Şimdi Ara

Promil seviyesi ne kadar süre içerisinde azalır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
25.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler merak ettiğim bir soru var şimdi çoğumuzun ortak problemidir alkollü araba kullanamamak, ama yasal sınır 2 bira işte 2 tane içtikten sonra 1 tanesi pasif olması ne kadar süre içerisinde gerçekleşiyor ? Kıssadan hisse 3 tane içsek çevirmeye yakalandık mı kaç saat sonra üflesek yakalanmayız



  • Sen üfle şimdi ben söylerim
  • Ickili araba kullanmayin.diye bosunami diyor millet guzelim bizim milletin insanlarinda var bi problem ama anlayamadim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 saat gecmesi lazim
  • İçme kardeşim yola çıkarken. Sonra haberlerde görüyoruz bariyerler önden girdi arkadan çıktı diye. Hiç acımıyorum da böylelerine.
  • 40 gün



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    İçme kardeşim yola çıkarken. Sonra haberlerde görüyoruz bariyerler önden girdi arkadan çıktı diye. Hiç acımıyorum da böylelerine.

    Acımayacaksın zaten, aslında emniyetin yeni bir şey yapması gerekiyor alkollü mü yakalandın ya alacaklar 1 sene hapis yatacaksın ya da ehliyete uzun süreliğine el koyacaklar. Yoksa bu tür şeyler ile bunlar akıllanmaz en can alıcılı şekilde cezalandıracaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Pisagor-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    İçme kardeşim yola çıkarken. Sonra haberlerde görüyoruz bariyerler önden girdi arkadan çıktı diye. Hiç acımıyorum da böylelerine.

    Acımayacaksın zaten, aslında emniyetin yeni bir şey yapması gerekiyor alkollü mü yakalandın ya alacaklar 1 sene hapis yatacaksın ya da ehliyete uzun süreliğine el koyacaklar. Yoksa bu tür şeyler ile bunlar akıllanmaz en can alıcılı şekilde cezalandıracaklar.

    Hadi kendi geberip gitse neysede arkasından masum insanlarıda alıp götürüyor. Caydırıcı cezalar lazım.
  • 2.promil hesabında alkolün ağırlığı, kanın ise hacmi dikkate alınarak bir orantı kurulur. örneğin 0.50 promil 100 mililitre kanda 50 miligram alkol bulunduğunu gösterir ve buradan gidilerek, 50:100=0.50 promil kabul edilir.  ağırlığı hacme oranlamak matematiksel olarak çok mantıklı değilse de, karmaşık ve çok küçük sayılarla uğraşmak zorunda bırakmadığı için tercih edilen bir ifade biçimidir. eğer hacim oranları dikkate alınacak olursa, 0.50 promilin gerçekte kanda %0.025 oranında alkole eşit olduğu (on binde 2.5 !) görülür.  insan vücudu yüzde elli alkol oranı bir yana, %0.5 oranında alkole bile (binde 5 ya da bir litre kanda 4 gram alkol bulunması) tolerans göstermekte çok zorlanır, hatta bu düzeydeki kan-alkol oranı pek çok kişide ölüme yol açar. içilen alkolün yaklaşık % 20'si midede, % 80'i incebarsaktan resorbe olmakla beraber bu nisbet midenin dolu yada boş olmasından etkilenmektedir. mide ileri derecede dolu olduğu zaman alkol miktarının ilk birinci saatte yarısı, ikinci saatte 3/4'ü resorbe (emilim) olmaktadır. bunun sebebi kandaki alkol tesiri ile barsak dolaşımının azalmasıdır.  kana geçen alkolün yaklaşık % 90 'ı karaciğere metabolize olmaktadır. yaklaşık % 5'i akciğer yoluyla, % 5'i % 5'i böbreklerden değişmeden atılmaktadır. tükrük ile atılan miktar mideye geri döndüğünden, ter ve dışkı ile atılan miktarda çok düşük olduğundan dikkate alınmayacak kadar azdır.  tokken aç olmaya göre alkolün atılım hızı yavaş olmasına rağmen kan düzeyinin sıfırlaması açısından aralarında anlamlı fark saptanmamış olup bu süre ortalama 5.01-5.05 saat olarak saptanmıştır. bunun sebebi iki mekanizma ile açıklanmıştır.  - birincisi dolu midede alkolün ilk geçiş hızı yavaştır.  - ikincisi alkol emilimi yavaş hızla devam etmesine rağmen metabolik hızı aynıdır. alkol hızla metabolize (ortalama 12.1 ml/ dakika ) olmaya başlar.  alkolün eliminasyonunda (atılımında ) tesirli enzimlerin aktivitesi üzerine genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu da belirtilmiştir.  ayrıca cinsiyet, yaş, vücut ağırlığı gibi kişisel özelliklerde alkolün eliminasyonunda etkilidir. alkolün eliminasyonunda kişisel farklılıklar dikkate alındığında bunun 8-36 mg/ dl/saat olduğu açıklanmıştır.  ***150-200 gm alkol kısa sürede içilirse insanı öldürür.  kan alkolü, alınışından 1/2 ila 1 saat sonra en yüksek konsantrasyona ulaşır  1 saatte kan alkol düzeyi 0.10-0.15 gm/ml azalır. 1 promillik kan alkol düzeyi 3 saat sonra 0.50 promile düşer.  kanda etanol  seviyesi sıfıra düşene kadar methanolün eliminasyonunu durdurduğu tespit edilmiştir. ikisi birlikte verildiğinde ethanolün kandaki seviyesi sıfıra düşünceye kadar metanol  ün eliminasyonunun bloke edildiği deneysel olarak gösterilmiştir. kan sodyum florid ve potasyum oksalat içeren steril bir tüpe alınmalı ve buzdolabında saklanmalı, en geç 2-3 gün içinde incelenmelidir.

    [ALINTI]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulan sana acımam da gider birine çarparsın ona acırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.