Şimdi Ara

PRO2000 19' LCD Monitör Mod Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    19" LCD monitörümü modlamayı düşünüyorum. Fakat bazı tavsiyelere ihtiyacım var. Öncelikle resimlerini koyayım. Fotoğraf makinem olmadığı için Google'dan aldım. Biraz düzenledim.

     PRO2000 19' LCD Monitör Mod Projesi

     PRO2000 19' LCD Monitör Mod Projesi

    İkinci resmi biraz büyüttüm.

    Öncelikle monitörün alt kısmı(Yuvarlak bölge) öyle değil. Orayı resimde kesmişler.

    Sorularım:

    1- Boyadıktan sonra monitör ısındığı için koku yapar mı?
    2- Elimde zımpara vb araç-gereç mevcut. Bu konuda sıkıntı yaşamayacağım. Fakat hangi boyayı kullanmalıyım? Astar ve zımpara gerekir mi?
    3- Monitörümün sağ alt köşesinde tuşlar var. Bu tuşların biraz üzerinde de küçük punto ile Auto, Menu vb yazıları yazıyor. Boyayacağım için bu yazılar silinecek. Acaba bu yazılar için stacker gibi birşey yapabilir miyiz?
    4- Monitörün ısınma sorunana bir çözüm bulabilir miyiz? Fan vb... soğutma.

    Yapmayı Planladıklarım:

    1- Monitörü parlak siyaha boyamak istiyorum.
    2- Tuşları boyamayı düşünüyorum. Güç tuşunu kırmızı/turuncu yapıp MENU, AUTO ve ok tuşlarını yeşile boyamayı düşünüyorum. Toplamda 5 tuş var.
    3- Monitörün alt kısmında karanlıkta hoş gözükmesi için bir ışık koymayı planlıyorum. Florasan gibi... Tam adını bilmiyorum. Mavi yada kırmızı renkte aydınlatacak şekilde. Gece lambası gibi.







  • Cevaplarım:

    1- Boyadıktan sonra, boyanın kuruma süresini uzun tutarsan koku falan yapmaz. Pro. kişilerde sprey boyadan sonra en az 1 ay kurutulmasını öneriyor. Boyanın sağlamlığı açısından da önemli.
    2- Astar ve zımpara gerekli kesinlikle. Boya yaptıktan sonra boyanın akmaması ve mevcut rengi tamamen silmek için zımpara gerekli. Boyanın temiz ve düz bir zemine uygulanması içinde astar şart. Astar da boyanın sağlamlılığı ve dayanıklılığı açısından önemlidir. Boya olarak akrilik sprey boya kullanabilirsin ama dediğim gibi bu boyaların kuruma süresi biraz uzun. Aslında hemen kurur 15 dakkada ama tırnağınla bir çizik atmaya çalışsan hafiften hemen kalkar. Dediğim gibi boyanın sağlam olması uzun süren kurumaya bağlıdır. Fırınlarsan işin daha çabuk hallolur.
    3- Bana sorarsan ilk önce komple bir boya, yazılar dahil. Sonra o düğmelerin üstüne hangi yazı gelecekse küçük fontlarla bir çıktı al a4 kağıdına veya başka bir şey geliyorsa aklına o şekilde çıktı al. İçlerini güzelcene kes ve nizami bir şekilde düğmelerin üstüne yapıştır hepsini daha sonra üstünden boya. Yazılar gelmiş olacak bu şekilde
    4- Hiç sanmıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaHEN -- 30 Ağustos 2009; 18:29:15 >




  • @kaHEN

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla önce zımpara, sonra astar ve boya yapmalıyım. O zaman ilk önce boyama işlemlerini yapayım. Daha sonra aydınlatmayı yapayım. Merak ettiğim astarlar standart mıdır? Sonuçta plastik boyayacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Superdeve

    @kaHEN

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla önce zımpara, sonra astar ve boya yapmalıyım. O zaman ilk önce boyama işlemlerini yapayım. Daha sonra aydınlatmayı yapayım. Merak ettiğim astarlar standart mıdır? Sonuçta plastik boyayacağım...



    Rica ederim.

    Evet ilk önce zımpara yapıp yüzeyde pürüzlük varsa o pürüzleri gidermelisiniz. İnce bir zımpara yani 1200 kumluk bir zımpara kullanırsanız plastiğe de zarar vermeden pürüzsüz bir yüzey oluşturabilirsiniz. Sizin kullanacağınız astar akrilik astar. Yani hangi marka olursa olsun aynı fakat akrilik olmasına dikkat edin. Sentetik bazlı sprey astar almayın sakın. Ayrıca plastiğin üzerinde boyanın daha iyi tutması için atıyoruz astarı. Alimunyum parça olsaydı astar gerekmeyebilir direk akrilik siyah sprey boya sıkılabilirdi.




  • Teşekkürler. Şimdi sprey boya alabileceğim yerlere bakıyorken aklıma geldi. İşlem sonrası vernik kullanmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa hangisi?
  • Yine kullanacaksan akrilik vernik kullan. Mat siyah sprey boya kullanacaksın diyelim ozman akrilik mat vernik kullanmalısın, parlak siyah kullanacaksın diyelim o zaman da akrilik parlak vernik kullan.

    Ben bu yaz neredeyse hergün bu boya işiyle uğraştım.

    Boyayı alacağın yerlerden bir kaçını söyliyeyim

    Koçtaş, Tekzen, Bauhaus.

    Alırsan Dupli Color veya Henkel in boyalarından al bence.
  • İnternetten sipariş verebileceğim bir yer mevcut mu? Fireball gibi sitelere baktım ama bulamadım. GG'den almak da istemiyorum.
  • Yakınlarında biyerde o saydığım 3 yerden biri yok mu? İnternetten biraz pahalıya gelebilir ama sana linklerini vereyim.

    http://www.ereyon.com.tr/KMDefault.aspx?ctrid=16002

    http://www.gedikgross.com/ProductList.aspx?_catId=880
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.