Şimdi Ara

PSMG / PLAYSTATION MOTOR SPORLARI GRUBU (Kayıtlar Devam ediyor) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
3
Favori
7.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hcaliskan_17

    ADI: Hakan
    YAŞ: 28
    İL: Sivas
    PSN NİCK: hkn_clskn_17

    arkadaşlar bende de F1 2012 PS3 oyunu var ama ben genelde season challenge,career,time attack,time trial vs. oynuyorum.Online veya multiplayer kısmını hiç denemedim.O yüzden birkaç sorum olacaktı;

    1)Online kısmına nasıl giriş yapıyoruz, bir topluluk vs. gibi girilebilecek bir yer var mı?
    2)Sadece yarış mı yapıyoruz yoksa tek tur ile en iyi zamanı elde etme gibi bir bölüm var mı?
    3)Mesela ben sadece gamepad ile oynuyorum ve genelde brake assist ile driving assist kımındaki birçok şeyi açmadan oynayamıyorum, bu online oynarken problem oluyor mu?


    Hakan Merhaba Hoşgeldin...

    Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Ps3 makinam 1 hafta yok haftaya eklediğimde seni psn üzerinden de yardımcı olurum.

    1- Oyun menüsünden online kısmını rahatlıkla bulabilirsin. Orada custom race(Yarış düzenle) veya find race (Yarış bul) kısımlarından istediğin uzunlukta pistte yarışlar düzenleyebilirsin veya düzenlenen odalara anında giriş yapabilirsin. Birde Quick race bölümü var. Direkt yarışa dalıyorsun ve online giren diğer pilotlarla genelde 3 tur düzenlenen yarışlara katılıyorsun (İyi tecrübe mekanıdır) Grup olayına gelince biz genelde yarış düzenleyip kendi grubumuzdan arkadaşları davet (İnvite) ediyoruz ve kendi aramızda düzgün ve keyifli yarışlar yapabiliyoruz.

    2- Genelde yarış yapıyoruz. Ama isteğimize göre yarış öncesi sıralama düzenleyebiliyoruz. Bu 15 dakikalık olabildiği gibi. Sadece tek turdan da ibaret olabiliyor.

    3- Problem şöyle olur. En azından brake asist (Fren yardımı)nı kapatıp kendini alıştırman gerekli. Çünkü brake asist müthiş derecede dereceni aşağıya çeker ve 3.4. turda tur yemeye başlarsın. Zamanla diğer asistleri yavaş yavaş kapatarak alışabilirsin veya alışmazsın kişisel tercihtir. Ama ne kadar az asist o kadar iyi derece gelir. Gamepad olayına gelince bende direksiyon olmasına rağmen (Kur kaldır azabından ötürü) gamepad ile oynuyorum. Ama direksiyon daha iyi dereceler almanı mutlaka sağlar.

    Bol bol yarışmak önce pistleri kavramak sana tecrübe kazandıracaktır. İyi yarışlar




  • Merhaba arkadaslar, oyunu dun aldim da, elimde logitech formula force ex direksiyon var ama bir turlu ayarlayamadim. Direksiyon ayarlarini biliyosaniz yazar misiniz, ince ayarlari sayisal olarak ne yaparaak en guzel performansi aliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • driving asisti kapattım dereceler yine aynı geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erosbos

    Merhaba arkadaslar, oyunu dun aldim da, elimde logitech formula force ex direksiyon var ama bir turlu ayarlayamadim. Direksiyon ayarlarini biliyosaniz yazar misiniz, ince ayarlari sayisal olarak ne yaparaak en guzel performansi aliriz?


    Steering Deadzone: 0%
    Steering Saturation: 60%
    Steering Linearity: 25%
    Throttle Deadzone: 0%
    Throttle Saturation: 5%
    Brake Deadzone: 0%
    Brake Saturation: 5%

    wheel settings ayarlarını yukarıda ki gibi yap.

    diğer feedback ayarları ise senin isteğine kalmış , çok tepki vermesini istemiyorsan fazla artırma , 10 -20-10 yapsan yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SzRCiq

    driving asisti kapattım dereceler yine aynı geliyor

    ben tüm yardımlar kapalı oynuyorum , derecelerim hemen hemen aynı sayılır,

    traction control ve abs kapalı iken oynamak zordur , böyle oynarken derece daha iyi olmaz tam tersi biraz azalır , eğer dereceniz aynıysa o zaman bu sizin için iyi sayılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaaaantr

    quote:

    Orijinalden alıntı: erosbos

    Merhaba arkadaslar, oyunu dun aldim da, elimde logitech formula force ex direksiyon var ama bir turlu ayarlayamadim. Direksiyon ayarlarini biliyosaniz yazar misiniz, ince ayarlari sayisal olarak ne yaparaak en guzel performansi aliriz?


    Steering Deadzone: 0%
    Steering Saturation: 60%
    Steering Linearity: 25%
    Throttle Deadzone: 0%
    Throttle Saturation: 5%
    Brake Deadzone: 0%
    Brake Saturation: 5%

    wheel settings ayarlarını yukarıda ki gibi yap.

    diğer feedback ayarları ise senin isteğine kalmış , çok tepki vermesini istemiyorsan fazla artırma , 10 -20-10 yapsan yeter

    çok teşekkür ederim dostum




  • Arkadaşlar merhaba, uzun yıllardır direksiyonla oyun oynuyorum, özellikle GTR serileri ve Gran Turismo 5 oynadım, GT 5 hala oynuyorum. F1 2013 almaya niyetlendim, ama fiyatı oldukça yüksek, aldığıma değsin istiyorum. Bu yüzden konu başlığınız dikkatimi çekti, bu oyunu alsam sizle sık sık oynama şansım olur mu? Yani düzenli yarışıyor musunuz, düzenli yarışan kaç kişi var? Buna göre oyunu alacağım, çünkü gerçek kişilerle ve daha da önemlisi düzgün yarışan kişilerle yarışmak önemli, işte o zaman verilen paraya değeceğini düşünüyorum, sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
  • dercelerimzi nasıl artırabiliriz yabancılarla aramızda 10 saniye fark oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Arkadaşlar merhaba, uzun yıllardır direksiyonla oyun oynuyorum, özellikle GTR serileri ve Gran Turismo 5 oynadım, GT 5 hala oynuyorum. F1 2013 almaya niyetlendim, ama fiyatı oldukça yüksek, aldığıma değsin istiyorum. Bu yüzden konu başlığınız dikkatimi çekti, bu oyunu alsam sizle sık sık oynama şansım olur mu? Yani düzenli yarışıyor musunuz, düzenli yarışan kaç kişi var? Buna göre oyunu alacağım, çünkü gerçek kişilerle ve daha da önemlisi düzgün yarışan kişilerle yarışmak önemli, işte o zaman verilen paraya değeceğini düşünüyorum, sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

    F12012 süper dostum. Hele direksiyon ile oynuyorsan ne ala.... Aramızda hergün yarışanda var iki günde bir de. Grubumuz nazar deymesin harika... Çok iyi pilotlarımızda var.. seni psnde ekliyim. Oyun aldığında da birlikte yarışırız nasipse

    Oyunu psn kardeşi bulup alırsan %50 ucuza geliyor ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SzRCiq

    dercelerimzi nasıl artırabiliriz yabancılarla aramızda 10 saniye fark oluyor

    sık sık yarışarak... iyi yarışanları seyrederek... manuel vites... bir sürü yolu var
  • Oyunu kesin alıyorum psn mi ekleyebilirsiniz 1. sayfaya. Ancak aktif olarak oynamaya haftaya başlayacağım çünkü bu hafta iş dolayısıyla seyahate çıkıyoruz ve pazar dönmüş olacağım inşallah.

    Bazı bilgiler vereyim kendimle ilgili:

    Psn: kaleee17
    Ad: Arınç
    Şehir: Çanakkale
    Yaş: 33

    Online oynayabileceğim diğer oyunlarım: Far Cry 3

    Battlefield 3 Premium
    Gran Turismo 5
    Red Dead Redemption ve belki Black Ops 2 alınacak.
  • Bu arada bu grubu kuran Metin arkadaşa teşekkürler, psn üzerinden de bayağa yardımcı oldu kendisi.
  • Asıl ben teşekkür ederim. Aramıza hoşgeldin...
  • GRUBUMUZA KATILAN PİLOTLARIMIZ / SON DURUM (Psn ID) :

    1- metin_1 : Metin
    2- sezerx77 : Halil
    3- cihat1975 : Cihat
    4- UnKnOwN_ReBeL_ : Kemal
    5- kaaantr : kaan
    6- OO_TURKEYY_OO : Egemen
    7- PREDATOR_AS_1990 : Aykut
    8- hkn_clskn_17 : Hakan
    9- kaleee17 : Arınç
  • arkadaşlar ben bu oyunu single oynuyorum. malum net ve pc yok benim (evde yıllardır devam eden bir sorun) her neyse daha dün bir kaç dakika denedim. kariyer modu var onu deneyim diyorum.

    ilk defa f1 oyunu oynuyorum. daha önce gt5 oynadım. ama f12012 kullanılan araçlar çok hızlı olduğu için tavsiyelerinize ihtiyacım var. her şey otamatik mi oynayayım traction control filan yoksa vites vs. benim kontrolümde mi olsun ? (beceremem sanırım) hangisinde zevki çıkar bu oyunun. gamepad ile oynuyorum. araçları profosyonel kullanmak istiyorum.

    ilk izlenimim oyun biraz uzmanlık istiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 24 Aralık 2012; 16:49:06 >
  • Bigboss biz oyunu ps3 üzerinden oynuyoruz. Oyun f1 açısından gerçege çok yakın en ufak hatada spin atabiliyorsun. o yüzden asistler kapalı oynamak gerçekten zorluyor. özellikle tc kapalı sürmek çok zor. ben sadece fren asistini kapatıyorum. keşke asistler kapalı basarabilsem. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna dün girdim biraz ısınmaya çalıştım, ancak direksiyon ayarlarını beceremediğimden pek zevk alamadım. Forumdaki ayarları not ettim şimdi, bir de öyle deneyeceğim. DFGT'nin 270 derecelik dönüş açısı bo oyun için çok fazla geliyor, formula 1 aracını viraj alırken kamyon direksiyonu çevirir gibi döndürdüm dün. Keskin bir virajda neredeyse 1,5 tur çevirmem gerekti direksiyonu. Ayarlardan biraz saturation ile oynadım, biraz fark etti, ama dediğim gibi tam ayarları yapamadım. Gran Turismo 5 için mükemmel olan bu direksiyon ayarsız hali ile f1 2012 için çok kötü. Bir f1 aracını bu kadar direksiyon hareketi ile döndürürsek yarış marış kazanamam ben, direksiyonu geri toplamakla geçiyor zaman:) Ayarları yapılınca düzelecektir ama, aynı sorunu yıllar önce Grid'de momo ile yaşamıştım, sonra ayarları bulunca oyuna adapte olmuştum.

    Oyunu beğendim, gerçekçilik iyi, fakat grafikleri hiç beğenmedim, ps3 resmen bağırmış bu oyunda, benim sistemim artık yetmiyor diye. f1 2010 var Pc'de orjinal, bu oyundan eski olmasına rağmen çok daha iyi grafikleri var. Grafikler gerçekçiliği görsel anlamda batırmış. Renkler keskin değil, ekrana bakınca bir eksiklik hissediliyor. Ara videolar ve teknisyenlerin yardımcı olduğu yerler süper ama oyun içi o kadar değil. Neyse buna çok takılmamaya çalışacağım. Tabii ki bir Pc performansı beklemiyorum ama şu ortak platformlara çıkan oyunlar Ps3'ün exclusive oyunlarına biraz daha yakın olsa fena olmazdı.

    Oyunda biraz serbestçe yarışmak şart, bunu tecrübe etmeden online'a girmeye cesaret edemem şahsen. Biraz boş boş da olsa turlamak, arabaya, piste ve direksiyon ayarlarına alışmak gerekiyor.

    Oyundas beni en çok etkileyen kısım sesler oldu, gerçekten DTS süper olmuş. Keşke sesin üstünde durdukları kadar videonun da üzerinde durup, 720p yerine 1080p yapsalarmış oyunu. Ps 3, 5+1'e bağlı odada ve inanın o kolonlara ayrı ayrı dağılan ses inanılmaz güzel. Bir yarışımın replay'ini izlerken, odanın içi formula 1 araçları ile dolup taştı.

    Oyunu genel olarak beğendim, sadece grafiklere moralim bozuldu. Direksiyon ayarlarını bu gece deneyeceğim. Biraz daha piştikten sonra online'da hep sizlerle olmaya çalışacağım arkadaşlar, hepinize iyi oyunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Oyuna dün girdim biraz ısınmaya çalıştım, ancak direksiyon ayarlarını beceremediğimden pek zevk alamadım. Forumdaki ayarları not ettim şimdi, bir de öyle deneyeceğim. DFGT'nin 270 derecelik dönüş açısı bo oyun için çok fazla geliyor, formula 1 aracını viraj alırken kamyon direksiyonu çevirir gibi döndürdüm dün. Keskin bir virajda neredeyse 1,5 tur çevirmem gerekti direksiyonu. Ayarlardan biraz saturation ile oynadım, biraz fark etti, ama dediğim gibi tam ayarları yapamadım. Gran Turismo 5 için mükemmel olan bu direksiyon ayarsız hali ile f1 2012 için çok kötü. Bir f1 aracını bu kadar direksiyon hareketi ile döndürürsek yarış marış kazanamam ben, direksiyonu geri toplamakla geçiyor zaman:) Ayarları yapılınca düzelecektir ama, aynı sorunu yıllar önce Grid'de momo ile yaşamıştım, sonra ayarları bulunca oyuna adapte olmuştum.

    Oyunu beğendim, gerçekçilik iyi, fakat grafikleri hiç beğenmedim, ps3 resmen bağırmış bu oyunda, benim sistemim artık yetmiyor diye. f1 2010 var Pc'de orjinal, bu oyundan eski olmasına rağmen çok daha iyi grafikleri var. Grafikler gerçekçiliği görsel anlamda batırmış. Renkler keskin değil, ekrana bakınca bir eksiklik hissediliyor. Ara videolar ve teknisyenlerin yardımcı olduğu yerler süper ama oyun içi o kadar değil. Neyse buna çok takılmamaya çalışacağım. Tabii ki bir Pc performansı beklemiyorum ama şu ortak platformlara çıkan oyunlar Ps3'ün exclusive oyunlarına biraz daha yakın olsa fena olmazdı.

    Oyunda biraz serbestçe yarışmak şart, bunu tecrübe etmeden online'a girmeye cesaret edemem şahsen. Biraz boş boş da olsa turlamak, arabaya, piste ve direksiyon ayarlarına alışmak gerekiyor.

    Oyundas beni en çok etkileyen kısım sesler oldu, gerçekten DTS süper olmuş. Keşke sesin üstünde durdukları kadar videonun da üzerinde durup, 720p yerine 1080p yapsalarmış oyunu. Ps 3, 5+1'e bağlı odada ve inanın o kolonlara ayrı ayrı dağılan ses inanılmaz güzel. Bir yarışımın replay'ini izlerken, odanın içi formula 1 araçları ile dolup taştı.

    Oyunu genel olarak beğendim, sadece grafiklere moralim bozuldu. Direksiyon ayarlarını bu gece deneyeceğim. Biraz daha piştikten sonra online'da hep sizlerle olmaya çalışacağım arkadaşlar, hepinize iyi oyunlar.

    Bu harika değerlendirmeler ile sayfaya katkıda bulunmana çok sevindim. Çok teşekkürler....

    1- Evet biz de direksiyon ayarlarını bulana kadar canımız çıkmıştı. Ama ayarlardan sonra sorun kalmıyor. Harika bir sürüş seni bekliyor.
    2- Grafikler bana göre harika... Tabi uzmanlık alanım değil, ama bir player olarak yeterli buldum. Zira Zevkler ve renkler tartışılmaz.
    3- Seslerde sana YÜZDE 1000 katılıyorum. Gelmiş geçmiş en iyi seslendirmeye sahip F1 oyunu bu.

    Benim oyunu tek eleştireceğim yanı gerçeğe yakınlık ve zorluk derecesini abartmışlar. Zırt pırt spin atıyorsun. Ya da gerçekten yarışı hatasız bitirmen için çok iyi bir oyuncu olman gerekli. Halbuki bu bir OYUN. Codemasters mühendisleri bunu biraz gözden kaçırmışlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Oyuna dün girdim biraz ısınmaya çalıştım, ancak direksiyon ayarlarını beceremediğimden pek zevk alamadım. Forumdaki ayarları not ettim şimdi, bir de öyle deneyeceğim. DFGT'nin 270 derecelik dönüş açısı bo oyun için çok fazla geliyor, formula 1 aracını viraj alırken kamyon direksiyonu çevirir gibi döndürdüm dün. Keskin bir virajda neredeyse 1,5 tur çevirmem gerekti direksiyonu. Ayarlardan biraz saturation ile oynadım, biraz fark etti, ama dediğim gibi tam ayarları yapamadım. Gran Turismo 5 için mükemmel olan bu direksiyon ayarsız hali ile f1 2012 için çok kötü. Bir f1 aracını bu kadar direksiyon hareketi ile döndürürsek yarış marış kazanamam ben, direksiyonu geri toplamakla geçiyor zaman:) Ayarları yapılınca düzelecektir ama, aynı sorunu yıllar önce Grid'de momo ile yaşamıştım, sonra ayarları bulunca oyuna adapte olmuştum.

    Oyunu beğendim, gerçekçilik iyi, fakat grafikleri hiç beğenmedim, ps3 resmen bağırmış bu oyunda, benim sistemim artık yetmiyor diye. f1 2010 var Pc'de orjinal, bu oyundan eski olmasına rağmen çok daha iyi grafikleri var. Grafikler gerçekçiliği görsel anlamda batırmış. Renkler keskin değil, ekrana bakınca bir eksiklik hissediliyor. Ara videolar ve teknisyenlerin yardımcı olduğu yerler süper ama oyun içi o kadar değil. Neyse buna çok takılmamaya çalışacağım. Tabii ki bir Pc performansı beklemiyorum ama şu ortak platformlara çıkan oyunlar Ps3'ün exclusive oyunlarına biraz daha yakın olsa fena olmazdı.

    Oyunda biraz serbestçe yarışmak şart, bunu tecrübe etmeden online'a girmeye cesaret edemem şahsen. Biraz boş boş da olsa turlamak, arabaya, piste ve direksiyon ayarlarına alışmak gerekiyor.

    Oyundas beni en çok etkileyen kısım sesler oldu, gerçekten DTS süper olmuş. Keşke sesin üstünde durdukları kadar videonun da üzerinde durup, 720p yerine 1080p yapsalarmış oyunu. Ps 3, 5+1'e bağlı odada ve inanın o kolonlara ayrı ayrı dağılan ses inanılmaz güzel. Bir yarışımın replay'ini izlerken, odanın içi formula 1 araçları ile dolup taştı.

    Oyunu genel olarak beğendim, sadece grafiklere moralim bozuldu. Direksiyon ayarlarını bu gece deneyeceğim. Biraz daha piştikten sonra online'da hep sizlerle olmaya çalışacağım arkadaşlar, hepinize iyi oyunlar.

    arınç kardeş aramıza hoş geldin sizi ps3+ 30 dan tanıyorum özgür ünsal ateş iyi arkadşlar az bf3 oynamadık sabahlara kadar sohbetlere doyum olmuyordu ismim halil sezer olarak bilirler ps3+30 da sezer oğlumun ismi ismim halil metin kardeşle bazen f1 fifa takılıyoruz




  • Sayfaya ve gruba bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana. İnsan sevdiği şeyler için biraz vakit ayırıp bir şeyler yapmalı diye düşündüm, karaladım bir şeyler:)
    Oyunun zorluğuna gelince, bence de zor ama ben zaten simülasyon ağırlıklı oyunlar sevdiğim için, ne kadar zor olursa o kadar zevk alıyorum. Elimden gelse, ucuz bir şey olsa, eve aracın tepkilerine göre dönen bir koltuk falan kurardım:) Gran Turismo 5'e ilk başladığımda özellikle arkadan itişli bazı araçlarda ben de çok spin atıyordum, bu ne böyle, oynanmıyor falan demiştim hatta:) Ama arabalara ve direksiyona alıştıkça (Momo'dan sonra almıştım DFGT'yi, yeniydim direksiyona) oyun inanılmaz keyif vermeye başladı. 1 seneyi geçkin süredir oynuyorum Gran Turismo'yu, hala yeni bir şeyler öğreniyorum ve öğrendikçe daha da çok seviyorum. F1 de böyle bir oyun, bu tip oyunlar başla bitir, kenara at yada sat tarzı oyunlar değil zaten, zaman, sabır, inatlaşma istiyor. Bunlara dayanan insan da çok şey kazanıyor sonra, Allahtan burada bu işin böyle olduğunu bilen arkadaşlar var ve bir grup altında toplanmışız. En azından sevdiğimiz bir konuda düşüncelerimizi paylaşabiliyoruz. Türkiye F1 grubuna da baktım bugün, hatta sizin yazıya da rastladım, ama forumlarını hiç beğenmedim, güya F1 grubu ama oyuna dair paylaşılan pek bir şey yok. Bizim forum donanım sayfası çok daha iyi. Biri sayfa açmış, bir şey sormuş yada bir şeyden bahsetmiş, altında doğru dürüst yorum yok. O yüzden ben kendi adıma diyorum ki bu gruba sahip çıkmak önemli:)

    Herkese iyi oyunlar diliyor, grubun kurucusuna da olumlu yorumları adına teşekkür ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.