Şimdi Ara

PPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese hayırlı günler.
    Siparişim elime ulaştı ve bir telefon incelemesi yapacağım elimden geldiğince
    https://tr.aliexpress.com/item/Original-PPTV-King-7-S-Android-5-1-Octa-Core-Smartphone-3G-32G-6-0inch-13/32808434715.html

    https://www.gizmochina.com/2016/11/22/pptv-king-7-review-underrated-cheap-android-phablet/ king 7s ile king 7 nin farkı 7s 3D ekrana sahip.Yani çıplak gözle 3D izleyebiliyorsunuz.

    https://www.youtube.com/watch?v=DSHEDF6doRc


    Gelelim incelemeye:

    -İlk olarak telefon 500-550 tl civarında bir fiyata sahip.Bu fiyata göre değerlendirirsek fiyatını fazlasıyla hak ediyor.

    -Ekranı 2k ve 490 ppi olması ekranı çok canlı gösteriyor.Ayrıca 2.5d kıvrımlı olmasıda birçok açıdan ekranın güzel görünmesini sağlıyor.Ancak bu durum şöyle bir problem doğuruyor ki kırılmaz ekran koruyucu ekrana tam olarak oturmuyor.

    -Ses çıkışı gayet güzel ve yeterli ayrıca birçok kişi çağrı alırken ses ve titreşim problemi yaşamış ancak bende öyle bir sorun yok.Fakat titreşim çok yüksek değil.

    -Telefon android lolipop 5.1 ile geliyor ve güncelleme desteği yok ancak xda developer forumlarında android 6 için rom bulunuyor.Eğer rom-root işlerinden anlıyorsanız sürüm güncellemesi yapabilirsiniz.Ben şuan lolipop 5.1 kullanıyorum şuan bana yetiyor.Ancak sürümden kaynaklı olsa gerek fm radyo ve kızılötesi gibi özellikleri kullanamıyorum.

    -Telefon tasarım ve görünüş olarak çok şık ve elde güzel bir hissiyat bırakıyor.Öyle abartı bir büyüklüğü yok gayet ele oturuyor.

    -Bildirim ışığı telefonun altında bulunan pptv logosunda mavi ışık ve kırmızı ışık olarak var.

    -Konuşma esnasında net ve yeterli bir ses geliyor tabi bu durum çeşitli etmenlere de bağlı ancak konuşmada ses yüksekliğinde ve netliğinde bir problem yok.

    -3600 mah batarya ya sahip olmasına rağmen 2k ekrandan olsa gerek pili çok uzun gitmiyor.Şuana kadar 3,5-4 saat civarı ekran süresi aldım.Genel olarak 3g internet,arama ve biraz uygulama kullanarak bu değerleri elde ettim.

    -Telefonda biraz ısınma var özellikle ekranda bu ısınma daha fazla hissediliyor.Uzun süreli konuşmalarda ısınma oluyor ve biraz rahatsız edici olabilir.Ben xiaomi mi5 almayı düşünüyorum fakat ısınma sorunu mi5 de de var malesef

    -Telefonun menüsü Türkçe ancak bazı yerlerde ingilizce yazılar var ancak kullanıma engel teşkil etmiyor.

    -Telefonun 3g bağlantısı gayet yeterli ama 2g çok yavaş.Henüz 4g kullanmadım.

    -Öncelikle kamera benim için pek önemli değil ancak yinede arka kamera bence fiyat seviyesinde yeterli bir görüntü veriyor.Birkaç fotoğraf aşağıya ekliycem.Hdr çekim modu var.Ön kamera ise arka kameraya nazaran daha parlak bir görüntü sunuyor ancak çok fazla ayrıntılı değil sanki daha efektli duruyor görüntüler.4k video çekimi var ancak çok fazla bir şey beklememek lazım fakat tekrar fiyatına göre değerlendirirsek bence kamerası yeterli.

    -Ekran naked yani çıplak gözle 3d video izleme desteği sağlıyor ancak ben izleyemedim.İndirdiğim videoyu oynatamadı fakat internetde 3d oynatma ile ilgili videolar var onlara bakabilirsiniz.Ekran büyük olduğu için film izlenebilir ki benim istediğimde buydu.

    -Antutu puanı 52.000 civarında çıktı sonradan tekrar test yaptığımda 48.000 olarak çıktı.

    -Aslında cihaz özellikleri güzel fakat optimizasyon eksikliği var.Bu durum da ancak yazılım ile çözülür fakat yazılım ve güncelleştirme desteği yok.Android forumlarında yapılan roomlar kurulabilir.

    -Cihaz üzerinde gelen sürümde google play yüklüydü ve birçok program indirdim herhangi bir sorun olmadı.

    Ben vernee apollo lite almayı düşünüyordum ancak bu cihazı görünce ekranın büyük olması vs beni cezbetti ve bunu aldım.Çok şükür pişman değilim.Ancak xiaomi mi5 almak için satmayı düşünebilirim.İlgilenen arkadaş olursa konuşabiliriz.
    Ülkemizde xiaomi-meizu gibi büyük markalar bile çok fazla bilinmezken uhans-blackview-umi-pptv-vernee vs gibi markaların bilinmemesi ve dolayısıyla çok fazla ön yargıyla yaklaşılmasını anlıyorum ancak aynı telefon ülkemizde satılsaydı fiyatı ne olurdu acaba?

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara ufakta olsa bir yardımım dokunur.


    PPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEME
    PPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEMEPPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEMEPPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEMEPPTV KING 7S 2K-3D EKRAN İNCELEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el-harezmi_0 -- 9 Ağustos 2017; 0:59:29 >







  • Güzel bir inceleme olmuş, farklı alternatif arayanlara yardımcı olacaktır, teşekkürler.
  • Hayırlı uğurlu olsun kardeşim güle güle kullan Resimler gayet net çıkmış kamerası güzel demek ki, özellikleri de iyi 3D olayı da daha güzelmiş ekranı 5,5 inç mi, ımei olayını nasıl hallettin
  • Redbaron_1234 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyber tech C kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Ekran 6 inç ve 2k olmasından dolayı bataryayı biraz sömürüyor imei işlemi mtk işlemcilerde pek sorun olmuyor. Şuan normal kullanıyorum imei işlemini yapınca tekrar bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, büyülk cesaret :) çok iyi gerçekten. GÜömrükte mi vergi verdiniz pasaportla mı açtınız nasıl oldu?
  • Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Gümrükte vergiyle bile geçişi yasak. Imei işlemi için sanırım 3 ay boyunca kendi imei ile kullanabilirsiniz. Mtk işlemcilerde imei atmak pek sorun değil. Gümrükten geçmesi tamamen nasip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cihaz ısınıyor demişsiniz. bu el yakacak şekilde rahatsız edici olabiliyor mu? işlemci hızını ve benzer ayarlar yapmayı sağlayan apk'lar var. bu tip programlar ile hız sınırlandırılıp ısınma sorunu bir miktar engellenebilir belki. aslında dediğiniz gibi ısınma sorunu optimizasyon eksikliğinden kaynaklı. belki başka rom'lar yüklenerek ısınma sorunu giderilebilir.

    3,5- 4 saat ekran süresi alıyorum demişsiniz. bu süreyi nasıl bir kullanımla elde ediyorsunuz? yani sürekli 3G data açık, çift sim , konuşma sıklığı vs. gibi etkenleri soruyorum. normal bir kullanımla cihaz günü çıkartır mı?

    bir de hızlı şarj özelliği var mı, 3600mA'lik pili de göz önüne alındığında kaç saatte tam şarj oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 27 Temmuz 2017; 14:3:31 >
  • eranyumm kullanıcısına yanıt
    Hocam ısınma öyle çok abartı değil ancak eğer telefonla uzun bir görüşme yaparsanız ekran ısınıyor ve sizi rahatsız ediyor.Kulağınızdan uzaklaştırdığınızda bile yeterli ses geliyor.
    Kamera kısmında ısınma oluyor muhtemeldir ki işlemcide o bölgede konumlandırılmış.
    Ben şuan şeffaf kılıf ile kullanıyorum ve oyun oynayıp yada video vs izlemiyorsam sıcaklığı hissetmiyorum ki malum ortalık yanıyor zaten

    İşlemci 8 çekirdek ve çoğu çekirdek uyku modunda ancak root ile dediğiniz apk lar daha faydalı olur.İster performans ister batarya ömrü için rootlu bir telefona apk daha uygun ve verimli olur.Şuan öyle bir ihtiyacım olmadı ama ileride olabilir.

    Araştırdığım kadarıyla xda forumda farklı roomları deneyenler var ancak 3d özelliğini aktif kullanamama şikayetleri olduğu için şuan kendi roomuyla ve nova launcher ile kullanıyorum.

    Ekran süresi ilk zamanlar maksimum 4 saat civarındaydı ancak 4 saat 20 dk civarlarınıda gördüm.Ekseriyetle 3g açık bir şekilde bu değerleri aldım.Daha sonra video çok azda oyun oynayarak kısa telefon görüşmeleri ile bu değerleri aldım.Gün içinde kullanıma bağlı çok sıkıntı oluşturmaz diye düşünüyorum.Aslında üzerinde ki batarya kapasitesi yüksek ancak 2k ve 6 inç ekran biraz sömürüyor

    Şöyle bir sıralama yapabilirim.

    Dezavantajları
    -Uzun süreli batarya performansı (5 saat gibi ) için uygun değil.Sebebi ise optimizasyon ve 2k ekran

    -Optimizasyon eksikliği ve güncelleme desteğinin olmaması.Ancak xda gibi forumlarda hazırlanan roomlar ve güncelleştirmeler yüklenebilir.Fakat bazı özellikler örneğin 4k video çekim yada 3d özelliği kullanılamayabilir yada google play yüklemek biraz sorun olabilir.

    -Batarya yaklaşık 3-4 saatte tam şarj oluyor.

    -Andorid 5.1 sürümüyle geliyor ve telefonda fm radyo olmasına rağmen kullanılamıyor.

    -Oyun için çok ideal değil.İşlemci ekran çözünürlüğünün yüksek olmasından dolayı ağır oyunlarda her zaman yeterli akıcılığı veremeyebiliyor ve ısınma da oluyor.

    -Titreşimi biraz zayıf.Bazen cebinizde titreşimi hissedemeyebilirsiniz.

    -Ekran 2.5d eğimli olduğu için kırılmaz cam ekrana tam oturmuyor.Yanlarda biraz boşluk kalıyor.

    Avantajları

    + 2k ,490 ppi ,3D ve 6 inç lik çok canlı bir ekrana sahip.Açıkcası video izlemek bana keyif veriyor.

    + Ekranı büyük olmasına karşı alt ve üst çerçeve çok büyük değil %74 lük bir ekran gövde oranı var.Benim cebime sığıyor.Ancak çerçevede siyah boşluklar var.Fakat çok rahatsız etmiyor.

    + Kızılötesi için üzerinde program yüklü değil ancak googla playden zaza remote ile kızılötesi özelliğini kullanabilirsiniz.

    + Film izlemek için çok ideal bir boyutu var.

    + Kamerası bence fiyatına göre gayet yeterli çekimler yapıyor.İlk zamanlar da pek kamerasını incelemedim ancak sonra uzun süreli çekimlerde güzel sonuçlar aldım.

    + 4k ve slow motion çekimleri destekliyor.

    + Hi-fi ses desteği var tam olarak ne işe yaradığını deneme şansım olmadı tatmin edici gayet yüksek bir ses kalitesi var.

    + Wifi çekimi gayet başarılı.


    500-550 tl ye göre değerlendirirsek ben gayet memnunum.Eğer uzun süreli şarj ömrü istiyorsanız oukitel k6000 pro modelini inceleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el-harezmi_0 -- 27 Temmuz 2017; 14:6:26 >




  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    hocam king7 yani 3d olmayanı yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum.. pil için ekranı fhd çözünürlüğü aldım fakat kayda değer bir pil performansı görmedim.. bu telefon için aradığın herşeyi 4dpda.ru da bulabilirsin.. farklı rom yüklemekten çekinme.. orjinalinde 2.0 rom var. şuan 3.1 rom çıkmış durumda görsellik ve pil performansı 2.0 rom a göre çok iyi.

    esasen pili işlemcinin tükettiği fikrine vardım.. ve bu telefon biraz ısınmakta hatta oyun vs oynarsan ciddi ısınabilir.

    fakat araştırmalarıma göre pili bu yüzden ısıya dayanıklı bir lityum pil tercih etmişler.

    küçük ekranda 3d nin anlamı olmayacağını düşündüğümden ve pile olumsuz etkisi olacağını düşündüğümden 3d almamıştım..

    tasarım olarak güzel telefon, yeni romu yüklediğinde pil performansının arttığını gözlemleyebilirsin.. tabi 3d ekran pil kullanımını ne kadar fark ettirir bilemiyorum

    ben bir işguzarlık yapıp kapağı açtım ve power anahtarı bozuldu.. bakalım inşallah hallederim.

    ayrıca radyo sorunu çoktan çözülmüş durumda 4pda.ru da her konuyla ilgili paylaşımlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 27 Temmuz 2017; 19:41:20 >




  • casual kullanıcısına yanıt
    Hocam bende dediğiniz forumu inceledim.Ruslar işi çözmüş dediğiniz gibi.Keşke bizde öyle bir foruma sahip olsak.Bende şuan kendi romu yüklü ppos 3.1.1 sürümü var üzerinde.Dün gündüz vakti şarj oldu bugün tekrar %15 de iken şarja taktım.4 saat 15 dakika ekran süresi almışım.Çoğunlukla wifi ile internette kullandım.Çok az oyun mesajlaşma vs ile bu süreleri aldım.Siz kaç saat ekran süresi alıyorsunuz?Hocam ben 3d ekrandan memnunum
    Ayrıca needromda bazı kullanıcılar romdan sonra bazı fonksiyonların çalışmadığı söylemişler.Titreşim ve ses problemi yaşayanlar da var.Açıkcası birazda bu yüzden çekindim yeni romdan.Sizin özellikle tavsiye ettiğiniz bir rom var mı?Android 7 içeren romlar var tavsiye eder misiniz?




  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    vallahi ben android7 rom görmedim varsa mutlaka denerim.. benim yüklediğim orjinal ppos 3.1 siyah zemin var. ingilizce ama pil performansından memnunum..

    ben testi şöyle yapıyorum; parlaklık otomatik fakat ev içinde fazla ışıklı olmayan bir ortamda wifi açık ekran sürekli açık ama bir işlem yapmıyorum sanırım tam adı accubattery diye bir uygulama var (tavsiye ederim) bu uygulamada %100 pil den %50 ye 4 - 4.5 saatte düşüyor.

    uygulama da zaten 8-9 saat arası ekran süresi veriyor.. fakat birşeyler yapsam wifi internet, hele ki oyun oynarsam ekran süresinin ciddi düşeceğinden eminim..

    bu yüzden ben 2k ekrandan çok işlemcinin ciddi güç tükettiği kanısındayım.. tabi testlerde 4g yi 2g yapıyorum.. wifi hariç konum vs kapalı..

    aslında en kulanışlı olanı aosp 5.1 radyo çalışıyor türkçe vs.. cm13 te iyiydi.. radyo işi her rom da basit şekilde çözülüyor..

    chrome da bildiğin gibi adres satırında "dili çevir" butonu çıkıyor ona basarsan türkçe yada ingilizce olarak siteyi görebiliryorsun..

    yani beğendiğin bir rom olursa eksiklikleri (radyo vs gibi) kendin de sitede gerekli yerleri irdeleyerek rahatlıkla yapabilirsin (bana göre)

    android7 bulduysan bana mutlaka link at, hele ki türkçeyse süper olur.

    eğer oyun oynuyorsanız mutlaka çözünürlüğü 1920/1080 yapın fps artışı mutlaka görürsünüz bu 2+2=4 gibidir.. çözünürlük değişimi için rootlamak gerekebilir fakat zaten bu telefonlar için root şart..

    çok basit ve çok kullanışlı ram vs hiç kullanmayan çözünürlük değiştirmek için uygulamalar mevcut.

    ben tel de oyun oynamadığım için gerekli görmedim :)

    ben 3.1.1 rom un türkçesini bulamadım , belki 4pda.ru da vardır fakat tüm romları indirmekte biraz sıkıntılı benim için.

    3.1.1 den 3 tane indirdim hepsi 3 dil çıktı. yani ing.rusça ve çince.

    upload hızın iyiyse 3.1.1 türkçe ise upload yaparsan çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 29 Temmuz 2017; 16:28:55 >




  • casual kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk kez akıllı telefon kullanıyorum. 2 günlük mi4 ü saymazsak

    Aslında root yada rom işlerini teorik olarak az çok biliyorum ancak hiç denemedim. Asıl korkum çok bilindik bir marka olmadığı için oluşabilecek bir problemde çok az kaynak olması. Sistem dosyalarını nasıl upload yaparım?
    Hocam birde android 5.1 ççin radyo problemini nasıl çözebilirim? Ben araştırdım ancak bulamadım. Link vs varsa çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el-harezmi_0 -- 29 Temmuz 2017; 16:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    dac vs ilge ilgili konular 4pda.ru da radyo ile ilgili sanırım.. ben AOSP 5.1 direk rom atarak çözmüştüm sorunu..

    fakat bir kaç işlemle radyo sorunu çözüldüğünü bazı işlemler yaparak göstermişler (okumuştum)

    fakat AOSP 5.1 de çalışınca ve türkçe olunca gerek duymadım. sanım cm13 te de sorunsuz çalışıyordu radyo, cm 13 andrid 6 olarak geliyor.

    istersen tam olarak araştırır kendi telim de uygular emin olunca sana izah ederim..

    fakat root gerekebilir bilmiyorum. oradan yüklediğin romlar zaten rootlu geliyor (genelde) kendin root atmak istersen kingroot işini görür. (ben öyle yapmıştım) zaten twrp bilgisayarın bios u gibi yeni sürümler türkçe istedğin gibi telefonda ne varsa silip yeni rom yükleyebiliyorsun.

    yedekleme de twrp üzerinden çok kolay,, istedğin de yedeklediğin orjinal rom u geri yüklüyorsun (herşey uygulamalar vs hepsi yedeklidiğin güne dönüyor)

    yedekleme ile ilgili twrp ye girmeden android içinden yedekleme yapaman uygulamalar google play de var.. sanırım onlarda root ister. root asla korkulacak bişey değil.

    ayrıca bu cihazların yazılımla bozulması imkansız birşey, en kötü senaryo da spflash tool ile orjinal rom u atabiliyorkun.

    sp flash tool yanlış hatalı rom yüklediğin de ve hiç twrp ye giremediğinde gerekli oluyor.

    yani twrp ye girebiliyorsan (ki girmemen için bir neden olmuyor) telefonun pc de olan harddiski diyelim tamamen silinmiş olsa bile tekrar format atıp rom yükleyebiliyorsun..

    yani bu değişik rom yükleme işi ancak twrp ile kolaylaşıyor sp flash tool çok gerekli durumlarda kullanılması gerekir..

    yani sp flash tool da sorun çıkarmaz fakat bazı kiritik noktalara dikkat etmek lazım..

    ben tablet te en kötü durumla karşılaşmıştım.. twrp yükleyememiştim fakat farklı rom denemek istemiştim.. twrp olmayınca orjinal rom yükleme programında yükleme yarıda kesildi..

    cihazın bilgisayardan bilinan bios a girmek mümkün olmuyordu.. (tuş kombinasyonları ile cihaz sağlamken de bios a giremiyordum) cihazı kendi ekranından sıfırlayamadığım ve rom yükleme yarıda kaldığı için bilgisayara bağlı olarak sıfırlamam gerekti.. ama o da hata veriyordu. cihaz brick olmuştu hemde donanımsal brick.

    fakat bunun da çözümü vardı.. cihazın bilgisayardan bildiğimiz hdd sini cihaz görmüyordu ve belli pinlere dokunarak cihazın hdd sini tekrar çalışır (yani cihazın görebildiği şekle getirilebiliyordu)

    bunu yaptım ve düzeldi.. tabi bu hep bilgisayarda bildiğimiz bios a girememekten kaynaklanan durum , bu cihazın bios u na girilebiliyor telefon da recovery deniyor.

    buraya girilince çözülemiyecek sorun zaten yok, bana göre telefonlar da donanımsal brick nasıl oluyor pek anlamış değilim, recovery a giremiyor olmaları lazım.. zaten twrp yükleyince direk twrp olarak açıyorsun ve istedğin işlemi basitçe yapıyorsun.

    root yapmak için hiç çekinme hatta twrp için de çekinme bunların ikisini yapınca istediğin romu (orjinal yada custom) hiç çekinmeden deneyebilirsin.




  • casual kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda twrp kurup radyo problemini çözmek istiyorum. Eğer dediğiniz gibi root vs gerekmeden de sorun çözülebiliyorsa çok iyi olur. Eğer yöntemi bulabilirseniz çok sevinirim. En kısa zamanda sistem dosyalarını upload yapar size gönderirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum gümrüğe takılmadan telefonu nasıl getirtmeyi başardınız?
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamiyle nasip diyelim. Yani görevlilerin gözünden kaçtı yada başka bir durumdan dolayı gümrükten geçti.

    Açıkcası bazı yöntemler var ancak burada belirtmem doğru olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    Peki gümrükte yakalansaydı satıcı'dan paranızı sorunsuz geri alabilecek miydiniz? Satıcıyla bir görüşme yaptınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snomask

    Peki gümrükte yakalansaydı satıcı'dan paranızı sorunsuz geri alabilecek miydiniz? Satıcıyla bir görüşme yaptınız mı?

    Hocam ben uzun süre satıcıyla konuştum ve ikna olunca sipariş verdim.
    Zaten Aliexpress ürünün elinize ulaşmaması durumunda para iadesi yapıyor ancak satıcının onay vermeside çok önemli.
    Örneğin gümrükten geri döndü ve sizde dispute açıp paranızı geri almak istediniz ancak satıcı aliexpresse ürünün henüz eline ulaşmadığını bildirip sizi bekletebilir.Bu durumdan şikayetçi olanlarda var.
    Ama yorumlara bakarak satıcı hakkında iyi bir izlenim elde edip güvenirseniz,ürün gümrüğe takıldığında direk para iadesi yapanlarda var.
  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun bilgi için. Almaya karar verirsem diğer püf noktalar için özel mesaj atarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.