Şimdi Ara

PROF.SES SİSTEMCİLERİ YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemim aşağıda yazılı 1.si teybimi aracıma takan tesisatçı beğenmedi pioneer olsa daha iyi çalardı dedi.kafama takılanları sormak istiyorum.

    - anfinin üzerinde 4 çıkış olmasına rağmen benim componentler 2 çıkışa bağlı diğer 2 çıkış boşta.herbir componentin 1 çıkışa bağlı olması gerekmiyormu?

    - teybin menüsünde SUB yazan bir ayar var -10 dan +10a kadar gidiyor. +2 +3 ve üzerine doğru arttırdığımda componentlerdeki bas seste artıyor normalde sadece subwoofer ın bas şiddeti yada db mıdır onun artması gerekmiyormu?

    - mono amfinin input yazan kısmına kırmızı ve siyah yada + ve - jaklar beraber takıldığında değilde sadece 1i bile takıldığında bas ses geliyor.2 jak beraber takıldığında ses gelmesi gerekmiyormu?

    -ses şiddeti az geldi bana genel olarak bağlantı hatasımı var acaba?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....


    SES SİSTEMİM


    Teyp Sony GT470US (4x52w)

    Anfi Jbl GT5A604
    4ohm 4x60 rms
    2ohm 4x80 rms

    Component (2takım)
    Kicker Ds 650.02
    16.5cm 60w rms

    Anfi mono Xetec xi 600.1
    4ohm 350w rms
    2ohm 600w rms

    Subwoofer Sony Xplod XS-L104P5B (tek bobin)
    4-ohm
    330w rms

    Subwoofer Vibe QB69 (tek bobin)
    4-ohm
    200w rms







  • complar doğru bağlanmış.her 2 kanala 1 comp u bağlarsan(köprüleyerek)160w rms girmiş olursun ve complar yanar.compları bağlı olduğu kanalı hpf ye getirmek gerek.woofer ların bağltısının resmini atarsan daha iyi yardımcı oluruz.
  • sub ayarını arttırınca midlerin bas tonu da artıyorsa teypten gelen rca hem mid amfisine hem de bas amfisine bağlanmış demektir, ki teyp tek rca çıkışlıysa ancak böyle yapılabilir. teybi pioneer ile değiştirmeni öneriirm (teyp sub çıkışlı olursa iyi olur)

    mono amfi adından da anlaşılacağı üzere mono yani tek bir adet amfi yapısında bulundurur. haliyle gelen iki adet rca nında birini işler.L-R olarak iki giriş yapılır ama birisi amfiye gönderilir, tabi bazen istisnalar da vardır.

    ses şiddetinin az gelmesini iki noktaya bağlıyorum. teybin rca çıkış sayısı böyle iki amfili sisteme yetmiyor. (rca sayısıylada bitmiyor rca voltajı da önemli). yada bas amfisi. xetec amfilerine pek güvenmiyorum, gücü basabilecek bir amfi değiller.

    jbl amfiye bir takım mid daha alabilirsin.
  • anfinin üzerinde 4 çıkış olmasına rağmen benim componentler 2 çıkışa bağlı diğer 2 çıkış boşta.herbir componentin 1 çıkışa bağlı olması gerekmiyormu?

    Evet dediğin dogru her componentin 1 çıkısa bağlı olması gerekir! Şuanda 1 çıkısa 2 tane comp bağlanmış budurum anfini yoracaktır.
    Benim tahminime göre teypten gelen anfi kablosununa 2 adet y fiş takarak 1ni mono anfiya birini stero anfiye bağlamış bu yüzden stero anfinin diğer 2 çıkışını kullanmamış.
    Eger bu şekilde bağladıysa componentlerine mono ses gitmektedir ya L yada R stero çalmayacaktır.
  • Arkadaşlar seat toledo aracımın üzerinde orjinal fabrika çıkışı philips hoparlörler vardı ben daha kaliteli ve yüksek ses olsun baslar doyursun diye böyle bir sistem kurdum fakat hiç memnun değilim.tesisatçı arkadaş aracın sedan onu değiştirmen lazım dedi:)kendi hoparlörleri de gayet güzel çalıyordu.şimdikiyle arasında sadece baslar biraz daha iyi sesi yükselttiğimdede bozulma olmuyor ama benim istediğim gibi değil.o yüzden sistemi satmayı düşünüyorum.o kadar uğraştım tam verim alamdım.artık arac hackback değil sesi o yüzden mi alamıyorum yada teyp mi uygun değil veya bağlantımı anfilermi uygu değil pek beğenmedim kısacası.herkese teşekkürler.
  • Arkadaşlar birde kendinizi benim yerime koyun seat toledo sedan aracınız var ve ses sistemi kurmak istiyorsunuz.elinizde de 1000-1250tl.arası paranız var nasıl bir sistem kurardınız?yani hangi teyp hangi hoparlörle ve anfi ile uyumludur. bu sistemi satıp sizden gelen tavsiyelere göre sistemi yeniden kurmak, kaliteli ve yüksek volumlu ses dinlemek istiyorum.yada kardeşim hiç uğraşma ankarada şuraya git senin işini hallederler diyebileceğiniz bir yer varmı?tşk.ler...
  • bağlantı,ayarlar yanlış olabilir.
    jbl 1004
    hertz hsk 165 yetmez ise 1çift daha alırsın.
    kicker cvr 15(4+4)(xetec amfi ile kullanırsın yok değiştireyim dersen sound magus dk1200)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pres sure -- 22 Ekim 2011; 13:38:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.