Şimdi Ara

Power Amplifier (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: family guy

    İnternette gezerken sık sık "power amplifier" kullanımı ile karşılaşıyorum. Ev sinema sistemlerinde iki, üç, beş yada tüm kanallar power amplifier ile besleniyor.
    Mesela 5.1 sistemi olan birisi en çok güç isteyen ön iki kule frontu için power amplifier ile besliyor diyelim.
    -Bu durumda kullanılan AVR geriye kalan 3 kanalı mı besleyecektir?
    -Frontlar AVR de "pre-out" çıkışına mı bağlanır?
    -Öyle ise bu durum AVR nin daha rahat çalışmasını, geri kalan gücün sadece az güç isteyen center ve surrounlara paylaştırılmasını mı sağlar?
    -Sub ın aktif olduğunu düşünürsek bu kullanıcıya daha fazla güç isteyen hoparlör kullanma avantajı sağlar mı?
    (...)
    Velhasıl-ı kelam yüksek modelli AVR yerine iki kanal power anfi almak akıl karı mıdır?


    Hatırlatayım dedim.




  • Sayın YAZICIOĞLU.

    Bu ve benzer durumu zaman içinde defalarca sizde görüp, farklı dönemler de beni hiç tanımadığınız halde bana direkt veya dolaylı yoldan destek olduğunuz için teşekkür ederim. Belki anladınız ya da belki de bana karşı şu takınılan tavırlara bir türlü anlam veremediniz. Ama ortada bir anormallik olduğunu zaten farketmişsinizdir.

    Mesele şu;

    Sıradan günlük rutin sorunların ve standart bir ürünün alımlarının tartışıldığı bu forum ortamında;

    * Cihaz altı tweak uygulamasına ilk defa benim tarafımdan dikkat çekildi ve ilk uygulamaları bu forumda tarafımdan yapıldı. (Başlık adı: Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!)

    * Akustik uygulama ve düzenlemelerin herkesin sistemi ve dinleti mekanı için gerekli ve geçerli olduğu konusuna, ilk defa benim tarafımdan dikkat çekildi ve ilk uygulaması da tarafımdan yapıldı. ( Başlık adı: Akustik düzenlemeler ve akustik materyaller. )

    * Avr kullanıcılarının sisgtemlerine yapacakları tweak'larla alabilecekleri muhteşem sonuçları bilmelerini sağlamak adına yaptığım ciddi çalışmarı ilk defa benim tarafımdan bu forumda paylaşıldı. ( Başlık adı: AVR li sistem, Stereoda nereye kadar gidebiliri görmek! )

    * Yüzlerce Hi-Fi sistem kullanıcısı topraklamadan bir haberdi ve önemli sorun kaynaklarının ve gerekliliklerin başında geliyordu. Bu konuya da ilk defa benim tarafımdan değinilmiş ve en gelişmiş topraklama yine tarafımdan yapılmıştır. Hatta aynı yazım Stereo Mecmuasında da yayınlanmıştır. ( Başlık adı: Şu meşhur topraklama konusu!)

    * Elektrik filtreleri konusuna da dikkat çekici şekilde yine tarafımca değinilmiştir. Onlarca kişi de benim tavsiyelerimce elektrik filtrelerinin değişik modelini almış ve bu konuda ki memnuniyetini defalarca dile getirmişlerdir.
    Bu konu hakkında da forumda bir kaç Topic açılmıştır.

    * Basit, pratik, şık ve güvenli AVR, Amfi soğutma yöntemi! Hakkında yeni açtığım konu dahi, yine beni ve yaptıklarımı çekemeyenlerce tartışma ortamlarına sürüklenmektedir. Hatta belki de dikkatinizi çektiyse o forumda ne alakaysa, o topic'de forumun bu bölümüyle uzaktan yakından alakası bile olmayan bir kişi tarafından ki, ben onun birilerinin arkadaşı olduğuna da eminim. Benim bozuk Türkçe kullandığımdan tutunda, türlü türlü eleştirileri görmenin mümkün olduğu bir ortam yaratıldı.

    Bu konular gibi onlarca konu hakkında da yine tarafımdan bir çok Topic açılmış ve ilgilenen arkadaşlara gerektiğinde sabahlara kadar uyumadan harcanan emekle tarafımdan memnuniyetle yardım edilmiş ve onlara yardımı olabileceğini düşündüğüm pek çok konu da burada tarafımdan tartışmaya açılmıştır.

    Kimseyi bilemem! Ama benim, forumda paylaştığım tüm konu başlıkları, önce tarafımca denenmiş ve çoğu zaman bir çok da sisteme uygulanarak olumlu sonuçlar alınmış doğruları içeren konulardır. Bu forumda pek çok kişinin yaptığı gibi oturduğum yerden atıp tutarak ezbere yorumlar yapmaktan kaçınıp, insanlara gerçekten bu hobileriyle yardımcı olabilecek farklı, ama önemli konulara değindim her zaman.

    Benim bu forumda haklı ya da haksız defalarca yazılarım sildirildi. Bir kaç defa grupça tezgaha getirilip, ortamın gerilmesini sağlayarak. Şu an bu topic'de olduğu gibi derinden imalı mesajlar beni hedef göstererek yazıldı. Sonra da haksızlığa tahammül edemeyen yapım dolayısıyla, gösterdiğim tepkilere de ceza verildi.

    O sebeple de hakkımı yiyenlere, asla ama asla hakkımı helal etmiyorum!
    Onlar da bana helal etmesinler. Ama ben bilsinler ki, eğer inanan insanlarsa, benim tarafımca onlara hakkım helal değil!

    Bu iş benim mesleğim. Ben bu işe yıllarımı harcadım.

    Yeni araba ehliyeti alan bir kişinin yılların ustası şöförleri seyrederek ben ondan daha iyi araba kullanıyorum şeklindeki kendi öz yorumları bilinir. Aslında gerçek, onların halen çok ama çok acemi olduklarıdır. Bana tavır takınanların durumu da benim gözümde aynen budur.

    İnsanların mesleğine saygısı olmayan insanların insanlara da saygısı olmaz. O sebeple de o kişilerden çok bir şey beklemiyorum.

    İmzama dün geve yeni bir söz eklemiştim. Hakikaten güzel bir söz ve ben de o sözü söyleyerek yazıyı sonlandırıyorum.

    " Birileri arkanızdan konuşuyorsa, o zaman siz onların önündesiniz demektir!


    Size bana karşı olan desteklerinizden dolayı tekrar teşekkür ederim Sn. YAZICIOĞLU. Umarım zaten tahmin ettiğiniz gerçekler, şimdi daha iyi aydınlanmıştır ve Teknika'yı daha iyi anlamışsınızdır.

    Saygılar...




  • Sn. Yazıcıoğlu,

    Ameliyatınızı doktora yaptıracağınızı söylemiş dediğimi teyit etmişsiniz, konu kapanmış. Bundan gayri söylediklerinizin benim yazdıklarımla ilgisi yok.


    Sn. Teknika,

    Sizde sadece tweak yapan bir kullanıcısınız. Konuyla tek alakanız budur. Bu sebeple eleştirildiğinizi düşünmeniz anlamsız.
  • Kucuk minnak bir toz tanesi icin deger mi tartismaya...Kiziyorum bak:))Varsin toz camur olsun ya;)Kirlenmek guzeldir:)
    Su forumda speaker ustune 3/4 u su dolu bir bardagi koymanin fayda saglayacagi soylense o bile denenir.Birde sorular baslar;Ne bardagi?Kristal olsa olur mu?Ben fincan koydum basslar genisledi...gibi gibi.Ee kulaga abzurt geliyor ama o adam su degil zeytinyag koysada bardaga isin guzelligi burada.Keyif aliyor;)
  • şimdi kafam karıştı sumu zeytinyağımı yoksa karıştırıp koysak dahamı iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MLYAZAR
    şimdi kafam karıştı sumu zeytinyağımı yoksa karıştırıp koysak dahamı iyi

    İcine bi tutam sevgi attin mi gerisi sorun degil;)Bardak altligi koyma sakin ama:)
  • tatava bunlar kim inanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Yazıcıoğlu,

    Ameliyatınızı doktora yaptıracağınızı söylemiş dediğimi teyit etmişsiniz, konu kapanmış. Bundan gayri söylediklerinizin benim yazdıklarımla ilgisi yok.



    Esasında yapılan olay "sadece" bir tweak olduğu için bunu yapanda bir kullanıcı olduğu için bir mühendisin yaptığı işle de karşılaştırma yaparak alakasız bir yazı yazmışsınız.

    Ameliyatı doktora yaptırmak bi doğrudur.Teyid edilecek bir durumu yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU


    quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Yazıcıoğlu,

    Ameliyatınızı doktora yaptıracağınızı söylemiş dediğimi teyit etmişsiniz, konu kapanmış. Bundan gayri söylediklerinizin benim yazdıklarımla ilgisi yok.



    Esasında yapılan olay "sadece" bir tweak olduğu için bunu yapanda bir kullanıcı olduğu için bir mühendisin yaptığı işle de karşılaştırma yaparak alakasız bir yazı yazmışsınız.

    Ameliyatı doktora yaptırmak bi doğrudur.Teyid edilecek bir durumu yoktur.



    Sn. Yazıcıoğlu,

    Bir kullanıcının yaptığı tweak'i siz bir mühendisin yaptığı ile karşılaştırdınız. Yazdığınızın farkında değlisiniz herhalde. Denon dada fan varmış, buda toz toplar herhalde yazan ben değilim. Alakasız yazı (sizin tabirinizle) sizden geldiği için doktor/hastabakıcı benzetmesi kullandımya zaten.

    Herneyse sonuçta aynı fikirdeyiz. Bir mühendisin koyduğu bir fan, bir kullanıcının yaptığı tweak i geçerli kılmaz, ilgileride yoktur, fan iyidir/kötüdür diye bir şeyde yoktur. Yeterki ehil biri tasarlasın ve koysun.

    Kıssadan hisse, doktora gitmeye devam. Aynen sizin dediğiniz gibi teyid edilecek bir durum dahi yok.




  • Ne kadar standart zihniyetli yorumlar bunlar yaaa?

    Aşın bunları sayın altanpsx. Aşın!

    Zamanında bu konuda ki akıl hocalarınız kimdiyse, heralde tam ergenlik çağında soktular bu görüşleri aklınıza. Çünkü ağaç da insan da yaş iken eğilir derler.

    Yahu amfi sıcaklardan ısınıyordu. Testo cihazıyla ölçtüm ve bu aşırı sıcaklığı fazla da abartmadan, büyük çaplı ama son derece yavaş devir de çalışan ve bu sebeple hem daha sessiz, hem daha geniş bir kütleyi soğutan, hem de düşük devirle çalışmasından dolayı son derece düşük toz toplama ihtimali olan bir seçeği önerdim insanlara. Üstelik de mükemmel estetik bir seçenek. Kaldı ki, kısa bir süre önce siz ve arkadaşlarınız bile amfilerinizin sıcaklığından bahsetmişsiniz Onkyo Topic'inde.

    Allah bilir siz, cihazları dinleti odanıza kurmak için de eve mühendis çağırırsınız. Ayrıca da ben mühendisim. Şimdi ne olacak. Konuşabilir miyim?

    Üstelik Hi-Fi camiasında Diy diye bir terimden heralde ki haberin var. E o zaman senin yazdıkların bu terimle çatışmıyor mu? Sırf muhalefet olmak için yorum yapmayın!

    İnsan gibi elli kere davet edildiniz! Ama 150 kere bahane söylediniz.

    Ben diyorum ki!

    Madem o kadar High-End'cisiniz, siz durun durduğunuz yerde ben biz gelelim oraya. Sistemleri de biz getirelim. Çekelim perdeyi araya. yapalım her türlü kıyas ve dinletiyi perdenin önünden. Paylaşalım burada açıkça yorumları. Ona da bahaneniz hazırdır heralde. Sormuyorum bile.

    Size bir kaç soru sorayım o zaman.

    * Sevgili mühendisleriniz o kadar hesap ve değerlendirme yapıyor ve sizin High-End cihazlarınızı üretiyorlar. Peki ne diye bir sürü kişi o cihazların kondansatörlerini, ara ve iç kablolamalarını, Dac chiplerini, interconnect ve bağlantı girişlerini ve hatta cihaz ayaklarını dahi değiştirme yoluna gidiyorlar? Hadi! Anlatın bakalım.

    * Sevgili mühendisleriniz o kadar hesap ve değerlendirme yapıyor ve sizin High-End cihazlarınızı üretiyorlar. Peki ne diye 1-2 sene sonra daha farklı model ve özelliklerde yeniden farklı modeller çıkarıyorlar.

    Tabiki Hi-Fi firmalarında çalışan mühendislerin neredeyse tamamı üst seviye ve seçilmiş insanlar. Ama konuyu çarpıtmanın da alemi yok.

    Ayrıca konu dışı olarak mühendislerin hepsini de gözünüz da büyütmeyin bence.

    Çünkü tüm hayatı boyunca ilgilenmediği bir konu hakkında 4 sene okul okumakla bu işler hemen öğrenilmiyor. Asıl öğrenme ondan sonra başlıyor.

    Ben Lise II ve III'te iken, bir hava yolu şirketinde staj yapıyordum. O zamanlar ara ara üniversite makine mühendisi adayları gelirdi makine atölyelerine. Uzun uzun bakarak makinelerin ne olduğunu anlamaya çalışırlardı. Anlayamazlardı bize sorarlardı. Bu ne makinesi acaba? Ne işe yarar? Diye! Dikkatinizi çekerim bunlar 4 senelik mühendislik okuyan ve son senelerinde staja gelen öğrencilerdi. Buradan şunu çıkarmak lazım. Hayatında daha öncesinde tecrübesi hiç olmadığı bir konuyla ilgili mühendislik ve üksek okul okuyan birisini, asıl okul hayatından sonra çok daha büyük olan hayat üniversitesi bekliyor ve bu okulu da herkes geçemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 31 Ağustos 2010; 20:43:50 >




  • Evet sana da kimse inanmaz artık heralde.

    Sen önce şu sisteminin fotoğraflarını bir koy da ondan sonra etrafta ahkam kes.

    Bu arada geçen sene satılan Nakamichi amfiyi aldım diyordun ya. Bir kaç ay evvelki bir yazıda da kablo testi için sana kablo gönderme konusunda bir teklfi yapılmış ve sisteminin olmadığını yazmışsın.

    Şimdi ben sana diyeyim. Tatava bunlar. Kim inanır.

    Önce ispaaat. Sonra artistlik.




    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    tatava bunlar kim inanır.




  • En çok hoşlandığımız insan, kendimize benzettiğimiz insandır.

    Montaigne
  • Heh.

    Bir sen eksiktin.

    Hani bir söz vardı. Şimdi benimde o aklıma geldi.

    Ama kim söylemişti hatırlayamadım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: by@li

    En çok hoşlandığımız insan, kendimize benzettiğimiz insandır.

    Montaigne
  • arkadaslar yasimin sizlerden buyuk oldugunu dusunerek ve de buna guvenerek sizlere biraz saka yapayim...

    ilk genclik yillarimizda radyoda "radyo tiyatrosu" yada "arkasi yarin" tarzi programlar yayinlanirdi. Devamini kacirmamak icin ertesi gun tam saatinde radyo basinda olurduk. Sizleri okurken aklima nedense o programlar geldi. pc basina gelir gelmez, nette ilk baktigim yer bu forum ve sizlerin tatli tatli atismalariniz oluyor .. her birinizin bir degeri ile uyusan yada uyusmayan dusunceleri, biz okuyuculara gercekten katki sagliyor. Surekli teknik bilgileri okumak da bana ders kitabi okumak gibi geliyor sıkılıyorum...ara ara bu tarz atismalar nukteler, biz okuyuculara iyi geliyor gulumsuyoruz. foruma daha da baglaniyoruz. yeterki bu tatli atismalar uzun surmesin ve arada teknik bilgilenme ihtiyacimiz da karsilanabilsin...

    saygilarimla...
  • E desenize. Ben bu forumda olmasam hiç tartışma olmayacak ve kimse bir şey öğrenemeyecek.

    Düşünün işte. Bu şekilde dahi faydam büyük benim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: turakmug

    arkadaslar yasimin sizlerden buyuk oldugunu dusunerek ve de buna guvenerek sizlere biraz saka yapayim...

    ilk genclik yillarimizda radyoda "radyo tiyatrosu" yada "arkasi yarin" tarzi programlar yayinlanirdi. Devamini kacirmamak icin ertesi gun tam saatinde radyo basinda olurduk. Sizleri okurken aklima nedense o programlar geldi. pc basina gelir gelmez, nette ilk baktigim yer bu forum ve sizlerin tatli tatli atismalariniz oluyor .. her birinizin bir degeri ile uyusan yada uyusmayan dusunceleri, biz okuyuculara gercekten katki sagliyor. Surekli teknik bilgileri okumak da bana ders kitabi okumak gibi geliyor sıkılıyorum...ara ara bu tarz atismalar nukteler, biz okuyuculara iyi geliyor gulumsuyoruz. foruma daha da baglaniyoruz. yeterki bu tatli atismalar uzun surmesin ve arada teknik bilgilenme ihtiyacimiz da karsilanabilsin...

    saygilarimla...




  • sayin teknika:
    Allah var ben cok sey ogrendim, sizin ve diger arkadaslarin yazilarindan..bu ses sistemi konularina cok uzak idim. Sizlerin sayesinde bu hobiyi edindim ve kendi capimda cihazlar ile keyf almaya calisiyorum.. Sizin de, diger arkadaslarinda bu konuya merak saranlara faydalari buyuktur ve kimse inkar edemez.. Bildiklerini, bizlerle paylasma lutfunda bulunan tum ustadlara buradan yurek dolusu tesekkurler..

    saygilarimla..
  • Teşekkür ederim.

    Saygı bizden.


    quote:

    Orijinalden alıntı: turakmug

    sayin teknika:
    Allah var ben cok sey ogrendim, sizin ve diger arkadaslarin yazilarindan..bu ses sistemi konularina cok uzak idim. Sizlerin sayesinde bu hobiyi edindim ve kendi capimda cihazlar ile keyf almaya calisiyorum.. Sizin de, diger arkadaslarinda bu konuya merak saranlara faydalari buyuktur ve kimse inkar edemez.. Bildiklerini, bizlerle paylasma lutfunda bulunan tum ustadlara buradan yurek dolusu tesekkurler..

    saygilarimla..
  • edit: mevzuyu tartıştığım kişi ceza almış.görmedim.kendisi yokken yahut şimdi cevap hakkı olmadığından zannederim; mesajı şimdilik gereksiz buldum.ayıp ediyormuşum gibime geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 1 Eylül 2010; 10:19:36 >
  • ha bu arada ben yaptım, ederim, bilirim, şöyleyim, böyleyim diye hiç bi zaman ahkam kesmedim ki.arada bi ukalalığım olmuştur doğal olarak.kusura bakmazsanız. niye acaba?
  • Sn. Teknika,


    Saptamalarınızın tamamına yakını yanlış. Ama dahada önemlisi konu ile alakası yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.