Şimdi Ara

Programlama ve yazılım 2. iş olarak yapılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , arkadaşlar 23 yaşındayım , 1 sene sonra iş hayatına atılacağım okul bitiyor. İş hayatımda yazılım ve programlama ihtiyacı olmayacak bir bölümde okuyorum. Fakat bazen bakıyorum 15 yaşında lise öğrencileri bile programlama öğreniyor internetten kendi kendine , ya da bilgisayar müh. , programcılıgı vb. bölümde okuyanlar internetten araştırıp kendilerini geliştirerek program-oyun-uygulama yapıyorlar para kazanıyorlar. Şimdi öncelikle benim bu zamana kadar hiç bir programlama bilgim olmadıgından ve bölümümün ve bölümümle alakalı yapacagım işlerin de programcılık-yazılımcılıkta alakası olmadıgından , benim yazılım öğrenmem mantıklı olur mu bunu sormak istiyorum. Yani ben iş hayatımda işe yaramayacağını bildiğim halde , 2. bir iş olarak programlama öğrenebilir miyim ? Günlük saatlerce ayırmam ve 1. işim yapma şansım yok. Ama bakıyorum sıfır bilgiyle başlayıp internetten öğrenip 6-12 ay sonra yazılım geliştirici olarak sağda solda işe girenler oluyor. Kısacası bunu ek gelir olarak yapma şansım var mıdır ? Şu an sıfır bilgimin oldugunu ve kariyerimin yazılımcılık üzerine olmayacagını belirteyim tekrar , sadece android marketlere uygulama vs. yazıp para kazanacak şekilde öğrenmek istiyorum. Tabi burda fikir de önemli oluyor uygulama yazarken , o konuda kendime güvenim var. İngilizcem iyi , eğer ihtiyaç olacaksa öğrenmek için diye söylüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.







  • Programlama bilgisayar mühendisliğinin inşaattaki amele karşılığıdır, dediğiniz gibi 15 yaşındaki liseliler bile rahatça öğrenebiliyor ancak o 15 yaşında başlayanlar 23 yaşında 8 yıllık deneyime sahip oluyor, kısacası özel sektörde vs çok tutunamayabilirsiniz.
    Ayrıca düşündüğünüz kadar kısa sürede başarılı bir programcı olamazsınız. Tavsiyem asıl kariyerinize yönelmeniz yönünde, hobi olarak programlamaya yönelebilirsiniz.
  • Fatih513 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi zaten asıl kariyerimi programlama üzerine olmayacak. Ufak tefek android , ios marketlerinde uygulama yayınlamak için öğrenmek istiyorum. Tabi bundan az çok gelir sağlamak da amaçlarım arasında , tabi mümkünse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trybskts

    Hocam dediğim gibi zaten asıl kariyerimi programlama üzerine olmayacak. Ufak tefek android , ios marketlerinde uygulama yayınlamak için öğrenmek istiyorum. Tabi bundan az çok gelir sağlamak da amaçlarım arasında , tabi mümkünse.

    Yani yapacağınız zaman ve masraf yatırımına değeceğini düşünmüyorum, düşündüğünüz kadar kolay değil, bahsettiğiniz 15 yaşındaki çocukların yazdıkları programlar çok da kullanışlı işe yarar şeyler değiller ki sizin de başta yazacaklarınız aşağı yukarı aynı şeyler olacaklar.
    Yazılım geliştirmenin sadece bir aşaması programlama, eğer ki bu işe yönelmeyi düşünüyorsanız bana kalırsa daha geniş çaplı ilgilenmelisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.