Şimdi Ara

PROGRAMLAMA İLE BOT NEDİR NERELERDE KULLANILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  PROGRAMLAMA İLE BOT NEDİR NERELERDE KULLANILIR?



    Programlama yani yazılım olarak adlandırılan bu kavram bilgisayara farklı yollar aracılığı ile komut vererek aritmetik işlemlerin gerçekleşmesini sağlar. Programla kavramı olağan bilgisayar programlarının test edilerek bakımının gerçekleştirilmesine olanak tanır. İşleme alınan kaynak kodu genellikle bağlayıcı ve derleyici aracılığı ile kullanılmaktadır. Belirli bir sistem dahilinde çalışmalarının gerçekleşmesini öngören programlama uygulaması aynı zamanda olağan hataları da göstererek düzeltilmesini öngörmektedir. Sahip olduğu çeşitliliğe göre birden fazla özellik barındıran programlama uygulaması bazı zamanlarda değişkenlik göstermektedir.


    Olağan kodların etiketler aracılığı ile daha kolay okunabilir bir hal almasını sağlayan programlama uygulamasının anlaşılır bil hal alması adına birtakım terimlerin kolay anlaşılır olması gerekmektedir. Makine dilinin açık ve net bir şekilde yazılması programlama uygulamasını anlaşılır kılmaktadır. Programlama uygulamasını yapısal bir dil ile işleme alarak yapılandırılmasını sağlayan kullanıcılar sonraki aşamalarda çevrilen programın bilgisayara aktarılmasını desteklemektedir. Aktarma işlemini üstlenen programlama dilleri aynı zamanda çevirme ve yorumlama adımlarının da gerçekleşmesini sağlamaktadır. Kullanıcının arzu ve isteklerini karşılayan programlama uygulaması oyun işletim sistemi ve stok gibi olağan programların oluşmasına yardımcı olan alt yapıyı hazırlayarak sunulmasını öngörmektedir. Uygulamaya alınan işlemin gerçekleşmesini sağlayan altyapı meydana getiren kişilere programcı denmektedir.


    Programlama sürecinde donanımsal ve yazılımsal platform ön plana çıkmaktadır. Programlama dilleri özel ve genel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Özel amaçlı program türleri üretilen amaca yönelik işleme alınmaktadır. Genel amaçlı programlama dilleri ise tüm programların yazılmasını sağlar. Müziklerin çalınmasını sağlayan program, denklemin köklerini bulan program ve çizim programı gibi genel amaca yönelik çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayan bu platformda aynı zamanda yaygın olarak c harfi si olarak okunmaktadır.


    Bilişim dünyasında sıklıkla karşılaştığımız kelimeler arasında öncülüğünü koruyan bot kelimesi birçok bilgisayar uygulamasının gerçekleşmesini öngörmektedir. Arama motorları aracılığı ile kullanılan botlar endeksleme teknolojisinin vazgeçilmez unsuru olarak bilinmektedir. Farklı kategorilere sahip olan içeriklerde otoriter bir yapıya ev sahipliği yaparak metin ve resimlerin kendi web tasarım sitenize uygun adımlar aracılığı ile yükleyen sistem bot olarak bilinmektedir.


     PROGRAMLAMA İLE BOT NEDİR NERELERDE KULLANILIR?




    Bot kavramı aynı zamanda ajan yazılım grubunun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ön plana çıkan bu grup içerisinde özel amaca sahip tarayıcı yazılımcılar ve örümcek yazılımları yer almaktadır. Robot sözcüğü aracılığı ile türeyen bot kavramı ajan yazılımlarına verilen isim olarak bilinmektedir. Birden fa,azla türe sahip olan bot kavramı veri madenciliği, oyun, ticari, e-posta, alışveriş ve yazılım gibi türlere göre değişiklik göstermektedir. İnternet aracılığı ile faaliyet göstermek amacıyla hazırlanılan bu yazılımlar otonom bilgi ajanlarına göre ayrılmaktadır. Bot Google sahip olduğu arama motoru örümceği olarak da isimlendirilmektedir. Belirli periyotlar aracılığı ile sahip olduğunuz sitelerin Google da indekslenmesini sağlayan botlar Robots dosyasının ön plana çıkmasını sağlar. Googlebot uygulaması sahip olduğunuz web siteyi hızlı bir şekilde indiexlemeniz adına birçok yolu siz değerli kullanıcılarına sunmaktadır. Anlaşılan botlar arasında öncülüğünü koruyan Sitemap kısa zaman zarfında indeksleme işleminizin gerçekleşmesini sağlamaktadır.

    Yasal işlemler aracılığı ile önerilen haberlerin web sitesine iletilmesini ve yayımlama sürecinin başlatılmasını öngören botlar aynı zamanda olağan web teknolojilerinde de oldukça hâkimdir. Olağan web teknolojilerine hakim programcılar aracılığı ile hayata geçirilen botlar , kodlama dillerine göre işleme alınmaktadır. Botların sahip olduğu yazım dili farklılık gösterse de yaptıkları iş aynıdır. Alanında otoriter olan web siteler olağan içeriği ele geçirerek bot’u olan kullanıcının web tasarım sitesinde yayımlamaktadır.

    Bu makale Web Tasarım Renkleri sitesinden alınmıştır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.