Şimdi Ara

Power Calibration Area Error nedir bu nasıl kurtulacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung DVD Writer mevcut.

    Herşey normalken birden başlıkta belirttiğim Power Calibration Area Error hatası vermeye başladı. Ek olarak "can not end disk at once" gibi bi şey daha diyor. Aynı Hataları hem Nero 8 Ultra hem de CDBurnerXP ile verdi. TDK, Sony DVD'ler ISO ve UDF seçeneklerini denedim. IMAPI servisini kapatım... herşeyi yaptım ama hala aynı hatayı verip yazmayı sonlandırıyor.

    yardımcı olabiliecek olan vara mı?


    şimdiden teşekkürler...



  • arkadaşlar bilgisi olan yok mu?
  • DVD-RW bir CD taktığında alet CDyi yazmadan önce yazılacak yüzeyde bir ön tarama yapar ve CD yüzeyinin kalitesine göre referans bir değer alır, yakma sırasında lazerin o bolge için olan ideal şiddetini ayarlamak için. Bazen bu kalibrasyon (referans değeri) optik okuyucunun firmware (driver) sabit bir değer tanımlanmış olabilir veya sınırlama konmuş olabilir. Eger yakma sırasında alınan bu referans değer lazer şiddetiyle uyuşmazsa power calibration error denen bu hata oluşur. Yani bu durumun sebebi; genellikle kalitesiz bozuk cd veya lazer kafasının yazma esnasında zayıflaması gibi bir durumun söz konusu olduğu içindir veya değişen CD bölgelerinde lazerin şiddetini ayarlayamamasından kaynaklanır. Bazen bu optik okuyucu için firmware live update yapılarak sorun çözülebilir.
    Not: Firmware live update yapılacak Optik okuyucu master konumda olmalıdır (İDE ise).
  • windows'un imapi cd yazma hizmetini disable yapmak sorunu çözebiliyor. Bende bu şekilde çözüldü.

    Denetim masası'ndaki Administrative Tools'tan servisler girilir ve imapi cd-yazma com hizmeti bulunur, özelliklerine girilerek başlangıç türü devre dışı bırakılır. restart edip tekrar deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.