tarihi sallamak ve kayıt etmemek.!

    SONY'nin hatası yok mu?

    -Hesabın bana ait olduğunu Transactionlarla ,kimlikle, kanıtlamama rağmen hala ayak diriyorlar. ...

    -Hesap açarken size hangi bilgilerin güvenlik nedeni ile önemli olduğu ne özellikle kayıt edilmesi gerektiğini söylemiyor. Eğer doğum tarihi önemli ise güvenlik sorusu nedir? Niye sorulur?

    Şimdi sosyalmedyada bunu yayıp dillendireceğim hem insanlar Sony'nin Türkiyeye ne kadar değer verdiği görülsün hemde benim hatalarımdan insanlar ders alsın.

    Sevgi ve Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madsi -- 13 Aralık 2012; 9:51:51 >







  • Anlamadığım bir husus var.

    Mail şifreniz ile Vita şifreniz(Vita şifrelimi onuda bilemiyorum gerçi) aynı değil mi?

    Şayet aynı ise neden Sony den destek alıyorsunuz? Direk olarak mail şirketiniz vasıtası ile şifrenizi daha rahat kurtarabilirsiniz.
  • PS Vita her kesime her yaşa hitab eden bir el konsoludur. Çocuğunuz için hesap açmanızda sakınca yok tabi ama PS Vita oyunları içinde ona uygun oyunları almalısınız. Pegi bunun için var. Girdiğiniz bilgiler formalite olsun diye sorulmuyor, gerçekten soruluyor. Bunları atıp sallayarak yazmanız sizin hatanız olmuş...
  • Bilgileri sallamasyon girdiyseniz bunu firmaya mal etmeniz yanlış..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 13 Aralık 2012; 10:15:39 >
  • Bilgileri sallamasyon girdim, bu benim hatam kabul ediyorum zaten mesajımda da yazıyorum. :) Niye sallama girdiğimi de yazdım.

    Çocuk adına hesap almama engel yok , sorun hesabı açtıktan sonra para yüklemek isterseniz ortaya çıkıyor? Herşey bitmişken yeniden ayrı hesap yaratamıyorsunuz Email adresiniz sisteme kayıt edilmiş oluyor.

    Ayrıca doğum tarihinin kurtarma sorundan önemli olduğu belirtilmiyor? ki madem daha önemli neden kurtarma sorusu soruluyor?

    Hepsinden önemlisi , Evet hata yaptım düzeltin diyorum ve benden istenen bilgileri temin ediyorum , Gene sorun düzeltilmiyor ve açmış olduğum bilgilerin doğru ve güncel olduğu mail adresim kabul edilmiyor.

    Kabul edilmeyen mail adresim ile PSN hesabı açmışım ve para ile Plus üyelik almışım.Sorun burada. ???
  • Araştırman gerekirdi. Şifreyi kaybedenler için doğum tarihi çok önemli. Önemlide ama işte bu devirde kişinin e-mail ya da doğum tarihini bilmeyen yok.
    Doğum tarihindense gizli soru daha iyi olurdu.

    Ama herhangi bir online hesap açıyorsanız bilgileri not edin. E-mail, şifre ve doğum tarihi PSN'nin olmazsa olmazıdır. Şahsen e-mail, şifre, doğum tarihi, gizli soru, hepsi ezberimde tabii ki ama yine de not edili ilk aldığımdan beri.

    8 yaşındaki çocuk zaten PSN'den faydalanamaz. Keşke çocuğu karıştırmak yerine "PSN benim" deseydin. PSN'ye 18 yaş altı doğum tarihi girince zaten bazı içeriklerde gözükmüyor.

    Senin hatan var Sony'nin de eksikliği var.

    Sony'nin eksikliği:
    Biraz sorumsuz davranması, genel güvenlik bilgilerinde uyarı vermemesi.

    Senin hatan:
    "PSN çocuğun" demek, bilgileri not etmemek.




  • PS3'u aldigimda 14 yasindaydim.Dogum tarihim tutmuyordu sallamistim 5 sene once hala bilgilerim mail adresimde ( 8 senelik )

    Bence sizde sallamamaliydiniz bilgileri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

    PS3'u aldigimda 14 yasindaydim.Dogum tarihim tutmuyordu sallamistim 5 sene once hala bilgilerim mail adresimde ( 8 senelik )

    Bence sizde sallamamaliydiniz bilgileri

    Aynen salladım bende şu an 12 level trophy var şifrede değişemiyorum hay aklıma yaw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tecnique

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

    PS3'u aldigimda 14 yasindaydim.Dogum tarihim tutmuyordu sallamistim 5 sene once hala bilgilerim mail adresimde ( 8 senelik )

    Bence sizde sallamamaliydiniz bilgileri

    Aynen salladım bende şu an 12 level trophy var şifrede değişemiyorum hay aklıma yaw

    bende salladım ama iş işten geçtikten sonra sallanmaması gerektiğini öğrendim
    1 oyunum ve ek paketlerim püfff oldu





  • Tr kullanıcıları bu zıhnıyette olursa SONY TR ve TR PSN ne yapsın hocam ?
    NE dıyosunuz arkadaslar sız Yok sunu yapmasaydın yok bunu etmeseydın.
    Koskoca fırma bunu cozemıyorsa yazıklar olsun baska bısey degıl!!
    Sıze buyuk gecmıs olsun oncelıkle..
    Bılgılerınızı yedeklememenız bı hata olmus sızınde belırttıgınız gıbı ancak buda olumcul bı hata degıl olmamalıda ..
    Yedeklemenın amacı yasadıgınız maıl trafıgınden bılgı temın etmekden vsden kurtulmak ıcın kısacası kendı ısınızı kendınız halledebılmenız acısından.
    Benım anlamadıgım taaa basından PASAPORT'unuz olmasaydı ne yapcaklardı ne tarz bı cevap verıceklerdı ? Turkıyede kac kısıde pasaport varmıs sorması ayıptır ? Ne ıcın gerekıomus bu kımlık bılgılerı neyıne yetmıyormus?
    Ayrıca bu PEGİ muhabbetı ne ıcın varmıs o zaman nasıl cocugunuz ıcın uygun degılmıs bu cıhaz boyle sacma sapan bır bahanemı olurmus ? Satarken neden satılıyor bu cıhazların asıl hıtap ettıgı kıtle cocuklar degılmı ? Oyun fırmaları oyunları kımın ıcın cıkartıyormus ? Koca koca danalar ıcın mı ?

    Baslı basına sacma sapan bır alakaya magruz kalmıssınız maıl uygun degılse eger UYELIKDE neden kabul edıyorsun ? K.cı kırık nettekı sıteler bıle maıl uygunlugu sorguluyor uye olurken koskoca SONY PSNetwork'demı boyle bır uygulama yok yazık vallaha yazık adım gıbı emınım bu olay yurt dısında basınıza gelmıs olsa 3-4 gune halledılmıstı ama ulkemızde ne yazıkkı bu sacma duzen yaptırım gucunun azlıgı boyle rahatlıkla at kosturulmasına sebep oluyor.

    Imkanınız varsa SONY merkeze durumu aynen anlatın ve yasal yollarda bı sansınızı deneyın dıcem ama




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esesmet


    Tr kullanıcıları bu zıhnıyette olursa SONY TR ve TR PSN ne yapsın hocam ?
    NE dıyosunuz arkadaslar sız Yok sunu yapmasaydın yok bunu etmeseydın.
    Koskoca fırma bunu cozemıyorsa yazıklar olsun baska bısey degıl!!
    Sıze buyuk gecmıs olsun oncelıkle..
    Bılgılerınızı yedeklememenız bı hata olmus sızınde belırttıgınız gıbı ancak buda olumcul bı hata degıl olmamalıda ..
    Yedeklemenın amacı yasadıgınız maıl trafıgınden bılgı temın etmekden vsden kurtulmak ıcın kısacası kendı ısınızı kendınız halledebılmenız acısından.
    Benım anlamadıgım taaa basından PASAPORT'unuz olmasaydı ne yapcaklardı ne tarz bı cevap verıceklerdı ? Turkıyede kac kısıde pasaport varmıs sorması ayıptır ? Ne ıcın gerekıomus bu kımlık bılgılerı neyıne yetmıyormus?
    Ayrıca bu PEGİ muhabbetı ne ıcın varmıs o zaman nasıl cocugunuz ıcın uygun degılmıs bu cıhaz boyle sacma sapan bır bahanemı olurmus ? Satarken neden satılıyor bu cıhazların asıl hıtap ettıgı kıtle cocuklar degılmı ? Oyun fırmaları oyunları kımın ıcın cıkartıyormus ? Koca koca danalar ıcın mı ?

    Baslı basına sacma sapan bır alakaya magruz kalmıssınız maıl uygun degılse eger UYELIKDE neden kabul edıyorsun ? K.cı kırık nettekı sıteler bıle maıl uygunlugu sorguluyor uye olurken koskoca SONY PSNetwork'demı boyle bır uygulama yok yazık vallaha yazık adım gıbı emınım bu olay yurt dısında basınıza gelmıs olsa 3-4 gune halledılmıstı ama ulkemızde ne yazıkkı bu sacma duzen yaptırım gucunun azlıgı boyle rahatlıkla at kosturulmasına sebep oluyor.

    Imkanınız varsa SONY merkeze durumu aynen anlatın ve yasal yollarda bı sansınızı deneyın dıcem ama

    Güzel kardeşim tamam firmanın da işi yokuşa sürmesi var ama arkadaş koz sunmuş ellerine. Bir kere doğum tarihini ve güvenlik sorusunu sallaması direk hata. Firma da bu kozu kullanıyor doğal olarak.

    Diğer yandan yaş ve PEGI konusuna gelince... PEGI oyunların üstüne eşşek kadar yaş sınırını ebeveynleri uyarmak için koyuyor, ki ailesi şiddet içeren +18 bi oyunu alıp da 8-10 yaşındaki çocuğuna oynatmasın diye. Ha kimse takmıyor o ayrı ama yasal zorunluluk bu. Dijital ortamda oyunlar kolayca satın alınabildiği için sistem oyunun yaş sınırını ve satın almak isteyen hesabın sahibinin doğum tarihini check ediyor ve tutmazsa indirmene izin vermiyor. Bu kadar basit...




  • Son yorumları okumadım ama bir iki cümle bişeyler yazayım
    xbox sisteminde bu olay çok düzgün işlenmiş mesela eğer yaş 18 den küçükse parental acc açmanızı istiyor. ve bunlar gereksiz ve saçma gibi gelsede size bende gayet mantıklı uygulamalar benzer uygulama sony de de var sizinde şikayetçi olduğunuz nokta bu ki sonydeki biraz saçma çalışıyor sanırım.
    account bilgilerini kaydetmemek sizin hatanız öncelikle support un bu kadar uğraştırması da yersiz tabi kl
    ancak aleti formatlayıp yeni bir hesap açmayıp da bu kadar uğraşmanız gerçekten ilginç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-TRanger
    Güzel kardeşim tamam firmanın da işi yokuşa sürmesi var ama arkadaş koz sunmuş ellerine. Bir kere doğum tarihini ve güvenlik sorusunu sallaması direk hata. Firma da bu kozu kullanıyor doğal olarak.

    Diğer yandan yaş ve PEGI konusuna gelince... PEGI oyunların üstüne eşşek kadar yaş sınırını ebeveynleri uyarmak için koyuyor, ki ailesi şiddet içeren +18 bi oyunu alıp da 8-10 yaşındaki çocuğuna oynatmasın diye. Ha kimse takmıyor o ayrı ama yasal zorunluluk bu. Dijital ortamda oyunlar kolayca satın alınabildiği için sistem oyunun yaş sınırını ve satın almak isteyen hesabın sahibinin doğum tarihini check ediyor ve tutmazsa indirmene izin vermiyor. Bu kadar basit...

    Evet bu dogum tarıhı olayını bende madur olan arkadasda zaten kabul etmıs durumda ama yıne soyluyorum bu durum olumcul olmamalı neden olmamalı.

    Son derece onemlı bı durum bılgılerın sallanması farkındayım hak verıyorum anlamadıgım nokta su kaba tabırle izah ediyim bılgılerı kafadan attıgınızı adamlar anlamıs zaten dıle getırmıssınız demıslerkı sayın musterı bu bılgılerı atmıssınız fakat herseye ragmen hesabın sıze aıt olup olmadıgını su su yontemlerle tesbıt etmek ıstıyoruz ısınıze gelıyorsa demısler arkadasda eyvallah demıs.
    - Hesabı kullanan cocugunun ve kendısının pasaportuna kadar her turlu 3.kişilerle paylasılması sorun yaratacak bılgılerı fakslamıs mı ? EVET
    - Alısverısde kullandıgı kredı kartı ekstrasını dahı fasklamıs mı? EVET
    - Kullandıgı gızlı soru ve cevabını dahı bıldıgını teyıt etmıs mı ? EVET

    Bunca bılgıye ragmen bu olayın cozume ulasmamasını aklım almıyor halen. Helekı arkadasın anlattıgı kadarıyla cozume ulasacak noktasında maılınızın uygun olmadıgı ıcın ısınızı halledemıyoruz yanıtı sence dogrumu yanı ? Ayrıca soruyorum bu hesap bu kadar bılgının teyıt edılmesınden sonra dahı bır tek dogum tarıhını bılmedıgı ıcın hesabın bu kısıye aıt olmadıgınımı gosterıyor bıze sence ?

    PEGI muhabettı oyun fırmalarının ebeveyınlere bır uyarısıdır onerısıdır cocuklarınızı su oyunları oynatmayın gıbı. Aynen gunumuzde tvlerde saat bılmem kacda cocukların uyku saatı geldıgını belırttıgı gıbı anlatmak ıstedıgım her 2 olayda bı onerıdır kanunı bır yaptırım degıl uymayana cezaı ıslem uygulanmıyor uygulanamaz.. Netıcede parayla sattıgınız bır urunu her hangı bır yasal dayanagınız olmadan cıhaza veya hesaba el koyarcasına ıslevsızlestırmenız uygun degıl bır kere yasal degıl.
    Sıradan bır fılmde bıle ornegın "HARRY POTTER" mılyonlarca cocuk ızlemıyormu kıtaplarını okuyormu onlarca sıddet sahnesı yokmu dovus sahnesı yokmu? Bıraksınlar bu ısı sıddet egılımlı oyun aldıgı ıcın ısınızı halletmemek nedemek ?

    Merak ettıgım bır husus kımse kısısel algılamasın cevap vermekde zorunda degılsınız ama aynı durum basınıza gelse " La ben tarıhı kafadan attım neyse kaderım dıyıp onca masrafı sıgneyemı cekersınız ? Yoksa hakkınızımı savunursunuz ? "

    Benım anladıgım bu olayda herseyı sıfırdan tekrar alın dogum tarıhınızı 18 ustu gosterın cocugunuza ne oynatırsanız oynatın ( : Sıddet egılımı artarsa artsın ;)




  • hata sende o bilgileri sallamayacaksın. sony'nin hizmeti bu tarz konularda yetersiz zaten bu biliniyor. bu sana bir ders olmuştur artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 15 Aralık 2012; 16:53:05 >
  • bende sallayanlardanım ama ama bı not kagıdana yazmıştım herşeyi
  • Yazdıklarımı anlayan bir kaç arkadaş olmuş, kendilerine teşekkür ediyorum.
    Bazıları hala sana ders olsun demiş. Ders alacak yaşı geçtik artık. :) Belki burada yazdıklarımdan umarım başkaları ders alır ve alacakları ürünü seçerken destek konusunu objektif değerlendirerek karar verirler. Aldığım oyunları merak edenlerde varmış, takılmışlar 18yaş olayına. Rayman oyunu 7-8yaş çocuklar için oldukça uygun.
    Yaş olayına bu kadar takılmayın, çocuklarınıza izleteceğiniz çizgi filmler ve aldığınız oyuncakların içeriğine bakın, oyunlara zaten takılmazsınız.

    PSN Türkiye konusuna geri dönersem, benim başıma gelenler bir başka konuda veya benzerinde sizlerin veya yakınlarınızında başına gelebilir.
    Para verdiğiniz bir hizmetin karşılığını almak istiyorsanız , sesinizi çıkarmalı hakkınızı aramalısınız.

    Benim örneğimde 100Tl için 100kere bela okur basar formatı yeni hesap açıp sorunumu çözerdim.

    Gene üstüne basarak söylüyorum, PSN TR destek ekibi eli kolu bağlı bu kadar PS3 satılmış ülkede , Türkçe oyun bile yapılmışken bundan daha iyi hizmeti hak ediyoruz.

    Selamlar.




  • Bir müşteri hizmetleri destek servisinin işi kişiye elinden geldiğince yardım edebilmektir. Karşıdaki kişinin yanlış yapması, hatalı olması önemli değildir, önemli olan kişinin isteğini kısa sürede doğru süreçler ile yerine getirmektir. Bundan ötesi bana göre yalandır. Benimde PSN ile ilgili sıkıntım oldu bilmediğim için öncelikle US psn'e attım 1-2 saat içinde cevap geldi, ancak bölgenin önemli olduğunu vs. belirttiler yönlendirdiler. Bunun üzerine TR PSN'e mail attım 1 gün bekledim hiç bir şekilde ne cevap ne de mailimin alındığına dair bilgi geldi. Bende UK psn'e mail attım ve yarım saat içinde mailiniz alınmıştır gerekli işlem en geç 1-2 gün içerisinde gerçekleştirelectir yanıtı geldi. Bu durumu gayet özetlemektedir TR PSN'nin müşteri hizmeti kavramı yanlış algılanmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.