Şimdi Ara

Powercolor 2900 XT sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba

    arkadaşlar uzun zamandır vpu recover hatası alıyordum karttan. arasıra yapıyordu. sıcaklıkları kontrol ettim 60-70 derece arasında geziniyor. sürücüyü güncelleştirdim ama birşey farketmedi. bugün herşey normal iken film izleyim dedim açtım filmi. daha ilk başlarında ekran karardı ve sürekli çizgilere gelmeye başladı. bende vpu recover diye bekledim ama düzelmedi. 6-7 sn aralıklarla ekrana dikey çizgiler noktacıklar falan geldi. bende en son reset atmak zorunda kaldım. reset attıktan sonra açılışta bios ekranında kırmızı noktalar çıktı. ekranın heryerinde var bu noktalardan. Windows XP yazısı ise mavi noktalar ile doluyor ve pc açılmadan mavi ekran hatası verip reset atıyor. güvenli kipte açıp driveri kaldırınca pc açılıyor. ama yine dos ekranında iken o çizgiler ve noktalar geliyor. xp açıldıktan sonra kayboluyor. son driveri indirip kurdum. ama driver kurup yeniden başlatınca yine mavi ekran hatası geliyor. benim anladığım kadarı ile kart yandı gitti.

    şimdi merak ettiğim olay şu ki ben bu kartı eskişehirden aldım. şu an izmirdeyim buraya yerleştim. teknik servis e götüreceğim ama internette o kadar aramama rağmen nereye götüreceğimi bulamadım. bilen duyan yada bir fikri olan arkadaş varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

    kolay gelsin







  • Garanti konusunda birşey diyemeyeceğim ama kesinlikle şunu söyleyebilirim
    HAYIRLI OLSUN artık üretilmediğinden ve ellerinde olmadığını tahmin ederek yerine geriye 4870 yada 4850x2 gibi bir kart yada yüklü bir ödeme alabilirsiniz




  • bence kardeş senin sorun psu dan. birçok kişi böle bi sorundan yakınıyo. ama GEZGİN arkadaşın dediği gibi böle bişey olursada hani fenada olmaz. hatta bay bi iyi olur
  • arkadaşım ürünü hangi firmadan almıştın? yani sana fatura eden firmanın ismini bilirsek araştıralım.
    Bir de psu da bir sorun olabilir, başka bir psu ile deneme şansın var ise denemeni tavsiye ederim.
    bir de şu linkteki bios u bir bak bakalım senin kartın biosundan üst sürümse belki sorunu çözebilir, tabii bios update bilgin var ise denemeni tavsiye ederim.
    http://www.techpowerup.com/vgabios/2577/Powercolor.2900XT.512.070518.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itfaiyeci -- 8 Şubat 2009; 1:21:46 >
  • garanti belgesinin üstünde multimedya bilgisayar yazıyor.www.multimedya.com
    psu da bir sorun yok çünki arkadaşın 8800 xt yi takıp denedim bir sorun yok. zaten psu fsp epsilon 600w.

    alınan firma ENES BİLGİSAYAR eskişehir. alış tarihi 10.12.2007

    ama bir sorun var onuda yeni farkettim. faturada sapphire ati x2900xt 512 mb akran kartı yazıyor.

    bios için uğraşmak isterim ama adamlar tutupta bu kurcalanmış diye garanti dışı bırakabilirlermi?
  • Gigatekden alınanan garanti süresi içinde benzer arızayı yapan HD X2900 XT leri üst modelleri ile değiştiriyorlar.
    Seninki de öyle olmalı. Çünkü bu kartların genel bir sorunu ve teknik serviste düzeltilemiyor.
  • ah işte birde nereye götüreceğimi bilsem
  • aldığın firmayı ara, onlara durumu anlat. nereye göndermen gerektiğini söylerler.
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim. sorunu çözdüm.

    flaşı güncelledim hiçbir problem kalmadı kart düzeldi.

    ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gezgin

    Garanti konusunda birşey diyemeyeceğim ama kesinlikle şunu söyleyebilirim
    HAYIRLI OLSUN artık üretilmediğinden ve ellerinde olmadığını tahmin ederek yerine geriye 4870 yada 4850x2 gibi bir kart yada yüklü bir ödeme alabilirsiniz



    benimde Sapphire HD2900XT vardı kart arızalanınca garantiye gönderdim yerine sıfır Zotac GTX260 (core216) ekran kartını gönderdiler.... 2900XT karşılığında 4870 veya 4850 X2 gibi kart göndermiyorlar her yerde böyle ya Zotac GTX260 (core216) veya AMP modelini gönderiyorlar.....
  • benim anladıgım kadarıyla 2900 serisinin ömrü 1,5 yıl bendeki iki kartta aynı sorunları verdı bırı 2900 pro modeliydi diğeri 2900xt pro olan modeli iade ettim xt içinse zotac gtx260 teklif ediyolar kabul etmedim ya gtx285 yada iade dedim ogrenıcem sonucu yarın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul2007 -- 8 Şubat 2009; 17:06:58 >
  • gene bozuldu ya. aynı şey tekrarlandı. bu sefer bios update de çare olmadı.
    koyu bi ati taraftarı olarak sinirlerim bozuldu. bende gtx285 isteyim o zaman =)
  • 2007 Temmuz ayında Gigatek' ten 1GB PowerColor HD 2900XT ekran kartı aldım.
    8 ay sonra durup dururken ekran artifact ler vermeye başladı. Forumda araştırdım arkadaşlar ramlarin yanmış olabileceğini garantiye göndermemi tavsiye ettiler. Ben de Gigatek ile irtibata geçtim. Faturası ile göndermemi söylediler. Gönderdim.
    Aradan 1 hafta geçti aradım durumu sordum. Bana distribütör firmaya gönderdiklerini onlar haber beklediklerini söylediler. Yaklaşık 1 ay sonra aynı üründen piyasada olmadığından bir üst model olan 1GB HD 3870 X2 yi adresime gönderdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 10 Şubat 2009; 18:46:21 >
  • bende görüştüm distribütör firma ile. direk onlara göndermem gerektiğini söylediler. kargo ile yollayacağım. adam aynen şöyle dedi "bu kartlar genelde tamira olmuyor. yerine elimizde olan bir üst modelini gönderiyoruz"

    hadi bakalım hayırlısı =)
  • arkadaşlar, disti. firma ile görüştük diyorsunuz, Acaba Powercolor'un disti.si kimdir? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    2007 Temmuz ayında Gigatek' ten 1GB PowerColor HD 2900XT ekran kartı aldım.
    8 ay sonra durup dururken ekran artifact ler vermeye başladı. Forumda araştırdım arkadaşlar ramlarin yanmış olabileceğini garantiye göndermemi tavsiye ettiler. Ben de Gigatek ile irtibata geçtim. Faturası ile göndermemi söylediler. Gönderdim.
    Aradan 1 hafta geçti aradım durumu sordum. Bana distribütör firmaya gönderdiklerini onlar haber beklediklerini söylediler. Yaklaşık 1 ay sonra aynı üründen piyasada olmadığından bir üst model olan 1GB HD 3870 X2 yi adresime gönderdiler.

    Aynı şekilde 1gb powercolor 2900xt vga arıza yaptı yerine 3870x2 yollandı daha sonra o kartın fanında bir problem oldu ve değişmesi gerkti ve aynı gigatek beni 3-4 aydır bekletiyor.30 iş günü dolalı aylar oluyor..Şimdi olay tüketici masasında bu ay sonu veya gelecek ay içinde sonuçlanacak.

    2900 serisinin genel sorunu bu sanırım bi süre sonra kartlar garip hatalar vermeye başlıyor.Şun elimdeki 1 adet daha sapphire 2900pro garantiye gidecek..

    quote:

    arkadaşlar, disti. firma ile görüştük diyorsunuz, Acaba Powercolor'un disti.si kimdir? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

    Bu arada gigatek powercolorları en azından bendekileri koyuncudan alıyor ve garanti konusunda allah yardımcınız olsun 50 kere hem gigatek hem koyuncu ile görüştüm sonuç alamadım (heleki bi Selami varki) son çare tüketici hakem heyeti..




  • Mersasistemi de denedin mi?
  • arkadaşım bence sevinmelisin üzülmene gerek yok. arkadaşda da 2900xt vardı 1 2 ay önce oda senin ki gibi bozuldu. nedense bu kartlar 2 yıl aradan sonra cortlamaya başladı. herneyse arkadaş garantiye yollayıp üstüne çok az bir miktar vererek gtx 275 aldı. tabi ben olsam hiç para vermeden alırdım. konuşmasını bilicen. zamanında o kartı 600 ytl almıştı. onun şimdiki karşılığı gtx 275 mi ? tabiki hayır. herneyse hayırlısı olsun diyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.