Şimdi Ara

Profesyonellerin yeni küçük canavarı Mac Pro satışa sunuldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
6.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu kullanan bi arkadasim olabilir. O alirsa gidip fotograf cektircem.
    Belki ilerde ucizlarsa slip cs1.6 oynarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna benzettim

    Profesyonellerin yeni küçük canavarı Mac Pro satışa sunuldu
  • Azıcık açarmısın.. Bir pro makine düşünüyorumda. Handikapları nelerdir MacPro'nun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Azıcık açarmısın.. Bir pro makine düşünüyorumda. Handikapları nelerdir MacPro'nun?

    Program kısıtlı, bu cihazda sırf çizim mi yapacağız, canımız hiç mi oyun oynamak, internete girmek veya Multitasking yapmak istemeyecek o kadar para verip?

    Daha büyük bir hard disk/SSD takmak istersen taa yetkili servise taktırmalısın

    Profesyonel çizim programlarının çoğu mac os için yok. Bu da işkence. Veya o program için özel performans sürücüsü oluyor AMD/nvidia'de (örneğin autocad) bunlar macte yok. Kapalı bir sistem, Windows kapalının açığı. Linux açığın açığı. Yani Windows hem hızlı hem uygulama bol hem de System dosyalarına erişebiliyorsun, tek erişemediğin yer çekirdeğin kaynak kodu o da programcı değilsen hiç işine yaramaz. Macte bunların hiçbiri yok ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Profesyonellerin tam işine göre birşey, kim ne derse desin apple bu işin hakkını veriyor. O kasaya o kadar donanımı bu kadar şık bir tasarımla koyup ekstra olarak satış sonrası donanım upgrade'ine imkan tanıyabiliyorsa bu iş bitmiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    İşini hakikaten bilen "profesyonel" biri mac os'un üst seviye işler için iyi olmadığını bilir

    aga seni burda neden hep dışlıyorlar ?
  • *Multitasking veyahut internet sorunu olmaz, onu bir geçelim.. Biliyorum çünkü 3 yıldan fazladır Mac OS kullanıyorum, internet deneyimimde herhangi bir kısıtlama yok.. Çoklu kullanıcı ve çoklu işlem zaten Unix'in işi..
    *HDD işine gelirsek eğer, kısmen katılıyorum. Çözümü, backup için Thunderbolt harici bir HDD almak. Yazma okuma hızı açısından dahiliden farkı pek yok. Evet kendin söküp takamıyorsun, bende çok severim o işi :) Yinede, bana göre tercih değiştirilecek eksiklik değil.
    *Oyun konusunda haksızsın. Mac için oyun var. Yetmedimi? Onunda çözümü basit; Bootcamp. Kur makinana bir Windows olsun bitsin.
    *Sistem dosyalarına erişmek ne işine yarar eğer yazılımcı değilsen. Eğer yazılımcı isen(daha doğrusu hackersan) bu makinaya verdiğin paraya yazık. Açık sistem vahşi bir orman gibidir, keşfedecek çok şey var ama bir o kadar tehlikeli. Kapalı sistemler ise çiftlik gibi, huzurlu ama çitlerin ötesi yasak. Ruh haline bağlı bir seçim yapmalısın.
    *Hangi Pro çizim programları Mac için yok? Çoğu demişssiniz ama bu tür yazılımların çoğunu Corel, Adobe, Autodesk firmaları üretir, ve bu firmaların yazılımlarının Mac için sürümleri mevcut.
    Ek: Mac için var olan mevcut programların sayısı sandığınızdan çok daha fazla. Giderek popülerleşen ve bilinirliliği artan, ayrıca çok karlı bir ekosistem. Programları kurup ve kaldırması çok zahmetsiz. Dilediğince programı deneyebilirsin. Beğenmedin mi, at çöp kutusuna, hepsi bu. Ayrıca Mac OS için yazılan programlar, muadili programlarda çok daha hızlı, efektif ve stabiller. Örneğin; CCleaner ve Advanced Uninstaller Pro ile defalarca taratmama rağmen bu iki program diskte herhangi bir çift dosya bulamadı. Oysa Gemini aynı diskten tam 500 MB çöp dosya temizledim. Bunun gibi çok örnek var, yaşadıkça görüyorsun. AirMail denen programın Windows karşılığı yok, üstelik program 4 TL bile değil.. gibi gibi
    *Makinam iMac Mid2011, OSX Mavericks yüklü. Mac OS'umun üst barı neredeyse tamamen dolu, Google Drive, SugarSync, Skydirve, Dropbox, iStat, KeyCue, Espionage ve aklıma gelmeyen birçok program sürekli çalışır vaziyette. Altta dokcta ise iTunes kesin açık olur, Apple TV'im var. AirMail, CrossOver, PathFinder(bu programında bir eşi benzeri Windows için yoktur), Safari ve mPlayerX sürekli açık kalır. Ama tıkır tıkır sıkıtısız çalışıyor. Fan sesini unuttum bile. Açıkken yanında uyumuşluğum vardır.

    Daha çok anlatılır, ama çok yazmışım ben bile sıkıldım. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 20 Aralık 2013; 13:35:46 >




  • Acaba oyun performansı nasıl olur ?

  • mükemmel haber bu. bi grafik tasarımcı olarak biraz önce siparişimi verd... ahahah şaka lan fakirim ben.
  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Yeni mac Pro da tek işlemci var.İşlemci modeli E5-2697 V2 ifixit beklemeye gerek yok.

    Toplama bir pc Workstation PC lerin stabilitesini ve Performansını veremez.Toplama Pc de limitleriniz bellidir.Orneğin Ram bugun çarşıdan alacağınız bir anakart max 64GB ram destekler, bir workstationda bu rakam 512GB a kadar çıkabilir,4 Fiziksel İşlemci,Marka tarafından üretilmiş Sıvı sogutma çözümleri vs vs.Diğer bir artısı yerinde servis imkanı 24 saat sonra yerinde destek vermek zorundalar.Cihazlar hem windows hem autodesk hem diğer üreticiler tarafından sertifikalıdır ve size programın en iyi bu makinelerde çalışacağını garanti ederler olmazsa çözüm sağlamakla yükümlüdürler.

    Ve son can alıcı nokta bu cihazlar 7/24 çalışmak için tasarlanmıştır sunucu gibi.Bir toplama pc 7/24 çalısamaz reset atar donar vs.40 Gün render alıcak bir insan toplama pc ile yola çıkmaz.

    SAYGILARLA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore


    quote:

    Orijinalden alıntı: Krayon

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    İşini hakikaten bilen "profesyonel" biri mac os'un üst seviye işler için iyi olmadığını bilir

    Fotoğraf,çizim.Hepsi için ideal.
    Windows ne için ideal?Saçma sapan korsan programlar için tabii mac iyi değil.

    Ben hiç profesyonel bir tasarımcının mac os kullandığını görmedim

    Etrafımda ki tüm tasarımcılar(ailenin çoğu grafik ajansında çalışıyor onlar dahail mac kullanıyor.)ki gördüğüm tüm tasarımcılar mac kullanıyor bence fan olmak yerine biraz mantıklı olsan.




  • yapmayin etmeyin arkadaslar,siz fiyati abarti bulmusunuz,ama bu fiyata alan zaten sirkettlerdir,birincisi vergi gideri gösterilir.ikincisi bu makinayla karsiligini alirsin.bizim sirkette mac pro 2012 modelleri var ve 2013 model prolari önümüzdeki seneye offimize siparis verildi...yoksa bir ev icin oyun icin degil bu...

  • adamlar her sene yeni bir ''revolution'' yapıyorlar bu sefer ki gerçekten ''revolution'' olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chamicals2 -- 20 Aralık 2013; 13:46:06 >
  • şu an mac için profesyonel olmadığını iddia eden ve profesyonellerin kullanmadığını söyleyen arkadaşlar için üzüldüm. ben hem kurgu yapan hemde medya sektörünün içinde olan biriyim. bugune kadar ne kadar profesyonel gorduysem hepsi mac pro kullanıyor. gidin büyük firmalara bakın tasarım, çizim noktasında neler kullanıyorlar görün. ha ayrıca ben mac pro sahibiyim, bunun yanı sırada quadro k5000 kullanan windows tabanlı bir pc ye de sahibim. bu pc de de mac osx yüklü windows yanında. mac prolar yada macbookprolar kadar verimli olmayacağını söyleyen arkadaşların da KESİNLİKLE araştırma yapıp da bunları söylediğine inanmıyorum. bazen quadro k5000 li mac promda 60 fps 1920 1080 p lik 1 saatlik görüntüyü 30 dakikada render ederken(örnek değerlerdir), üzerinde mac osx kurulmuş k5000 imle de yeri geldiğinde 10 dakika fark atarak daha hızlı render alabiliyorum. çünkü içine 2600 mhz lik ram takabiliyorum, daha hızlı ssdler takabiliyorum ve gelişmeye açık. kullanmayı bilin yeterki. burda bana eksi yönde yorum yazacaklar olabilir. saygı duyarım. ama araştırın. ben bu işe gtx 670 takılı bilgisayarıma mac kurarak başladım. şimdi 780 ti ye mac kuruyorum çatır çatır da bir kere dahi takılmadan da renderimi alıyorum. canım sıkılınca windowsa geçip oyun da oynuyorum. ha derseniz ki neden mac pro da kullanıyorsun. ben daima yeni şeyler denemeyi seven biriyim sırf stabilitesini test etmek için de kullandım. yeri geliyor server görevi de görüyor bu konuda hakkını yemeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojannn -- 20 Aralık 2013; 13:57:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mene

    Aynı veya sizce daha iyi olan özellikteki bir pcyi aynı ebatlardaki ve şıklıktaki bir kasaya sığdırın da görelim.



    örnek olarak Nissan GTR da bir Ferrari'den aşağı kalır yanı yok hatta hızlanma konusunda en iyisidir ama arada kat be kat fiyat farkı vardır. Kalite ne yazık ki çoğu zaman fahiş fiyatlıdır.

    Cok guzel bir ornek olmus, Skyline GTR profesyonellerin tercihi iken , Ferrarileri gosteris icin sadece zenginler alir, donanimda da durum aynen oyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kısmen veya tamamen haklı ve doğru şeyler söylemiş.

    Yanlız, herkesin hemfikir olduğu tek bir konu olsa gerek: Tasarımı çok "ideal".

    Güzellik görecelidir ama ideallik biraz daha farklı bir kavram.
    (Bence ayrıca çok güzel. PSU derdi olmasa kendi kasamıda buna yakın dizayn etmek isterdim CNC'de.)
    İstediğin konfigürasyona paran yetiyorsa, hepsini bu ufacık ve derli toplu kasaya sığdırmak çok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 20 Aralık 2013; 14:33:05 >
  • Hemen sipariş veriyorum Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rock_Rage

    Merhaba

    Yeni mac Pro da tek işlemci var.İşlemci modeli E5-2697 V2 ifixit beklemeye gerek yok.

    Toplama bir pc Workstation PC lerin stabilitesini ve Performansını veremez.Toplama Pc de limitleriniz bellidir.Orneğin Ram bugun çarşıdan alacağınız bir anakart max 64GB ram destekler, bir workstationda bu rakam 512GB a kadar çıkabilir,4 Fiziksel İşlemci,Marka tarafından üretilmiş Sıvı sogutma çözümleri vs vs.Diğer bir artısı yerinde servis imkanı 24 saat sonra yerinde destek vermek zorundalar.Cihazlar hem windows hem autodesk hem diğer üreticiler tarafından sertifikalıdır ve size programın en iyi bu makinelerde çalışacağını garanti ederler olmazsa çözüm sağlamakla yükümlüdürler.

    Ve son can alıcı nokta bu cihazlar 7/24 çalışmak için tasarlanmıştır sunucu gibi.Bir toplama pc 7/24 çalısamaz reset atar donar vs.40 Gün render alıcak bir insan toplama pc ile yola çıkmaz.

    SAYGILARLA


    Haklısın. Son iki paragrafında yazdıklarına katılıyorum. Listesini yaptığım toplama pc o amaç için değildi zaten.
    Fakat bu Mac Pro'ların da 40gün (40 biraz abartı olabilir, 2-3-..-7) sürekli tek bir render üzerinde çalışmak için uygun cihazlar olduğu konusunda ciddi şüphelerim var. Günlerce sürecek renderlar için özel render sistemleri kurulur bence.

    İşlemci için teşekkür ederim. Nerden okudunuz?




  • yuh yani 10 tane alsam bi ev parası
  • internet cafe icin bilgisayar düşünüyodum bende :p

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.