Şimdi Ara

Prison Break mi; Breaking Bad mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
2
Favori
34.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lugi@

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lugi@

    Yeni konu açmayım burdan sorayım dedim.Yeni başlıcam bu dizi işine.İlk hangisiyle başlamalıyım?Konusu farketmez sürükleyici olsun yeter.Duygu içerirsede iyi olur aslında

    Beyler bir yorum yapsaydınız

    Konudan sen de nasibini almış ol, Breaking Bad.




  • Genel itibariyle baktığımızda Breaking Bad daha başarılı ve istikrarlı biz çizgisi var. Prison Break'in ilk sezonu aşmıştır, tarihteki en iyi ilk sezondur bence. Yani dizilerin arasında sadece ilk sezon için oylama yapsan PB her türlü fark atar. Ama 2, 3 ve 4. sezonları resmen çöp. Hadi 2. sezonu hem Mahone için hem de olayların işlenişi bakımından izlenir yine keyifle(ilk sezon kadar olmasa da) ama 3 ve 4'te harbiden saçmaladılar ve çok gereksiz sezonlardı.

    Breaking Bad ise baştan sona güzel ve kaliteli bir dizidir. Pb'e göre yavaş bir işlenişi vardır ve teknik açılardan daha başarılıdır. Karakter işlenişi Pb'de çok daha iyidir geriye dönük flashbackler olsun tayfadaki herkesi iyi tanırsınız.

    Özetle ikisi de güzeldir, izlenmelidir. Biri dizi tarihinde efsane olmuştur, diğeri de sona erdikten sonra olacaktır. Prison Break ilk izlediğim dizilerden olduğu için bende yeri birazz daha farklıdır sadece kişisel olarak.




  • Bence sıralama şu şekilde olmalı
    1.Breaking Bad
    2.Prison Break
  • prison Break izledim ama breaking bad henüz izlemedim prison break bi süre sonra sıkmaya başlamişti en güzel bölümler mapushane bölümleriydi breaking bad'i de hemen izlemeye başlacam...
  • Breaking Bad başlıyorum sizce Son sezona kadar tek bunumu izleyim yoksa birinci sezonu bitirip diğer dizilerle birliktemi izleyim?Bunada bir yorum yapsanız iyi olur
  • Breaking Bad çok ayrı bence. 3x10 gibi bir bölümde gerilim yaşatacak kaç dizi var ki ?
    Son bölümlerine bölüm demeye dilim varmıyor film demek lazım
  • Türleri farklı, prison break'i herkes izleyebilir, breaking bad daha ağır bir dizi kesinlikle breaking bad

    prsion break klasik amerikan filmleri gibi, aksiyon ve polisiye karışımı bayat konular zeki fikirler üzerine kurgulanmış

    breaking bad biraz daha kavramlar üzerine kurulmuş bir dizi, çoğu sahnesi durumlar üzerine yoğunlaşmış, mizah yönü olan bir dizi bence sevmeyenler henüz anlamadıkları içindir (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricardo19 -- 3 Ağustos 2012; 20:37:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myrnin

    Genel itibariyle baktığımızda Breaking Bad daha başarılı ve istikrarlı biz çizgisi var. Prison Break'in ilk sezonu aşmıştır, tarihteki en iyi ilk sezondur bence. Yani dizilerin arasında sadece ilk sezon için oylama yapsan PB her türlü fark atar. Ama 2, 3 ve 4. sezonları resmen çöp. Hadi 2. sezonu hem Mahone için hem de olayların işlenişi bakımından izlenir yine keyifle(ilk sezon kadar olmasa da) ama 3 ve 4'te harbiden saçmaladılar ve çok gereksiz sezonlardı.

    Breaking Bad ise baştan sona güzel ve kaliteli bir dizidir. Pb'e göre yavaş bir işlenişi vardır ve teknik açılardan daha başarılıdır. Karakter işlenişi Pb'de çok daha iyidir geriye dönük flashbackler olsun tayfadaki herkesi iyi tanırsınız.

    Özetle ikisi de güzeldir, izlenmelidir. Biri dizi tarihinde efsane olmuştur, diğeri de sona erdikten sonra olacaktır. Prison Break ilk izlediğim dizilerden olduğu için bende yeri birazz daha farklıdır sadece kişisel olarak.

    "Resmen çöp." Keşke senin yorumun olsaydı da birkaç şey söyleseydim ama resmiyse diyecek bir şeyim yok




  • Breaking Bad tabii ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wrigoo

    Son derece komik bir karşılaştırma. Breaking Bad, televizyon tarihine adın altın harflerle yazdırmış bir şaheserdir.

    Breaking Bad'in temelinde insan psikolojisi yatar. Ölümle burun buruna gelen bir adamın yoldan çıkışını izleriz. Sıradan bir sinek üzerinden kitap olacak karakter çözümlemeleri yapılır. Karakterler gerçekçidir, kendilerinden beklendiği üzere hareket ederler. Ancak karakterler sürekli geliştirilmektedir. Karakterlerin kendilerini yargılamalarına, suçluluk duygularına, yüzleşmelerine şahit oluruz. Karakterler boş konuşmaz, boş olaylar gerçekleşmez. Hiçbir dizinin aşık atamayacağı düzeyde oyunculuk sergilenir dizide. Dram, aksiyon, gerilim hatta zaman zaman kara komedi dahi vardır dizide. Klişe yok denecek kadar azdır, olay gelişimleri dramatik ve beklenmedik şekillerde gerçekleşir. Sayısız alt metin vardır. Diyaloglara inanılmaz detaylar yerleştirilir, gerçekçilik hiçbir an elden bırakılmaz. Her anıyla baş yapıttır.

    Breaking Bad'le karşılaştırmayı bırakın adlarını birlikte kullanmanın dahi hakaret olacağı diğer diziyi seçen arkadaşlar yeterli birikime sahip değiller. Beş, on yıl içinde diziye tekrar göz atarlarsa ne kadar kaliteli bir dizi olduğunu görebilirler.

    Bu arkadas tamamen objektif aciklamis her kelimesine hak veriyorum bir zamanlarda lostmu prison breakmi vardi o daha tutarli bi anket olurdu bunun yaninda birde hbo dizileri var breaking bad kadar kliteli tatli yapimlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Herkesin görüşü kendinedir ama bu iki dizi kıyaslanamaz. Hem türleri farklı, hem de aralarında baya bir sınıf farkı var. Prison Break'i Breaking Bad ile kıyaslamak, Prison Break'e hakarettir.

    Breaking Bad iyi hoş güzel dizi de, bir bölümünü bile bir daha izlemem. Halbuki Prison Break tam efsanedir, en vasat sezonu 3 ve 4 dersin, (ilk iki sezondaki acayip yüksek çıtaya oranla vasat diyorum tabii ki de.) onlar bile tekrar izlenir. İlk iki sezondan bahsetmiyorum bile. Breaking Bad'in bir sezonu, hatta bir bölümü bile bu kapasiteye sahip değil. Prison Break bu durumdayken, Breaking Bad'den pekala pek çok sıkıcı bölüm sayılabilir. Ancak Prison Break'te bu sayı minimumdur. @metallurgy'nin dediği gibi onun kadar öbür bölümünü iple çektiren bir dizi daha yok.

    Şimdi "sıkıcı Breaking Bad bölümleri" derken bu dizi dram vs. aynı tür şeyleri söylenmesin bu arada. Bu diziden her an aksiyon, patlasın, kovalamaca olsun beklentisi içinde olan da yok zaten. Ama özellikle bazı bölümleri bildiğin "yavaş" ve zor gidiyor yahu, boş diyaloglar vs. Breaking Bad'i izliyorum, güzel ama benim gözümde abartıldığı kadar değil maalesef. imdb puanını da kesinlikle haketmiyor (Aynı şekilde Prison Break de.), abartılıyor ve belki de Allah bilir, diziyi 5'lik beğenen, "Ulan herkes acayip beğeniyor, benim de bayılmam lazım!" diye 10'luk beğenmiş gibi yapıyor, bir anda diziye "mükemmel, efsane!" yaftasını yapıştırıyor. Halbuki kolay mı bir dizi hakkında "Mükemmel!" sıfatını kullanmak? Breaking Bad bunun yakınından bile geçmiyor.

    Saçmalığın böylesini görmedim breaking bad dizisini baştan sonra 2 kere bitirdim 4. sezonu 3 kere izledim ayrıca 3. sezonun son iki bölümüyle 4. sezonun 10. bölümü ve son bölümünü ara ara açar mutlaka izlerim sen kendi seçiminle ilgili yorum yapmışsın.. Şuan bile 5. sezonun 3 bölümünü tekrar tekrar izliyorum mike için..

    Breakin bad dizisinde bir bölüm bile 2 kere izlenmeyi haketmiyor , o kapasiteye sahip değil he ? Gelde bu adamı ciddiye al


    Abartıldığı kadar beğenmiyorum, açık ve net; sana ne arkadaşım? Sen bayılırsın diziye defalarca izlersin; ben sadece bir kere izlenmeye değer görürüm. Ama atıyorum önüne gelenin hakkında methiyeler düzmediği normal kalitede bir diziyi çok beğenirim, defalarca izlerim... Burası bir forum, yanılmıyorum değil mi? İnsanların görüşlerine saygı duymayı biraz öğrenin yahu, emin ol tek gayem senin tarafından ciddiye alınmaktı zaten.

    görüşün ne olursa olsun b.bad bir bölümü bile 2. kez izlenmeyi haketmeyen bir dizi değil ayrıca mükemmelin yanından geçmeyecek bir dizide değil senin kendi zevkine uymamış gelip burda ordan burdan sallıyorsun .. Objektif yorum yap biraz beğendiğin diziyi yukarı çıkar beğenmediğine hakaret et yok ya.. Zevkime uymuyor de geç ne diye diziye çamur atıyorsun ?

    Bak şimdi son kez açıklıyorum;

    Konu sahibi, gelip "Breaking Bad mi, Prison Break mi?" diye sormuş. Sormuş değil mi? Burası da bir forum olduğuna göre, herkes kendi görüşünü burda yazabilir. İster Breaking Bad'i yerin dibine sokar Prison Break'i göklere çıkarırım, istersem de tam tersini yaparım. Ama "istersem" diyerek demek istediğim de, kendi içimdeki düşüncemi/beğenimi mesajıma yansıtırım. Bak sana bu kadar yazıyorum; arkadaşım sen bilerek mi yapıyorsun bunu ben anlamıyorum ki, yahu bir insanın görüşüne karşı "ordan burdan sallıyorsun" tarzı argümanlar kullanmak hoş mu? Sana biri gelip senin düşüncene karşı böyle dese, sen o adamla tartışmak ister misin? Biraz saygınız olsun. Burdaki forum üyeleri arkadaşın değil. Birbirinin görüşüne saygın olacak ki sağlıklı tartışma ortamı olsun. Benden sonra @-uSahin- arkadaş da benim görüşüme katılmış, o da mı "ordan burdan" sallıyor acaba? O da mı "ciddiye alınacak" türden değil? Yahu Vince Gilligan mısınız ben anlamıyorum ki, bir karşıt görüşe karşı diziyi böylesine savunmak da nedir?

    "Beğenmediğine hakaret et..." vs. diyorsun. Ne yapayım, şurada aman biri dediklerimi "hakaret" olarak algılamasın diye kafamdaki görüşü yazmayayım mı? Takiye mi yapayım, aslında sadece güzel bulmama rağmen "Breaking Bad mükemmel, you rock, bunu yapan insan olamaz!" falan mı diyeyim? "Objektif yorum yap" demişsin orası hem mesajının hem de sözün bittiği yer aslında, sen benim görüşümü benden daha mı iyi biliyorsun da ne kadar objektif/subjektif olduğuna karar veriyorsun? Gerçekten şaşılacak yorumlar yapıyorsunuz ya. Sana yeterince veya beklediğim kadar zevkime uymama sebeplerini açıklıyorum ki zaten zevkime uymayan bir dizi de değil, öyle olmasa dört sezon izlemem zaten. Hayır bak mesajının neresinden tutsak elimizde kalıyor, mantıklı bir tarafı yok ama yine de yazıyorum; yav ben "Breaking Bad rezalet bir dizi, hay ben bunu çekenin vs." mi demişim? Diyorum ki; "Breaking Bad iyi, hoş dizi, ama mükemmellikten uzak, bana göre bir bölümü bile tekrar izlenmez, hele bazı bölümleri var ki acayip yavaş." diyorum. Çamur atıyormuşum... İşim gücüm yok, kendimi forum köşelerinde Breaking Bad'e çamur atmaya adadım zaten. Sanki ben Amerika'da rakip kanalda aynı gün Breaking Bad'in karşısına konan dizinin yapımcısıyım ya.

    kardeşim bırak lütfen ya bana uç örnekler verme ben burda prison break ne kardeşim 1 bölümü bile 2 kez izlenmez mükemmelin yanından bile geçmez desem halim ne olur biliyormusun ? biraz mantık ya çok fazla birşey istemiyorum b.bad madem mükemmelin yanından geçmiyor da neden o kadar insan takip ediyor ? yani b.bad dizisinin takip edilip, sevilen bir dizi olduğu gerçek ama sen bunu inkar ediyorsun bu senin objektif olmadığını gösterir ağzın iyi laf yapıyor ama ne konuştuğunu bilmiyorsun kusura bakma. git objektif olmanın anlamına bak.. objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir ama sen objektifin herkesin istediği kendi görüşü olduğunu düşünüyorsun kafanı nerden aldın bilmiyorum ama çok güzelmiş kardeşim

    Ayrıca bir diziye yavaş demek senin bu tarzı sevmediğini gösterir 4. sezona kadar nasıl dayandın bilmiyorum dram ve ağır dizileri sevmiyorsun belli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Herkesin görüşü kendinedir ama bu iki dizi kıyaslanamaz. Hem türleri farklı, hem de aralarında baya bir sınıf farkı var. Prison Break'i Breaking Bad ile kıyaslamak, Prison Break'e hakarettir.

    Breaking Bad iyi hoş güzel dizi de, bir bölümünü bile bir daha izlemem. Halbuki Prison Break tam efsanedir, en vasat sezonu 3 ve 4 dersin, (ilk iki sezondaki acayip yüksek çıtaya oranla vasat diyorum tabii ki de.) onlar bile tekrar izlenir. İlk iki sezondan bahsetmiyorum bile. Breaking Bad'in bir sezonu, hatta bir bölümü bile bu kapasiteye sahip değil. Prison Break bu durumdayken, Breaking Bad'den pekala pek çok sıkıcı bölüm sayılabilir. Ancak Prison Break'te bu sayı minimumdur. @metallurgy'nin dediği gibi onun kadar öbür bölümünü iple çektiren bir dizi daha yok.

    Şimdi "sıkıcı Breaking Bad bölümleri" derken bu dizi dram vs. aynı tür şeyleri söylenmesin bu arada. Bu diziden her an aksiyon, patlasın, kovalamaca olsun beklentisi içinde olan da yok zaten. Ama özellikle bazı bölümleri bildiğin "yavaş" ve zor gidiyor yahu, boş diyaloglar vs. Breaking Bad'i izliyorum, güzel ama benim gözümde abartıldığı kadar değil maalesef. imdb puanını da kesinlikle haketmiyor (Aynı şekilde Prison Break de.), abartılıyor ve belki de Allah bilir, diziyi 5'lik beğenen, "Ulan herkes acayip beğeniyor, benim de bayılmam lazım!" diye 10'luk beğenmiş gibi yapıyor, bir anda diziye "mükemmel, efsane!" yaftasını yapıştırıyor. Halbuki kolay mı bir dizi hakkında "Mükemmel!" sıfatını kullanmak? Breaking Bad bunun yakınından bile geçmiyor.

    Saçmalığın böylesini görmedim breaking bad dizisini baştan sonra 2 kere bitirdim 4. sezonu 3 kere izledim ayrıca 3. sezonun son iki bölümüyle 4. sezonun 10. bölümü ve son bölümünü ara ara açar mutlaka izlerim sen kendi seçiminle ilgili yorum yapmışsın.. Şuan bile 5. sezonun 3 bölümünü tekrar tekrar izliyorum mike için..

    Breakin bad dizisinde bir bölüm bile 2 kere izlenmeyi haketmiyor , o kapasiteye sahip değil he ? Gelde bu adamı ciddiye al


    Abartıldığı kadar beğenmiyorum, açık ve net; sana ne arkadaşım? Sen bayılırsın diziye defalarca izlersin; ben sadece bir kere izlenmeye değer görürüm. Ama atıyorum önüne gelenin hakkında methiyeler düzmediği normal kalitede bir diziyi çok beğenirim, defalarca izlerim... Burası bir forum, yanılmıyorum değil mi? İnsanların görüşlerine saygı duymayı biraz öğrenin yahu, emin ol tek gayem senin tarafından ciddiye alınmaktı zaten.

    görüşün ne olursa olsun b.bad bir bölümü bile 2. kez izlenmeyi haketmeyen bir dizi değil ayrıca mükemmelin yanından geçmeyecek bir dizide değil senin kendi zevkine uymamış gelip burda ordan burdan sallıyorsun .. Objektif yorum yap biraz beğendiğin diziyi yukarı çıkar beğenmediğine hakaret et yok ya.. Zevkime uymuyor de geç ne diye diziye çamur atıyorsun ?

    Bak şimdi son kez açıklıyorum;

    Konu sahibi, gelip "Breaking Bad mi, Prison Break mi?" diye sormuş. Sormuş değil mi? Burası da bir forum olduğuna göre, herkes kendi görüşünü burda yazabilir. İster Breaking Bad'i yerin dibine sokar Prison Break'i göklere çıkarırım, istersem de tam tersini yaparım. Ama "istersem" diyerek demek istediğim de, kendi içimdeki düşüncemi/beğenimi mesajıma yansıtırım. Bak sana bu kadar yazıyorum; arkadaşım sen bilerek mi yapıyorsun bunu ben anlamıyorum ki, yahu bir insanın görüşüne karşı "ordan burdan sallıyorsun" tarzı argümanlar kullanmak hoş mu? Sana biri gelip senin düşüncene karşı böyle dese, sen o adamla tartışmak ister misin? Biraz saygınız olsun. Burdaki forum üyeleri arkadaşın değil. Birbirinin görüşüne saygın olacak ki sağlıklı tartışma ortamı olsun. Benden sonra @-uSahin- arkadaş da benim görüşüme katılmış, o da mı "ordan burdan" sallıyor acaba? O da mı "ciddiye alınacak" türden değil? Yahu Vince Gilligan mısınız ben anlamıyorum ki, bir karşıt görüşe karşı diziyi böylesine savunmak da nedir?

    "Beğenmediğine hakaret et..." vs. diyorsun. Ne yapayım, şurada aman biri dediklerimi "hakaret" olarak algılamasın diye kafamdaki görüşü yazmayayım mı? Takiye mi yapayım, aslında sadece güzel bulmama rağmen "Breaking Bad mükemmel, you rock, bunu yapan insan olamaz!" falan mı diyeyim? "Objektif yorum yap" demişsin orası hem mesajının hem de sözün bittiği yer aslında, sen benim görüşümü benden daha mı iyi biliyorsun da ne kadar objektif/subjektif olduğuna karar veriyorsun? Gerçekten şaşılacak yorumlar yapıyorsunuz ya. Sana yeterince veya beklediğim kadar zevkime uymama sebeplerini açıklıyorum ki zaten zevkime uymayan bir dizi de değil, öyle olmasa dört sezon izlemem zaten. Hayır bak mesajının neresinden tutsak elimizde kalıyor, mantıklı bir tarafı yok ama yine de yazıyorum; yav ben "Breaking Bad rezalet bir dizi, hay ben bunu çekenin vs." mi demişim? Diyorum ki; "Breaking Bad iyi, hoş dizi, ama mükemmellikten uzak, bana göre bir bölümü bile tekrar izlenmez, hele bazı bölümleri var ki acayip yavaş." diyorum. Çamur atıyormuşum... İşim gücüm yok, kendimi forum köşelerinde Breaking Bad'e çamur atmaya adadım zaten. Sanki ben Amerika'da rakip kanalda aynı gün Breaking Bad'in karşısına konan dizinin yapımcısıyım ya.

    kardeşim bırak lütfen ya bana uç örnekler verme ben burda prison break ne kardeşim 1 bölümü bile 2 kez izlenmez mükemmelin yanından bile geçmez desem halim ne olur biliyormusun ? biraz mantık ya çok fazla birşey istemiyorum b.bad madem mükemmelin yanından geçmiyor da neden o kadar insan takip ediyor ? yani b.bad dizisinin takip edilip, sevilen bir dizi olduğu gerçek ama sen bunu inkar ediyorsun bu senin objektif olmadığını gösterir ağzın iyi laf yapıyor ama ne konuştuğunu bilmiyorsun kusura bakma. git objektif olmanın anlamına bak.. objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir ama sen objektifin herkesin istediği kendi görüşü olduğunu düşünüyorsun kafanı nerden aldın bilmiyorum ama çok güzelmiş kardeşim

    Ayrıca bir diziye yavaş demek senin bu tarzı sevmediğini gösterir 4. sezona kadar nasıl dayandın bilmiyorum dram ve ağır dizileri sevmiyorsun belli

    Koyulttuğum kısma yönelik;

    Ne olur? Diyebilirsin. O senin görüşün. Diziye ne dediğin beni hiç ilgilendirmez. Senin gibi ofansa geçmem yani. Breaking Bad'i milyonlar takip ediyor diye ben kendi görüşümü belirtip "mükemmelin yakınından geçmiyor" diyemez miyim? Herkesin mükemmellik kavramı, övme biçimi farklıdır. Bu forumda da önüne gelen diziye/filme mükemmel diyenler var. Hayır yani çok tutulan bir şeyin sevmeyeni çıkamaz mı? Sen bir mesajımı tekrar oku, "bana göre mükemmelin yakınından geçmiyor" demek dizinin takip edilip/seven kitlesi olduğunu inkar etmek mi oluyor? Burdan da objektiflik konusuna bağlıyorsun ki oraya hiç girmiyorum zaten diyeceğim ama ufaktan değineyim: Kendi görüşümü yazıyorum, konuda insanların kendi görüşü sorulmuş, cümleye "Bence..." diye giriyorum ve sen buna karşın diyorsun ki; "objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir." Arkadaşım biz başa dönüyoruz o zaman. Benim kişisel görüşümün sorulduğu bir konuda ben nasıl kişisel görüşümü katmadan bakabilirim? Objektifliğin ne olduğunu herhalde biliyoruz ama böyle bir durumda objektiflik kavramının biraz form değiştirmesi gerekiyor bana göre. Bu objektiflik muhabbetinden öncesine dönersem eğer dünyada nice tutulan filmler/seriler var, elbet izleyip de sevmeyeni çıktı. Game of Thrones'a da herkes bayılıyor ama orda da konuya gelip dizinin abartıldığı kadar kaliteli olmadığını söyleyenler oldu. (Ben bu takımdan değilim.) Aynen orda da senin gibi böyle "Aman ne diyor bu, saldırın!" diye adamın üstüne çullananlar da oldu, bir şey yazmayıp görüşüne saygı duyan da... Ki ben Breaking Bad'i beğenmeyen bir adam değilim. Güzel diyorum, diziyi beğeniyorum ki beğenmesem izlemem, hatta bilmiyorum belki ana konudaki mesajlarımdan birine denk gelmişsindir; "Bu dizinin bazı bölümleri yavaş, genel olarak da konuyu yavaş işliyor ama ilginç bir şekilde kendini izletiyor." demiştim.

    Yavaş derken, öyle bir yavaşlık değil. (Ki bu konuda diziyi yavaş bulan ve tekrar izlenmeye layık görmeyen tek kişi de ben değilim.) Şimdi oturup bunu açıklamaya çalışacağım ama senle ben gerçekten çok farklı şeylerden bahsediyoruz. Yani ben ne kadar açıklasam da, sen gelip "kafan çok güzelmiş vs." tarzı argümanlar kullanıyorsun, konuşulacak bir şey kalmıyor. Söyleyeceklerim de bu kadar bu konuda. Çünkü ben her ne kadar açıklamaya çalışsam da hala gelip benzer mesajlar atıp tartışmayı yerinde saydırıyorsun, havanda su dövüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 4 Ağustos 2012; 1:01:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Herkesin görüşü kendinedir ama bu iki dizi kıyaslanamaz. Hem türleri farklı, hem de aralarında baya bir sınıf farkı var. Prison Break'i Breaking Bad ile kıyaslamak, Prison Break'e hakarettir.

    Breaking Bad iyi hoş güzel dizi de, bir bölümünü bile bir daha izlemem. Halbuki Prison Break tam efsanedir, en vasat sezonu 3 ve 4 dersin, (ilk iki sezondaki acayip yüksek çıtaya oranla vasat diyorum tabii ki de.) onlar bile tekrar izlenir. İlk iki sezondan bahsetmiyorum bile. Breaking Bad'in bir sezonu, hatta bir bölümü bile bu kapasiteye sahip değil. Prison Break bu durumdayken, Breaking Bad'den pekala pek çok sıkıcı bölüm sayılabilir. Ancak Prison Break'te bu sayı minimumdur. @metallurgy'nin dediği gibi onun kadar öbür bölümünü iple çektiren bir dizi daha yok.

    Şimdi "sıkıcı Breaking Bad bölümleri" derken bu dizi dram vs. aynı tür şeyleri söylenmesin bu arada. Bu diziden her an aksiyon, patlasın, kovalamaca olsun beklentisi içinde olan da yok zaten. Ama özellikle bazı bölümleri bildiğin "yavaş" ve zor gidiyor yahu, boş diyaloglar vs. Breaking Bad'i izliyorum, güzel ama benim gözümde abartıldığı kadar değil maalesef. imdb puanını da kesinlikle haketmiyor (Aynı şekilde Prison Break de.), abartılıyor ve belki de Allah bilir, diziyi 5'lik beğenen, "Ulan herkes acayip beğeniyor, benim de bayılmam lazım!" diye 10'luk beğenmiş gibi yapıyor, bir anda diziye "mükemmel, efsane!" yaftasını yapıştırıyor. Halbuki kolay mı bir dizi hakkında "Mükemmel!" sıfatını kullanmak? Breaking Bad bunun yakınından bile geçmiyor.

    Saçmalığın böylesini görmedim breaking bad dizisini baştan sonra 2 kere bitirdim 4. sezonu 3 kere izledim ayrıca 3. sezonun son iki bölümüyle 4. sezonun 10. bölümü ve son bölümünü ara ara açar mutlaka izlerim sen kendi seçiminle ilgili yorum yapmışsın.. Şuan bile 5. sezonun 3 bölümünü tekrar tekrar izliyorum mike için..

    Breakin bad dizisinde bir bölüm bile 2 kere izlenmeyi haketmiyor , o kapasiteye sahip değil he ? Gelde bu adamı ciddiye al


    Abartıldığı kadar beğenmiyorum, açık ve net; sana ne arkadaşım? Sen bayılırsın diziye defalarca izlersin; ben sadece bir kere izlenmeye değer görürüm. Ama atıyorum önüne gelenin hakkında methiyeler düzmediği normal kalitede bir diziyi çok beğenirim, defalarca izlerim... Burası bir forum, yanılmıyorum değil mi? İnsanların görüşlerine saygı duymayı biraz öğrenin yahu, emin ol tek gayem senin tarafından ciddiye alınmaktı zaten.

    görüşün ne olursa olsun b.bad bir bölümü bile 2. kez izlenmeyi haketmeyen bir dizi değil ayrıca mükemmelin yanından geçmeyecek bir dizide değil senin kendi zevkine uymamış gelip burda ordan burdan sallıyorsun .. Objektif yorum yap biraz beğendiğin diziyi yukarı çıkar beğenmediğine hakaret et yok ya.. Zevkime uymuyor de geç ne diye diziye çamur atıyorsun ?

    Bak şimdi son kez açıklıyorum;

    Konu sahibi, gelip "Breaking Bad mi, Prison Break mi?" diye sormuş. Sormuş değil mi? Burası da bir forum olduğuna göre, herkes kendi görüşünü burda yazabilir. İster Breaking Bad'i yerin dibine sokar Prison Break'i göklere çıkarırım, istersem de tam tersini yaparım. Ama "istersem" diyerek demek istediğim de, kendi içimdeki düşüncemi/beğenimi mesajıma yansıtırım. Bak sana bu kadar yazıyorum; arkadaşım sen bilerek mi yapıyorsun bunu ben anlamıyorum ki, yahu bir insanın görüşüne karşı "ordan burdan sallıyorsun" tarzı argümanlar kullanmak hoş mu? Sana biri gelip senin düşüncene karşı böyle dese, sen o adamla tartışmak ister misin? Biraz saygınız olsun. Burdaki forum üyeleri arkadaşın değil. Birbirinin görüşüne saygın olacak ki sağlıklı tartışma ortamı olsun. Benden sonra @-uSahin- arkadaş da benim görüşüme katılmış, o da mı "ordan burdan" sallıyor acaba? O da mı "ciddiye alınacak" türden değil? Yahu Vince Gilligan mısınız ben anlamıyorum ki, bir karşıt görüşe karşı diziyi böylesine savunmak da nedir?

    "Beğenmediğine hakaret et..." vs. diyorsun. Ne yapayım, şurada aman biri dediklerimi "hakaret" olarak algılamasın diye kafamdaki görüşü yazmayayım mı? Takiye mi yapayım, aslında sadece güzel bulmama rağmen "Breaking Bad mükemmel, you rock, bunu yapan insan olamaz!" falan mı diyeyim? "Objektif yorum yap" demişsin orası hem mesajının hem de sözün bittiği yer aslında, sen benim görüşümü benden daha mı iyi biliyorsun da ne kadar objektif/subjektif olduğuna karar veriyorsun? Gerçekten şaşılacak yorumlar yapıyorsunuz ya. Sana yeterince veya beklediğim kadar zevkime uymama sebeplerini açıklıyorum ki zaten zevkime uymayan bir dizi de değil, öyle olmasa dört sezon izlemem zaten. Hayır bak mesajının neresinden tutsak elimizde kalıyor, mantıklı bir tarafı yok ama yine de yazıyorum; yav ben "Breaking Bad rezalet bir dizi, hay ben bunu çekenin vs." mi demişim? Diyorum ki; "Breaking Bad iyi, hoş dizi, ama mükemmellikten uzak, bana göre bir bölümü bile tekrar izlenmez, hele bazı bölümleri var ki acayip yavaş." diyorum. Çamur atıyormuşum... İşim gücüm yok, kendimi forum köşelerinde Breaking Bad'e çamur atmaya adadım zaten. Sanki ben Amerika'da rakip kanalda aynı gün Breaking Bad'in karşısına konan dizinin yapımcısıyım ya.

    kardeşim bırak lütfen ya bana uç örnekler verme ben burda prison break ne kardeşim 1 bölümü bile 2 kez izlenmez mükemmelin yanından bile geçmez desem halim ne olur biliyormusun ? biraz mantık ya çok fazla birşey istemiyorum b.bad madem mükemmelin yanından geçmiyor da neden o kadar insan takip ediyor ? yani b.bad dizisinin takip edilip, sevilen bir dizi olduğu gerçek ama sen bunu inkar ediyorsun bu senin objektif olmadığını gösterir ağzın iyi laf yapıyor ama ne konuştuğunu bilmiyorsun kusura bakma. git objektif olmanın anlamına bak.. objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir ama sen objektifin herkesin istediği kendi görüşü olduğunu düşünüyorsun kafanı nerden aldın bilmiyorum ama çok güzelmiş kardeşim

    Ayrıca bir diziye yavaş demek senin bu tarzı sevmediğini gösterir 4. sezona kadar nasıl dayandın bilmiyorum dram ve ağır dizileri sevmiyorsun belli

    Koyulttuğum kısma yönelik;

    Ne olur? Diyebilirsin. O senin görüşün. Diziye ne dediğin beni hiç ilgilendirmez. Senin gibi ofansa geçmem yani. Breaking Bad'i milyonlar takip ediyor diye ben kendi görüşümü belirtip "mükemmelin yakınından geçmiyor" diyemez miyim? Herkesin mükemmellik kavramı, övme biçimi farklıdır. Bu forumda da önüne gelen diziye/filme mükemmel diyenler var. Hayır yani çok tutulan bir şeyin sevmeyeni çıkamaz mı? Sen bir mesajımı tekrar oku, "bana göre mükemmelin yakınından geçmiyor" demek dizinin takip edilip/seven kitlesi olduğunu inkar etmek mi oluyor? Burdan da objektiflik konusuna bağlıyorsun ki oraya hiç girmiyorum zaten diyeceğim ama ufaktan değineyim: Kendi görüşümü yazıyorum, konuda insanların kendi görüşü sorulmuş, cümleye "Bence..." diye giriyorum ve sen buna karşın diyorsun ki; "objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir." Arkadaşım biz başa dönüyoruz o zaman. Benim kişisel görüşümün sorulduğu bir konuda ben nasıl kişisel görüşümü katmadan bakabilirim? Objektifliğin ne olduğunu herhalde biliyoruz ama böyle bir durumda objektiflik kavramının biraz form değiştirmesi gerekiyor bana göre. Bu objektiflik muhabbetinden öncesine dönersem eğer dünyada nice tutulan filmler/seriler var, elbet izleyip de sevmeyeni çıktı. Game of Thrones'a da herkes bayılıyor ama orda da konuya gelip dizinin abartıldığı kadar kaliteli olmadığını söyleyenler oldu. (Ben bu takımdan değilim.) Aynen orda da senin gibi böyle "Aman ne diyor bu, saldırın!" diye adamın üstüne çullananlar da oldu, bir şey yazmayıp görüşüne saygı duyan da... Ki ben Breaking Bad'i beğenmeyen bir adam değilim. Güzel diyorum, diziyi beğeniyorum ki beğenmesem izlemem, hatta bilmiyorum belki ana konudaki mesajlarımdan birine denk gelmişsindir; "Bu dizinin bazı bölümleri yavaş, genel olarak da konuyu yavaş işliyor ama ilginç bir şekilde kendini izletiyor." demiştim.

    Yavaş derken, öyle bir yavaşlık değil. (Ki bu konuda diziyi yavaş bulan ve tekrar izlenmeye layık görmeyen tek kişi de ben değilim.) Şimdi oturup bunu açıklamaya çalışacağım ama senle ben gerçekten çok farklı şeylerden bahsediyoruz. Yani ben ne kadar açıklasam da, sen gelip "kafan çok güzelmiş vs." tarzı argümanlar kullanıyorsun, konuşulacak bir şey kalmıyor. Söyleyeceklerim de bu kadar bu konuda. Çünkü ben her ne kadar açıklamaya çalışsam da hala gelip benzer mesajlar atıp tartışmayı yerinde saydırıyorsun, havanda su dövüyoruz.
    bunu diyebilirsin ama sonraki mesajda yorumlarım objektif diyorsun nasıl bir objektiflik bu ?

    Ayrıca dizi yavaş diyip laf atanlar azınlıkta bir düşün niye azınlıkta ? bir diziye çamur atıyorsan yavaş diyorsan o dizi sana uygun değildir bu kadar basit insan sevdiği diziye neden çamur atsın yok yavaştı yok sıkıldım aksiyon yok vsvs.

    ben game of thrones dizisini hayatta izlemem çünkü hayatta belki en nefret ettiğim şey fantastik türdür her yönden. Oyun olsun film olsun dizi olsun hayatta izlemem oynamam bu yüzden game of thrones izlemem ama izlesem bu ne ya büyü ejderha vs saçma, çocuksu derim millet haliyle laf atar çünkü objektif bakmıyorum çünkü türünü sevmiyorum bu yüzden izleyip laf atma hakkına sahip değilim seninde durumun bu o yüzden daha b.bad e laf atıp kendinle çelişme konu burda kapansın

    Mesela ps3 ün belkide en sevilen oyunu god of war serisi fakat ben bir videosunu bile izlemeye tahammül edemiyorum bana göre berbat bir tür saçma geliyor ama ben bunu dediğimde yarım saat sonra konuya girersen mesajımı 50 kişi alıntı yapmış ve insanların bana sövücek kıvama gelmiş olduklarını görürsün haksızlar demiyorum çünkü bana uymayan bir türü yargılayamam objektif bakamam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Herkesin görüşü kendinedir ama bu iki dizi kıyaslanamaz. Hem türleri farklı, hem de aralarında baya bir sınıf farkı var. Prison Break'i Breaking Bad ile kıyaslamak, Prison Break'e hakarettir.

    Breaking Bad iyi hoş güzel dizi de, bir bölümünü bile bir daha izlemem. Halbuki Prison Break tam efsanedir, en vasat sezonu 3 ve 4 dersin, (ilk iki sezondaki acayip yüksek çıtaya oranla vasat diyorum tabii ki de.) onlar bile tekrar izlenir. İlk iki sezondan bahsetmiyorum bile. Breaking Bad'in bir sezonu, hatta bir bölümü bile bu kapasiteye sahip değil. Prison Break bu durumdayken, Breaking Bad'den pekala pek çok sıkıcı bölüm sayılabilir. Ancak Prison Break'te bu sayı minimumdur. @metallurgy'nin dediği gibi onun kadar öbür bölümünü iple çektiren bir dizi daha yok.

    Şimdi "sıkıcı Breaking Bad bölümleri" derken bu dizi dram vs. aynı tür şeyleri söylenmesin bu arada. Bu diziden her an aksiyon, patlasın, kovalamaca olsun beklentisi içinde olan da yok zaten. Ama özellikle bazı bölümleri bildiğin "yavaş" ve zor gidiyor yahu, boş diyaloglar vs. Breaking Bad'i izliyorum, güzel ama benim gözümde abartıldığı kadar değil maalesef. imdb puanını da kesinlikle haketmiyor (Aynı şekilde Prison Break de.), abartılıyor ve belki de Allah bilir, diziyi 5'lik beğenen, "Ulan herkes acayip beğeniyor, benim de bayılmam lazım!" diye 10'luk beğenmiş gibi yapıyor, bir anda diziye "mükemmel, efsane!" yaftasını yapıştırıyor. Halbuki kolay mı bir dizi hakkında "Mükemmel!" sıfatını kullanmak? Breaking Bad bunun yakınından bile geçmiyor.

    Saçmalığın böylesini görmedim breaking bad dizisini baştan sonra 2 kere bitirdim 4. sezonu 3 kere izledim ayrıca 3. sezonun son iki bölümüyle 4. sezonun 10. bölümü ve son bölümünü ara ara açar mutlaka izlerim sen kendi seçiminle ilgili yorum yapmışsın.. Şuan bile 5. sezonun 3 bölümünü tekrar tekrar izliyorum mike için..

    Breakin bad dizisinde bir bölüm bile 2 kere izlenmeyi haketmiyor , o kapasiteye sahip değil he ? Gelde bu adamı ciddiye al


    Abartıldığı kadar beğenmiyorum, açık ve net; sana ne arkadaşım? Sen bayılırsın diziye defalarca izlersin; ben sadece bir kere izlenmeye değer görürüm. Ama atıyorum önüne gelenin hakkında methiyeler düzmediği normal kalitede bir diziyi çok beğenirim, defalarca izlerim... Burası bir forum, yanılmıyorum değil mi? İnsanların görüşlerine saygı duymayı biraz öğrenin yahu, emin ol tek gayem senin tarafından ciddiye alınmaktı zaten.

    görüşün ne olursa olsun b.bad bir bölümü bile 2. kez izlenmeyi haketmeyen bir dizi değil ayrıca mükemmelin yanından geçmeyecek bir dizide değil senin kendi zevkine uymamış gelip burda ordan burdan sallıyorsun .. Objektif yorum yap biraz beğendiğin diziyi yukarı çıkar beğenmediğine hakaret et yok ya.. Zevkime uymuyor de geç ne diye diziye çamur atıyorsun ?

    Bak şimdi son kez açıklıyorum;

    Konu sahibi, gelip "Breaking Bad mi, Prison Break mi?" diye sormuş. Sormuş değil mi? Burası da bir forum olduğuna göre, herkes kendi görüşünü burda yazabilir. İster Breaking Bad'i yerin dibine sokar Prison Break'i göklere çıkarırım, istersem de tam tersini yaparım. Ama "istersem" diyerek demek istediğim de, kendi içimdeki düşüncemi/beğenimi mesajıma yansıtırım. Bak sana bu kadar yazıyorum; arkadaşım sen bilerek mi yapıyorsun bunu ben anlamıyorum ki, yahu bir insanın görüşüne karşı "ordan burdan sallıyorsun" tarzı argümanlar kullanmak hoş mu? Sana biri gelip senin düşüncene karşı böyle dese, sen o adamla tartışmak ister misin? Biraz saygınız olsun. Burdaki forum üyeleri arkadaşın değil. Birbirinin görüşüne saygın olacak ki sağlıklı tartışma ortamı olsun. Benden sonra @-uSahin- arkadaş da benim görüşüme katılmış, o da mı "ordan burdan" sallıyor acaba? O da mı "ciddiye alınacak" türden değil? Yahu Vince Gilligan mısınız ben anlamıyorum ki, bir karşıt görüşe karşı diziyi böylesine savunmak da nedir?

    "Beğenmediğine hakaret et..." vs. diyorsun. Ne yapayım, şurada aman biri dediklerimi "hakaret" olarak algılamasın diye kafamdaki görüşü yazmayayım mı? Takiye mi yapayım, aslında sadece güzel bulmama rağmen "Breaking Bad mükemmel, you rock, bunu yapan insan olamaz!" falan mı diyeyim? "Objektif yorum yap" demişsin orası hem mesajının hem de sözün bittiği yer aslında, sen benim görüşümü benden daha mı iyi biliyorsun da ne kadar objektif/subjektif olduğuna karar veriyorsun? Gerçekten şaşılacak yorumlar yapıyorsunuz ya. Sana yeterince veya beklediğim kadar zevkime uymama sebeplerini açıklıyorum ki zaten zevkime uymayan bir dizi de değil, öyle olmasa dört sezon izlemem zaten. Hayır bak mesajının neresinden tutsak elimizde kalıyor, mantıklı bir tarafı yok ama yine de yazıyorum; yav ben "Breaking Bad rezalet bir dizi, hay ben bunu çekenin vs." mi demişim? Diyorum ki; "Breaking Bad iyi, hoş dizi, ama mükemmellikten uzak, bana göre bir bölümü bile tekrar izlenmez, hele bazı bölümleri var ki acayip yavaş." diyorum. Çamur atıyormuşum... İşim gücüm yok, kendimi forum köşelerinde Breaking Bad'e çamur atmaya adadım zaten. Sanki ben Amerika'da rakip kanalda aynı gün Breaking Bad'in karşısına konan dizinin yapımcısıyım ya.

    kardeşim bırak lütfen ya bana uç örnekler verme ben burda prison break ne kardeşim 1 bölümü bile 2 kez izlenmez mükemmelin yanından bile geçmez desem halim ne olur biliyormusun ? biraz mantık ya çok fazla birşey istemiyorum b.bad madem mükemmelin yanından geçmiyor da neden o kadar insan takip ediyor ? yani b.bad dizisinin takip edilip, sevilen bir dizi olduğu gerçek ama sen bunu inkar ediyorsun bu senin objektif olmadığını gösterir ağzın iyi laf yapıyor ama ne konuştuğunu bilmiyorsun kusura bakma. git objektif olmanın anlamına bak.. objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir ama sen objektifin herkesin istediği kendi görüşü olduğunu düşünüyorsun kafanı nerden aldın bilmiyorum ama çok güzelmiş kardeşim

    Ayrıca bir diziye yavaş demek senin bu tarzı sevmediğini gösterir 4. sezona kadar nasıl dayandın bilmiyorum dram ve ağır dizileri sevmiyorsun belli

    Koyulttuğum kısma yönelik;

    Ne olur? Diyebilirsin. O senin görüşün. Diziye ne dediğin beni hiç ilgilendirmez. Senin gibi ofansa geçmem yani. Breaking Bad'i milyonlar takip ediyor diye ben kendi görüşümü belirtip "mükemmelin yakınından geçmiyor" diyemez miyim? Herkesin mükemmellik kavramı, övme biçimi farklıdır. Bu forumda da önüne gelen diziye/filme mükemmel diyenler var. Hayır yani çok tutulan bir şeyin sevmeyeni çıkamaz mı? Sen bir mesajımı tekrar oku, "bana göre mükemmelin yakınından geçmiyor" demek dizinin takip edilip/seven kitlesi olduğunu inkar etmek mi oluyor? Burdan da objektiflik konusuna bağlıyorsun ki oraya hiç girmiyorum zaten diyeceğim ama ufaktan değineyim: Kendi görüşümü yazıyorum, konuda insanların kendi görüşü sorulmuş, cümleye "Bence..." diye giriyorum ve sen buna karşın diyorsun ki; "objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir." Arkadaşım biz başa dönüyoruz o zaman. Benim kişisel görüşümün sorulduğu bir konuda ben nasıl kişisel görüşümü katmadan bakabilirim? Objektifliğin ne olduğunu herhalde biliyoruz ama böyle bir durumda objektiflik kavramının biraz form değiştirmesi gerekiyor bana göre. Bu objektiflik muhabbetinden öncesine dönersem eğer dünyada nice tutulan filmler/seriler var, elbet izleyip de sevmeyeni çıktı. Game of Thrones'a da herkes bayılıyor ama orda da konuya gelip dizinin abartıldığı kadar kaliteli olmadığını söyleyenler oldu. (Ben bu takımdan değilim.) Aynen orda da senin gibi böyle "Aman ne diyor bu, saldırın!" diye adamın üstüne çullananlar da oldu, bir şey yazmayıp görüşüne saygı duyan da... Ki ben Breaking Bad'i beğenmeyen bir adam değilim. Güzel diyorum, diziyi beğeniyorum ki beğenmesem izlemem, hatta bilmiyorum belki ana konudaki mesajlarımdan birine denk gelmişsindir; "Bu dizinin bazı bölümleri yavaş, genel olarak da konuyu yavaş işliyor ama ilginç bir şekilde kendini izletiyor." demiştim.

    Yavaş derken, öyle bir yavaşlık değil. (Ki bu konuda diziyi yavaş bulan ve tekrar izlenmeye layık görmeyen tek kişi de ben değilim.) Şimdi oturup bunu açıklamaya çalışacağım ama senle ben gerçekten çok farklı şeylerden bahsediyoruz. Yani ben ne kadar açıklasam da, sen gelip "kafan çok güzelmiş vs." tarzı argümanlar kullanıyorsun, konuşulacak bir şey kalmıyor. Söyleyeceklerim de bu kadar bu konuda. Çünkü ben her ne kadar açıklamaya çalışsam da hala gelip benzer mesajlar atıp tartışmayı yerinde saydırıyorsun, havanda su dövüyoruz.
    bunu diyebilirsin ama sonraki mesajda yorumlarım objektif diyorsun nasıl bir objektiflik bu ?

    Ayrıca dizi yavaş diyip laf atanlar azınlıkta bir düşün niye azınlıkta ? bir diziye çamur atıyorsan yavaş diyorsan o dizi sana uygun değildir bu kadar basit insan sevdiği diziye neden çamur atsın yok yavaştı yok sıkıldım aksiyon yok vsvs.

    ben game of thrones dizisini hayatta izlemem çünkü hayatta belki en nefret ettiğim şey fantastik türdür her yönden. Oyun olsun film olsun dizi olsun hayatta izlemem oynamam bu yüzden game of thrones izlemem ama izlesem bu ne ya büyü ejderha vs saçma, çocuksu derim millet haliyle laf atar çünkü objektif bakmıyorum çünkü türünü sevmiyorum bu yüzden izleyip laf atma hakkına sahip değilim seninde durumun bu o yüzden daha b.bad e laf atıp kendinle çelişme konu burda kapansın

    Mesela ps3 ün belkide en sevilen oyunu god of war serisi fakat ben bir videosunu bile izlemeye tahammül edemiyorum bana göre berbat bir tür saçma geliyor ama ben bunu dediğimde yarım saat sonra konuya girersen mesajımı 50 kişi alıntı yapmış ve insanların bana sövücek kıvama gelmiş olduklarını görürsün haksızlar demiyorum çünkü bana uymayan bir türü yargılayamam objektif bakamam

    Böyle saçma tartışma görmedim Adam beğenmiyor işte neyi zorluyon ? Bu forumda fight club Lotr Star wars ı bile beğenmiyen insanlar varken Breaking badi bu kadar savunmanın amacı nedir sana göre şaheser olan başkası için bakılmıyacak bile olabilir.


    Ve konudaki arkadaş hala açıklamadı nedir bu boyut ? Hiç bir dizinin yakalıyamadığı olay nedir ? ve insanların muhteşem 4. sezon finalinden sonra 5. sezondaki bölümleri muhteşem bulduran nedir bunları merak ediyorum açıklayacak varmı merak ettim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GangstaCity

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Herkesin görüşü kendinedir ama bu iki dizi kıyaslanamaz. Hem türleri farklı, hem de aralarında baya bir sınıf farkı var. Prison Break'i Breaking Bad ile kıyaslamak, Prison Break'e hakarettir.

    Breaking Bad iyi hoş güzel dizi de, bir bölümünü bile bir daha izlemem. Halbuki Prison Break tam efsanedir, en vasat sezonu 3 ve 4 dersin, (ilk iki sezondaki acayip yüksek çıtaya oranla vasat diyorum tabii ki de.) onlar bile tekrar izlenir. İlk iki sezondan bahsetmiyorum bile. Breaking Bad'in bir sezonu, hatta bir bölümü bile bu kapasiteye sahip değil. Prison Break bu durumdayken, Breaking Bad'den pekala pek çok sıkıcı bölüm sayılabilir. Ancak Prison Break'te bu sayı minimumdur. @metallurgy'nin dediği gibi onun kadar öbür bölümünü iple çektiren bir dizi daha yok.

    Şimdi "sıkıcı Breaking Bad bölümleri" derken bu dizi dram vs. aynı tür şeyleri söylenmesin bu arada. Bu diziden her an aksiyon, patlasın, kovalamaca olsun beklentisi içinde olan da yok zaten. Ama özellikle bazı bölümleri bildiğin "yavaş" ve zor gidiyor yahu, boş diyaloglar vs. Breaking Bad'i izliyorum, güzel ama benim gözümde abartıldığı kadar değil maalesef. imdb puanını da kesinlikle haketmiyor (Aynı şekilde Prison Break de.), abartılıyor ve belki de Allah bilir, diziyi 5'lik beğenen, "Ulan herkes acayip beğeniyor, benim de bayılmam lazım!" diye 10'luk beğenmiş gibi yapıyor, bir anda diziye "mükemmel, efsane!" yaftasını yapıştırıyor. Halbuki kolay mı bir dizi hakkında "Mükemmel!" sıfatını kullanmak? Breaking Bad bunun yakınından bile geçmiyor.

    Saçmalığın böylesini görmedim breaking bad dizisini baştan sonra 2 kere bitirdim 4. sezonu 3 kere izledim ayrıca 3. sezonun son iki bölümüyle 4. sezonun 10. bölümü ve son bölümünü ara ara açar mutlaka izlerim sen kendi seçiminle ilgili yorum yapmışsın.. Şuan bile 5. sezonun 3 bölümünü tekrar tekrar izliyorum mike için..

    Breakin bad dizisinde bir bölüm bile 2 kere izlenmeyi haketmiyor , o kapasiteye sahip değil he ? Gelde bu adamı ciddiye al


    Abartıldığı kadar beğenmiyorum, açık ve net; sana ne arkadaşım? Sen bayılırsın diziye defalarca izlersin; ben sadece bir kere izlenmeye değer görürüm. Ama atıyorum önüne gelenin hakkında methiyeler düzmediği normal kalitede bir diziyi çok beğenirim, defalarca izlerim... Burası bir forum, yanılmıyorum değil mi? İnsanların görüşlerine saygı duymayı biraz öğrenin yahu, emin ol tek gayem senin tarafından ciddiye alınmaktı zaten.

    görüşün ne olursa olsun b.bad bir bölümü bile 2. kez izlenmeyi haketmeyen bir dizi değil ayrıca mükemmelin yanından geçmeyecek bir dizide değil senin kendi zevkine uymamış gelip burda ordan burdan sallıyorsun .. Objektif yorum yap biraz beğendiğin diziyi yukarı çıkar beğenmediğine hakaret et yok ya.. Zevkime uymuyor de geç ne diye diziye çamur atıyorsun ?

    Bak şimdi son kez açıklıyorum;

    Konu sahibi, gelip "Breaking Bad mi, Prison Break mi?" diye sormuş. Sormuş değil mi? Burası da bir forum olduğuna göre, herkes kendi görüşünü burda yazabilir. İster Breaking Bad'i yerin dibine sokar Prison Break'i göklere çıkarırım, istersem de tam tersini yaparım. Ama "istersem" diyerek demek istediğim de, kendi içimdeki düşüncemi/beğenimi mesajıma yansıtırım. Bak sana bu kadar yazıyorum; arkadaşım sen bilerek mi yapıyorsun bunu ben anlamıyorum ki, yahu bir insanın görüşüne karşı "ordan burdan sallıyorsun" tarzı argümanlar kullanmak hoş mu? Sana biri gelip senin düşüncene karşı böyle dese, sen o adamla tartışmak ister misin? Biraz saygınız olsun. Burdaki forum üyeleri arkadaşın değil. Birbirinin görüşüne saygın olacak ki sağlıklı tartışma ortamı olsun. Benden sonra @-uSahin- arkadaş da benim görüşüme katılmış, o da mı "ordan burdan" sallıyor acaba? O da mı "ciddiye alınacak" türden değil? Yahu Vince Gilligan mısınız ben anlamıyorum ki, bir karşıt görüşe karşı diziyi böylesine savunmak da nedir?

    "Beğenmediğine hakaret et..." vs. diyorsun. Ne yapayım, şurada aman biri dediklerimi "hakaret" olarak algılamasın diye kafamdaki görüşü yazmayayım mı? Takiye mi yapayım, aslında sadece güzel bulmama rağmen "Breaking Bad mükemmel, you rock, bunu yapan insan olamaz!" falan mı diyeyim? "Objektif yorum yap" demişsin orası hem mesajının hem de sözün bittiği yer aslında, sen benim görüşümü benden daha mı iyi biliyorsun da ne kadar objektif/subjektif olduğuna karar veriyorsun? Gerçekten şaşılacak yorumlar yapıyorsunuz ya. Sana yeterince veya beklediğim kadar zevkime uymama sebeplerini açıklıyorum ki zaten zevkime uymayan bir dizi de değil, öyle olmasa dört sezon izlemem zaten. Hayır bak mesajının neresinden tutsak elimizde kalıyor, mantıklı bir tarafı yok ama yine de yazıyorum; yav ben "Breaking Bad rezalet bir dizi, hay ben bunu çekenin vs." mi demişim? Diyorum ki; "Breaking Bad iyi, hoş dizi, ama mükemmellikten uzak, bana göre bir bölümü bile tekrar izlenmez, hele bazı bölümleri var ki acayip yavaş." diyorum. Çamur atıyormuşum... İşim gücüm yok, kendimi forum köşelerinde Breaking Bad'e çamur atmaya adadım zaten. Sanki ben Amerika'da rakip kanalda aynı gün Breaking Bad'in karşısına konan dizinin yapımcısıyım ya.

    kardeşim bırak lütfen ya bana uç örnekler verme ben burda prison break ne kardeşim 1 bölümü bile 2 kez izlenmez mükemmelin yanından bile geçmez desem halim ne olur biliyormusun ? biraz mantık ya çok fazla birşey istemiyorum b.bad madem mükemmelin yanından geçmiyor da neden o kadar insan takip ediyor ? yani b.bad dizisinin takip edilip, sevilen bir dizi olduğu gerçek ama sen bunu inkar ediyorsun bu senin objektif olmadığını gösterir ağzın iyi laf yapıyor ama ne konuştuğunu bilmiyorsun kusura bakma. git objektif olmanın anlamına bak.. objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir ama sen objektifin herkesin istediği kendi görüşü olduğunu düşünüyorsun kafanı nerden aldın bilmiyorum ama çok güzelmiş kardeşim

    Ayrıca bir diziye yavaş demek senin bu tarzı sevmediğini gösterir 4. sezona kadar nasıl dayandın bilmiyorum dram ve ağır dizileri sevmiyorsun belli

    Koyulttuğum kısma yönelik;

    Ne olur? Diyebilirsin. O senin görüşün. Diziye ne dediğin beni hiç ilgilendirmez. Senin gibi ofansa geçmem yani. Breaking Bad'i milyonlar takip ediyor diye ben kendi görüşümü belirtip "mükemmelin yakınından geçmiyor" diyemez miyim? Herkesin mükemmellik kavramı, övme biçimi farklıdır. Bu forumda da önüne gelen diziye/filme mükemmel diyenler var. Hayır yani çok tutulan bir şeyin sevmeyeni çıkamaz mı? Sen bir mesajımı tekrar oku, "bana göre mükemmelin yakınından geçmiyor" demek dizinin takip edilip/seven kitlesi olduğunu inkar etmek mi oluyor? Burdan da objektiflik konusuna bağlıyorsun ki oraya hiç girmiyorum zaten diyeceğim ama ufaktan değineyim: Kendi görüşümü yazıyorum, konuda insanların kendi görüşü sorulmuş, cümleye "Bence..." diye giriyorum ve sen buna karşın diyorsun ki; "objektif olmak olaylara kişisel görüşünü katmadan bakabilmektir." Arkadaşım biz başa dönüyoruz o zaman. Benim kişisel görüşümün sorulduğu bir konuda ben nasıl kişisel görüşümü katmadan bakabilirim? Objektifliğin ne olduğunu herhalde biliyoruz ama böyle bir durumda objektiflik kavramının biraz form değiştirmesi gerekiyor bana göre. Bu objektiflik muhabbetinden öncesine dönersem eğer dünyada nice tutulan filmler/seriler var, elbet izleyip de sevmeyeni çıktı. Game of Thrones'a da herkes bayılıyor ama orda da konuya gelip dizinin abartıldığı kadar kaliteli olmadığını söyleyenler oldu. (Ben bu takımdan değilim.) Aynen orda da senin gibi böyle "Aman ne diyor bu, saldırın!" diye adamın üstüne çullananlar da oldu, bir şey yazmayıp görüşüne saygı duyan da... Ki ben Breaking Bad'i beğenmeyen bir adam değilim. Güzel diyorum, diziyi beğeniyorum ki beğenmesem izlemem, hatta bilmiyorum belki ana konudaki mesajlarımdan birine denk gelmişsindir; "Bu dizinin bazı bölümleri yavaş, genel olarak da konuyu yavaş işliyor ama ilginç bir şekilde kendini izletiyor." demiştim.

    Yavaş derken, öyle bir yavaşlık değil. (Ki bu konuda diziyi yavaş bulan ve tekrar izlenmeye layık görmeyen tek kişi de ben değilim.) Şimdi oturup bunu açıklamaya çalışacağım ama senle ben gerçekten çok farklı şeylerden bahsediyoruz. Yani ben ne kadar açıklasam da, sen gelip "kafan çok güzelmiş vs." tarzı argümanlar kullanıyorsun, konuşulacak bir şey kalmıyor. Söyleyeceklerim de bu kadar bu konuda. Çünkü ben her ne kadar açıklamaya çalışsam da hala gelip benzer mesajlar atıp tartışmayı yerinde saydırıyorsun, havanda su dövüyoruz.
    bunu diyebilirsin ama sonraki mesajda yorumlarım objektif diyorsun nasıl bir objektiflik bu ?

    Ayrıca dizi yavaş diyip laf atanlar azınlıkta bir düşün niye azınlıkta ? bir diziye çamur atıyorsan yavaş diyorsan o dizi sana uygun değildir bu kadar basit insan sevdiği diziye neden çamur atsın yok yavaştı yok sıkıldım aksiyon yok vsvs.

    ben game of thrones dizisini hayatta izlemem çünkü hayatta belki en nefret ettiğim şey fantastik türdür her yönden. Oyun olsun film olsun dizi olsun hayatta izlemem oynamam bu yüzden game of thrones izlemem ama izlesem bu ne ya büyü ejderha vs saçma, çocuksu derim millet haliyle laf atar çünkü objektif bakmıyorum çünkü türünü sevmiyorum bu yüzden izleyip laf atma hakkına sahip değilim seninde durumun bu o yüzden daha b.bad e laf atıp kendinle çelişme konu burda kapansın

    Mesela ps3 ün belkide en sevilen oyunu god of war serisi fakat ben bir videosunu bile izlemeye tahammül edemiyorum bana göre berbat bir tür saçma geliyor ama ben bunu dediğimde yarım saat sonra konuya girersen mesajımı 50 kişi alıntı yapmış ve insanların bana sövücek kıvama gelmiş olduklarını görürsün haksızlar demiyorum çünkü bana uymayan bir türü yargılayamam objektif bakamam

    Böyle saçma tartışma görmedim Adam beğenmiyor işte neyi zorluyon ? Bu forumda fight club Lotr Star wars ı bile beğenmiyen insanlar varken Breaking badi bu kadar savunmanın amacı nedir sana göre şaheser olan başkası için bakılmıyacak bile olabilir.


    Ve konudaki arkadaş hala açıklamadı nedir bu boyut ? Hiç bir dizinin yakalıyamadığı olay nedir ? ve insanların muhteşem 4. sezon finalinden sonra 5. sezondaki bölümleri muhteşem bulduran nedir bunları merak ediyorum açıklayacak varmı merak ettim

    beğenmiyorsa dizi ağır, yavaş, sıkıcı, mükemmelden uzak demiyecek çünkü dizi öyle değil sadece onun tarzı o olmadığı için öyle görüyor .. bende fantastik diziyi izleyip saçma yaftasını yapıştıramam çünkü saçma değil sadece bana öyle geliyor.. Kendimi ifade edemiyorum belki klavye üzerinde sende boşver tartışma başlatma tekrar




  • breaking bad
  • Breaking Bad gerçekçidir. Buram buram kalite kokar. Her sezonu ayrı keyif verir. Aksiyonu bol değildir. O yüzden kıyaslanmaması gereklidir.

    Prison Break aslında bitmesi gereken 2.sezondan sonra 3.ve 4. sezonda Amerika'nın Kurtlar Vadisi'ne dönmüş olsa da efsanedir. Şiddetle tavsiyedir.

    Her ikisinin de akılda kalan birçok sahnesi mevcuttur. Bir film yada dizi akılda kalan sahneleri varsa mükemmeldir. Yoksa izledikten sonra (hele ki hemen) unutulmuşsa güzel değildir.
  • 24 diyorum ben.

    Şaka bir yana Prision Break'i bittiği yıl izlemeye başladım. 2 haftada bitti. Yaklaşık 6 ay önce Braking Bad'i izleyemeye başladım. 2. sezonun ortalarında sıkıldım ve diziyi bıraktım. Ha izleyecek dizim kalmaz tekrar başlarım. Ama ne bileyim beni açmadı.

    karşılaştırmaya gelecek olursak. Prison Break daha aksiyon ağırlıklı(Braking Bad'in ilk iki sezonuna göre). Ayrıca ilk sezonu zaten efsanedir. Bu konuda herkes hemfikir. Ben şimdilik Prison Break diyorum. Ha o mükemmel mi? Değil. 3. sezon misal. Ya da 4. sezondaki basit mantık hataları. Ama ne olursa olsun ilk göz ağrımdır. Ve bence çok iyi bir dizidir ve efsanedir.

    Bu arada Breakin Bad'i beğenmeyen arkadaşlarla anlamsızca tartışmaya girenler var ki o konuya girmiyorum. Adamlar bence demiş. Ben demiş. Subjektif. Dizi objektif olarak yorumlanmaz. İzleyenle dizinin arasında bağ olur ve objektif olmayı zorlaştırır. Ki arkadaşın objektif olma gibi de bir iddiası yok. Bence diye başlamış. Gereksiz uzatmış karşıdaki arkadaş.

    Rica ederim bana da böyle şeylerle gelmeyin. Kalbinizi kırarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    24 diyorum ben.

    Şaka bir yana Prision Break'i bittiği yıl izlemeye başladım. 2 haftada bitti. Yaklaşık 6 ay önce Braking Bad'i izleyemeye başladım. 2. sezonun ortalarında sıkıldım ve diziyi bıraktım. Ha izleyecek dizim kalmaz tekrar başlarım. Ama ne bileyim beni açmadı.

    karşılaştırmaya gelecek olursak. Prison Break daha aksiyon ağırlıklı(Braking Bad'in ilk iki sezonuna göre). Ayrıca ilk sezonu zaten efsanedir. Bu konuda herkes hemfikir. Ben şimdilik Prison Break diyorum. Ha o mükemmel mi? Değil. 3. sezon misal. Ya da 4. sezondaki basit mantık hataları. Ama ne olursa olsun ilk göz ağrımdır. Ve bence çok iyi bir dizidir ve efsanedir.

    Bu arada Breakin Bad'i beğenmeyen arkadaşlarla anlamsızca tartışmaya girenler var ki o konuya girmiyorum. Adamlar bence demiş. Ben demiş. Subjektif. Dizi objektif olarak yorumlanmaz. İzleyenle dizinin arasında bağ olur ve objektif olmayı zorlaştırır. Ki arkadaşın objektif olma gibi de bir iddiası yok. Bence diye başlamış. Gereksiz uzatmış karşıdaki arkadaş.

    Rica ederim bana da böyle şeylerle gelmeyin. Kalbinizi kırarım.

    hayırlısı be gülüm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    24 diyorum ben.

    Şaka bir yana Prision Break'i bittiği yıl izlemeye başladım. 2 haftada bitti. Yaklaşık 6 ay önce Braking Bad'i izleyemeye başladım. 2. sezonun ortalarında sıkıldım ve diziyi bıraktım. Ha izleyecek dizim kalmaz tekrar başlarım. Ama ne bileyim beni açmadı.

    karşılaştırmaya gelecek olursak. Prison Break daha aksiyon ağırlıklı(Braking Bad'in ilk iki sezonuna göre). Ayrıca ilk sezonu zaten efsanedir. Bu konuda herkes hemfikir. Ben şimdilik Prison Break diyorum. Ha o mükemmel mi? Değil. 3. sezon misal. Ya da 4. sezondaki basit mantık hataları. Ama ne olursa olsun ilk göz ağrımdır. Ve bence çok iyi bir dizidir ve efsanedir.

    Bu arada Breakin Bad'i beğenmeyen arkadaşlarla anlamsızca tartışmaya girenler var ki o konuya girmiyorum. Adamlar bence demiş. Ben demiş. Subjektif. Dizi objektif olarak yorumlanmaz. İzleyenle dizinin arasında bağ olur ve objektif olmayı zorlaştırır. Ki arkadaşın objektif olma gibi de bir iddiası yok. Bence diye başlamış. Gereksiz uzatmış karşıdaki arkadaş.

    Rica ederim bana da böyle şeylerle gelmeyin. Kalbinizi kırarım.

    Tartışmaya girenlerden biri de benim.


    Tartışmaya girme nedenim de okunan yazılarım üzerine konuşuyorum Breaking Bad 'in dram olması ama bazı arkadaşların hala bunu anlayamamış ve hala yüksek aksiyon beklentilerinin olması breaking bad'den.

    Siz eriği yerken neden bu acı değil dermisiniz ?ya ekşi ya da tatlı olmasına bakarsınız.Olmadığı birşey için birşeyi yargılamak kadar komik birşey yoktur.


    (yazım sizi hedef almıyor sadece cevap verdim neden tartıştığım konusunu daha iyi açıklamak istedim )




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.