Şimdi Ara

Projemde ki tuhaf hata :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhababalar arkadaşlar. Veritabanında çoklu arama yapmaya yarayan bir projem var. Çok tuhaf bir problemle karşılaşmış durumdayım..

    İsme göre veritabanında arattırdığımda:
     Projemde ki tuhaf hata :/ Projemde ki tuhaf hata :/

    Ürünün Fiyatına göre veritabanında arattığımda:
     Projemde ki tuhaf hata :/
     Projemde ki tuhaf hata :/

    Projenin amacına uygun şekilde olacak şekilde ürünün adına göre arattığımda çıktı fiyatına göre arattığımdaki olması lazım ancak, sadece sonda girdiğim veriyi döküyor.
    İstediğim Çıktı:
     Projemde ki tuhaf hata :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minkaju19 -- 9 Kasım 2014; 15:41:12 >







  • Soruyu çok boğmuşsun. İnan verdiğin resimleri incelemeye üşendiğime bir kaçına baktım akabinde vazgeçtim. Amacım sadece yardımcı olmak. Bence biraz daha optimize et bu sorunu... Bu kadar karmaşık ve kalabalık olmasın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: putumku

    Soruyu çok boğmuşsun. İnan verdiğin resimleri incelemeye üşendiğime bir kaçına baktım akabinde vazgeçtim. Amacım sadece yardımcı olmak. Bence biraz daha optimize et bu sorunu... Bu kadar karmaşık ve kalabalık olmasın...

    Haftalardır uğraşıyorum, üniversitede hocalarım bile çözüm getiremedi anlayacağın delirme aşamasındayım.Çok sık forum kullanan biri değilim ancak soracak başka yerim kalmadığından artık foruma açma gereği duydum. Sorunum ise textbox a birden fazla veri giriyorum. Girdiğim verilerin teker teker veritabanında aratılıp aynı isimde olan verileri alt alta çıkarmasını istiyorum ancak sadece en son girdiğim veriyi yazdırıyor. İşin garibi aynı sorguyu SELECT * FROM urunler WHERE urunfiyati='$a'" şeklinde yapıp ürünlerin fiyatlarına göre arattığımda aynı fiyattan olan ürünleri sırasıyla alt alta yazıyor. Aynı çıktıyı isme göre de almak istiyorum. İki sorgudaki tek fark ürünün adının string ürünün fiyatının ise integer olması.




  • Hocam isme göre aramadaki sorgunuzu şu şekilde denediniz mi ?

    WHERE 'urunadi' LIKE '{$ad}' veya
    WHERE 'urunadi' LIKE '%{$ad}%'
  • isme gore kayıtlarında durum nedir like deneyebilirsin sorgunda, prof bir iş yapıcaksanda slq proc. ile sorgularını çek bu tip sorunların olmaz.
  • Veritabanını yada bir örneğinihttp://sqlfiddle.com/ adresine kurabilir misin (Veritabanını sql olarak kaydedip içeriğini ilk alana kopyaladıktan sonra build schema diyorsun.)? Sanırım like kullanırken de aynı sorunu yaşıyorsun... Çalışan bir örneğiyle daha kolay çözebiliriz...
  • aktoluna kullanıcısına yanıt
    İkisini de denedim. hiçbir veri göstermiyorlar o zaman ancak urunadindaki tırnakları kaldırdığımda yine sondaki veriyi gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: putumku

    Veritabanını yada bir örneğinihttp://sqlfiddle.com/ adresine kurabilir misin (Veritabanını sql olarak kaydedip içeriğini ilk alana kopyaladıktan sonra build schema diyorsun.)? Sanırım like kullanırken de aynı sorunu yaşıyorsun... Çalışan bir örneğiyle daha kolay çözebiliriz...

    Sonucu boş veriyor hocam.
  • Aynı sorguyu mysql de execute ettiğiniz de ne sonuç veriyor hocam ?
  • aradığın şey şu sanırım.

    foreach açtıktan sonra $a=trim($a); yerleştir,

    ilk verinin yazdırılamamasının sebebi parçalama sonrası ilk terimin sonuna boşluk eklemesinden kaynaklı sql de = in sonucu bulamaması.

    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROJ -- 6 Kasım 2014; 13:54:59 >
  • TROJ T kullanıcısına yanıt
    Hocam allah razı olsun. Dediğiniz gibi yaptım ve sonuca ulaştım çok teşekkür ederim. Sayenizde Üniversite bitirme projemi bitirebileceğim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.