Şimdi Ara

Projektör Lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim Philips LC 3631 LCD projektörüm var, lambaömrü 822 saati (Lamba ömrü 6000 saat idi) yeni doldurmuştu ki birden projektör daha az ışık vermeye başladı. Diyebilirim ki aydınlık düzeyi yarı yarıya azaldı. Servise götürdüm lambanın arızalandığını söylediler. Gerçekten lambayı çıkarıp baktığımda alt kısmında bir bombenin oluştuğunu farkettim. İnternette lamba fiyatlarını araştırdım 1200-1300 YTL arası. Bu kadar yüksek bir fiyatı vermek hiç mantıklı gelmedi neredeyse yeni bir projektör parası, 1500 YTL civarına Benq610 alınabilir. Yutdışındawww.myprojectorlamps.com,www.projectordoctor.com gibi sitelerde
    lamba fiyatları daha uygun 90 günlük garanti de veriyorlar. Özellikle www.myprojectorlamps.com sitesinde LCA 3122 lambanın fiyatı 300 USD civarında, 75 USD ulaşım masrafı alıyorlar.
    Benim sorum şu acaba bu sitelere güvenebilir miyim ?. Yedek lamba ihtiyacını internetten sipariş yolu ile çözebilen bir arkadaş var mı?!. varsa hangi internet sitesinden alışveriş yaptınız? Gümrükte falan bir sorun çıktı mı?. bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız veya tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.







  • eğer izmirdeysen veya kargo problem değilse izmirde bu ampulleri bulabileceğin en iyi servis ve satış yeri hamza rüstem ltd şti. dir kemer altında
    www.hamzarustem.com.tr
  • Yurtdışından lamba getirmeyi sakın düşünme zira prosedürleri oldukça uzun, lambayı gümrükten çıkaramazsın , verdiğin paraya yazık olur , philips'in bizlere attığı en büyük kazıktır bu insanlar 6000 saat gibi bir lamba ömrüne kandılarki bu rakam tamamen fabrikanın yüksüz test çıkış değeridir, lamba'nın risk formülü vardır bu değerler hesaplanır ve lambanın ortalama çalışma süresi hesaplanır lamba performanslı olarak en fazla 1000 saat çalışır, bu saatten sonra %50 güç kaybettiği için lamba performans kaybeder, buna şebeke voltajı, tozlanma, sigara dumanı, ve kullanıcı hatalarıda eklenince süre epey düşer, tabi bu süre %25 tersinede olabilir ama ben 2000 saati net bir şekilde gören cihazları parmakla saydım, cihazınızı herkezin yaptığı gibi çöpe atacaksınız yada TR'de bulunan bazı firmaların sattığı fason lambalardan kullanman gerekir.




  • Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef İzmir de değilim. Bu konuda gerçekten kendimi kazık yemiş gibi hissediyorum sen kalk 2 000 YTL para ver daha 1000 saat dolmadan lamba gitsin yeni lamba için de projektör kadar para istesinler. Hayır fason lambalara da razıyım ama Türkiyede yok ki. Fason lambaları bile yurt dışından bulabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.