Şimdi Ara

ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ps1 ve ps2 konsollarını tv ye bağlayamıyorum. bir takım aparatlar aldım dönüştürücüler vs. olmadı mesela vga dönüştürücüsünü aldım denedim olmadı. tv nin arkadan temsili bir resmini buldum sizinle paylaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam gerekiyor ? farklı farklı konular buldum fakat tam çözüme ulaşamadım 2 gündür araştırıyorum, bulamayınca konu açarak bilginizi almak istedim şimdiden teşekkür ederim.

    aldığım kablo ;
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım


    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım

    konuyu farklı bir yere daha açtım ama burada cevap bulacağımı düşünerek buraya açtım teşekkürler







  • ilginc bir televizyon...gelecekten gelmis gibi..eski tip girislere savas acmis..ama..bir yerinde sari kirmizi beyaz..ya da...yesil kirmizi mavi beyaz giris olmali yanlarinda ornegin...analog girisleri scart adapter diye ayirmis..boyle bir adaptor olmali google a tv modelini ve scart adapter yaz arat....bu duruma gore av to hdmi ya da rf adaptorle cozebilirsin...benim tavsiyem hic ugrasma ucuz bir tuplu tv al ona bagla keyfi boyle cikar.. Illede led olsun camurdan olsun diyorsan ustte yazdiklarimda olmadiysa 32 ekran bir tane aramaya baslayabilirsin.
    Neyse saka.....scart adapter yazan yere ve yesil renkli ypbpr yazan yere resimdekileri internetten ya da elektronikcilerden al ve tak bitti fiyatlari uygun...yani..scart adapter ve ypbpr adapter sor ara bul ve al.
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 11 Aralık 2018; 1:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Televizyon girişlerinde yeşil renkli YPbPr yazan 3.5MM'lik girişe pspsexer'in gösterdiği ilk fotoğraftaki kablodan alman lazım. Televizyonun içinden çıkmıştır o dönüştürücü, atmadıysanız evdedir.
  • O kabloyu almasi yetmez...bir de ps2 5 li komponent kablo almasi gerekir ki kolay bulunmaz..en iyisi scart...ypbpr den sari kirmizi beyaz olan da takiliyorsa olabilir.

    https://m.youtube.com/playlist?list=PL38CE60822552F114



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 14 Aralık 2018; 2:39:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Yeni Sony TV almıştım, 2017 model olması lazım, HDR'li. Hem komponent kablo girişi yok, hem de müzik setlerini bağladığımız beyaz-kırmızı ses girişi yok.
  • Cogu yeni model tv boyle cikiyor ama tamamen eski girisleri terk ettikleri soylenemez..bu konuda alternatif cozumler sunuyorlar..bazi tv ler ustteki gibi iken bazi televizyonlarda hibrit girisler var yani yesil mavi kirmizi ayni zamanda sari kirmizi beyaz giris islevi goruyor..bu tv nin kullanma klavuzunda vardir.gozluksuz 3d tv lere yaklasirken goz sagligi endiseleri bu sureci geciktiriyor..ancak eski girisler icin fakir tv ler biz retro meraklilari icin iyi olmaz.ki ureticilerin bu durumu es gececeklerini sanmiyorum yukaridaki gibi alternatifleri tv yi daha ince uretebilmek icin kullaniyorlar..sonucta retro konsollarin en iyi kullanilacagi yer hala tuplu tv ler ve bu hep boyle olacak cunku ruhlari ait olduklari gercek yer burasi.ceviriciler araciligi ile de olsa gelecektede retro urunleri kullanabilecegiz islemci gucleri artarken emulasyon secenekleri de artarak ilerleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim şekilde 480P composite giriş oluyor zaten.
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım
  • Bu 5 li kablo nun ps2 icin olanini almali komponent kompozit vs...bu kablo zor bulunur bulamazsa scart en kolayi...yani acilimi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam scart bağlantı türü ama 480p vermiyor diye biliyorum 3lü kabloda.
  • 480p vermez scart...ama olay 480p almaksa 5li kablo da bulunmazsa ki zor da olsa bulunur ........ps2 hdmi cevirici var aliexpress te performansi fena degil.ps2 nin standardi bellidir 480i veya 480p.
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 18 Aralık 2018; 19:26:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    480p vermez scart...ama olay 480p almaksa 5li kablo da bulunmazsa ki zor da olsa bulunur ........ps2 hdmi cevirici var aliexpress te performansi fena degil.ps2 nin standardi bellidir 480i veya 480p.
    Bu ürünü kullanıyorum gerçekten büyük kolaylık.




  • PS2 - HDMI çevirici en basit ve en iyi çözüm bence. TV'in destekliyor ise komponent kablo ilede güzel sonuç alırsın, kompozit kablodan uzakdur. Ama ne yaparsan yap tüplü TV'lerdeki canlı renkleri led TV'lerde almayacaksın.

    PCSX2 isimli PS2 emulatörü, PS2 oyunlarının çözünürlüklerini değiştiriyor, bu şekilde net görüntü alman mümkün. Yada düz ekran tüplü sony crt kovala ;)




  • hayatımda gordugum en uzun link

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhsin Emir KUTLU M kullanıcısına yanıt
    Bu 2.ci attığınız linkteki ürün bende var hediye edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski playstation 1i yeni nesil tv ye bağladığımda(ypbpr) görüntü bozuk ve renkler siyah beyaz. Televizyonun yanında gelen kablolar ile yaptım sorun nerede çözemedim. Av Hdmi dönüştürücü edinsem çözülür mü bu problem?

  • ps1 in component destegi yok.rgb scart kablosu alirsan sorunun cozulur.
    ps1 ve ps2 tv ye bağlamak yardım
    bu kabloda ve scartta ntsc destegi var

    tv de scart yoksa ustteki sari beyaz kirmizi cevirici o da olmazsa 50 tl ye tuplu tv al gec.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 30 Kasım 2020; 1:38:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips android tv de, neredeyse bütün giriş çıkışlar mevcut, Ps2 için şimdilik scart kullanıyorum, tvnin kendine has ayarları ile yeterli bir görüntü alıyorum. Ama sanırım Crt Sony Trinitron en güzel çözüm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.