Şimdi Ara

Problem kimde? Anakart mı psu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi anlatmaya çalışacağım sorunu gözünüzde canlandırmak zor olabilir önceden uyarayım

    Şimdi benim sorunumun başlangıcı birkaç ay öncesine dayanıyor. O zamanlarda anakart, işlemci ve ram'i değiştirdim. Kasam, ekran kartım ve psu'um sabit kaldı.

    PSU: Silverstone Strider 500W
    Yeni anakart: Biostar A760G

    İlk aldığım zamanlarda mutlu mesut bilgisayarımı kullanmaktaydım. Bir süre sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda, düğmenin altındaki ışık yanmıyordu fakat fanlar dönüyordu, dvdrom çalışıyordu, ekranda hiç görüntü yoktu.

    Saatlerce açıp kapadıktan sonra keyfine göre açılıyordu. Bu arada normal çalışma veya yüklü oyun oynarken sistem ölçümlerinde hiçbir sıkıntı yok. (Isınma vs.)

    Bir gün bu denemeler de işe yaramadı. O lamba yanmadığı zaman hiçbir görüntü vs. gelmediğini anlamıştım.

    Sonra bir gün, yanlışlıkla bir şey yaptım fakat bilgisayarı çalıştırmanın yolunu keşfettim.

    Yolum şöyle idi; Düğmeye bas, bilgisayarı çalıştır. Boşta öylece dururken, psu'nun üzerinde bulunan anahtarı saliseler içinde KAPAT-AÇ. Yani kondansatörlerin boşalmasına mahal vermeden garip bir pals uygulamak gibi bir şey.
    Ve bu yöntemle anında düğmenin lambası yanıyor ve bilgisayar açılıyordu.

    Mali durumum şu sıralar iyi olmadığından 1.5 aydır böyle çalıştırmaya devam ettim. Açtığım için sıkıntı yoktu. Fakat son bir haftadır kendi kendine Windows'tayken kapanmaya başladı. Kapanma derken güç kesilmesi değil, pals yapmadan önceki hale dönüyor. Hatta tesadüf mü bilemem oyunların loading ekranı bitip oyunu açacakken gidiyordu. Hani işlemci yetmiyor, ekran kartı yetmiyor desem değil. PSU yetmiyor desek psu'umuz görünüşte piyasanın iyilerinden. Overclock yapmayan biriyim ayrıca.

    Son iki gündür windows açılırken ya da windows'ta hiçbir şey yapmazken keyfine göre kapanmaya başladı. Yani bir hastalık gibi büyüyor.

    Benim tecrübelerime ve elektronikçi olarak düşünceme göre güç ile alakalı bir sıkıntı var. Fakat bu psu'dan mı yoksa anakartın güç katlarından mı kaynaklanıyor çözemedim. Param olsa ikisini de değiştirirdim fakat ancak birine gücüm yetebilir.

    Sizin anlayacağınız nokta atış yapıp sorunun kimde olduğunu tespit etmek istiyorum.

    Sistem:

    PSU: Silverstone Strider 500W
    Anakart: Biostar A760G
    İşlemci: AMD Athlon II x2 245
    Ekran kartı: Zotac 9800GT ECO 1 GB 256 Bit
    RAM: Kingston Hyperx 2 GB 800MHZ DDR2
    HDD: Samsung 500 GB


    Tüm sürücüler günceldir. Bios dahil. Farklı ekran kartı ile denendi, sonuç aynı. Farklı psu bulamadığımdan deneyemedim.







  • Arkadan aç kapa yapiyorsan ve bilgisayarın sonradan açılıyorsa güç kaynagın sorunludur.

    Diğer sorunlarına gelince fazla yorum yapamicam ama oyunda iken bir kaç ısı denemesi daha yap bence. Belkide işlemci altındaki slikon yeterliliğini yitirmiş olabilir.
    .
    Aynı sorunu ben iş yerınde binlerce kez yasiyorum desem yalan olur ayda 1 kez:-)

    Psu değişip yoluma devam ediyorum..

    Kolay gelsin şimdiden sana başarılar*.
  • Çevrenizde psu değişimi imkanı bulamadıysanız bir tamirciye götürün orada deneme amaçlı kullanınlan psular mevcuttur,hem anakartınızı hemde psunuzu deneyebilirsiniz,anladıgım kadarıyla çevredende yeterli donanıma sahip değilsiniz,şu konumda tamirci en mantıklı durum...
  • Evet çevrede imkan olsa iki dakika deneyeceğim de, tamirciye para vermek insanın canını sıkıyor :) Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    @ciglik; MW2 çalışırken ısı değerleri 35 dereceyi aşmıyor pek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykenanergun -- 4 Mart 2010; 14:22:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykenanergun

    Evet çevrede imkan olsa iki dakika deneyeceğim de, tamirciye para vermek insanın canını sıkıyor :) Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    @ciglik; MW2 çalışırken ısı değerleri 35 dereceyi aşmıyor pek.

    Tamirciye cüzzi bir miktar verirsiniz sonuçta sadece deneme amaçlı kullanacaksınız,böylece en azından sonuca ulaşmakta bir adım ileri gideceksiniz...
  • Power Supply deneme şansım oldu, sorun ondaymış.
  • Merhaba...

    Öncelikle benzer sorunu 10 gün kadar yasadım...
    ÇÖZÜM:
    anakartın altına bu kavuçuk bir sünger oluyor genelde kutusundan cıkıyor o süngerden koyup yeniden monte ettim sorunun sase problemi oldugunu kendi cabalarımla keşfettim. Sende anakartı kasadan komple sök kasanın dısında calıstırmayı dene çalısıyorsa sıkıntın benimkiyle aynıdır.
  • Evet, tespit etme aşamasında şase olayını denedim tabi, bütün çevresel faktörleri eledim, zaten farklı bir psu ile deneyince sorun kalmadı. Anakart olsaydı iyiydi, daha ucuza hallederdik şimdi en az 200 lira vereceğiz iyi bir psu için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykenanergun

    Evet, tespit etme aşamasında şase olayını denedim tabi, bütün çevresel faktörleri eledim, zaten farklı bir psu ile deneyince sorun kalmadı. Anakart olsaydı iyiydi, daha ucuza hallederdik şimdi en az 200 lira vereceğiz iyi bir psu için.

    '' Dahili Bileşenlere'' bir topik açınız size psu konusunda yardımcı olacaklardır,esasında 600 watt kaliteli bir psu yetecektir üstü önerenlerede pek kulak asmayın,gelecek bir sistem alsanız dahi rahat rahat yetecektir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.