Şimdi Ara

Prey 5 Ağustos 2022 (Predator Prequel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klasik predator filmi her türlü izlenir.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu filmdeki predator baya bi güçlü öncekilere nazaran rütbesi yüksek olabilir gibi. Güzeldi finale kadar, yalnız finalde kız çok yakınlaştı predatore 300 kiloluk ayıyı kaldıran tek elle yere yapıştırdığında kemik bırakmaz normalde yakınlaşmadan olsa daha iyi olurdu. Birde predator filmlerin sonunda gemi gelip kahramanımıza birşey yapmadan ölü predetoru alıp giderdi keşke o kısımda olsaydı yine.
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Hocam spoilere doyduk hamdolsun.  

    Buradan bir spoiler geçti vaayyy vaayyy   

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    hocam gülüp geçiyorsun ama yarın öbürgün izlemediğin birşeyinde spoilerını yedirir bunlar eksiden yapacak böyle şimdiye 10 kere uzaklaştırılmıştı.

  • Arkadaş neredeyse filmin ana tüm maddelerinin spoilerını vermiş, izlemeyen için kötü oldu.

  • Uzun zaman sonra iyi diyebileceğim bir predator filmi izledik.

    Son birkaç sahne garip geldi ama iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 8 Ağustos 2022; 0:16:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atmin kullanıcısına yanıt

    Ben açıkçası spoiler konusunda çok katı değilim. Hele ki böyle senaryosu komple hazır taslak olan yapımlarda. Ha yapımı bugün izledik ve gram haz almadım. Hep aynı şeyler. Klişe bombası yapmışlar yaratığın kimi, neyi ne zaman deşeceğini tahmin ediyorsunuz. 20 sene önce izlemiş olsam severdim belki veya 30 sene önce. Ama onca Av ile ilgili film tüketip, daha da önemlisi onca film tğketmiş bir bünyeye böyle şeyler vasatın bile altında geliyor. Sıfır beklentiyle izledim ve buna rağmen sıkıldım.

    Bu arada oyunculuklar çok yapmacıktı. Hiç de film havası yoktu sanki. Dandik dizi oyuncuları gibiydiler.


    Dediğiniz gibi eskiden forumda spoiler vereni başta kullanıcılar çok sağlam taşlıyordu. Sonra yönetici 2 hafta uzaklaştırmayı çakıp geçiyordu. 2 hafta ceza aldığımı bilirim, bir dizi konusunda biraz ayrıntılı yazdığım için. Şimdi forum geberik olduğu için pek sallayan yok. O spoileri okuyacak olan adam sayısı oldukça az. Ama kural kuraldır tabi, uyulmalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben beğendim. İzle geç filmlerinden bi tanesi daha.

    Puanım 10/7.4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    seyir zevkimizin içine ettiğin için saol...

  • Spoiler konusuna insanlar niye bu kadar takıntılı anlamış değilim.


    Predatörün maskesi trailerda da gözüküyor.
    Spoilersa trailer, fragman falan da izlemeyin

    Filmşn sonunda predaötürün ölmeside mi süpriz bozan.

    Tamam. Sizin için predatör ölmüyor.

    Kamptan bir yerli kızla evlenip. Yuva kurıyor.

    Ayıda ölmemiş. Bayılmış.

    Predatör onu evcilleştirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 8 Ağustos 2022; 8:56:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Filmi izlerken aklıma direkt bu kız gelmişti acaba bir bana mı böyle geliyor diyordum da uyarlama olsa bu kadar benzer güzel tespit  

  • Hayatında çelik kapanı ilk defa görmüş bir yerli, predator’daki lazer aimi gördüğünde ya kedi gibi kovalamalı ya da kaçmalı, görünmezlik özelliğini keşfettiğinde kapanıp gündüz tanrısı diye tapmalı değil mi ya. Yani o zamanın sosyolojik yapısı bu değil mi? Ayrıca kadın atar yapacağı sosyal bir statüye mi sahip yani bu bakımdan gerçekten ilginç bir filmdi. Hani predator’a doyduk desek o da yok. Bir görünüyor bi görünmüyor. Hala 80-90’lardaki gibi filmin sonundaki kapışma sahnesinde şöyle bir endamını gösteriyorlar. Ama izledik yani yokluktan ne yapalım. Ha kaliteli yapım ona söz yok. Kaliteli bir bilimkurgu işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 8 Ağustos 2022; 20:49:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    bana fragmanda predatörün kapana bastığı saniyeyi ve bitki olayını gösteren saniyeleri lütfen işaretlede ha tamam spoiler yokmuş diyeyim...

  • Yav yalan söyledim.
    Esas spoiler şimdi geliyor.

    Kapana basmıyor, aynın pisliğine bastı kaydı. Düştü kafa üstü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    bir mesajı spoiler içine almamak için bu kadar takla atmana gerek yok..

  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt

    Aynen oraları aşırı yapmacık ve absürd olmuş. Kız taa o zamanlarda erkek birine sanki günümüzün ergen ABD'lisi gibi atar yapabiliyor. Bir o kadar enteresan olan şeyse yine yazılan diyaloglar. O kadar çok modern şehir yaşamına ait cümleler ve mantık kurma halleri var ki la diyorsun bu film aslında günümüzde geçen bir absürd dizi filan mı? Yani hiç de 1700'lü yıllar gibi değil hiçbir şey, bir de modern devletlerden de bahsetmiyoruz ha bildiğin kabileci yaşamdan bahsediyoruz. Sosyoloji filan hak getire. Sosyoloji sıfır. Erkeklerin diyalogları da tırt ama kızınki ekstradan sırıtıyor. Bundan başka oyunculuklar ve kostümler de sırıtıyordu. La oğlum o kadar aksiyonun içindesiniz hava sıcak bir kan-ter içinde kalın üstünüz başınız bir kirlensin, nefesiniz kesilsin, hızlı hızlı derin nefesler alıp verin, o yorgunluk bitkinlik yüzünüze yansısın, yüzünüz ekşisin değil mi? Kostümler tertemiz, yepyeni. Sanki piyes için sahneye çıkacaklar da hazır yıkanmış ütülenmiş gibi. Sanki bu kabile dışarda toz toprak içinde yaşayıp avlanmıyor da plaza içinde oturuyor. Oyunculuklar da klişelerle ve olmayan sosyolojiyle birleşince ortaya rezillik kombosu çıkmış. Açıkçası sırf bu yüzden filmin içine giremedim. O kadar gerçek dışı ve yapmacıktı ki daha önceki yorumumda da belirttiğim gibi sanki dandik bir pembe dizi izliyormuşum gibi geldi. Filmde CGI ve Predator'ın adı dışında kayda değer bir şey yoktu. Ben artık yokluktan pek film seçmiyorum ama buna rağmen bu filmde sıkıldığımı, bitse de gitsek dediğimi hatırlıyorum. Bilim-kurgu namına da hiçbir şey bulamadım şahsen. Ya adamlar 35 sene önce Arnold Schwarzenegger'li Av filmi çekmişler, bundan zibilyon kat daha iyi yeminle. Film atmosfer bakımından çok çok daha gerçekçi, orada gerçekten bir şeyler olup bitiyormuş gibi hissettiriyor. Bir senaryo var. bir orijinallik var. İşçilik var, emek var. Bunlar CGI'ı dayayıp geçmişler.


    İlk yorumumda platform filmi olduğundan çok bir şey beklememek gerek demiştim. Ne kadar haklıymışım şimdi anlıyorum.





  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Eskileri tekrar izleyeyim dedim de, bunu ikinci film ile bağlamışlar onu fark ettim. Son sahnede grup halinde gelen Yautja'lardan biri polis abimize ağzıdan doldurmalı bir silah vermiş. Bu filmde kızın kullandığı ve sonrasında kabilesine teslim ettiği ile aynı silah. Bu da demek oluyor ki cesedi götürmek için bir süre sonra başka bir grup geldi, kafasını almak için de kabileyi buldular, belki de kabileye dokunmadıkları için liderleri silahı teşekkür mahiyetinde vermiş olabilir.
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Burdaki insanlara saygısızlık ediyorsunuz farkında mısın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Giysilerine hiç dikkat etmemişim. Sonradan bir daha baktım hakkaten öyle ha :) Hatta çamura battığı sahneden sonra bile tertemiz iki dirhem bir çekirdek hazır. Film olmamış kısaca ama sırf predator sevgimden izledim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt

    Hocam çok iyi gözlemci olduğumu söyleyemem ama filmi izlerken beni bir şeyler rahatsız ediyorsa içgüdüsel olarak filme ısınamadıysam o zaman sorgulamaya başlıyorum: bu filmde beni içine çekemeyen ne, niye böyle yapmacık hisettiriyor diye. Ondan sonra filmdeki baştan savma işleri fark etmeye başlıyorum. Bendeki süreç bu şekilde. Özellikle filmde açık aramıyorum yani. (10 sene önce filan arıyordum o da objektif bir kritik yapabilmek için ama artık aramıyorum.) Mesela film beni içine çekmeyi başardıysa rahatsız eden şeyler yoksa veya yok gibiyse sorgulamıyorum keyif almaya çalışıyorum. Bu filmde ne yazık ki bu olmadı. Diğer bahsettiğim şeylere de dikkat edersen göreceksin onlar da yapmacık. Bir yapımda sorgulamadığınız halde sizi çok rahatsız eden şeyler varsa muhtemelen yapım dandiktir hocam, üstünkörü işlerle geçiştirilmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.