Şimdi Ara

PRINS DESTEK PLATFORMU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
7.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, 2011 juke 1.6 visia aracıma hangi lpg kiti uyugn. ve malatyada ikamet ediyorum. tüm bayilerden aynı memnuniyeti alabilir miyiz? bir sorun olduğunda çözüme kavuşturabilirlermi acaba? iyi günler.
  • 1 ay önce Ford B max otomatik vites araç aldım araç şu anda 900 km de. LPG taktırma konusunda Ford yetkili servisle görüştük kesinlikle önermiyoz dediler. Arıza lambası yanar her yandığında söndürmek için garanti kapsamından çıkacağından dolayı ücret alırız dediler. Tesisatı yenilememizi istersiniz ücretli yenileriz dediler. Kararsız kaldım öneriniz nedir? Ford B Max powershift şanzıman LPG e uyum sağlarmı? Ayrıca form sayfalarında hep subap arızasından subapların yanmasından bahsediyolar. Böyle bir sorun yaşarmıyım? Bir kullanıcıya sıfır araçlara motor garantisi verildiği yazılmış. Benim aracım 1 aylık 900 km.de motor garantisi verilirmi? Kapsamı nedir? Motor komple garanti kapsamına mı alınıyor.
  • Selamınaleyküm...4 ay önce hyundai accent otomatik 1.6 doch 110 beygir motorlu aracıma prins silverline lpg taktıktırdım...taktırdıktan 2 hafta sonra aracım durur konumda stop etmeye başladı...ama çok sık değil ve düzenli olarak değil....servise götürdüm bir hata bulamadılar...bu olaya yaklaşık 3 hafta daha dayandım sonra yeniden servise gittim yine hata bulamadılar...fakat yazılım güncellemesi yaptılar....sorunum düzelmiş gibi oldu...taa ki bu haftaya kadar...bu hafta içerisinde 2 kere düşük hızla trafikte seyrederken aracım stop etti...bu defa arıza konumundayken benzinle servise kadar gittim gaz basıncı düşük uyarısı vardı...ama neden kaynaklandığını yine bulamadılar...her neyse zaten stop etme durumu araç seyrederken veya dururken lpg sisteminin arıza sinyali vererek benzine geçmeden stop etmesidir kısaca(bu arada lpg sistemi arıza verdiğinde depo boşmuş gibi gözüküyo dolu olsada)...benim anlamadığım normalde lpg sistemi bütün arızalarda benzine güvenle geçmesi gerekmezmi??ikinci konuda bunu teknik servis nasıl belirleyemez...

    son olarak daha fazla kafanızı ütülemeden ,,,,,benim sorunuma neler sebep olabilir?????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigblackrat -- 14 Haziran 2013; 21:14:38 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    2009 model volkswagen jetta 1.4 tsi 140 beygir 103 kw BMY motora prins marka tüp takılır mı? 122 beygirlik cax motorlara takıldığını biliyorum özellikle 140 beygirlik BMY motor için soruyorum bugün 2 taen gazcıya gittim birisi kesnilikle takılır dedi diğeri kesinlikle takılmaz dedi. Arada kaldım adamlar bile bayi oldukları halde bilmiyorlar ben ne yapacağım.
  • Şuradaki mesajımdaki soruları yanıtlayabilir misiniz?

    http://forum.donanimhaber.com/m_76879053/f_//tm.htm#76879053
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erysa34j

    Şuradaki mesajımdaki soruları yanıtlayabilir misiniz?

    http://forum.donanimhaber.com/m_76879053/f_//tm.htm#76879053

    kardeş prince kit taktırdım çekişde bir sorun yok servis 20 liralık lpg koymuş baştan 20 liralık gazla 100 km gittim 0.42 kuruşdan 0.2 kuruş manyak ötesi oldu kit ve yağlama sistemi ile 2500 tl mal oldu 220 tl ergoda 3 sene sübab yağlama sigortası yaptırdım 3500 tl ye kadar sübab sorununda sigorta devreye girecek 1 gün aldığımda aracı (2012 corsa 1.2 aracım) arkaya 4 kişi toplam 6 kişi 40 derecelik rampayı 90 km hızla klima 1 kademede zorlanmadan çıktı bence gayet iyi inşallah ileride bir sorun çıkarmaz görecez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezerkosar

    kardeş prince kit taktırdım çekişde bir sorun yok servis 20 liralık lpg koymuş baştan 20 liralık gazla 100 km gittim 0.42 kuruşdan 0.2 kuruş manyak ötesi oldu kit ve yağlama sistemi ile 2500 tl mal oldu 220 tl ergoda 3 sene sübab yağlama sigortası yaptırdım 3500 tl ye kadar sübab sorununda sigorta devreye girecek 1 gün aldığımda aracı (2012 corsa 1.2 aracım) arkaya 4 kişi toplam 6 kişi 40 derecelik rampayı 90 km hızla klima 1 kademede zorlanmadan çıktı bence gayet iyi inşallah ileride bir sorun çıkarmaz görecez



    İyi netice. Ben de umarım Eylül gibi taktıracağım.




  • 2000 model aracımı 2005 yılında 33.000 KM'de aldım - demek ki az kullanılmış. 2005 yılından bu yana (2013 Temmuz) ben ancak 98.000 Km'ye geldim. Yani 8 yılda sadece 65.000 km kullanmışım. Daha önce belirttiğim gibi ana kullanım tipim 8 Km işe gitme - 8 KM dönme her hafta içi. Her hafta sonu da şehir içi bir yerlere gidebiliyorum. Bu kullanım tarzı ile, yukarıdaki hesaba göre ayda 650 km yapıyorum. Çoğunluğu 8km sabah gidiş - 8 KM akşam dönüş. Neticede pahalı LPG 'yi taktırmaya kararlıyım, Prins. Sizce bu sonradan eklediğim bilgiler ışığında ne kadar sürede amorti olur ve kar ederim? Değer mi?

    En önemlisi - ayda 650 km yaptığımı yukarıdaki şekilde hesapladım. Çoğu şehir içi. Genelde 200 TL benzin alıyorum. Bazen artabiliyor. Bu tip kullanmaya göre benzin harcamam çok mudur? Eğer çoksa demek ki araç belli bir nedenden ötürü normalden fazla yakıyor ve LPG normalden fazla tasarruf edebilir.

    Bunlar sadece tahmin. Siz ne dersiniz? Aracım 2000 Model Megane Coupe - Yol bilgisayarı doğru ise (hiç değişmiyor) 8.6 L harcama gösteriyor - ama yanlış da olabilir.

    Bu konuda değerlendirmelerinizi bekliyorum. Aynı zamanda tüm sorulara yanıtlarınızı.




  • Merhabalar Ustam.
    2012 fb7 a/t civic sahibiyim. Aracıma yaklaşık 5000 km önce prins VSI 2 ve valve care ile lpg dönüşümü yapıldı. Açmış olduğunuz formu baştan sona inceledim. Cevabını bulamadığım bir kaç hususta sizlerin bilgisini ve görüşünü istiyorum. Tabi ki müsaade ederseniz.
    1. Sahibi oluğum aracın subap ayarı gerekiyor mu? (Bazı araçlarda gerekmiyor.)
    2. Eğer subap ayarı gerekiyorsa valve care (yağlama sisteminin) subap ayar süresini uzatmaya katkısı var mı? Var ise ne kadar (km olarak)?
    3. Sistemin filtre değişim aralığı nedir?
    http://www.prinsautogas.com/en/products/components/filter/filter.html linkinde filtre değişiminin 75000 km olduğu bahsediliyor. Yorumunuz benim için önemli.
    4. Filtre değiştikten sonra tekrar yol ayarı gerekiyor mu? (Aracımın mevcut ayarlarını bozmak istemiyorum.)
    5. Valve care sıvısı 5000 km'nin sonunda yarıdan aşağı indi. Ayarlarda yanılmıyorsam 30 000 km olarak girildi. Sizce 5000 km'nin sonunda yarım çizgisinin 1,8-2 cm altına inmesi normal mi?
    6. Aracım yüksek devirlere çıkmayı seviyor. Özellikle rampada. En çok hoşuma gideni de yüksek devirlere her an çıkabilmesi. Bu konuda lpg'den dolayı hararet başta olmak üzere aracım zarar görür mü?
    7. Kullandığım sistemin kalitesini ve kararlılığını biliyorum. Bilinçli olarak bu sistemin taktırdım. Bildiğim iki araca (Passat 1.6 ve Bora'ya dönüşüm yapıldı. Passat 40.000 km oldu filtre değişmedi daha ayar bile yaptırmadı. Bora şu an 100.000 km'yi devirdi. Bir kere filtre değişti ve ayar yapıldı.) Konforlu, sorunsuz ve uzun ömürlü bir kullanım için önerileriniz benim için önemli.
    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. İyi çalışmalar




  • Arkadaşlar kullanan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. e46 3.30i buldum temiz aslında 3.20 düşünüyordum fiyat ve temizlik bakımından güel olduğu için neden olmasın dedim fakat aklıma takılan soru şu bu araca lpg taktırsam ki bmw için en iyisi prins diye duydum şehir içinde ne kadar yakar fikri ve bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Ayrıca 330 lar 320 ler ile aşşa yukarı aynı yakıyormuş doğru mu ?
  • ARKADAŞLAR GDİ MOTORLARA LPG MONTAJI İÇİN FİRMAMIZ KİA SPORTAGE 1.6 ALMIŞTIR. VE MONTAJINI PRİNS YETKİLİ SERVİS UZMANLARINCA YAPILMIŞTIR. TEST SÜRÜŞÜ İÇİN OSTİM ATİSAN SANAYİNDEKİ YILMAZGULER LPG FİRMAMIZA BEKLERİZ.www.yilmazguler.com vewww.ostimlpg.com adreslerinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Prins Markasını güneydoğu anadolu bölgesi için kesinlikle tavsiye etmem yedek parça temin edilmiyor kısa zamanda arıza lambası veriyor.Hele Mardinde bir Esaş lpg var adam artistin önde gideni...
  • Aracıma yaklaşık 3 ay kadar önce Prins VSI+valve care uygulattım. Bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum (yaklaşık 3000 km yaptım). Bugün yolculukta LPG bitmeden 25 TL'lik ilave LPG aldım (milangaz bayisinden). Araç yaklaşık 5 dakika sonra devamlı bip sesleri vererek benzine geçti, bir süre sonra kendim manuel olarak tekrar LPGye aldım ve LPGde çalıştı, ancak yaklaşık 10 dakika sonra tekrar aynı sorun oluştu. Aracı 15 dakika kadar benzinle sürmem gerekti (manuel olarak da LPGye geçmedi, devamlı hata verdi), sonra LPG'ye tekrar geçti. Denizlide montajı yapan ustayla konuştum, hatanın büyük ihtimalle kötü LPG kaynaklı olduğunu, depodaki LPGyi tamamen bitirdikten sonra güvenilir bir yerden yakıt almamı, yine aynı hata oluşursa bir parçanın (parçanın ismini hatırlayamadım) değişmesi gerektiğini söyledi.

    Sizin fikriniz nedir? Eğer yakıttan kaynaklı ise işimiz çok zor. Her zaman aynı yerden yakıt alamıyoruz, uzun yolculukta değişik yerlerden yakıt almak zorundayız. Her zaman problem mi olacak?

    Cevaplarınızı bekliyorum...




  • Merhaba k-cavus

    Sizdeki durumda aynı bendeki durum bunun sonucunda ben regulator değişimi yapıldı yalnız prins regulator fiyatıları cok yüksek 700Tl :((
  • Merhaba,

    2007 model astra gtc almayı düşünüyorum ve alır almaz da lpg taktıracağım ancak forumdaki arkadaşlara motorun lpg ile uyumu yok dedi? doğru mudur? ve şuan taktırmaya kalkışsam maliyeti ne olur?

    saygılar
  • 2004 avensis elegance alacağım. manuel vites olanından. lpg dönüşümü mümkün müdür ? eğer mümkünse ne kadara malolur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

    Merhaba,

    2007 model astra gtc almayı düşünüyorum ve alır almaz da lpg taktıracağım ancak forumdaki arkadaşlara motorun lpg ile uyumu yok dedi? doğru mudur? ve şuan taktırmaya kalkışsam maliyeti ne olur?

    saygılar

    merhaba aracınızın uyum sorunu yok sadece doğru montaj ve doğru ürün gerekli .işinin ejli bir PRİNS serviisnde dönüşüm yaptırıp keyifle kullanabilirisniz .

    selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogonulal

    2004 avensis elegance alacağım. manuel vites olanından. lpg dönüşümü mümkün müdür ? eğer mümkünse ne kadara malolur ?



    2.0 lt d-4 motor ise henüz montajı %100 randımanlı değil 1.6 ise sorunsuz binebilirisniz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sönmez usta-yıldız otogaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogonulal

    2004 avensis elegance alacağım. manuel vites olanından. lpg dönüşümü mümkün müdür ? eğer mümkünse ne kadara malolur ?



    2.0 lt d-4 motor ise henüz montajı %100 randımanlı değil 1.6 ise sorunsuz binebilirisniz .

    teşekkür ederim. 2.0 motor. 147 beygir olanından. zavoli yeni bir sistem geliştirmiş diyenler var. prins den buna benzer tsı fsı gibi motorlara yönelik bi calışması yok mudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogonulal

    quote:

    Orijinalden alıntı: sönmez usta-yıldız otogaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogonulal

    2004 avensis elegance alacağım. manuel vites olanından. lpg dönüşümü mümkün müdür ? eğer mümkünse ne kadara malolur ?



    2.0 lt d-4 motor ise henüz montajı %100 randımanlı değil 1.6 ise sorunsuz binebilirisniz .

    teşekkür ederim. 2.0 motor. 147 beygir olanından. **** yeni bir sistem geliştirmiş diyenler var. prins den buna benzer tsı fsı gibi motorlara yönelik bi calışması yok mudur ?


    viel ve brc uyguluyor bu 4d motorlara lpgyi ama disel farkı kadar fiyatı var prinsinde var biliyordum aslında




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.